batterfly
|
IZVORNA PORUKA: vjestica naravno svako ima svoje mišljenje i svoj stav , a meni se nimalo nije svidjelo ovo što je She napisala žena ne mora da puno brine o sebi kad ima nekog drugog da brine o njoj, jer mi to zvuči ko da je u pitanju malo dijete, a ne odrasla osoba ali ima drugih stvari koje me zanimaju, malo ko se sad može pohvaliti nekom platom, si smo u nekim kreditima, jer je to jedini način da dođeš do stana, auta i sl, pogotovo koga ne mogu pogurati roditelji, jer su penzioneri, pa njih treba pogurati i sl. pa se nekad zapitam kako jedna porodica može živjeti od jedna plate naravno da se svako protegne koliko je dug, ali mislim da je u današnje doba to jako teško jer i ove primjere domaćica koje ja imam oko sebe su žene koje ne rade, a njihovi muževi da bi pokrili sve troškove života, moraju pored redovnog posla i odrađivati i gomilu privatnog posla, pa imaš ženu koja je samo u kući, a muž rinta 12 sati dnevno i ne zna ni koji mu je razred dijete ili na šta je alergično Uhhhh, draga moja vjestice, potegnu ti mene pravooo , iako nisam imala namjeru iznositi neke svoje "dublje" stavove na ovoj temi(inace, na RR-u sam odavno izgubila zelju pisati opsirnije i konkretnije), ali u pitanju je stara raja , pa moram.... Eh, prvo boldirano, cini mi se da ne kontam ili sam na pogresnom putu, mozes li biti preciznija(jel se bas odnosilo na post od shee, pa si donijela zakljucak ili si mislila opcenito???, jer ni ja se ne bih slozila s tom konstatacijom...da zena o kojoj se ima ko brinuti dodje k'o malo dijete... ZASTO? A sad ovo dole boldirano sto te zanima...jer sam ja bas jedna od onih koji su u toj situaciji....Dakle, ja ne radim(SRETNA KUCANICA-kojoj ide radni staz ), plata nije Bog zna velika, u kreditu smo(za stan), otac(penzioner)- nedavno preminuo, mama (penzioner) i sama...moram je "pogurat"....pa, opet, moja porodica zivi od te jedne plate(pardon dvije, jer je jedna podjeljena na dva dijela, ) i dvoje male djece..KAKO??? Nemam neki konkretan odgovor, osim FINO!, nema nekih Bog zna aman cejfova, ali smo zadovoljni i sretni, ali stvarno, onim sto imamo i onim sto si mozemo priustiti..Covjek kad nauci da bude zadovoljan onim koliko i sta ima, "dobio je bitku", jer znas kako se kaze, nije bogat onaj koJi ima NAJVISE, VEC JE BOGAT ONAJ KOME NAJMANJE TREBA I da , valjda, imamo svoju nafaku...taka nam je kakva je...i mi smo zadovoljni... Ali, nije uvijek bilo ovako...Imala sam ja zelju i da radim, i da imamo vise i da....odemo na more svake godine, i da hodamo na zimovanje...i sl..ali nismo mogli...I eto, kad se pomiris s tim da nemas mogucnosti, da ne mozes sebi priustiti taj luksuz, kad jednostavno zivis s onim sta imas, zivot postane jednostavniji...I "kapne" nafaka, kada se najmanje nadas i eto, ove godine cemo ici na more, aBd, i jos na nekoliko lokacija po Bosni, ali opet kazem, i ako ne odemo, pa sta??' Sustina je(po meni), da ces imati i otici ako ti bude sudjeno, Boze ti samo zdravlja...i biti u dusi zadovoljan onim sto imas..ostale se kockice same slazu ...I, ako se ne ispuni ovaj cejf, i ne odemo nigdje, ja cu opet biti sretna kucanica, jer cu sa mm moci uzivati u kuci, ispijajuci kafe na balkonu, setajuci i igrajuci se s nasom djecom....jer imamo jedni druge...i nase vrijeme... Samo jos da kazem da nisam jedna od onih kojih razmisljaju ko veeseelaa, s tim da ne kazem da je to pogresno, NE, vec ja jednostavno nisam taj tip...i da bi imala svoj dinar i isla radila, samo radi "ne daj Boze", i imala vise para za sebe(i djecu),..Al' isto tako ne kazem, da necu nikada raditi, hocu i zelim, samo jos nije vrijeme za to....i trenutno sebe ne vidim kao poslovnu zenu, vec kao sretnu kucanicu... Sorry zbog posta....
|