Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 11:41:06
lilix
selina bundevu i sve vrste tikvica možeš uvesti već od 6 mjeseca laka je ze probavu a i jako dobra za bebe felix jesi li i ranije davala pavlaku, ja nisam pavlaku počela davati tek sa napunjenom godinom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 11:56:50
lilix
felix ja bih u jedan manji dio stavila pavlake pa ćeš vidjeti hoće li A htjeti da jede, pa lakše ti je poslije dodati u ostatak ako mališa bude zadovoljan selina ako si već počela sa nadohranom možeš uvesti i tikvu, inače moje mišljenje je da se ne treba striktno pridržavati onih tabela, ako beba fino prihvata nove namirnice i nema alergije treba ranije uvesti i one namirnice koje imaju jači okus kao što je npr. brokula da se naviknu na miris i okus, kasnije neće odbijati skoro ništa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 12:04:27
megi
felix ja adni odavno dajem pavlaku i ona bas fino poboljsa ukus bar njoj i meni bude ljepse tako da je mi cesto dodamo u jelo
a tikva i tikivce su jedne od laksih povrcki i mi smo ih takoder rano poceli jesti a tikva je i pravo zdravao tako da smo je mi mijesali i sa vocem i sa povrcem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 12:10:49
nikita
IZVORNA PORUKA: selina
gdje ste mile,de mi recite od kada smije beba da jede bundevice od kojeg mjeseca???? i imal gdje tablica ishrane gdje se moze vidjet od kad sta ide???? hvala unaprjed
selina tikvicu mozes medu prvi, ja sam sa 5,5 mj uvela mrkvu, tikvicu, jabuku, to sam prvo , trebalo nam je 10ak dana da uopce zna kako otvarat usta i gutat. Uzmi tikvicu par dana skuhaj i izblendaj, dok se navikne na taj okus pa onda tako jabuku itd. Kad to proba onda mozes dodavati krompir i rizu uz to, uz jabuku krusku, isto tako par dana daji isto npr 3-4 dana jabuka-kruska, pa onda 3-4 dana tikvica-riza, pa onda mrkva-krompir....E onda kad to sve probas daj joj i bananu..Tako sam ja radila...nama je sad 7 mj i par dana i osim toga jos smo samo probali breskvu i marelicu, znaci nemoj zuriti ni sa cim. Sad hB meni maleni super jede, i da, u te sve kasice mozes dodat kasikicu dvije Neste kukuruz riza dat ce bolji okus hrani, moj bolje jee otkad to dodajem. Ako te jos nesto zanima , pitaj, nemam mnogo iskustva al mogu ti reci kako smo mi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 12:27:31
selina
moja melina rado jede vocne kasice od banane jabuke ili kruske ali kad joj napravim slane npr. riza i jabuka ili mrkva nece da jede a kupovne hoce a znaci postoji taj neki zasladjivac hrane taj sto si pomenula od nestle pa da dodajem mozda bude tako htjela jesti.........
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 12:29:08
nikita
to sam ja ovdje procitala da zene daju, i vjeruj mi da mi mnogo bolje jede, dodaj dok blendas ili u gotovu kasu kavenu kasiku-dvije i okus ce biti mnogo bolji
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 19:44:02
leona81
IZVORNA PORUKA: chuci
IZVORNA PORUKA: leona81
i jos nesto, znam da beba smije tapioka brasno a smije li perlice tapioke? i u kojoj kombinaciji?
de mi objasni molim te šta je ovo brašno i kako se koristi. ja pojma nemam.
mi od tapioke u perlama pravimo puding...dokazano je da je tapioka dosad pokazala odlicne rezultate u lijecenju kancera...eh brasno se cesce ima kupiti i koristi se kao zgusnjivac, gustin...bez glutena je
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 22:20:59
Lady26
Mi smo danas puno bolje jeli, teletina+riza+mrkvica i pojela je poprilicno, zamijenila sam joj time jedan mlijecni obrok, pa je jela tek nakon 3h, onda nam je navece naglo skocila tura na 39 i isli smo u DZ, dali cepic i spala je na 37,8 i poruckala je poslije 160 mlijeka i 100ml caja i sad spava....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 22:29:41
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Mi smo danas puno bolje jeli, teletina+riza+mrkvica i pojela je poprilicno, zamijenila sam joj time jedan mlijecni obrok, pa je jela tek nakon 3h, onda nam je navece naglo skocila tura na 39 i isli smo u DZ, dali cepic i spala je na 37,8 i poruckala je poslije 1'0 mlijeka i 100ml caja i sad spava....
jel zbog zubica ili? sta je bilo na kontroli?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 22:31:52
salmy
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Mi smo danas puno bolje jeli, teletina+riza+mrkvica i pojela je poprilicno, zamijenila sam joj time jedan mlijecni obrok, pa je jela tek nakon 3h, onda nam je navece naglo skocila tura na 39 i isli smo u DZ, dali cepic i spala je na 37,8 i poruckala je poslije 1'0 mlijeka i 100ml caja i sad spava....
Hvala Bogu da je papala! majkemi to je njoj od zubica pa i tura! vidjeces za par dana krezubice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2010 9:28:45
Anoniman
ja sam jucer ponudila Nanetu tikvicu i prvi put da mi se stresao i da je odbio hranu... ne svidja mu se... uspio je nekako progutati 2-3 kasicice tikvice, ali vidim nije to to... al zato kad sam mu napravila rizolino, samo je govorio mmmmmmmmmm...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2010 9:29:44
niki83
mi smo probali i malo junetine (mljevene) sa rizom i tikvicama i hvala Bogu konacno je htjela taj "slani obrok" jer danimo smo muku mucile, nece vise od 3-4 kasikice danas smo za dorucak poruckile zumance pa cemo poslije nektarine i banane s rizom pa za rucak opet riza sa blitvom i malo graska, mrkvice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2010 9:53:04
Meri29
Majda prvi put probala tikvicu i sve pojela, mogla je jos Ja sve kuham sa bebinim kuharom, super stvar za ideje. Tikvicu isjecete i prodinstate na malo maslinovog ulja, nakon toga dodate paradajz i sve kuhate oko 5 minuta. Posebno se skuha malo tjestenine, paradajzu se oguli kozica i sve se zajedno smiksa. Ma dijete pojede sve, a i ja probala, bas bilo ukusno pravo. U pravom receptu pise da se doda i malo sira da se istopi, ali bila sam skepticna, Majda stara malo vise od 6 mjeseci pa nisam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2010 10:27:47
niki83
uh to lijepo zvuci, mi bismo recimo mogli probati jer smo jeli vec i paradajz(prije 15tak dana) i tjesteninu bez jaja...ali dobro si se ti usudila dati joj paradajz vec..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.6.2010 10:37:58
rose 87
bambi i E. u pocetku nije htjeo tikvicu ali polako kasikicu po kasikici i sad pojede poprilicno,nisu mu izrazi lica ni priblizno kad jede voce ali sta bi,kako vi pripremate krompir djecici..ja jucer pravila ma nije ni 2 kasikice pojeo,uvijek imamo problema sa povrcem nije htjeo ni mrkvu ni tikvicu ali mi se krompir cinio puno ukusnijim od to dvoje