|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.7.2010 11:17:54   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lekica83

IZVORNA PORUKA: chuci

kod mene u tablici pišu smokve sa 10 mjeseci.

Ja ih ne volim nikako, ne sviđa mi se ni okus ni konzistencija, ali mm ih voli. Njoj još nisam davala jer čekam ove domaće da stignu na pijace pa ćemo vidjeti je li na mamu ili babu user posted image user posted image

Chuci mozes li staviti tu svoju tablicu ovdje ako ima jos nekih dodatnih stvari koje nemaju u ovoj tablici na pocetku?

e molim vas da chuci ako želi napiše to na temi kalndar nadohrane, tamo postoji nekoliko tabklica pa eto fino bi bilo da ima i ova.

znači smije smokve...pa i mi smo juče u ponudi imali domaće...pa sad žao mi što joj ne dadohuser posted image

a dudu smo i mi jeliuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5901
11.7.2010 21:23:47   
niki83
kod nas duda u Zenici ima na svakom koraku..nisam ni znala da raste na moruuser posted image
a moja N je ovih dana probala smokve, i pravo joj se svidjaju, lijepe, mekane a slatke, onako kasikicom joj nastruzem i dajem kao medjuobrok user posted image
jele smo super i to dva dana: tikvicu sa rizom i mljevenom junetinom, uglavnom sve sto mozemouser posted image
pazimo sad zbog AD user posted image jos vise

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5902
11.7.2010 23:04:14   
chuci
tablicu ću staviti sutra na onu temu o tablicama, ne da mi se sad :P

a dud, pa šta ja znam raste i u sarajevu. raste i u visokom tamo sam ja jela kao mala. ja nisam znala da ima dudova na moru user posted image

mi smo danas fino ručkile i večerale a za doručak smo malo zezali mamu user posted image kupala se s rodicom u bazenčiću na vikendici pa je tako pojela nekoliko malina i nekoliko borovnica, a na kraju je opet dojila jer nije fino jela user posted image zabremedet voda, a još njih dvije kad se sastanu user posted image user posted image duše malene

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5903
11.7.2010 23:17:46   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

kod nas duda u Zenici ima na svakom koraku..nisam ni znala da raste na moruuser posted image
a moja N je ovih dana probala smokve, i pravo joj se svidjaju, lijepe, mekane a slatke, onako kasikicom joj nastruzem i dajem kao medjuobrok user posted image
jele smo super i to dva dana: tikvicu sa rizom i mljevenom junetinom, uglavnom sve sto mozemouser posted image
pazimo sad zbog AD user posted image jos vise

ne kontam ovo, izgleda da sam nesto propustila. sta je bilo sa AD?user posted image ja jos nisam uvela nikakvo mlijeko pored dojenja, jest da nemamo jos ni veceru, ne znam kako da to uvedem bez mlijeka. nemam ideja, a ne svidjaju joj se one kupovne kasice za laku noc...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5904
12.7.2010 14:17:50   
nikita
teacher ja na vecer oko 6-7 napravim rizolino sa Aptamilom, 100 ml mlijeka i rizolina par kasika dok ne dobijem dovoljnu gustocu, znam da dojis ali sta ima veze ako joj samo na vecer das aptamil, a mozes i sa svojim izdijenim mlijekom napraviti...

e ovako moj momak jede skoro svaki dan:

ustane se oko 9-10 i tad pije 200 ml aptamila
oko 12 i pol dobije kasicu
pa oko 14 i 30 dobije kasicu pa zaspe
oko 17h dobije opet kasicu
oko 18 i 30 rizolino
oko 20h 200 ml mlijeka
oko 23 h opet 200 ml mlijeka
ponekad se probudi oko 6 ujutru i tad popije 200 ml

Da li sam ukinula previse obroka AD? I da li on precesto jede?
Kad kazem jede kasicu to je domaca vecinom voce ili povrce i to oko 120ml ona mala teglica

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5905
12.7.2010 21:35:22   
teacher75
IZVORNA PORUKA: nikita

teacher ja na vecer oko 6-7 napravim rizolino sa Aptamilom, 100 ml mlijeka i rizolina par kasika dok ne dobijem dovoljnu gustocu, znam da dojis ali sta ima veze ako joj samo na vecer das aptamil, a mozes i sa svojim izdijenim mlijekom napraviti...

oko 18 i 30 rizolino
oko 20h 200 ml mlijeka

Kad kazem jede kasicu to je domaca vecinom voce ili povrce i to oko 120ml ona mala teglica

lana je vec oko 7 nervozna i spremna za spavanje ako nismo u setnji vani, tako da nemam kad da joj dam veceru. a rucak joj je oko 4-5 pa mi je to premali razmak.
kod nas to ide ovako:
oko 8 ujutro dojenje
oko 10-11 vocni dorucak
oko 13 dojenje
oko 15 dojenje ili oko 16 povrce sa mesom (zavisi kada spava)
oko 18-19 dojenje
ako ne zaspi odmah nakon toga onda opet oko 20-21 dojenje
pa oko ponoci dojenje
oko 5 ujutro dojenje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5906
12.7.2010 23:51:31   
Hanady RR
chuci je postavila ''svoj '' kalendar nadohrane KLIK

Hvala dragauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5907
13.7.2010 0:05:51   
teacher75

blago tebi teacher što se naspavaš fino
moja se i po noći na dva sata navije user posted image user posted image
eno sam tamo pisala na onoj temi raspored obroka

ma to je u vecini slucajeva kao sto sam napisala al ne uvijek. nekad bude jos jedno budjenje tokom noci i nadigne me oko 7 user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5908
13.7.2010 0:20:51   
leona81

gledam na nekoliko kalendara nadohrane da se pastrnjak smije koristiti od 6 mjeseca pa bi i to da probamo ali problem je sto ne znam sta je to user posted image user posted image pa ako neko zna ako moze da to podjeli s nama user posted image user posted image

imas ga na pijaci...izgleda kao velika bijela mrkva:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5909
13.7.2010 0:50:25   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: leona81

gledam na nekoliko kalendara nadohrane da se pastrnjak smije koristiti od 6 mjeseca pa bi i to da probamo ali problem je sto ne znam sta je to user posted image user posted image pa ako neko zna ako moze da to podjeli s nama user posted image user posted image

imas ga na pijaci...izgleda kao velika bijela mrkva:)

paštrnjak je sličan peršunu ima korijen bijeli kao i on samo malo deblji i većih dimenzija...inače naziv mu je i bijela mrkva
user posted image
od paštrnjaka se i izdanak koristi kao začin isto primjenjiv kao peršun a od korijena možeš napraviti varivo ukusno jako. čal se može praviti i pita na principu stočne repice ( bijela repa). e kao nariban može biti ukusna salata.
Lp ga posadi ne kotarisa ga se lako...širi se ko lud po bašti...nemožep ga iskorijenituser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5910
13.7.2010 11:34:51   
lekica83
hvala punooooo idemo u nabavku pastrnjaka user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5911
13.7.2010 13:18:32   
nikita
Od neki dan smo poceli s piletinom, skuham zajedno piletinu, mrkvu, persun, tikvicu i kasiku maslinovog ulja i onda sve skupa izmiskam i sad to imamo za 4 dana a ovamo sam onu vodicu zamrzla da ima i za kasnije, hB momak super rucki...

EI 16.11.2009.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5912
13.7.2010 22:39:19   
leona81
mi smo ovih dana probali i pravi hljeb i vrhnje...lubenicu, smokve a sutra cemo borovnice...dok smo bili na putu jeli smo hipp organic:) 

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5913
13.7.2010 22:48:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nikita

oko 18 i 30 rizolino
oko 20h 200 ml mlijeka

nemas neki veliki razmak vidim sa obrocima dajes nesto i na 2,5 sata
A.nevoli tako jede razmak 3 do 4 sata a iskreno kad bi davala na 2,5 a probala sam povrati....
Znaci nemoze .....
Al,super ako moze ovakouser posted image kao sto,si pisala
Mi jedemo oko 22.uvecer flasu 200ml i do 7 ujutro se nebudimo za flasu prespava citavu noc.
Mozda sto,smo mi starijiuser posted image a opametnili malo :)

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 5914
13.7.2010 22:52:35   
nikita
felix meni bi bilo lakse da jede svako 3-4h , ovako non stop sta radim samo miksam te voce te povrce al nadosla sam i ja miksam za vise dana pa zamrznem user posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5915
14.7.2010 10:17:37   
niki83
ma samo neka jedu, nemojte im ogranicavati..ja koliko sam shvatila sve su to faze, sad jedu, sad ne jedu..i tako opet u krug..ovaj pastrnjak mi je zanimljiv, mogle bismo i mi to probati..
i da, definitivno smo uvele veceru..kasica za laku noc, ili jogurt s vocem, nekad i samo voce s keksom npr. uglavnom pojede koliko toliko, ali opet se budi da doji kao i prije, ako ne i vise..sinoc je recimo stalno dojila, a pojela trecinu one babylove kasice za laku noc..dakle nama ono "zasitan obrok" ne pali (samo jednom upalilouser posted image ,a ja se ponadala)
cini mi se teacher pitala za AD..ma jeste draga atopijski derm. nazalostuser posted image , ali necu na ovoj temi puno

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5916
14.7.2010 19:45:10   
leona81
i mi smo uveli pola nocne kasice...i doji kao i prije...danas smo probali borovnice sa breskvom i 3 vrste zitarica a popodne jeli teletinu hipp...veceras cemo babylove za laku noc

eh sad treba uvesti zumanjce...dakle jedna sedmica cetvrtina pa sedmica polovina i onda cijeli?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5917
15.7.2010 7:50:12   
lavić Simba
Koje zitarice gdje to kupite???

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5918
15.7.2010 7:58:45   
Srculence
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

i mene interesuje?user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5919
15.7.2010 8:12:06   
niki83
ja sam recimo uzela u dm-u alnatura zobene pahuljice koje se razmeksaju u vodi i super se izblendaju sa vocem.. ali...zadnjih nekoliko dana moja N nece nikako vocne kasice, mislim pojede puno voca ali samo onako svjeze (mekano), ona to grize ili joj struzem kasikicom pa bude i komadica, eh tako hoce..joj Boze sta ce biti kad bude imala zube, pitam se..user posted image

N&N

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5920
15.7.2010 8:31:19   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

ja sam do sada uzimala samo proso, stavljam ga cesto u povrtne kasice

Neposredna veza do poruke: 5921
15.7.2010 9:11:33   
chuci
imaju se kupiti u dm žitarice pomiješano 3 vrste i druge pomiješanO 7 vrsta. piše na njima brojem 3 ili 7 i nešto na njemačkom user posted image ne znam tačno šta nisam odavno gledala.

ja kupujem pojedinačne žitarice, na početku sam kupovala pahuljice (npr prosene) a sad cijelo zrno raskuham (npr proso se kuha sat pa nije za one koje nemaju vremena)

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5922
15.7.2010 9:24:13   
lavić Simba
E bas cu danas do DM-a i kupiti pa cemo vidjeti kako Lavic njopauser posted image user posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5923
15.7.2010 9:26:30   
lavić Simba
E zaboravila sam vam reci pravila sam mu corbu od  pastrmke sa rizom i povrcem  ma super ali malo vise se osjeti riba nego inace ove supice ali pojeo je ne kao sto pojede od puretine, teletine i pilecu ali dobar je....user posted image

< Poruku je uredio lavić Simba -- 15.7.2010 9:27:46 >

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 5924
15.7.2010 9:30:21   
teacher75

imaju se kupiti u dm žitarice pomiješano 3 vrste i druge pomiješanO 7 vrsta. piše na njima brojem 3 ili 7 i nešto na njemačkom user posted image ne znam tačno šta nisam odavno gledala.

ja kupujem pojedinačne žitarice, na početku sam kupovala pahuljice (npr prosene) a sad cijelo zrno raskuham (npr proso se kuha sat pa nije za one koje nemaju vremena)

[/quote
ti meni nikad ne posla recepteuser posted image ja kuham proso (nisu pahuljice nego bas zrna) samo 5 minuta, tako pise na pakovanju. kuhati 5 minuta pa da odstoji 10 minuta, tako vec dugo jedemo. pred kraj kuhanja povrca, zadnjih 5 minuta ubacim mozda 2 kasike prosa, kuham jos 5 minuta i onda sve odstoji sa povrcem 10 minuta. poslije sve izblendam

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *