|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.7.2010 10:37:09   
mama Nataša
ja bih svom malom sad uvela paradajz ali ne znam da li da mu dam odmah svjež ili radije kuhan u nekoj slanoj kombinaciji???  kako vi smojim bebama dajete paradajz???

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5926
15.7.2010 10:41:48   
chuci
joj izvini ja sam skroz zaboravila koje recepte sam ti trebala poslati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ja sam negdje na internetu pročitala da se kuha sat vremena. jel se tebi raspuknu bobe. bude nešto kao kad se kokice iskiteraju samo manje i nije bijelo nego žućkasto i naravno u vodi je pa je ono ljigavo. i napravi se neka bjelkasta sluz. tako meni bude

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 5927
15.7.2010 10:44:35   
Lejla Ka
Ja bih počela sa malo kuhanog u hrani. Dok ga nisu GMO-izirali i ukrstili sa ribama i kikirikijem paradajz je bio skroz regularan user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5928
15.7.2010 11:01:01   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

joj izvini ja sam skroz zaboravila koje recepte sam ti trebala poslati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ja sam negdje na internetu pročitala da se kuha sat vremena. jel se tebi raspuknu bobe. bude nešto kao kad se kokice iskiteraju samo manje i nije bijelo nego žućkasto i naravno u vodi je pa je ono ljigavo. i napravi se neka bjelkasta sluz. tako meni bude

ne raspuknu, budu sitne bobice samo krupnije nego kad nije kuhano. nema nikakve sluzi. ja sam pravila ko sto pise na receptu na kesi. mozda je to drugi nacin pravljenja, nije lani nikad smetalo, ima redovnu stolicu i ostalo a vec 2 mjeseca tako jede, skoro svaki dan. trebala si mi poslati recepte za jela sa zitaricama user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5929
15.7.2010 11:01:21   
teacher75
zna li neko kad ide patlidzan po tablicama?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 5930
15.7.2010 11:06:35   
chuci
evo ja sam postavila svoj kalendar na kojem imaju sve češće korištene vrste povrća

http://www.ringeraja.ba/forum/m_10972/mpage_15/tm.htm

patliđan sa punih 12 mjeseci

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 5931
15.7.2010 11:08:31   
chuci
joj teacher ja sad pojma nemam za koje jelo sam ti govorila recept postaviti.

ja sam negdje na internetu pročitala da se proso kuha dok se ne raspukne, ali možda se može i tako kuhati. kod mene na kesici nije ništa pisalo o spremanju.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5932
15.7.2010 11:13:25   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

ne raspuknu, budu sitne bobice samo krupnije nego kad nije kuhano. nema nikakve sluzi. ja sam pravila ko sto pise na receptu na kesi. mozda je to drugi nacin pravljenja, nije lani nikad smetalo, ima redovnu stolicu i ostalo a vec 2 mjeseca tako jede, skoro svaki dan. trebala si mi poslati recepte za jela sa zitaricama user posted image

I kod mene je ovako kao i kod Teacher, ali mi koristimo isti onaj iz DM-a...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5933
15.7.2010 11:16:37   
mama Nataša

ja ne bih bar prije pune godine ili čak 18 mjeseci mada sve je to individualno

onaj ko ga često jede i djetetu će ranije dati

moj mali do sad od mesa samo ćuretinu jeo, ali mi i tako malo šta drugo jedemo a sad da kupim 100gr teletine ili junetine maksuz za njega vala mi se ne da a možda bi baš trebala

mi smo čak i sa jajima obustavili ko kad ni njih ne jedemo puno, malom davala 1/8 pa 1/4 i kad smo probali 1/2 završila ja sa jajima...

radim li krivo ne znamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 5934
15.7.2010 11:46:24   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

moj mali do sad od mesa samo ćuretinu jeo, ali mi i tako malo šta drugo jedemo a sad da kupim 100gr teletine ili junetine maksuz za njega vala mi se ne da a možda bi baš trebala

mi smo čak i sa jajima obustavili ko kad ni njih ne jedemo puno, malom davala 1/8 pa 1/4 i kad smo probali 1/2 završila ja sa jajima...

Ja svojoj kupuje upravo ovako...jer uvijek kuham nama nešto drugo...i nije mi nimalo glupo kupovati tako malo...čak sam jučer tražila da mi samelje 200gr junetine user posted image

A rekla bih da griješiš s ovim...MM ne jede nikakvo povrće (osim nekih salata) pa tako sam i ja počela jer mi se nikad nije dalo kuhati tri stvari. Po toj logici moje dijete ne bi vidjelo povrća. Njoj kuham ono što smatram da treba jesti (trudimo se da bude zdravo, iako skrenemo nekad s puta) i neovisno o tome što mi jedemo.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5935
15.7.2010 12:33:41   
teacher75

mi jedemo cesto telecu sniclu ili pilece filete, pa odvojim obicno oko 100 grama mesa, podijelim na 2-3 djela i stavim u zamrzivac za Lanu, za jedan obrok joj dam maximalno 50 grama mesa. jaja kako smo poceli dodajem svaki dan u povrce (zumance) skoro 2 sedmice. sada smo na polovini zumanca. ja ne volim patlidzan, pa mi drago sto jos ne moram da joj dajem user posted image

Neposredna veza do poruke: 5936
15.7.2010 12:35:41   
teacher75

joj teacher ja sad pojma nemam za koje jelo sam ti govorila recept postaviti.

ja sam negdje na internetu pročitala da se proso kuha dok se ne raspukne, ali možda se može i tako kuhati. kod mene na kesici nije ništa pisalo o spremanju.

ma bilo koja jela/ ideje sa zitaricama, jer ih slabo koristim, za sad samo jedemo taj proso iz DM-s i babyrice- ako se to racuna ko zitarica

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5937
15.7.2010 12:37:07   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ja svojoj kupuje upravo ovako...jer uvijek kuham nama nešto drugo...i nije mi nimalo glupo kupovati tako malo...čak sam jučer tražila da mi samelje 200gr junetine user posted image

A rekla bih da griješiš s ovim...MM ne jede nikakvo povrće (osim nekih salata) pa tako sam i ja počela jer mi se nikad nije dalo kuhati tri stvari. Po toj logici moje dijete ne bi vidjelo povrća. Njoj kuham ono što smatram da treba jesti (trudimo se da bude zdravo, iako skrenemo nekad s puta) i neovisno o tome što mi jedemo.

i mi isto tako, s tim da je kod nas jos gora situacija- ni ja ni mm nismo ljubitelji povrca, al lana sve jede, za sad hvala boguuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5938
15.7.2010 12:38:06   
teacher75
mozete fino kupiti 200-250 grama mesa i podijeliti na nekoliko dijelova i u zamrzivac

Neposredna veza do poruke: 5939
15.7.2010 12:38:46   
teacher75
iskoristim i meso koje mi ostane od telece koljenice kad pravim temeljac, i to mi bude za par obroka

Neposredna veza do poruke: 5940
16.7.2010 23:54:10   
Hanady RR
Poštovane,
kako se na temi kritika, sugestija ...pojavio određeni broj postova koji se odnose upravo na teme iahrane beba bila sam dužna pobrisati određeni broj postova koji su mimo date teme. Molim vas da se ubuduće držite okvora teme bez nekih većih diskusija jer tako tema postaje preopširna i komplikovana forumašicama koje žele da se uključe u istu.

Ova tema postoji jer je preporuka pedijatara da se pridržavamo kalendara nadohrane...imamo temu kalendar nadohrane posebno i molim vas da pitanja tipa...kada da bebi dam paradjz...pitate tamo...

Nadalje...dosta Vas nema ticker niti ispod posta podatak koliko je stara vaša beba...što je od krucialne važnosti pri poštivanju kalendara nadohrane te vas molim da na kraju svakoga posta, ako ne želite imati ticker ili da vam taj podatak bude u potpisu, napišete starost svoje bebe. Npr. Moja beba ima _mjeseci. Tako da to da vam bude posljednja rečenica posta.

U nadi da smo se razumjele i da ćemo nastaviti dalje sa posebnom pažnjom hraniti naše bebe
srdačno vas pozdravljam.

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5941
17.7.2010 23:08:15   
leona81
mi smo jutros jeli maline sa bananom, a popodne kasicu od hippa voce i jogurt...svidja nam se...interesuje me s cime mijesate mahune, htjela bih da joj probam dati to jer stalno se vrtimo u krug s povrcem...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5942
17.7.2010 23:13:27   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo jutros jeli maline sa bananom, a popodne kasicu od hippa voce i jogurt...svidja nam se...interesuje me s cime mijesate mahune, htjela bih da joj probam dati to jer stalno se vrtimo u krug s povrcem...

ja sam ih mijesala sa mrkvom i mesom, mozes malo i krompira dodati

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5943
18.7.2010 10:21:02   
mama Nataša
ja mahune pravim sa krompirom, mrkvom i  mesom, ev. komdić celera i od neki dan sa malo  paradajza i luka

sve isjeckam i stavim da se kuha, poslije izgnječim gnječilicom za pire. može i malo kruha u to da se nadrobi, ma prste da poližeš

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5944
18.7.2010 15:35:06   
lavić Simba
e pa sada neznam na kojoj temi ovo pitati...moj djecak nece da jede nista u komadicima sve hoce da mu izblendam...evo bas malo prije odmah krene povracati i mlaz iz njega????user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 5945
18.7.2010 15:44:01   
koka i po
Vjerovatno mu zastane komadić hrane u grlu i ima nagon na povraćanje.A koliko je beba stara?Ako ima malo zubi nemožeš ni očekivati da pravilno sazvače hranu.Probaj postepeno uz blendanje povećavati količinu hrane u komadićima koja se mora žvakati.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5946
18.7.2010 15:45:54   
mala86
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

e pa sada neznam na kojoj temi ovo pitati...moj djecak nece da jede nista u komadicima sve hoce da mu izblendam...evo bas malo prije odmah krene povracati i mlaz iz njega????user posted image user posted image

nemoj se brinut to je i meni bilo do prije nekih mjesec dana!ja se vec prepala da nece nikako htjet,ali polako!ja sam mu na pocetku davala keks linov u rukicu,on bi sam gricko,topio u ustima!poslije bi isto tako bananu,pa smokija malo!mene je bilo strah da mu se nece zaletit!pocni sa bananom da je ne miksas nego je izgnjeci vilicom...

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5947
18.7.2010 15:55:13   
mala86
http://www.ringeraja.ba/forum/m_204641/mpage_221/key_/tm.htm

pogledaj ovo i evo nasla sam kad sam ja pitala

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5948
19.7.2010 0:11:41   
leona81
hvala vam...sutra cu joj praviti mahune...jos me jedna stvar interesuje ja mojoj curici ne dajem svaki dan meso...nekad to bude malo mesa u povrcu, nekad ne...nekad napravim samo na mesnoj vodi al nekad ni to...vecinom jede voce ili nocne kasice...nekidan sam citala da bi se pravilna ishrana trebala sastojati od toga da beba od 8 mj jede svaki dan meso?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5949
19.7.2010 1:05:23   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

hvala vam...sutra cu joj praviti mahune...jos me jedna stvar interesuje ja mojoj curici ne dajem svaki dan meso...nekad to bude malo mesa u povrcu, nekad ne...nekad napravim samo na mesnoj vodi al nekad ni to...vecinom jede voce ili nocne kasice...nekidan sam citala da bi se pravilna ishrana trebala sastojati od toga da beba od 8 mj jede svaki dan meso?

ja uvijek pravim povrce na mesnoj vodi, ako mi slucajno nestane, onda kuham meso pa dodam povrce. meso ubacujem u povrtni rucak najmanje 5 dana u sedmici, teletinu i piletinu a imam namjeru i da uvedem puretinu. veceru jos nisam uvela jer kasno ruca- oko 4-5, a za dorucak je voce sa babyrice uglavnom ili grizom. u medjuvremenu joj dam keks ili komadic nekog voca da pojede, rizin stiropor ili koricu od hljeba

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *