|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
10.6.2010 11:17:21   
hanabanana
Ja nisam rekla da ne treba da se javi, rekla sam da će se javiti kada ona bude smatrala da treba da se javi!
I zato kažem, čemu prozivanje?!
Na kraju krajeva, možda joj je puko internet, možda je izvela dijete napolje, možda pravi ručak, a možda joj je krivo što je bilo šta rekla?!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 276
10.6.2010 11:29:24   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Anonima će se javiti ako bude imala potrebe, čemu prozivanje??

I ne mora značiti da ljudi koji imaju ovakav vokabular sprovode i fizičko zlostavljanje. Ja lično ovakav način komuniciranja smatram psihičkim zlostavljanjem, a nekome je možda normalan.

ja napisah cijeli post i ode u havu... taman sam ovo htjela reci
Ne mora da znaci ukoliko je sklon ovakvim ispadima da je fizički napastuje, ima dosta onih koji za sitnicu izgovore masu psovki.... al opet ne mora da znači da je on loš otac, loš što kažu domaćin itd
Kako je anonimna napisala on finansira cjelokupan njihov zajednički život, nekada to finansijeru dozlogrdi, kad mu za svaku sitnicu traže novac, ne opravdavam ga al možda je čovjek isfrustriran poslom itd pa reaguje ko kreten
Treba pronaći uzrok i o istim razgovarati a do tada ne bi ja išla s njim nigdje i izbjegavala mi maximalno prijem gostiju, od njega bi se distancirala a ako slučajno počne galamiti i psovati napustila bi prostoriju sve dok ne uvidi sam (a mislim da hoće) da pretjeruje
A u međuvremenu traži anonimna posao, ja ne bi mogla cijeli život ovisiti ni o kom, da mi je muž svetac moje je moje... osim toga posao će ti donijeti samopouzdanje (što mislim da ti fali) i samopoštovanje a i samim izlaskom iz kuće tvoje raspoloženje će se popraviti a da ne govorim o finansijskoj neovisnošću... koja je jako, jako bitna
Kad mužek uvidi da ga ne bendaš i da ne nasjedaš niti da te dotiču njegove provokacije i psovke promijeniće se vjeruj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 277
10.6.2010 11:34:39   
SailorMoon
Eh vala vesela sad si me razocarala. Sveki bi tojagom po glavi i zamalo zenu ne zgazi autom a muza da trpis.user posted image user posted image user posted image user posted image Nevalja ti to.

Sorry Anonimna malo OT, ali bas sam cekala na veselu.

P.S. draga vesela zasto mi primamo platu, hebote po citav dan s posla tracamo na RR????

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 278
10.6.2010 12:12:37   
veeseelaa
hahahaha danas sam konzumirala neka čudna pića sva sam ti tolerantna user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 279
10.6.2010 16:24:40   
Anoniman
prvo da kazem da nisam nigdje otisla,samo sam bila sam mlcem vani,on ima tri godine,mala ispravka neka od forumasica napisa pet pa da je isparavim,moj muz me nikad nije udario,a to stvarno ,stvarno nebi dozvolila,on je vecinu stvari primijo od svekrve on je jedinac a mami mu nije ravan ni kocijas,sto se tice posla ja bih vrlo rado radila i radila sam u jednoj veleprodaji po 12sati za 300km,samo sad te gazde dobile mladu pa im ona radi.Dok smo se zabavljali moj muz je bio potpuno drugaciji,i uvijek sam ga upozoravala na njegov nacin govora,jer sta sve iz njega ispada u drustvu ja se crvenim zbog njega,jer me bas bude stid.hvala vam drage moje na svim savjetima,a ja se javim opet ako sta bude novo

Neposredna veza do poruke: 280
10.6.2010 16:26:42   
hanabanana
Anonima - da li bi možda pomoglo da ga snimiš u jednom takvom " razgovoru " pa mu kasnije pustiš - tek da vidi koliko je ružan takav način komunikacije??

Ili da mu kada ti opet kaže: Boli te k.... gdje su pare?
Da mu ozbiljnim tonom kažeš: Nemoj tako da razgovaraš sa mnom?!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 281
   [Obrisana poruka]
10.6.2010 16:28:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 282
10.6.2010 23:44:54   
Anoniman
ma probala sam sve ali on je jako bezobrazan,i kad mu kazem da to ne radi on mi kaze sta mi mozes,evo vec 4dan ne pricamo,i ja ne zelim prva da popustim,on je navikao da ja uvijek prelazim preko svega,ali stvarno ako mi vjerujete ja vise nemam ni snage a ni volje da uvijek popustam i da uvijek svu krivicu ponesem ja

Neposredna veza do poruke: 283
10.6.2010 23:56:00   
jelky
IZVORNA PORUKA: nejsonka

Ja sam ovdje nova, pa neznam jel već pisano na ovu temu. Ako jeste,ja se izvinjava.
Imam veliki problem pa Vas molim ako možete da mi pomognete. udala sam se prije skoro 3 godine. Muž je stariji pd mene 10 godina, živili smo prvo u zajdnici, katastrofa je bilo. On je izlazio svaku noć, a mene je ostavljao samu u kući. Trpila sam takvo ponašanje punih godinu dana, i kada je našoj curici bilo 32 dana, pokupila sam stvari i vratila se mami. Bilo je tu još dosta problema da ne pišem sada sve. Moji su digli kredit i kupili nam stan u kojem sada živimo. Od kada smo počeli zivjeti zajedno u tom stanu ništa se nije promjenilo, on i dalje izlazi, a ja se brinem o djetetu, još i radim. Zahtjava da mu je kuća čišta, da sve bude OK, a nikada mi nezna pomoći. Izlazi kao da je momak, spavamo u različitim sobama da ga dijete ne bi probudilo. Zaprijetila sam mu da ću podnijeti zahtjev za razod braka, njemu je kako mi se čini svejedn, čak imam osjećaj da bi mu bilo i drago, jer bi mogao izlaziti i dolaziti kući kad mu se prohtje.

Bok ! i ja sam na ovom forumu nova i tvoja priča me nagovorila da eto i ja postanem vaš član.Naime, prepoznah sebe u tebi user posted image

sve isto... moj stan , moj posao, moje pare, moje dijete a on ne radi samo izlazi , nema ga po par dana pa dođe u gluho doba noći.. svađe, nepričanje, posesivna ljubomora i hvatanje za moj vrat i klepanje samnom o zid pa isprike i neću više nikada tralalalala.....
hodali pola godine, ludo se zaljubili ja ostala trudna, vjenčali se. meni tad bile 24,njemu 33.. živili skupa niti godinu dana a onda je dobio šut kartu user posted image

ima od toga skoro godinu ipo dana da ne zivimo zajedno i nije godinu dana vidio dijete..  odselio se nazad kog svojih staraca tj spakirala sam mu stvari u kese od Konzuma user posted image  kad je klinac imao 3 mjeseca i otada se pljujemo preko zajedničkih frendova, on tupi svoje ja svoje... tko je s kim bio u međuvremeu nije više ni bitno...

Razvod ide kraju, uspostavili smo kontakt, jednom je vidio dijete, cujemo se cesto, opet je fin prema meni, krasan, divan romantičan ......
naravno jos uvjek nigdje ne radi i ne namjerava plaćat alimentaciju jer nema odakle...user posted image
sad puno vise komuniciramo nego prije, pričamo, želim da se on promjeni da bude dostojan toga da ga moje dijete jednog dana zove Tata, zelim da on ima sina i zelim da moje dijete ima tatu..
u početku nije htio ni da cuje za mene ali sam mu uspjela objasniti da ako zeli vidati dijete mora imati dobar odnos sa mnom jer dijete ima 2 godine i jako je vezano uz mene .
On mora shvatiti da ja i on tj. naš Partnerski odnos više ne postoji, da smo kao muz i zena bili promašaj (bilo je tu stvarno svega u nasem braku... sad je nebitno) te da sad samo postoji nas Roditeljski odnos i da se moramo oboje potruditi da to uspije...
naravmo on bi htio sve i mene kao ženu i mene kao majku svog djeteta, pa sam mu fino objasnila da cemo se sad razvesti, da ce ici malo legit u zatvor ako ne plati alimentaciju (on bi radije u zatvro- tamo ih sve zna i tamo odmori mozak i nitko ne trazi od njega nista - a ja sam uvjek nešto trazila)
pa kad izade iz zatvora ce vidjet svog sina (uz moj nadzor) pa ce opet malo u zatvor ... i ako ostane vremena mozemo bit ljubavnici u moje slobodno vrijeme (boze moj pa valjda imam pravo na odušak)

il tako il nikako.
Dokazala sam da mogu bez njega i sama vodit brigu o svemu (nikad mi u nicemu nije pomagao ni pridonosio kucnom buđetu) kao i dok je bio tu, pa koji će mi vrag samo smetat po stanu...
dijete ce viđat po dogovoru i nadam se da ce uspostavit zdrav odnos (za razliku od onog dok je zivio samnom pa mu je smetao djecji plač po noći)
a  mene će imat za ljubavnicu kad ja zato uhvatim vremena user posted image

.... imamo prijateljski odnos.. čak sam ga nagovorila da radi sebe, radi nas, iako se razvodimo odemo u savjetovalište popričat sa stručnim osobama o našim sukobima kako bi bili i bolji partneri a i bolji roditelji....

ŽENO TRGNI SE , TVOJ ŽIVOT JE U TVOJIM RUKAMA !!!

< Poruku je uredio jelky -- 10.6.2010 23:57:10 >

(odgovor članu nejsonka)
Neposredna veza do poruke: 284
11.6.2010 10:21:35   
veeseelaa
jelky svaka čast, TO ŽENO!!!!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jelky)
Neposredna veza do poruke: 285
   [Obrisana poruka]
11.6.2010 11:23:30   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 286
11.6.2010 12:12:13   
jasmin
Anonimna draga,u nezavidnoj si situaciji.Jako mi je zao.Ti dobro poznajes svog muza,i tesko je sto ti je bas sad toliko zasmetalo.Meni licno je jako stalo da mi zivotni saputnik i voljeni muz nije prost u izrazavanju i da me jako postuje,jer to je znak dobrog odgoja i stabilne licnosti.Dobar odgoj,jer se drzi naucenog,a stabilnost jer je u stanju kontrolisati ponasanje i preusmjeriti ga gdje treba.Nijedan bracni zivot nije bez trzavica,ali trzavice nisu isto sto i napad na vlastitu licnost i ponizavanje.
Ko ima pravo poniziti zenu?Niko!Osim onih koji sami sebe svakako ponizavaju.Mila,ja ne bih dala na sebe.I moglo bi se desiti par puta da mi kaze neke prostote,pa da pitam sta je razlog,ako je bolestan pomogla bih mu da se lijeci,a ako je to preslo u naviku tek tako,poslala bih ga sto dalje od mene i djece,nek se od lijeci navike,jer je takva navika,za mene,jako ruzna bolest.
I ne bih nikako dozvolila da mi dijete slusa takve izjave i da se uci tako neukusnom ponasanju.Sama odluci.Najbitnija si sama sebi.Razgovor da,ali ako se stanje ne mijenja,ostaje ti da trpis i patis,ili da napravis potez gdje cete se oboje malo odmoriti i mozda shvatiti da se stanje moze i mora hitno mijenjati.Ljudi se razlikuju.Ono sto bih napravila ja,mozda ti ne bi,ali dobro razmisli.I sretno mila!

< Poruku je uredio jasmin -- 11.6.2010 12:13:53 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 287
11.6.2010 23:23:13   
Mona Mohamed
Draga Anonimna, molim te, kazi nam, kada se to prvi put desilo? Sjecas li se mozda pocetaka njegovih ruznih rijeci, mozda nekih situacija ili slicno..Svaki detalj je dobrodosao i vrlo je vazan.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 288
11.6.2010 23:36:24   
Anidae
Draga anonimna, oprosti na mojim rjecima unaprijed ukoliko te uvrijede ali ovo je zaista moj stav a ti si trazila misljenje, savjet... cim si se uostalom i javila ovdje.
Ja mislim da je to njegovo ponasanje pustilo korijenje previse (da se tako narodski izrazim) a razlog je, kosto i sama priznajes, tvoja popustljivost... I oprosti sto cu ti reci ali ja mislim da ti imas problema sa samopouzdanjem cim to sebi dozvoljavas... Naravno, svima nama se dese nepredvidjene situacije od osoba od kojih to ne ocekujemo ali koliko ja vidim to ponasanje trajeeeeeeeeee (neznam jeli trajalo i u vezi i koliko si zatvarala oci na to sve, u nadi bice bolje)... Razbila ti se iluzija da ti nekoga mozes promjeniti jer neke se sitnice mogu korigovati ali vecina stvari kod ljudi ostaje onakva kakva jeste, dakle stari se konji ne mijenjaju user posted image Moj iskren savjet ti je da potrazis strucnu osobu (npr. psihologa) i tamo otvoris dusu jer pretpostavljam da ovdje nama neces iznositi neke detalje koje mi moramo znati o tvom braku da bi te mogle pametno posavjetovati... dakle, nadji neku osobu sa neutralnog terena (opet kazem psihologa najbolje) koja ce ti pomoci da povratis vjeru u sebe i naucis da zauzmes stav u odredjenim situacijama... tek ces tada znati vrijedi li biti u tom braku ili ces mozda smoci snage da krenes u bolje sutra jer ne treba ti neko da te ponizava pobogu user posted image

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 289
11.6.2010 23:45:00   
Mona Mohamed
Anidae, psiholog se javio Anonimnoj i pitao je za detalje, a ona ako osjeti potrebu da se javi privatno, vjerujem da ce se javiti aBd. Dobrodosla je. Razumijem i ako ne bude zeljela pisati o detaljima, ni privatno niti javno. No pomoc joj se ukazala. Sada je do nje. Nadam se da ce uskoro javiti.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 290
11.6.2010 23:49:03   
marny
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Anidae, psiholog se javio Anonimnoj i pitao je za detalje, a ona ako osjeti potrebu da se javi privatno, vjerujem da ce se javiti aBd. Dobrodosla je. Razumijem i ako ne bude zeljela pisati o detaljima, ni privatno niti javno. No pomoc joj se ukazala. Sada je do nje. Nadam se da ce uskoro javiti.

tko je psiholog, jesi ti user posted image ? jesi za djecuuser posted image ? nešto bi priupitala ako jesi?

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 291
12.6.2010 14:30:57   
Anoniman
dok smo bili u vezi on je bio totalno druga licnost,jest ponekad bi nesto opsuj kad se naljuti ali ne meni,postovao me je i obecavao mi cijeli svijet,ja to nisam trazila a ni danas dan ne trazim,uvijek mi je smetalo to njegovo ponasanje ali mislila sam da ce godinama to prevazici,prestati,,mogu reci da su to sve geni moje svekrve i bezobrazkluk,jer je ona ISTA TAKVA,ja sam iz vjerski nastrojene porodice i najvise mi smeta kad nema obzira prema mojim roditeljima,jer ja njegove postujem i nastojim biti fina prema njima,ja opet ponavljam da sam ja svemu tome kriva,jer sam dozvolila,i priznajem da sam emotivno vrlo slaba(evo jedan primjer ,prosle me godine svekrva zatjerala u p.... m.......,a ja joj na to nista nisam odgovorila,nismo razgovarale tri mjeseca,a moj muz nije stao na moju stranu,mislim bez razloga je to uradila sto sam ja svoje dijete zagalamila,)netrazim ja od muza da on mrzi svoje roditelje nedaj Boze,ali trazim da je na strani pravde kad sam ja upitanju,mom muzu je neobicno sada sto sam mu vec drugi put ozbiljno rekla da me ne vrijeđa,ustvari neobicno mu je zbog mog stava,jer je naucijo da samnom moze kako hoce,i evo ne razgovaramo vec 6dana,on nece samnom da prica,a ja ne zelim i necu prva da popustim,jer ne osjecam se kriva,on treba da mi se izvine i da kaze da se to nece ponoviti,mislim da barem toliko zasluzujem
p.s. on uziva meni se cini kad mi ne razgovaramo jer tada hoda i izlazi bez granice,a ja kao i uvijek sjedim kod kuce sa njegovim roditeljima,cisti bezobrazluk,vjerujte on mi je muz ali toliko nemam zelje sa njim vise ni komunicirati,samo sto je tako bezobrazan

(odgovor članu marny)
  Neposredna veza do poruke: 292
12.6.2010 14:32:58   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: marny

IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

tko je psiholog, jesi ti user posted image ? jesi za djecuuser posted image ? nešto bi priupitala ako jesi?

Klinicki psiholog. Pokusaj, a mogu potraziti i pomoc svojih kolegica.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 293
12.6.2010 14:35:41   
milenium
ti nemoj odustat,nek on izlazi zatrebat ćeš ti njemu.''doće cica na kolica''.lako mu je 6 dana bez keksa,vidjet ćemo može li 16user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 294
12.6.2010 14:40:49   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: Anoniman

dok smo bili u vezi on je bio totalno druga licnost,jest ponekad bi nesto opsuj kad se naljuti ali ne meni,postovao me je i obecavao mi cijeli svijet,ja to nisam trazila a ni danas dan ne trazim,uvijek mi je smetalo to njegovo ponasanje ali mislila sam da ce godinama to prevazici,prestati,,mogu reci da su to sve geni moje svekrve i bezobrazkluk,jer je ona ISTA TAKVA,ja sam iz vjerski nastrojene porodice i najvise mi smeta kad nema obzira prema mojim roditeljima,jer ja njegove postujem i nastojim biti fina prema njima,ja opet ponavljam da sam ja svemu tome kriva,jer sam dozvolila,i priznajem da sam emotivno vrlo slaba(evo jedan primjer ,prosle me godine svekrva zatjerala u p.... m.......,a ja joj na to nista nisam odgovorila,nismo razgovarale tri mjeseca,a moj muz nije stao na moju stranu,mislim bez razloga je to uradila sto sam ja svoje dijete zagalamila,)netrazim ja od muza da on mrzi svoje roditelje nedaj Boze,ali trazim da je na strani pravde kad sam ja upitanju,mom muzu je neobicno sada sto sam mu vec drugi put ozbiljno rekla da me ne vrijeđa,ustvari neobicno mu je zbog mog stava,jer je naucijo da samnom moze kako hoce,i evo ne razgovaramo vec 'dana,on nece samnom da prica,a ja ne zelim i necu prva da popustim,jer ne osjecam se kriva,on treba da mi se izvine i da kaze da se to nece ponoviti,mislim da barem toliko zasluzujem
p.s. on uziva meni se cini kad mi ne razgovaramo jer tada hoda i izlazi bez granice,a ja kao i uvijek sjedim kod kuce sa njegovim roditeljima,cisti bezobrazluk,vjerujte on mi je muz ali toliko nemam zelje sa njim vise ni komunicirati,samo sto je tako bezobrazan

Draga Anonimna, pogledaj svoju prvu recenicu gdje kazes: Dok smo bili u vezi on je bio totalno druga licnost, jest ponekad bi nesto opsuj kad se naljuti ali ne meni..
Ja ne vidim razliku izmedu te prve licnosti koju si spomenula i ove sada koju spominjes. Razlika je u intenzitetu psovki. On psuje mnogo vise, vrijeda, ali ne druge vec TEBE.
Ovo sto si opisala u svom postu je tipicno ucenje imitacijom, preslikano ponasanje i zao mi je sto cu ti ovo reci, ali jedino on moze da ga popravi. Ne znam i nisam sigurna koliko tvoje zalaganje moze pomoci. Necemo sada tebe kriviti ali pokusat cemo naci izlaz iz ove situacije koja je pomalo zamrsena. Ti si emotivno slaba licnost, sklona manipulaciji, sto se isto za njega ne bi moglo reci. Najteze ce nam biti to sto ste oboje licnosti iz dvije krajnosti: ekstrovert (on) i introvert (ti), tj. otvoreni i zatvoreni. No ne brini. Svakoj boljki ima lijeka. I takve osobe imaju ranjivu petu kao i sve ostale na svijetu. Reci mi, imas li djece sa njim i zivite li u zajednici?
Ne znam koliko dugo cete moci izdrzati bez komunikacije i cemu vas to moze odvesti?

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 295
12.6.2010 14:51:41   
Anoniman
Draga ženo,ježim se čitajući tvoje postove.Ko da ti nije dosta muke s mužem,još i takva svekrva...
I sama kažeš pustila si ih da se ponašaju prema tebi kako hoće,i iskreno mislim da ćeš teško tu uspjeti išta promjeniti nakon 5 godina braka,čuj ona te poslala u p.m.,on ti vrijeđa roditelje,prije svega tebe...ne znam otkud ti snaga da to sve trpiš.
Znaju li tvoji roditelji za tvoje probleme i šta oni kažu?

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 296
14.6.2010 13:56:51   
Anoniman
hvala na savjetima,evo da se javim,u nedelju mi se muz fino izvinuo i razgovarali smo,kaze da je pretjerao i da se vise tako nesto a ni slicno nece ponoviti,sto se tice za njegovo ponizavanje prema meni moji roditelji su upuceni u to jer je jos jednom prije ovoga mm imao razgovor sa mojim ocem,ali izgleda nije pilo vode,dok mu nije mama njegova ozbiljno porazgovarala sa njim,da ja zivim na spratu ,a svekrva zivi u prizemlju i suvise se petlja u moj zivot i u nacin odgoja mog sina,to je suvise tesko,a kao sto rece mona ja sam zatvoreni tip,a moj muz otvoreni i tu se mora uvijek nalaziti kompromis

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 297
   [Obrisana poruka]
14.6.2010 14:07:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 298
14.6.2010 14:21:05   
Medić*
Meni nema sta gore od psovanja i ponizavanja posebno osobe koja ti je djecu izrodila i s kojom zivis, znam par takvih slucajema i grozim se kad to cujem a supruge jadne sute, ako te jednom opsuje opsovace te ponovo, ako fizicki nasrne covjek bice toga jos, tako da osoba treba to zaustaviti i razgraniciti neke stvari u startu, znam da je tesko nositi se sa tim stvarima i takvim ophodjenjem ali ako se konstantno ponavlja Boze moj zasto to trpiti, zbog djece sigurno ne treba jer djeci je jos gore slusajuci grozote i psovke i uciti takav model ponasanja. U porodici ima slican primjer, rodjeni amidza koji ima 45 god i dalje tjera takvim tempom a strina trpi i suti, ja niposto nebih trpila ako moze lijepo moze, ako ne onda svako svojim putem dok se jednom takvi ne opamete i vide sta su izgubili. Neka si ti draga moja razgovarala otvoreno sa nnjim i neka su vasi roditelji upucebi u sve, zelim da odrzi obecanje svoje jer malo je takvih zena koje to trpe.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 299
14.6.2010 14:33:26   
Tidzi
Draga Anonimna, iz tvojih postova se moze zakljuciti da si zatvorena osoba, kao sto i sama kazes. Zeno draga, moras to promijeniti, jer ce te unistiti, pocevsi od muza pa do svekrve. Ljudi su onoliko bezobrazni koliko im mi to dopustamo. Ne kazem ti da treba da se svadjas sa svekrvom, ali jednostavno pokusaj da se sto vise drzis na distanci od nje, iako je tesko, jer vas dijeli samo jedan sprat. Nedaj joj da ona vaspitava tvoje dijete, jer ona nije uspjela ni da vaspita svoje, tj. tvog muza. Lijepo joj stavi do znanja, na lijep nacin da ti imas svoje metode odgoja i da ne zelis da ti se iko mjesa. Na kraju ako ni to ne funkcionira, onda bih ja pocela nju da okrivljujem za sve lose sto tvoj sin uradi. Jasno joj stavi do znanja da je ona tomu kriva i da ti ne mozes vaspitavati svoje dijete dok se ona mijesa.
Sto se tice tvog muza, reci cu ti sto i sve cure. Moras to promijeniti, odnosno on se mora promijeniti, a ti moras uticati da do toga dodje, jer je to stvarno grozno cuti, a posebno ako se tako ponasa u drustvo i jos gore sto tebe omalozava, ponizava, vrijedja...Sve mi volimo da zivimo, jer smo se valjda zato i udale i tezimo da odzimo nas brak i porodicu na okupu, ali brate sto je pretjerano, pretjerano je. Licno, ja to ne bih mogla trpiti, ne znam kako bih reagovala na to i kako bih to podnijela.
Zelim ti da sto prije nadjete kompromis, da se on okani tih psovki i negativnih kompimenata i vjerujem da ce sve biti bolje. Bice vise mira, razumijevanja, postovanja. Ako neko misli hodati i lutati, pa zasto se onda zenio?! Da nekoga zatvori u 4 zida i unisti mu zivot, dok on luta, provodi se i uziva u zivotu. E, moj taj film sigurno ne bi gledao!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ginekolog
layly

najbolji ginekolog u Mostaru:

Dr.Sarić (74%)

Dr.Ademović (4%)

Dr.Tanović (22%)

Broj svih glasova: 27

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *