M kao Mama
|
Negdje u II razredu srednje škole poželjela sam da postanem odrasla, a to bi se očitovalo u tome, ako bi se ofarbala. Na jednoj kolegici sam vidjela prelijepu farbu, vatreno crvena boja, tih godina ona je bila hit. Kupila sam tu farbu, hidrogen i zamolila rodicu koja je tada bila 6 razred osnovne da me ofarba, mislila sam ko neka nauka ofarbati se, zamutiš i packaj, mackaj. Nismo imale četkicu da farbanje, pa smo ovaj čin odradile četkicom za zube. Uh, mog oduševljenja kada sam ugledala vatrenu bou na glavi, islim u fazi prije pranja. Kada sam oprala, uhvatila sam se za tu istu glavu. Moram napomenuti da farba nije bila od Garniea, ali nebitno, izbor te boj ebio je poguban za mene. Prvo farbanje, prirodna boja i prirodno valovila kosa, znači suha sama od sebe, a crvenim pigmentom. U korijenu sam bila narandžasta, na sredini nešto ni tamo , ni vamo, a pri krajevima baš onako ko na kutiji od farbe. MA, kontam ja mladost, ludost.. Kad me je moj tata vidio, pričao mi je kasnije, da me je sadaka spasila da me ne ošiša, hahaha. Ovdeo me je u salon i tu mi je teta, nešto radila o glavi, helem, nekim crnim pramenovima mi je ublažila katastrofu. Kod nje sam išla još neko vrijeme i postepeno smo izvuke opet moju boju i onda samo prešla u plavuše. I tako evo haman 15 godina.. Nekada pramenovi, mjesečno izrastak farbam, i još uvijek nisam kupila periku. Zadnjih nekoliko godina, 5 sigurno, a vjerujem i više koristim GARNIER, prezadovoljna sam sa ovom linijom, posebno mi je odgovarala ona linija 100 % plava, ali nje više nema, da li su je povukli ne znam, ali s njom sam bila najzadovoljnija.. Ali i ova nova kolekcija sa tri vrste ulja je predobra. Veoma mi je bitno što sam našla farbu koja odgovara mojoj prirodno suhoj kosi, pa koja se još redovno farba. A, da ne govorim o pristupačnoj cijeni. Farbam se mjesečno, i uvijek koristim GARNIER boju za kosu, ali gledam da svaka tri mjeseca uzmem za jednu nijansu drugu boju, kako mi boja ne bi bila ista, budući da imam i pramenove i to se baš lijepo uklopi. Za sada sam zadovoljna, još kada bi mi vratili onu moju 100 % , mislim da je bila 101, onda bih u znak zahvalosni i svekrvu prefarbala u plavo, iako je tamna, hahahaha. Šala mala. Na kraju suma sumare, ja sam prezadovoljna ovim farbama i toplo ih preporučujem svim ženama koje se farbaju u plavo, a još imaju problema sa suhom kosom i crvenim pigmentom.
|