Mona Mohamed
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman dok smo bili u vezi on je bio totalno druga licnost,jest ponekad bi nesto opsuj kad se naljuti ali ne meni,postovao me je i obecavao mi cijeli svijet,ja to nisam trazila a ni danas dan ne trazim,uvijek mi je smetalo to njegovo ponasanje ali mislila sam da ce godinama to prevazici,prestati,,mogu reci da su to sve geni moje svekrve i bezobrazkluk,jer je ona ISTA TAKVA,ja sam iz vjerski nastrojene porodice i najvise mi smeta kad nema obzira prema mojim roditeljima,jer ja njegove postujem i nastojim biti fina prema njima,ja opet ponavljam da sam ja svemu tome kriva,jer sam dozvolila,i priznajem da sam emotivno vrlo slaba(evo jedan primjer ,prosle me godine svekrva zatjerala u p.... m.......,a ja joj na to nista nisam odgovorila,nismo razgovarale tri mjeseca,a moj muz nije stao na moju stranu,mislim bez razloga je to uradila sto sam ja svoje dijete zagalamila,)netrazim ja od muza da on mrzi svoje roditelje nedaj Boze,ali trazim da je na strani pravde kad sam ja upitanju,mom muzu je neobicno sada sto sam mu vec drugi put ozbiljno rekla da me ne vrijeđa,ustvari neobicno mu je zbog mog stava,jer je naucijo da samnom moze kako hoce,i evo ne razgovaramo vec 'dana,on nece samnom da prica,a ja ne zelim i necu prva da popustim,jer ne osjecam se kriva,on treba da mi se izvine i da kaze da se to nece ponoviti,mislim da barem toliko zasluzujem p.s. on uziva meni se cini kad mi ne razgovaramo jer tada hoda i izlazi bez granice,a ja kao i uvijek sjedim kod kuce sa njegovim roditeljima,cisti bezobrazluk,vjerujte on mi je muz ali toliko nemam zelje sa njim vise ni komunicirati,samo sto je tako bezobrazan Draga Anonimna, pogledaj svoju prvu recenicu gdje kazes: Dok smo bili u vezi on je bio totalno druga licnost, jest ponekad bi nesto opsuj kad se naljuti ali ne meni.. Ja ne vidim razliku izmedu te prve licnosti koju si spomenula i ove sada koju spominjes. Razlika je u intenzitetu psovki. On psuje mnogo vise, vrijeda, ali ne druge vec TEBE. Ovo sto si opisala u svom postu je tipicno ucenje imitacijom, preslikano ponasanje i zao mi je sto cu ti ovo reci, ali jedino on moze da ga popravi. Ne znam i nisam sigurna koliko tvoje zalaganje moze pomoci. Necemo sada tebe kriviti ali pokusat cemo naci izlaz iz ove situacije koja je pomalo zamrsena. Ti si emotivno slaba licnost, sklona manipulaciji, sto se isto za njega ne bi moglo reci. Najteze ce nam biti to sto ste oboje licnosti iz dvije krajnosti: ekstrovert (on) i introvert (ti), tj. otvoreni i zatvoreni. No ne brini. Svakoj boljki ima lijeka. I takve osobe imaju ranjivu petu kao i sve ostale na svijetu. Reci mi, imas li djece sa njim i zivite li u zajednici? Ne znam koliko dugo cete moci izdrzati bez komunikacije i cemu vas to moze odvesti?
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
|