|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
25.5.2010 15:41:03   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sara.at

iskreno ja kad se naljutim temelj kuce se protrese user posted image user posted image  necutim,niti bih ikad ako mi nesto smeta ja to kazem
a nisam nikad rekla e to mi smeta a da je mm to ponovio ruku na srce nije nikad a niti sam ja user posted image  
znaci gledam ja da njemu ugodim a on gleda da meni ugodi
a to da se ja naljutim jer mi nije obrisao kadu poslije kupanja nisam ja to radije na politicki nacin preko kade prebacim krpu pa valjda ce skontati i skonta a sad je obrise i poslije mene jer nemogu od trbuha da se sagnem, il neznam neke sitnice, nepamtim kad sam se zadnji put na njega naljutila user posted image  user posted image izgleda kod nas nesto nestima user posted image user posted image  sto moj svekar zna reci da u zivotu nije vidio par koji moze vise pricati i ima uvijek o cemu pricati kao nas dvoje tako da vjerujem da temelj braka i ljubavi je u razgovoru a ne o trpanju i cutanju....
Izvini Jasmin ja ovu pricu nisam nasla kao saljivu vec da bih na nju zaplakala,al eto nismo svi isti....

mirkice ne bockaj user posted image user posted image

Da sigurno,kljuc uspjeha je u komunikaciji kao sto sam i prije govorila gdje se god pominje o braku i neophodnom ulaganju u brak.
Ali,eto,ocigledno da neko zivi i na nacin iz price,cuti i trpi,sto vecina nas ne bi mogla.Nije,brte,ni pozeljno.A ja niti bih mogla niti htjela :).
Prica je za one koji (nazalost) tako zive...pa da se makar obogate.Cure,salim se,bez uvrede.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 251
25.5.2010 15:42:16   
koka i po
Nijedna mi ne šutimo,sve mi eksplodiramo al kakva korist.Malo koji da ono ispod žita neradi po svome.Nema žene idealnog braka.Ili ima ovaj" idealan " ko u priči.

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 252
25.5.2010 15:53:58   
Ella_H
Slazem se s komentarom koka i po
ja zivim po fazonu zlatne sredine covjek ce u zivotu
proci kroz razna iskusenja, nekad se treba sabrati samo malo
i shvatiti vrijednost braka i komunikacije
naravno obostrano postovanje je najvaznije u bilo kojem braku

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 253
25.5.2010 15:59:50   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: jasmin

U prici je najvise istaknuta zenina priroda,vecina zenica se naljuti nekad za totalne sitnice,pa i za ono sto se desilo proslog ljeta,a meni(npr) slucajno naumpalo dok sam prala sudje,pa mi doslo da ga zalijepim pretis loncem :D.
Prenijela sam nam tekst samo da se malo nasmijemo,a svakako da znamo da je kljuc bracne srece i uspjeha dobra komunikacija.Nikako ne drzati u sebi ono sto vam smeta kod partnera,jer su rijetke one koje su `zaradile` na svojoj tegobi.

I meni...bilo mi žao pretisa, košto ko svetog petra kajgana.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 254
25.5.2010 16:16:56   
koka i po
E nek se i sa mnom neko slažeuser posted image ma udri brigu na veseljeuser posted image .Ozbiljno,žene,u svakom braku ima neko ko više a neko ko manje šuti,ima i trzavica.A i da postoji idealan brak bez koškanja, pa bilo bi nam dosadno.Sjetite se onih "mirenja" što bi Hanady rekla.I ta mirenja imaju svoju čar.To vam je ko u meksičkim sapunicama,što više zapleta bolja serija(a ja mi poređenja)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 255
25.5.2010 16:18:48   
teacher75
koka i po, kod nas nikad nema tih mirenjauser posted image mi kad smo ljuti, ljuti smo...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 256
25.5.2010 16:20:40   
jasmin
E jes,brte.Nema kvalitetnog pomirenja bez kvalitetne svadje :).I nema idealnog braka.Zene su stvorene od krivog rebra muskarca.Ako ga pokusas ispraviti,slomices ga.Doduse,ko bi mene ispravio hehehe.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 257
10.6.2010 9:53:03   
Hanady RR
prenos posta

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Vec sam pet godina u braku,imamo sina,ali me muci jedan veliki problem....moj muz.Ima cudan nacin razgovora i svaka druga rijec mu je jebem ti ovo ili ono,ja sam se istinski trudila da mu to izbijem iz glave ali bezuspjesno,ali ono sto me muci je to sto mene vrijeđa,bilo gdje da se nalazimo pa cak i kod mojih roditelja,ako ja nesto kazem sto njemu ne pase kaze mi da sam glupa,retardirana ili da jedem g....,najgore mi je od svega kad mi kaze kad smo u drustvu,da i ja njemu odgovorim na takav nacin ne mogu nisam tako vaspitana,znaci ja sam sutila sve ove godine i sebe krivim za to,ali neki dan sam sjela sa njim i fino ga zamolila da me vise ne vrijeđa,a pogotovo da pazi kako se izrazava kad smo kod mojih roditelja,on mi je na to sve rekao da mu nista ne mogu citiram da mu mogu samo p.......  k....,ja sam totalno razocarana u njega,i poslije svih ti uvreda ja ga pitam hoce li vecerati,a on je samo sutio,sada ne razgovaramo i ja ne namjeravam prva popustiti dok mi se lijepo ne izvine,uvijek je ovako on kriv ja popustim ali sad ne zelim
p.s.ja ne radim a on da i prigovara mi za novac ako on potrosi u neku glupost ja mu skrenem paznju kaze mi boli me k....nisu moje pare

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 258
10.6.2010 9:59:40   
teacher75
eh evo me sada user posted image draga moja, mislim da si se kasno sjetila da "ispravljas krive drine". vuk dlaku mijenja ali cud nikada! ako je tvoj muz oduvijek tako neodgojen i bezobrazan, a vjerovatno jeste (sumnjam da je odjednom pod stare dane poceo da psuje i vrijedja) nek ti je bog na pomoci da to uspijes promijeniti. to si trebala u startu presjeci ili mu odgovoriti istom mjerom ali na kuturan nacin. pogotovo je jako ruzno kad to radi pred drugim ljudima a jos imate i sina, ne znam kako ce te sin kasnije postovati kada vidi da te njegov otac ne postuje. i mm meni nekada kaze neke stvari u afektu ali nikad tako nesto (da sam retardirana) niti psuje ali ja odmah pokazem da me je uvrijedio i uzvratim mu istom mjerom ako pretjera (necu sutiti ko maluomna). jos gora stvar mi je situacija u koju si se dovela da finansijski ovisis o njemu a on se tako ponasa. ja bih radije konobarisala nego razmisljala smijem li potrositi pare jer ih ja nisam zaradila. sve sto se stekne u braku je zajednicko, nema "tvoje-moje". ne znam kakav pametan savjet da ti dam, nek ti je bog na pomoci da uspijes ista promijeniti!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 259
10.6.2010 10:00:35   
hanabanana
Anonimna, da li on oduvijek na ovakav način razgovara s tobom??

Neću reći šta bih ja, jer ja pričam sa drugih pozicija.

Neposredna veza do poruke: 260
10.6.2010 10:09:42   
ivana st
Joj anonimna dok čitam što si pisala imam poriv da dobro očitam bukvicu tom kočijašu user posted image user posted image ! Nitko nema pravo ni sa kim tako razgovarati, pa čak i kad ste sami i kad se svađate postoje neke granice, a kamoli da se tako ponaša u društvu. Meni se čini da sa njim nema se što u fine, jer on taj jezik očito ne razumije, već mu objasni (i to ga se pridržavaj) da među vama neće biti komunikacije dok se on ne počme kulturnije ponašati. Pa nek vije sam na mjesec ako ne zna drukčije. Uh mrzim bilo kakv oblik tlačenja i ponižavanja, ne znam, možda to tebi ne izgleda baš tako, ali ja sam alergična na takva ponašanja.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 261
10.6.2010 10:10:08   
SailorMoon
Hanabanana upravu si sa tim sto kazes. Ja sam odma pomislila sta bi ja u toj situaciju rekla, ali nismo svi isti i nisu svi ljudi isti. Sto bi moga mozda potreslo da dobro razmisli glavom, drugi bi mozda zenu posle toga izmlatio. Tako da bas neznam sta da na to kazem.

Anonimna, samo se mogu teacher pridruziti. djete ce sve to od njega nagledati i onda imas dvojicu koja se tako ponasaju. Bas mi te zao

Neposredna veza do poruke: 262
10.6.2010 10:10:10   
Hanady RR
ja sam mišljenja da si kasno počela reagirat na ovakvu vrtu konverzacije...naime 5 godina ste u braku...koliko ste se zabavljali...jeli on uvijek ovakav bio??? ako jeste...zakasnila si...njegova psiha je prihvatila tvoj stav da je to ok i sada teško je vratiti se unazad. ja lično na ovaka vid konverzacije nisam navikla i ne odobravam ga u slučaju da mi se suprug počne obraćati na ovaka način smatrala bih to omalovažavanjem i meni bi to predstavljalo psihički teret što je također jedan vid zlostavljanja sa stalnim ponavljanjem da si glupa i retardirana baš nema smisla.....

elem nisam u poziciji istoj i vrlo teško je reći šta sad raditi...ali budi pažljiva jer imate sina koji svoga oca smatra svojom kopijom ''veliki ja'' i bilo bi ružno da djete pomisli da je takav način komunikacije normalan jer zaista nije bez ozbzira što je to kod tvoga supruga očito dugogodišnja navika.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 263
10.6.2010 10:11:31   
milomoje
Tesko da se tu da sto promijeniti preko noci, imas par opcija da se ne obazires na njegove komentare u kuci i ne zalaziti u diskusije jer te ne zanima njegovo misljenje toliko kao prije i ozbiljno se naljutiti ili okrenuti na skroz drugu stranu pa mu uzvracati jedaan period istim ponasanjem kao on iako to nije tvvoj nivo...klin se klinom izbija kad ne moze drugacije, pred nekim mu uzvrati istom mjerom ali ne na direktno njegovu izjavu mu se tako obracaj iz cista mira, pa da se on malo postidi... samo brine me jedna stvar... obicno su takvi ljudi koji puno psuju da mogu biti i nasilni na neki nacin kad mu se suprostavis, pa nadam se da nije to slucaj kod tebe... u svakom slucaju razmisljaj o pronalasku posla da ne ovisis o njemu i da ti se svijet ne vrti samo oko njega i njegovih reakcija, a jos plus imam zlatnog djecaka pa s njim lijepo pricaj i uci ga lijepom ponasanju pred tatom... teska situacija, izvini sto ovo moram reci ali takvi ljudi su obicnno sirovi i tesko jee s njima na kraj izaci fino....

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

Neposredna veza do poruke: 264
10.6.2010 10:12:01   
Anoniman
Bože sačuvaj!!
Pokušavam se suzdržati.... user posted image

Neposredna veza do poruke: 265
10.6.2010 10:15:27   
anidla
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Bože sačuvaj!!

i ja user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 266
10.6.2010 10:16:19   
DM
i ja user posted image

Pa zar ne putuješuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 267
10.6.2010 10:18:37   
anidla
daaaaa, putuj Latifaga user posted image pisala sam na temi onoj tamo more user posted image bezobraznice, navodis me da me banuju jer sam OT..haj zdrao user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 268
10.6.2010 10:24:52   
Nedi
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Bože sačuvaj!!

Potpisujem, svega u Božijoj baštiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 269
10.6.2010 10:32:25   
Anoniman
Draga anonimna,žao mi je što to trpiš,i još mi je žalije vašeg sina,iako ima tek 5 godina sigurno to i njega muči.Svako dijete je najsretnije kada se mama i babo/tata lijepo slažu.
Ne znam šta reći za tvoga muža,njegovo ponašanje je odvratno.
A kada bi se pokušala negdje zaposliti?Da ne ovisiš o njemu,i da ti bar za to ne može prigovarati.
Joj draga sve razmišljam kakav savjet dati,ali iskreno samo jedan imam...znam da je najlakše reći "razvedi se",i ružne su to riječi,ali njegove su hiljadu puta ružnije (p..k...,retardirana,a i sve ostalo što si navela),teško se riješiti loših navika,što se kaže vuk dlaku mijemja,ali...a očito je da si ti zbog njegovog ponašanja nesretna,možda kada se nađete u društvu se bojiš i reći nešto da te on ne uvrijedi....a povrh svega toga mali će patiti s tobom skupa,ili još gore možda prisvojiti očev vokabular i misliti da je takav odnos normalan,pa će se i on sutra tako ponašati prema svojoj ženi...
Draga moja,razmisli da li želiš takvu osobu pored sebe cijeli život?Ne znam šta drugo bih ti rekla.

Neposredna veza do poruke: 270
   [Obrisana poruka]
10.6.2010 10:50:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 271
10.6.2010 10:53:24   
Nedi
IZVORNA PORUKA: buba29

anonimna jel te tuče tm,mislim da da jer takvi nemaju nikakvih granica

Jao i ja ovo mislim i zato sam  i obrisala svoj kilometarski post

< Poruku je uredio Nedi -- 10.6.2010 10:56:51 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 272
   [Obrisana poruka]
10.6.2010 10:54:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 273
10.6.2010 11:08:02   
hanabanana
Anonima će se javiti ako bude imala potrebe, čemu prozivanje??

I ne mora značiti da ljudi koji imaju ovakav vokabular sprovode i fizičko zlostavljanje. Ja lično ovakav način komuniciranja smatram psihičkim zlostavljanjem, a nekome je možda normalan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 274
   [Obrisana poruka]
10.6.2010 11:12:29   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kako se udebljati?
malena pinky

sta da jedem da se udebljam?

hljeb (64%)

mlijeko (8%)

itd (28%)

Broj svih glasova: 189

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *