Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav drage mame i malene samo da se javimo i da vas pozdravimo Kod nas je hB sve u redu,slusamo napredujemo u ponedeljak aBd na drugi dio vakcine ova na ramenu je bila ruzna,puna gnjoja ali juce je to sve iscurilo sva sreca djabe oni sto kazu da to ne boli nesto ja to ne vjerujem puno otkud oni znaju,nisu na sebi isprobali salim se ,nisam ja neki panicar ali ono mi nesto bas bilo ruzno Ako ima koji savjet vezan za ove uzasne hemeroide neka mi posalje pp dok se nisam ubila,izludise me a nesto mi se ne da doktoru,kazu da je to najneugodniji pregled hvala unaprijed.. Eto lijep pozdrav i poljupci za malenu djecicu Mona..vidim te ..pisi nam kako je tvoja malena princeza..kako si ti pozz
Aisha i ja bismo se prijavile zvanicno na ovu temu pa ako nas primate u svoju malu raju bicemo jako happy.. Danas ona ima 6 dana. Dobra je beba. Jede, spava i puni pelenu..I da, cesto se smjesi. Rodena je sa 2300, 50 cm duga..Prije vremena doduse no..hvala Bogu sve je to iza nas. Prekjucer smo je vodili na vadenje krvi iz pete i rucice. Sve je prespavala. Sinoc smo dobili rezultate koji kazu da ima povecan nivo bilurubina (valjda sam dobro napisala). Doktor nam je rekao da spava pod neonskom lampom i da joj dajemo glukozu i aBd ce biti uredu.. Eh..Kao novopecena mama ja sam to naravno propratila suzama..Sada je vec bolje hvala Bogu. Ona se budi svakih sat i pol ili dva sata da doji..Do jucer je dojila iz samo jedne dojke, a od sinoc ide na obje..Nadam se da ce lijepo napredovati aBd.
Dobro dosle super da je malena Aisha dobro,a to sto joj je povecan bilorubin nije strasno samo neka se "sunca" sto vise kako si nam ti..jesi se navikla, oporavila...
Elemental...bas sam se pitala sta je sa tobom pridruzi nam se,da cujemo kako si ti,kako mala slusa li ..pozz..Nisi nam ispricala kako je prosao porodjaj u filmskom studiju je li bilo stazista sreca mene su uspavali ko zna kakva li sam na snimcima draga nasa bolnica,nigdje je nema gore
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Hvala na dobrodoslici. Skoro pa sam se u potpunosti oporavila. Vec su mi dva konca ispala. Melly, jesu li ti unutrasnji ili vanjski hemoroidi? Ako su vanjski posrijedi onda ti je najbolje pranje toplom vodom, sapunom i cajem od kamilice da ne nadrazuje kozu. Lijepo pustis da se osusi na zraku, spakujes i polahko.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Mona mohamed nemoj da se brines zbog bilirubina tj zutice kod beba. Samo je redovno hrani i sve ce biti u redu. Vecina beba se rodi sa tom zuticom Jeste malo zeznuto jer beba nema volju da jede i da bude budna ali budi je neka jede svaka 3 sata.
Isto je i kod nas bilo mi hajvani mislili beba nam cvrsto spava kad ono ta zutica. Malo smo se bili prepali ali kad smo vidili da dobiva na kilazi pao nam je kamen sa srca.
dobro vece, drage nase mamice i bebarice... evo da se i mi malko javnemo i vidimo kako ste nam... sa zakasnjenjem, sretan rodjendan Hanici, da nam bude zva i zdrava jos duuuuuugo godina... (neka vas jos malkko na ovoj temi:)) citam, pisete o propuzavanju/prohodavanju.. moj Imran ima 3 i po mjeseca, nece potrbuske ni pod razno, ali zato hoce da prahne od srece kada ga podignem da se osloni na noge.. naravno da ga ne oslonim skroz, nego samo da osjeti tlo pod nogam... haos koliko dijete to voli.. imam osjecaj da ce brzo prohodati.. jedno pitanjce za iskusnije mame, sa koliko ste pocele posjedavati bebe? neko kaze sa 6 mjeseci, a ja imam osjecaj da ce moj momak za mjesec poceti sjediti... uopste nece da lezi, toliko je smijesan, kada ga polegnem on se sav upre glavom i nogama naprijed, ko to bi i ustalo, draga... :) Mona Muhamed, dobrodoslica za tebe i bebanu... nemoj se sikirati, mila, sve je to normalno i prolazno :) jubni nam princezicu Melly, mila, ne znam nista posebno za tvoj problem, samo znam da ima bas specijalna mast za hemoroide u apotekama.. ja sam poslije poroda 2-3 dana imala manjih problema.. malo su me bolili, ali ja sam mazala kremom tj gelom od aloe vere i hB odmah je proslo.. a, skoro citavu 40nicu sam se ispirala kamilicom.. nadam se da ce brzo proci..
kako su nam ostale mamice i bebice? velika pusa za sve
Hvala na savjetima Idacha...taj tvoj djecak pravo zivahan ..kako vrijeme leti...kad se ti javis uvijek se sjetim izjave tvog mm kad je rekao kolegi kad ga je ovaj zvao "vidjecu ako se do tad ne porodim" kako ja pamtim,a kad je nesto vazno uvijek zaboravim Kupila sam ja u apoteci dvije krema ali nema nikakvog "poboljsanja" od njih Leena...pokusacu i to..hvala..uzivas li sa svojom djevojcicom..cmokni je jednom od nas Bebacha..kako je slatki mali djecacic???jeli zarasla cuna Ostale puno pozdrava i za malu djecicu...
jutroooo jesmo to mi prvi,i to smo podavno ustali,kako su nam bebice i mame,mi smo super hB,samo nemam vremena skoro ni za sto kako raste,jos uvijek se borimo sa zubicima,kod nas samo nicu,polako puzimo,digne se na nogice i rukice i samo baci naprijed,jedemo svega necega,borimo se... veliki pozdrav
dobro jutro svim vrsnjacima. mi smo sinoc uspjeli preskociti 1 podoj, onaj najgori oko 4 ujutro ustala sam, malo je pomilkila i dala joj cucu i smirila se i nastavila spavati. pokusacu da je odvikavam od tog podoja, jer doji izmedju 12 i 1 pa oko 4-5 pa oko 8. kad bi izbacili taj u sredini, mama bi mogla odspavati u komadu 7-8 sati sto bi bilo prvi put od kada je rodila inace preko dana dojimo jos 3-4 puta. ne namjeravam je naglo odvikavati, vec postepeno, kada sama odbije... nebo oblacno, cekamo kasnije da vidimo kakvo ce biti vrijeme pa da eventualno izletimo malo u setnju
jutro, drage mamice i ! glupo ovo vrijeme nam je pokvarilo planove za setnju i sad smo obje nakon dva dana kuci! da sam kupila onu navlaku za kisu za kolica izasle bi vala, a ovako, sjedi kuci opeeet.... Jos Esma opet nije 2 dana kakila, a posto jede tu jednu flasicu dohrane, brine me :( odoh se igrati sa spicom malom da nas obje prodje nervoza. Ljubimo vas Esma i ja!
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Jutro svima i velikim i malim.mi smo opet spavali u cugu 6 sati mama je friska.....
Melly ako su hemoroidi vanjski vjerovatno krema moze pomoci ali na unutrasnje bi trebala pripaziti, postoje cepici, ali samo da naglasim da unutarnji mogu biti opasni u sucaju da se ne lijece na pravi nacin, nb moze doci do trovanja krvi.... Mona dobro nam dosla Ostalim bebicama velika pusa
jutro, drage mamice i ! glupo ovo vrijeme nam je pokvarilo planove za setnju i sad smo obje nakon dva dana kuci! da sam kupila onu navlaku za kisu za kolica izasle bi vala, a ovako, sjedi kuci opeeet.... Jos Esma opet nije 2 dana kakila, a posto jede tu jednu flasicu dohrane, brine me :( odoh se igrati sa spicom malom da nas obje prodje nervoza. Ljubimo vas Esma i ja!
mi imamo tu navlaku za kolica al je nikad nisam stavila. jednostavno m ise ne da gurati kolica po kisi, jer bih onda ja pokisla. nadam se da ce kasnije biti bolje vrijeme pa cemo moci setati...
Kad je kisno ja izadjem ali povedem i nekog da mi drzi kisobran ili odemo u jedan veliki trzni centar pa malo protegnemo none
pozdrav svima nadam se da ste nam dobro:-) Rose vidim kod vas zubi ko u pricu samo nicu ..... Mona dobrodosla i od nas ljubi pilence malo Srculence kako je dinek? Mala,kako leon slusa? Pusa svima
nicu nicu duso i samo nas muce,kod vas nista,ma bice nikad nije kasno za te muke,kako je A. slusa li mamu,pravil belaje ko ovaj moj ?
ma sve je to normalno,ja mislim da sam prostudirala sve sto se tice zubica jer nas bas muce i nikako da malo popuste,tako da uzivajte jer kad krenu dodje nervoza,nespavanje pa nece da jede i tako a ko zna mozda budete "lakih" zubica pa i ne primjetite da nicu
kisa sve omela u setnji, ajde mozda kasnije bude ljepse vrijeme
idacha sto se tice sjedenja , adnu sam ja stavljala da sjei meni u krilu sa nekih 6 mjeseci pomalo, tek kasnije sa nekih 8 je ona sam amogla da sjedi do tada jke bio neki polulezeci polozaj il ako sjedi sjedi malo i prevrne se, oni kad ojacaju sami sjede ne treba nista forsirati
pozzz svima
cao svima moji gosti su privremeno otisli ,bit ce 2 noci kod drugih rodjaka!joj divim se i mamama i tatama blizanaca!ovi "nasi" su dvogodisnjaci,koji su se stidili cijela 2 minuta,poslije smo zakljucali vrata od boravka,i balkona ,i nas 5 odraslih se borilo s njima!definitivno se divim tim roditeljima...jos kad su otisli spavat-Leon i njih dvojica zajedno u sobi!kontam ako jedan zaplace-sva trojica ce u horu!kad u jednom trenu-njih dvojica se deru duetski,a Leon spava ko sretni ,jos mu prija! dok su jutros na vrata-ja sam uzela usiisivac
vrijeme jutros bljak,sad vec i kod nas sunce izaslo...
veliki za mame i
Teacher, vjerujes da mi je toliko dosadilo biti u kuci da mi ne bi smetalo da ja pokisnem... Ali hajd, bice bolje. Marina, ako se ne popravi vrijeme, i ja cu u trzni centar i tamo usput kupiti i tu navlaku za kisu heehe:) Esma kakila , sada sam mirnija... brine me to sto nikako nije imala redovne stolice od pocetka, ali kad je samo dojila lakse mi je bilo, sada me ta jedna flasica izludi, da mi se hoce skroz vratiti mlijeko pa da je se rijesimo... Rose, jeste li probali one ćilibarske ogrlice? Čula sam od više ljudi da baš pomažu... Hannice, sta ti radis ovdje?! Sad ste velike cure, bjeeeeežiii na svoju temu (salim se, naravno, neka vas kod nas:))
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms