Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Odmah da se izvinem sto sam pod anonimna ali mnoge me znaju pa mi je malo neugodno I moj brak upada u neku krizu, mada to nije odjednom..ne znam ni sta bih rekla, jednostavno sam nesretna svojim brakom. MM nije los, pazi na mene kad mi zatreba, tu je za svaku vrrsu pomoci u kuci i oko djeteta, ali nema nas uopste tu, niti razgovora niti dogovora. Mi uopste ne razgovaramo osim o tekucim dogadjajima iz vana. Nikada ne pricamo o nama jer svaki put kad ja pokum pricati njegovo je samo slijeganje ramenima i rijeci ne znam otkud ti to. Ne vodimo ni ljubav, meni se to uopste ne radi, nemam volje..kao da ga vise ne volim....bojim se toga priznati..evo vec par zadnjih dana ja sam jednostavno pokusala da popricam sa njim o svemu i opet isto, ne znam sta ti je, otkud ti to, nije tacno da ne pricamo...i samo sam se povukla i rekla mu da sam nesretna i ne zelim ovako dalje jer nema nikakve akcije da se nesto promijeni. tako da ja ne pricam sa njim vec 3 dana, a on uredno prica, kao vidi ovo na tv, gdje cemo sa djetetom sta treba kupiti i to je to...pokusava me i zagrliti i poljubiti ali ja sam totalno hladna, sve mi je to fuj jer neki je zid izmedju nas..kad god mu kazem i da za sex trebamo nesto novo smisliti on se samo nasmije i to je to...jednostavno nema razgovora...nije spreman nista promijeniti jer njemu je sve ok, a ja se osjecam tako prazno. nas zivot se svede on na posao, ja na posao, napise mi poruku ako ide negdje cisto informativno i to je to, vratimo se kuci, on je spremio rucak, rucamo, malo oko djeteta, uradim ako sta treba i psvanaje, bnez da prozborimo 2..pokusala sam biti i romanticna i svasta nesto novo unijeti u brak a njemu je sve to smijesno..kad zelim da razgovaram sa njim o tome da je sve nekako mrtvo, kaze da sam nezadovoljna, i to je sve vise nijedne rijeci ne kaze...ovih dana sam pocela razmisljati i o razvodu ali bas mi je tesko...imamo dijete od tri godine...vec je dva-tri puta napravio neke neprimjerene ekscese, neki dan smo se skrpili oko nekih dogovora pred mojim roditeljima i hladno je ustao i spremio se i izasao kao ode on ljut, pa se vratio jer ga je dijete zvalo..moji sute nista ne govore, nekad mi provuku kroz usi da on nije za mene i to je to...jednom sam se spremala i da odem pa su njegovi i moji navalili da porazgovaramo jer imamo dijete jer smo se bili opet skrpili, kao ja se stalno svadjam da mi nesto smeta a on nista ne spominje...nemamo nekih prijatelja jer njemu sve to ide na zivce, ja imam svoje drugarice sa kojima s eredovno vidjam a on jednog druga sa kojim nekad pije kafu a i njega bas ne podnosim jer je savusporen kao i on.. evo dok ovo kucam placem jer ne znam sta da radim..mislim da bih lako mogla otici od njega ali ne zelim dijete povrijediti jer sve izgleda divno, ne svadjamo se pred djetetom i trudimo se uvjek izgledati nasmijano i ok...onda ne zelim ni ostati samo zbog djeteta a nisma ni sigurna u svoje emocije..kada kazem da cu otici jer sma nesretna kaze idi, pa se opet presaberem i kazem neka me..bili smo i razdvojeni jer sma isla sama sa djetetom na more i nije mi nedostajao, mada je on dosao nakon 10 dna ai rekao da je poludio bez nas..a nama je bilo bas nekako lijepo....molila sma ga da idemo i kod bracnog savjetnika a njemu je to bezveze jer on kaze da nema problema....nego a mnom nesto nije uredu...kad sve nekako sumiram volila bih da bude drugacije da shvati vise koliko mi je tesko i da obnovimo ljubav ali jednostavno kao da govorim zidu...to ga ne zanima...izvinite zbog posta ali morala sam dusu otvoriti.. Procitah tvoj post i sto mi zapalo u oci je to da stalno govoris ide mi na zivce on, njegov prijatelj, pa ovo pa ono....Odgovaram ti jer je i moja veza u velikoj krizi, ali kod mene je malo drukcije...Ali ipak trudimo se porazgovarati, mada nas taru vanjski faktori i nemozemo s mjesta dok se to ne rijesi...Tako i tebi preporucujem, pokusaj sa razgovorom i ne ocekuj da ce se sve rijesiti kako ti zelis i odmah...Jer kazes da ste mu nedostajali dok ste bili na moru, a on tebi nije, sto mi se cini da si ti ta hladna strana, a ne on....Ciniti stvari (biti roomantican, ili bilo sta drugo), samo zato da bi nesta uspjelo i nije to to, ako nije od srca ....I sama sam majkai nastojim da mojedijete ima oca, ali i nesto vise izmedju nas jer volimo se...Porazgovaraj sa njim u 4 oka, preispitajte sebe prvo, vase osjecaje, pa dijete, pa zivot zajednicki i na kraju kako bi bilo da niste zajedno,znam da je tesko ali razgvorom se moze rijesiti pola, a druga plovica ide zajednickim trudom...Svaka veza bilo bracna, prijateljska ima svoje krize, i ako se ne radi na vezi ona propada...Vama treba malo novine, jer kaqzes sve se svodi na dijete, poso kucu, imate roditelje,ostavi dijete njima a vi malo ili u zivot, ili na izlet, uradite nesto samo za vas dvoje,
|