|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
31.5.2010 12:37:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy

Ja stvarno ne znam kako user posted image moze biti udobna za spavanje! dobili smo Brevi sjedalicu(sa tri polozaja) nikako da ukapiram kako da user posted image spava! proslih dana smo se vozili i cesto je spavao! meni je tako zao jer se bukvalno previo uz naslon sjedlaice! mozda grijesim u postavljanju iste ali nikako mi se ne svidja kako sve skupa izgleda!
kontaktiraj Lejlu Ka...ona ti je iz udruzenja "Djeca" a kod njih imas provjeru da li si pravilno postavila as...svakim radnim danom cini mi se od 12-13h....nazovi

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 701
6.6.2010 22:15:51   
niki83
mi bismo kupili AS onu od 9 do 18kg za sjedenje..ima li neko da bi prodao? moze i pp

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 702
10.6.2010 23:55:25   
Visnja RR
Poginula beba nije bila vezana propisno...roditelji oprez!!!

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/5912-poginula_beba_autosjedalica_binjezevo.html

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 703
11.6.2010 1:29:10   
milenium
višnja,ta beba nije nikako bila u AS jer AS uopće nije bilo u autu.user posted image user posted image user posted image ali da je bilo i da je propisno svezana možda bi ta beba to mogla i preživjeti.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 704
19.6.2010 12:18:13   
niki83
joj mi smo se toliko nasikirali zbog ovoga da smo bez daljeg razmisljala otisli i kupili novu brevi AS..skoro 200KM, ali vec sam rekla vrijedi svakog feninga!

N&N

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 705
19.6.2010 12:24:51   
mala86
niki jeste li je probali,jel voli sjedit u njoj?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 706
19.6.2010 12:31:33   
niki83
super, ostavimo je samu nazad, mi naprijed, a znas koliko mi je sad sigurnija u njoj...ne moze mrdnuti, bas utone, a udobno joj..

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 707
19.6.2010 18:38:52   
anidla
Kad da kupim novu AS?

Imamo onu malu sto dodje uz kolica, mislim, moze on jos uvijek u nju, ali nekako knapuser posted image Noa je jako dug djecak i imam osjecaj da ce ju jos malo prerasti...a ne zna jos uvijek da sjedi pa sam malo user posted image sta da radim...

Koji mi preporucujete? Htjela bih neku kupiti da duze traje, eventualno i kad bude veliki djecak user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 708
19.6.2010 23:36:55   
niki83
mi smo uzeli ovu do 18kg,,one valjda tako idu korak po korak
a to sto on ne zna sjediti samostalno nije uopce problem, imaju i ove prave AS razlicite polozaje......a puuuuuuuuuno su bolje od tih "korpi" mi smo se isto namucili s ovom graco sto je dosla uz kolica,,ovako sad nam je puno ljepse i sigurnije i udobnije

N&N

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 709
19.6.2010 23:50:45   
anidla
niki83, koju ste vi kupil?  link? user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 710
20.6.2010 0:53:00   
Lejla Ka
Anidala, posavjetuj se malo na http://www.djeca.org/forum/viewforum.php?f=52&sid=01cfd2b9f8e83d4e9f03d865d811e55c. Tamo su obučeni savjetnici, i reči će ti kad beba prelazi iz sjedalice u slijedeću.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 711
3.7.2010 12:34:31   
shejla
evo gledam ove ADAC testove autosjedalica i ni jedna nema "vrlo dobro" ocjenu... osim toga vecina ih i nema kod nas. Od ovih sto ima dobra je maxi-cosi Pearl. Da li neko zna moze li se ona postaviti BEZ Isofix-a u autu, jer nemamo isofix u golf4 user posted image ???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 712
5.7.2010 8:05:56   
Pretty mamma
Kopirala sam sa druge teme.

Drage moje,
molila bih pomoć. I to prilično hitnu, jer je pitanje dana kada ću kupiti sjedalicu.
Da li neka od vas ima sjedalicu Cybex, model Pallas?
Naišla sam u BBI centru na njih, koštaju 411 KM. Kombinirana je, od 9-36 kg. Dobili su ocjenu vrlo dobra na ADAC-ovom testu.
Hvala na odgovoru.
Ne mogu postaviti sliku, pa dajem link.

http://cybex-online.com/site/fi/carseats/pallas.html

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 713
5.7.2010 11:02:58   
Atarka
Ako nekome treba AS od 9-36kg, prodajem novu Camovu Travel Evolution. Stavila sam u male oglase.user posted image

30.09.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 714
6.7.2010 8:14:56   
Pretty mamma
Pa zar nitko nema komentara na Pallas? user posted image

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 715
6.7.2010 9:32:49   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

Pa zar nitko nema komentara na Pallas? user posted image

http://djeca.org/katalog/pallas.html

Izgleda da još nema puno Cybex-ovih korisnika. Oni su se relativno nedavno pojavili na našem tržištu, a u gornjem su cjenovnom razredu pa vjerujem da još nema baš puno vlasnika.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 716
7.7.2010 18:56:44   
bubuli
mi smo imali neonato AS 0-13kg i nije bila odusevljena kad je stavim u nju...
kupili smo kad je imala 5 mjeseci brevi 0-18kg ima 5 polozaja...i sve je super...samo platno nije pamucno i jako s znoji dok je u njoj...
zato sad zalim za maxi-cosi..
brevi je divna i polozaji i sve samo platno je nezahvalno

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 717
14.7.2010 13:16:43   
de_de
Prilicno puno sam iscitala o sjedalicama, al nikako da se odlucim koju da kupimo. Do sad je Keno bio u Maxi Cosi Cabrio i stvarno je odlicna, al vec mu je mala. Sad se dvoumim izmedju Brevi Grand Prix i Bebe Comfort ( imaju u Turbo Limacu na snizenju). Inace za 8 dana mu je 8 mjeseci i ima oko 10 kg.
Hvala unaprijed

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 718
14.7.2010 13:21:17   
Lejla Ka
Kako ocjenjuješ da je sjedalica mala?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 719
14.7.2010 13:33:43   
de_de
Vec mu prilicno noge vire van nje, a i sa strana mu je potijesna.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 720
14.7.2010 13:43:30   
Zoe
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

samo se ti zadaj u rucni rad navlake ... mnogo bolje je kad je djete na pamucnoj povrsini... mogla bi i biznis pokrenuti user posted image  evo ja prvi kupac user posted image

Pročitah ja da je neko pitao za ovu navlaku na autosjedalicu , ne bih da reklamiram već da pomognem - skužila sam u fotkama Dolise Šivalice da je ona počela šiti ove navlakeuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 721
14.7.2010 13:48:58   
M kao Mama
Imali smo strašni problem, sa A 1, koju je L prerasla i nije ni pod razno htjel au isto, a ja sam imala još veću dilemu, kupit novi AS i ona neće u njega. I neki dan, onako spontamo uđemo u radnju i pitam je (ja s njom razgovaram kao da je velika i to vjerujte pali), da li ćeš L. novu Auto sjedalicu, vidi kako je lijepa, ovo je za velike cure, a još će te i policija pohvaliti, inače nama policija služi za pohvale, a ne da se s njom straži dijete.

I odmah je sjela u nju, kako samsretna bila, eto već sedmicu imamo novi AS 2-3 grupa, prezadovoljna sam, jer L stalno sjedi u njoj i sva je ponosna i svaki put kada sjedne kaže, sada će polici meni kazati, ljepotice kako si ti fina, sjediš u stolici. Mama je presretna.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 722
14.7.2010 13:56:52   
Lejla Ka
U Azel Fance-u imate Zarinih navlaka za sjedalice. Štos kod ovih navlaka je da bi trebale, zbog sigurnosti biti izređene od nezapaljivih materijala, što obični pamuk nije.
De-de, kod vas se radi o onoj sjedalici korpici? Koja se u automobilu montira u suprotnom smjeru od smjera vožnje? Te se sjedalice prerastaju kad beba preraste težinsku granicu, ili je dijete preraste po visini što se očituje time da mu vrh uha bude viši od bočnih zaštita na sjedalici (tj. da je glava već jednu trećinu viša od bočnih zaštita). To što mu vire nogice nije važno. Još jedna napomena. Djeca u sjedalice koje se montiraju u smjeru vožnje prelaze kad počnu samostalno ustajati na noge (uz pridržavanje uz namještaj ili bez). Tek tad su im vratni mišići dovoljno jaki da pridrže glavu u slučaju frontalnog sudara. Tako da bi ti i ako bi sada uzela sjedalicu grupe I, koja je slijedeća grupa od vaše, morala ju montirati u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a iz iskustva znam da je takva montaža dosta nepraktična. Ako je beba još dobro smještena u svojoj korpici slobodno pričekajte još koji mjesec, centimetar i kilicu do nove sjedalice, sigurnije je.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 723
14.7.2010 14:05:30   
de_de
Hvala Lejla Ka za odgovor.
Jeste ta je sjedalica-korpa. A bas moram provjeriti gdje mu glava bude-na to nisam ni obracala paznju.
On se vec dize uz mene da stoji, al jos ne hoda.
I jos nesto, kako god namjestim ovu sjedalicu-korpu; on se ispravlja, nikada nije naslonjen, vec u njoj bude savijen kao lopta; valjda sam dobro opisala.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 724
14.7.2010 14:07:33   
sara.at
IZVORNA PORUKA: shejla

evo gledam ove ADAC testove autosjedalica i ni jedna nema "vrlo dobro" ocjenu... osim toga vecina ih i nema kod nas. Od ovih sto ima dobra je maxi-cosi Pearl. Da li neko zna moze li se ona postaviti BEZ Isofix-a u autu, jer nemamo isofix u golf4 user posted image ???

jesi sigurna da nemas izofiks u Golfu4 moja kolegica ga ima pregledaj malo bolje pozada jer oni znaju biti dosta uvuceni. Ja koliko se sjecam kad sam preuzimala kolica i maxicocu da nam je prodavacica pokazala izofix koji se moze sa pojasom pricvrstiti al to je za malu bebu tj cabrio maxi al sad se nesjecam dal je ona vezala sa pojasom i ovu familiy izofix user posted image  mogu da nazovem i pitam ako ti nije hitno???

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *