vjestica
|
IZVORNA PORUKA: batterfly IZVORNA PORUKA: vjestica naravno svako ima svoje mišljenje i svoj stav , a meni se nimalo nije svidjelo ovo što je She napisala žena ne mora da puno brine o sebi kad ima nekog drugog da brine o njoj, jer mi to zvuči ko da je u pitanju malo dijete, a ne odrasla osoba ali ima drugih stvari koje me zanimaju, malo ko se sad može pohvaliti nekom platom, si smo u nekim kreditima, jer je to jedini način da dođeš do stana, auta i sl, pogotovo koga ne mogu pogurati roditelji, jer su penzioneri, pa njih treba pogurati i sl. pa se nekad zapitam kako jedna porodica može živjeti od jedna plate naravno da se svako protegne koliko je dug, ali mislim da je u današnje doba to jako teško jer i ove primjere domaćica koje ja imam oko sebe su žene koje ne rade, a njihovi muževi da bi pokrili sve troškove života, moraju pored redovnog posla i odrađivati i gomilu privatnog posla, pa imaš ženu koja je samo u kući, a muž rinta 12 sati dnevno i ne zna ni koji mu je razred dijete ili na šta je alergično Uhhhh, draga moja vjestice, potegnu ti mene pravooo , iako nisam imala namjeru iznositi neke svoje "dublje" stavove na ovoj temi(inace, na RR-u sam odavno izgubila zelju pisati opsirnije i konkretnije), ali u pitanju je stara raja , pa moram.... Eh, prvo boldirano, cini mi se da ne kontam ili sam na pogresnom putu, mozes li biti preciznija(jel se bas odnosilo na post od shee, pa si donijela zakljucak ili si mislila opcenito???, jer ni ja se ne bih slozila s tom konstatacijom...da zena o kojoj se ima ko brinuti dodje k'o malo dijete... ZASTO? da ta moja rečenica se odnosila na post od She jer je napisala, citiram "Samo ću reći da ženi nije potrebno da se puno brine o sebi, kad ima nekog ko to od srca radi umjesto nje. " ja sam samo rekla kako sam ja doživjela tu rečenicu,a daleko od toga da mislim kako su žene koje ne rade ko djeca koju treba paziti znači mislim na svoj lični doživljaj te rečenice