|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
16.6.2010 15:32:26   
veeseelaa
Nana ne svadjaj se samnomuser posted image user posted image user posted image user posted image hanabanana drago mi je da si se javila da daš podršku i savjet našoj bebani
Malo sam izrevoltirana pa burno reagiram!
Bebana nemoj da ti puni glavu kako će on nešto, on ne može NIŠTA!
Radi ti mila na razgovoru, dogovoru itd al ujedno i traži sebi posao za ne daj Bože....redaj stvari za brak a i za razvod.... gdje bi i kako bi, budi mudra, sabrana i lagano
Sve sa njim pokušaj al organizuj se kao da odlaziš!
I pazi se doooobrooo njega, vidiš da je sklon i fizičkom napadu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 451
16.6.2010 15:32:33   
Hanady RR
jesi li ti bena ikome rekla za ovo...iz bliže okoline...

nemoj se za dijete do 3 godine nema on šanse ni tebe ni njega rahat da ostavi...

a da ti ga uzme...može pjevat borbene...

nego šta kaže ta njegova sestra jel iko zna šta on tebi radi...

ti se trgni...beba će porasti a ti moraš pokazati da si jaka i stabilna...što više on osjeti tvoju depresiju, tvoj strah to će on više da pokazuje svoju moć.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 452
16.6.2010 15:36:36   
bebana27
nikad nije bilo tajni medju nama sve mi je govorio a sad jednostavno me izbjegava
cak me je jednom pitao da li bi se ja naljutila ako me on prevariuser posted image user posted image ?
kad izadjem sa svojim malim da setam naravno sama vidim kako parovi setaju svojom djecom mene moja dusa boli i sama se pitam pa sta sam toliko zbrijesila da sam ovako kaznjena
morala sam ovo javno da napisem jer vise ne mogu da sutim sve me gusi i boli nije lako biti odbacen
da bambi jesam imala problema u trudnoci koji su sad iza mene htjela sam da budemo sretna familija ali vidim da je meni jedino stalo do djeteta jer kad mali place a on u sobi nece da ga uzme mene zove tesko mu ustati

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 453
16.6.2010 15:37:36   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Slazem se sa Bambi 09, ima ovde dobrog tudjeg masla. Skoje strane samo ti bebana mozes skontati, ali definitivno nesta s njim nestima.
Probaj jos jednom s njim razgovarati, ako nece, nemora. Pokupi se i idi. A fino mu naglasi, ako bi mu palo napamet da tebe ili djete dira, da cega jos prije zore zemlja progutati. Bar bi ja to svome rekla. Pa nek malo i on napuni gace

i neka zna da ima ko...kad bi se samo mi sad sa ove teme spremile nebi se on dobro porveo...molio bi za milost...a to bi voljela vidjet derište jedno bezobrazno...tebe da dira a ti mu dijete poklonila.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 454
16.6.2010 15:38:25   
mynxlee
Tebi je tu najteze i tu nema dileme, a ja ti iz svog iskustva, kao dijete iz propalog braka kazem, zbog svog djeteta, dok jos ne zna, rijesi to i ne trpi ni zbog koga.

Moja mama se udala sa 18, a mene rodila s 19. Moj otac ju tukao, ma svega je bilo. Njegova ga mama napandrci, a on moju mamu na van, pa pred kucom tuce. Moja mama sve sutila i trpila, sramota je bilo vratiti se kuci. Jednom kad nije mogla izdrzati izvuce se sama do svojih, a mene je ostavila kod nekog (otac je hodao) i pitala ih da li bi ju primili da se vrati, ako ne bude mogla izdrzati. Oni su naravno rekli da hoce. Opet je to trajalo, ona trpila, i jednom dosao njen tata i vidio da ima modricu na licu. Pitao ju sta joj je (pred mojim ocem), a moj otac kaze udarila se. Kaze moj deda ne pitam tebe (a moj deda je inace strog covjek). Ona sutila i kaze udario me taj i taj. Deda odmah pozove policiju, spakuje svoju kcerku i svoju unuku i kuci svojoj odvede.

Mislite da je moj otac dolazio da me vidi!? Samo jednom kad sam imala 3 godine, a rastali se kad sam imala godinu i po. Toliko o ocevoj ljubavi. Alimentaciju nikad nije placao, nikad nije pitao za mene kako sam, nikad mi ni cokoladu nije kupio... Sad kako sam punoljetna pokusala sam ipak stupiti u kontakt s njim, ali nije on nesto zainteresovan. Rekla sam ko ga za sta handri, pa on mene treba traziti i moliti za oprost. U meni ljubavi za njega nema, niti ce biti. Samo sam si obecala da cu kad tad otici i vidjeti ga. Samo stati pred njega i okrenuti mu ledja i to ce biti za sva vremena. Adios.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 455
16.6.2010 15:38:27   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: bebana27

kad izadjem sa svojim malim da setam naravno sama vidim kako parovi setaju svojom djecom mene moja dusa boli i sama se pitam pa sta sam toliko zbrijesila da sam ovako kaznjena

Ti Nisi Ništa Pogriješila.
I ne mora značiti da si kažnjena.
Kad se jedna vrata zatvore, uvijek se druga otvore.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 456
16.6.2010 15:38:51   
jasmin
bebana,slazem se s veeseelom u dosta stvari.Ocigledno je ovdje puno stvari cudno...Nesto ima,jer ti i prijeti da ce uzeti dijete..sta ga je ponukalo na to da pozeli da odes?Cudno...bas puno.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 457
16.6.2010 15:39:27   
veeseelaa

nikad nije bilo tajni medju nama sve mi je govorio a sad jednostavno me izbjegava
cak me je jednom pitao da li bi se ja naljutila ako me on prevariuser posted image user posted image ?
morala sam ovo javno da napisem jer vise ne mogu da sutim sve me gusi i boli nije lako biti odbacen
da bambi jesam imala problema u trudnoci koji su sad iza mene htjela sam da budemo sretna familija ali vidim da je meni jedino stalo do djeteta jer kad mali place a on u sobi nece da ga uzme mene zove tesko mu ustati

Milaaaa!!!!! nemoj molim te tako da razmišljaš!!!! ti si divna žena i majka, imaš predivno i zdravo dijete
Nisi sama, nisi jedina! Masa ljudi imaju problema u braku, neki samo ne govore o tome! okreni se oko sebe, nikom nije savršeno!
Ima li ko sa RR iz Bihaća pa da se nadjete i popričate?
Molim te budi jaka, on gubi a ne ti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 458
16.6.2010 15:39:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ti Nisi Ništa Pogriješila.
I ne mora značiti da si kažnjena.
Kad se jedna vrata zatvore, uvijek se druga otvore.

evo dok ja post napisah ti svoj stavi...a hanabana ti fino kaže s naglaskom na ovo ti nisi ništa pogriješila..zapamti to...nisi ti nikakvu kaznu zaslužila.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 459
16.6.2010 15:40:13   
Nana84

Ma kakvi user posted image user posted image user posted image user posted image nego ti mene vesela klasificira da sam na strani ovakvih m i da podržavam i branim ovo ponašanje, nikada.
Bebana nemoj se brinut, polako sve ispitaj- kako njega, tako i njegovu familiju- jesu li oni primjetili te njegove promjene? i zašto  se stidi biti sa vama vani na kafi?user posted image

< Poruku je uredio Nana84 -- 16.6.2010 15:42:41 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 460
   [Obrisana poruka]
16.6.2010 15:42:16   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 461
16.6.2010 15:43:38   
veeseelaa
ja sam to već spomenula
Znam da je bolno za čuti al meni izgleda da postoji druga

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 462
16.6.2010 15:44:09   
Hanady RR
nego žene imama ideju da mi odemo u bihać na kafu...ih kad bi on nas sve sa djecom i kolicima vido kako sa njegovom mladom kafu pijemo...samo bi mu se kazalo...

joj bebana sine što me zabrinu...al ko ga šiša...ma neka si se ti ispričala...mene sada moja kuća zove...al kad večeras dođem hoću tvoj post da nađem kako ti je lakše i kako si sretnija.

uh kad bi ja na tvome mjestu bila...beli bi se po avazu pisalouser posted image

user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 463
16.6.2010 15:44:52   
Blue rose RR
Bebano, žao mi je tvog trenutnog statusa, jer vjerujem da je to samo prolazna faza. Moguće je da tvoj muž ima fazu baby-bluesa , jer koliko god on pogađa novopečene majke, ni očevi nisu pošteđeni istog.
Do jučer je on bio centar tvog svijeta, sve se vrtilo oko njegovih potreba, htijenja, želja  - a sada ga nema "ni na mapi".
Majke smo pa možemo priznati jedna drugoj, da u jednom momentu zanemarimo ne samo sebe, već i svoju okolinu u kojoj se definitvno kao druga karika nalazi naš muž.
Naravno sve je ovo nesvjesno - ali je prisutno i može se odraziti upravo ovako kao ti opisuješ ponašanje svog muža.
Jedno drugo biće u tvom životu je zauzelo njegovo - tako makar oni to doživljavaju, ali ne izgovaraju.
Raspoloženje tvoje (umor, iscrpljenost, nenaspavanost ..) sve je to možda prešlo na njega, a on ne zna naći razlog i uzrok.

Sjedi, napravi kahvu, odnesi dijete kod zaove, reci mu, ispričaj mu ono što te muči. Ako on ne dozvoljava razgovor sa sobom, sjedi i napiši pismo, u kojem ćeš se ispovijediti njemu, stavi ga u njegovu odjeću, i neka ga na poslu čita.
Ostat ću mu koja i u glavi i u duši traga.

Ništa ne možeš izgubiti, što već nisi, a dobiti mnogo toga.

Sretno.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 464
16.6.2010 15:44:55   
mala86
joj bebana srce mi se steze kad ovo citam,jer sam slicno prosla s mojim starcimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !samo sto je kod tebe na pocetku bilo ok,sad se mijenja,kod mojih nikad nije bilo dobro!poslije se umijesala tatina mama(uh svekrveuser posted image user posted image user posted image ) i rastali su se!
jel imas svekrvu,da se nisi s njom nesto zakacila,pa da ga ona ne "huska"protiv tebe,a on mamin sin,ko moj otac kreten,pa slusa mamicu?

ja znam da ti njega volis,i sve smo se mi udale da bi bile do kraja zivota s njima,ali najbolja stvar u zivotu koju mi je moj otac reko kad sam se trebala udat "kceri bolje dobar razvod nego los brak"!sve mi je normalno i svadje i sve ali udarac!!!joj Boze odmah se sjetim svoje mame...
moj otac je ratne 93 odveo mog brata od 23 mjesecauser posted image user posted image user posted image ,jer je sud tako dodijelio-mene mami njega tati(glupava sutkinja-ubila bi je)!i sad su daleko,brata nisam vidjela 12 godina,zadnji put prije 5user posted image user posted image user posted image user posted image

cuvaj se draga saljem ti veliki user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 465
16.6.2010 15:45:41   
Nedi
Prije bilo kakvih radikalnih promjena posavjetuj se sa našim pravnicama mislim da ce ti vrlo rado svaka forumašica dati savjet. Kao što vesela kaže pripremi se na sve, štekaj pare, nemoj sebi dozvoliti da te izbaci na ulicu bez ičega, uvijek razmatraj i najgore opcije da bi se pripremila ako ne daj Bože budeš u nekoj od situacija. Možeš po hljeb otići pa da ti zaključa i ne mogneš ući i još kaže da si otišla i ostavila dijete.
Ja sam dijete razvedenih roditelja ništa mi hb ne fali, tata me odgojio savršeno i bio i mama i tata i ti ćeš sigurno kao i svaka od nas biti odlična samohrana majka ako budeš morala.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 466
16.6.2010 15:46:09   
niki83
IZVORNA PORUKA: Nana84

Mislim da se tvoj m prepao kako bebe tako i odgovornosti. Želi da bude momak u braku s djetetom pa tjera na silu. Iz toga proizlazi ogorčenje, ljutnja i agresivnost- ne branim ga nego samo pokušavam skontat šta se dešava u njegovoj glavi. Čim se on spremi i izlazi, to znači da ga odgovornost i obaveze u kući tuše pa mu je to izlaz. Jako tužno. Dijete će primjetiti da odlazi od njega pa će ga to boliti više nego tebe jer ne razumije zašto.
Moj savjet, ne dopuštaj da se takva situacija nastavi jer onda nema pomoći. Moraš razgovarati ozbiljno sa njim i reći da nije u redu da se tako ponaša, a ako je agresivan pozovi i njegove i svoje roditelje pa nek i oni malo porazgovaraju s njim. Tako te neće moći napasti ili ne daj Bože udariti. Muškarci su kukavice kad lete da udare ženu. strašno!!! ako to ne pomogne i on nastavi, ti fino uzmi dijete i otiđi od njega i nađi svoj mir kako za sebe tako i za dijete.

Ovo mi se cini kao nesto najpametnije sto bi bebana mogla uraditi..pozvati i roditelje pa da ima zastitu, jer ako bude sama s njim rjesavala stvari, cini mi se da moze biti posljedica..nazalost, jer je lik agresivan, ja se sa rogatim ne bih borila!
i da kazem da mi je jako zao sto cujem i citam sve ovo..nase bebe su u nekih par sedmica razlike i mogu te shvatiti kroz sto prolazis i da ti je potrebna i ljubav i paznja i pomoc tvog muza..a on ovako!!!

N&N

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 467
16.6.2010 15:47:24   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nego žene imama ideju da mi odemo u bihać na kafu...ih kad bi on nas sve sa djecom i kolicima vido kako sa njegovom mladom kafu pijemo...samo bi mu se kazalo...

joj bebana sine što me zabrinu...al ko ga šiša...ma neka si se ti ispričala...mene sada moja kuća zove...al kad večeras dođem hoću tvoj post da nađem kako ti je lakše i kako si sretnija.

uh kad bi ja na tvome mjestu bila...beli bi se po avazu pisalouser posted image

user posted image user posted image user posted image

Joj bas tako. Bilo bi: Saobracanja nesreca se dogodila u dvoristu porodicne kuce. Dok je gospodja S. probala da izparkira Auto, beba je zaplakala. Gospodja S. malo izgubila koncentracije i u nesreci zgazila Gospodina S.

Neposredna veza do poruke: 468
16.6.2010 15:47:54   
Nana84
IZVORNA PORUKA: buba29

bebana znam da ti je teško ali čim te je ovo pitao znači da te vara,sve ispitaj i uprati ga nekako,kad se uvjeriš naravno znaš šta slijedi - odlazak tebe i djeteta od njega

Uh, baš ovo "smrdi na prevaru".A shvati pitanja: Da li bi se naljutila ako te ja prevarim?" Ma ne samo ti, meni ne smeta, svašta. Smije li se znati koliko godina ima tvoj m?

< Poruku je uredio Nana84 -- 16.6.2010 15:51:40 >

Neposredna veza do poruke: 469
16.6.2010 15:47:58   
salmy

Izvini to je jedna baraba (malo je rec) ozenjen covjek dobio bebicu a hoce da bude MOMAK! a SIPAK mu! svi bi oni porodicu djecu zenice a da budu Frajeriuser posted image user posted image user posted image malo sutra!
Ti draga moja glavu GORE ne daj se ko ga sisa,baraba pokvarena,da te udari,ma svasta bih rekla pas mu!!! izvini huja me spucala!
Ako nista ne osjecas prema njemu idi od njega ne pati se!
Ti si zena nedaj dostojanstvo NE daj da te GAZI baraba pokvarena!
Budi jaka i sabrana,ako cete Vi popricati i dogovoriti se TRENUTNO,a on razmisljajti o prevariuser posted image user posted image user posted image ma NOGIRAJ ga! 
NECES NISTA IZGUBITI!
Ne daj na SEBE pa sta bude!
baraba pokvarena! joj sta ovi muskarci umisljaju

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 470
16.6.2010 15:50:49   
bebana27
ja sam jako povucena i tiha osoba
jednostavno sve zelim da lijepo rijesimo zbog djeteta necu da raste bez oca jer znam da mu nebi bilo lako jer ipak je ljepse da smo oboje pored njega
ja sam osoba koja ne voli bas puno da hodam znaci posvetila sam se kuci djetetu za sebe imam najmanje vremena ali nije mi zao
znaci nema sta da se zali na mene kad dodje sa posla sve ga ceka nikad nije dosao sa posla a da ga nije rucak zatekao na stolu
zato vise ni sama ne znam sta da radim
a najvise me voli ponizavati kad su mu tu sestre

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

Neposredna veza do poruke: 471
16.6.2010 15:51:53   
mynxlee
Ti misli samo na svoje dijete i sebe. Sretna si sto si majka, sto imas zlatnog deckica, a njega ko je**. Znam da ti sad sve izgleda crno i ne vidis svijetlu buducnost, ali vjeruj da ti je crnje to sadasnje stanje. Nema se tu sta cekati hoce li krenuti na bolje ili ne. On ako je pominjao neku prevaru, moguce da je negdje zagondzija i bice mu drago ako se ti sama sjetis i pokupis svoje stvari. On ce se osjecati oslobodjen i tebi ce biti mnogo lakse. Kasnije kad i od te dobije sut-kartu, doci ce on tebi, ali ti ces tada biti psihicki jaca i samo ga odabij i marsni s vrata.

Joj, evo zivci mi proradili. Ma, otkinula bi im one stvarke... Iz korijena.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 472
16.6.2010 15:52:21   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Može super ideja taman da je malo razveselimo i razgovorimo ali upozoravan Vas - ja se slabo kontrolišem u ovakvim situacijama...uh....sama ruka krene

Neposredna veza do poruke: 473
   [Obrisana poruka]
16.6.2010 15:52:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 474
16.6.2010 15:53:19   
salmy

ja sam jako povucena i tiha osoba
jednostavno sve zelim da lijepo rijesimo zbog djeteta necu da raste bez oca jer znam da mu nebi bilo lako jer ipak je ljepse da smo oboje pored njega
ja sam osoba koja ne voli bas puno da hodam znaci posvetila sam se kuci djetetu za sebe imam najmanje vremena ali nije mi zao
znaci nema sta da se zali na mene kad dodje sa posla sve ga ceka nikad nije dosao sa posla a da ga nije rucak zatekao na stolu
zato vise ni sama ne znam sta da radim
a najvise me voli ponizavati kad su mu tu sestre
zato jeste takav! ti fina krasna zena za pozeljeti! pa se izivljava!
baraba odvratna

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

1. trimestar. (0%)

2. trimestar. (0%)

3. trimestar. (0%)

Broj svih glasova: 0

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *