|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recapti,recepti
26.5.2010 22:34:31   
rokoko
IZVORNA PORUKA: milenium

rokoko ili hanady hajde dajte recepte od ovoga ,izgleda mi primamljivouser posted image


Rolat sa kikirikijem

7 jaja
10 kašika brašna
5 dcl mlijeka
100g susama
150g kikirikija
300g feta sira
3 kašike pavlake
so

Rastvoriti brašno u malo mlijeka.Ostatak mlijeka staviti da prokuva i u prokuvano mlijeko sasuti brašno.Kada se zgusne skinuti sa vatre i prohladiti.U to dodati umućena žumanca,so i čvrst snijeg od bjelanjaka.Peći na masnom papiru.
Pečen biskvit saviti na vlažnoj krpi.Za fil umutiti feta sir,pavlaku,sjeckani kikiriki i susam.

Ovaj drugi sa makom kad iščačkam recept,negdje sam ga zaturila.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Recapti,recepti
28.5.2010 10:09:04   
Medić*
Jutro drage moje, zanima me cime vi mazete gotove kore za pitu, kontam zeljanicu praviti, ali mi uvijek one kore ispadnu dosta suhe, htjela bih savijacu od spinata, ja stavim po tri kore i samo onu gdje ide fil poprskam s puterom i savijem, ali mi nije nesto pa molim vas savjet danas smo u skripcu s vremenom pa hocemo ovo brzinski user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Recapti,recepti
28.5.2010 10:21:45   
Hanady RR
ajoj šro me jutros forum zeza ...napisah ti cjeli recepr i ne prođe...user posted image

elem rastopim malo ulja, malo putera i kašiku pavlake i malo soli.

isječem špinat 1 kg, 300 gr sira mladog 3-4 velike kašike pavlake, 2-3 jajeta zavisi od veličine istih i malo soli.

500 gr gotove jufke dođe otprilike 6 jufki...

uzmem četvrtasti pleh orginalni iz pšečnice i dole stavim 3 jufke...svaku sa vrha kašike pomastim rastopljenom smjesom.

onda popolovim zamješanu smejsu pa satvim pola...
odna 2 jufke i te isto sa vrha kašike svaku posebno poprskam rastopljenim.

pa stavim drugu polovinu zamješanog i ostale tri jufke koje isto poprskam sa vrha kašike.

izrežem zeljanicu na kosvcke malo ali sasvim malo odozgo pouljim i pečem.
kad se ispeče poprskam je vodom sa vrha prstiju i pokrijem kuhinjskom krpom da malo odstoji....

prijatno


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Recapti,recepti
28.5.2010 10:33:35   
š t a
ja kore premazujem sa malo vrhnja, malo ulja, malo mineralne vode i soli. svaku premažem četkom ne previše i gužvam. svi su zadovoljni i ja najviše.......

_____________________________

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Recapti,recepti
28.5.2010 10:38:05   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: š t a

ja kore premazujem sa malo vrhnja, malo ulja, malo mineralne vode i soli. svaku premažem četkom ne previše i gužvam. svi su zadovoljni i ja najviše.......

ja ovako pravim gibanicu

stavim sve sastojke u zdjelu...
sir, vrhnje, pavlaku mineralne vode ulja i soli...
umačem jufku u to i gužvam i slažem u podmazan pleh...
odozgo i odozdo  ostavim jednu čitavu jufku koju pomastim smjesom ali samo poprskam i razmažem čestkicom...

pečem i bude super...
ali to je gibanicama nisma nikada probala staviti špinat u to...a ne znam mogla bih i probatuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Recepti,recepti
30.5.2010 18:06:26   
š t a
mamabb



Objave: 458
Status: odsutan Lepinje

1kg brašna
0,5 l mlijeka
150ml mlake vode
50 g germe
1 kašičica šećera
2 kašičice soli

u 150ml mlake vode rastopiti germu, pa zamjesiti tjesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom da odstoji oko pola sata (da se udupla). Premjesiti tjesto, napraviti male loptice pa razvaljeti na 1cm debljine. Peći u zagrijanoj rerni na 250 15-20 minuta.
IZVORNA PORUKA: mamabb jeli puno 50g kvasca?

Lepinje

1kg brašna
0,5 l mlijeka
150ml mlake vode
50 g germe
1 kašičica šećera
2 kašičice soli

u 150ml mlake vode rastopiti germu, pa zamjesiti tjesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom da odstoji oko pola sata (da se udupla). Premjesiti tjesto, napraviti male loptice pa razvaljeti na 1cm debljine. Peći u zagrijanoj rerni na 250 15-20 minuta.

user posted image



_____________________________

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Recepti,recepti
2.6.2010 18:29:55   
sporty mamaa
Evo vam recept kolaca koji upravo jedemuser posted image Jako je osvjezavajuci i ukusan, za tople dane...

1/2 kg visanja, bez kostica, 7 dcl vode. 10 kasika secera prokuvati, dok se visnje ne skuvaju. Kad je postupak gotov, usuti 14 kasika griza, kao kada se obicno kuva griz. Ne brinite, odmah ce se zgusnuti, tako i treba. Uliti u  pleh, koji malo nauljiti i to je kora… Fil skuvati kao sto pise na uputstvu za pripremu pudinga, stvarno je najlepse kada je od vanile. Preko vruce kore sipati vruc puding, odloziti u frizider, gore staviti 2-3 slaga. To je sve!!! Dobar tek...

I jos nesto, ako stavljate svjeze visnje kao ja, onda dodajte koju kasiku secera vise, ja sam stavila koliko pise i bio bi jos bolji da sam dodala malo vise... I nemojte molim vas stavljati hulala, evo ja ga stavila i stvrdnuo mi se i promjenio ukus... Puno mi je bolji kad stavim obicni slag dolcela....

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Recepti,recepti
2.6.2010 19:41:14   
Hanady RR
prenos posta sa novootvorene teme ( 2.6.2010.) Kako se pravi kus kus?

IZVORNA PORUKA: azrolika

da li se kuha, ili? nisam nesto sigurna.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Recepti,recepti
2.6.2010 20:22:01   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

prenos posta sa novootvorene teme ( 2.'.2010.) Kako se pravi kus kus?

IZVORNA PORUKA: azrolika

da li se kuha, ili? nisam nesto sigurna.






evo ti tekst koji ti može dati odgovor na tvoje pitanje, a ja sam ga lično kuhala uvijek na način porpisan na pakovanju vrećiceuser posted image

Iako podsjeća na žitaricu, kus-kus je zapravo vrlo sitna tjestenina pripremljena od navlažene pšenične krupice uvaljane u glatko brašno. Ovo jelo potječe iz Sjeverne Afrike gdje se poslužuje u svečanim prigodama, obično uz povrtne gulaše ili divljač. Zrnca kus-kusa široka su oko milimetra, a kuhanom se obujam poveća čak tri puta. Tradicionalni kus-kus, koji se priprema dugotrajnim namakanjem i kuhanjem na pari, teže je nabaviti, no široko je dostupna instant-varijanta koju je dovoljno kratko prokuhati i ostaviti da odstoji. Kus-kus nema izražen okus te lako upija arome druge hrane. Dok pripremate kus-kus, za porciju odvojite po šalicu suhog kus-kusa.

VARIVO DAJE AROMU
Pravilno pripremljen, trebao bi biti lagan i pahuljast, a ne gumast ili slijepljen. Može se pripremati i na pari, primjerice iznad posude u kojoj se kuha gulaš ili varivo - tako će biti mnogo bogatijeg okusa. Kuhani kus-kus u hladnjaku će se održati do tri dana. Dobro ohlađen, odličan je dodatak raznovrnsnim salatama.

ODLIČAN KAO PRILOG
Kuhani kus-kus bit će mnogo ukusniji ako ga začinite maslinovim uljem i dodate mu malo maslaca. Tako pripremljenog možete ga jesti kao prilog, primjerice umjesto riže ili krumpira.
U SMOČNICI TRAJE GODINU DANA
Kus-kus je najbolje držati u zatvorenoj posudi, na tamnome mjestu. Tako ćete ga moći sačuvati i dulje od godine dana. Dobro mu je dodati list lovora koji odbija nametnike od žitarica i tjestenine.

TRADICIONALNI RECEPTI
Kus-kus se obično poslužuje s povrćem i mesom. U Maroku ga katkad nadopunjuju ribom u slatkom umaku s grožđicama i karameliziranim lukom, dok se u Tunisu najčešće poslužuje s umakom na bazi rajčica i govedinom ili janjetinom. No kus-kus je i čest prilog jelima od različitih morskih plodova, primjerice račića, lignje i ribe. Slatka verzija kus-kusa s orašastim plodovima, datuljama i začinima često se jede za doručak. Kus-kus se probio i u europske kuhinje, osobito francusku.

MAŠTOVITE KOMBINACIJE
Budući da je kus-kus svestrana namirnica čiji okus odgovara slatkim i slanim jelima, slobodno eksperimentirajte i kombinirajte ga sa svime što vam je pri ruci. Primjerice, u omiljenom receptu za rižot, umjesto riže možete upotrijebiti kus-kus. No ne zaboravite da se on kuha puno kraće i da je gotov za nekoliko minuta.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Recepti,recepti
2.6.2010 22:10:20   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: azrolika

na ovoj kesici nema upute, ali hvala svakako!

ako hoćeš da skuhaš kao rižu ...kuhaš 1:3 znači 1 mjera kus kusa a 3 iste mjere vode 8 ili temeljca9....
ja ga kuham samo uz morske plodove tako na temeljcu od skuhane ribe neke...patrmka, orada ili grdoba...
sa svim povrćem zajedno...


a jednom sam pokušala djeci staviti kao tjesteninu onako malo u supu...al nije im bilo nešto...ovako kao kašu uz prilog lijepo pojedu.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu azrolika)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Recepti,recepti
6.6.2010 19:34:02   
sporty mamaa
Jel mi neko moze reci(da ne otvaram sad novu temu) kako da zamrznem tresnje i jagode??? Imam ih milion, danas bila kod nekih ljudi nabrala puno, sve domace, bez pesticida, pa mi zao da propadnu??? jel samo da stavim u vrecicu ili kako???
I znate li neki receptic za sladoled od istih vockica(kolac ne bi sad pravila)....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Recepti,recepti
6.6.2010 19:42:55   
sporty mamaa
SLADOLED OD TREŠANJA
Sastojci: 2 šalice trešanja bez koštica, 2 jaja, 1,5 šalica šećera, 1,5 šalica slatkog vrhnja, 1/4 žličice vanilije, šalica šlaga
Izmiksajte trešnje dok ne dobijete glatku masu. Stavite ih u hladnjak. Dobro umutite jaja. Njima dodajte šećer, slatko vrhnje, vaniliju i šlag. Izvadite smjesu trešanja iz hladnjaka i dobro izmiješajte s ostalom smjesom. Hladite u frizeru bar 30 minuta.

ovo ja nadoh pa da podijelim s vamauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Recepti,recepti
6.6.2010 19:46:44   
Emica_sa
Operes ih fino,ocistis od kospica i malo posusis,mozes na one ubruse stavljati samo da malo upiju vodu da se ne bi sljepile kad se zamrznu i to je touser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Recepti,recepti
6.6.2010 20:00:57   
milenium
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Operes ih fino,ocistis od kospica i malo posusis,mozes na one ubruse stavljati samo da malo upiju vodu da se ne bi sljepile kad se zamrznu i to je touser posted image


da.ovako možeš trešnje.a jagode ne smiješ prati,njih operi onda kad ih budeš koristila.jer jagode trule kad se operu ako se ne pojedu ubrzouser posted image
a zašto bi ih zamrzavala,napravi kolač,sladoled,rakiju trešnjevku,nešto pojedi itduser posted image

< Poruku je uredio milenium -- 6.6.2010 20:02:26 >

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Recepti,recepti
7.6.2010 20:31:06   
Hanady RR
Šnicle od blitve ( evo ga koka i pouser posted image )
500 grama špinata ili blitve oprati i sitno isjeckati
200gr riže skuati u omjeru 1:3 sa malo soli i ocjediti od vode
u zdjelu staviti blitvu, rižu, isjeckanog peršunovog lista, 3-4 kašike istopljenog putera ili ulja, 1-2 čehna bjelog luka isitnjenog,  malo soli i biera, 2-3 kašike brašna, 2 jajeta.
ulje dobro zagrijati pa kašijkom vaditi na zagrijano ulje smjesu i malo odozgo ''''raspljesakti'''' prevrnuti -sa svake strane po 1 minutu peći...vaditi na salvetu da okapa ulje i gotovo...prste da poližeš.

jedu djeca ko da nikada nisu ništa bolje jela.user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Recepti,recepti
7.6.2010 23:56:02   
š t a
zna li neko kako da napravim višnjovaču?

_____________________________

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Recepti,recepti
7.6.2010 23:58:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: š t a

zna li neko kako da napravim višnjovaču?


moze li sutra receptuser posted image  moja mama pravi najbolju visnjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu š t a)
  Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Recepti,recepti
8.6.2010 0:00:51   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: š t a

zna li neko kako da napravim višnjovaču?

staviš 1 kilogram višanja na 1, 2 l rakije najbolje loze u jednu prozirnu teglu veliku...nekoliko košpisa 10-tak istuci malo onim čekićem za meso pa ubaci stavi pola limuna 1 vaniljin šećer i 5 kašika šećera....zatvori dobro i stavi na sunčan prozor da stoji 40 dana...nakon toga procijedi i prijatnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Recepti,recepti
8.6.2010 0:08:57   
Anoniman
nije valjda OT al mama prije 2 godine dobila recept i tu visnjevacu svi hvale vec me raja pita kad ce visnja,nesto se kuha pa malo alkohol ispari.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Recepti,recepti
8.6.2010 23:06:00   
Anoniman
eh ovakouser posted image  mama u one velike tegle slaze red visanja red secera,tegle zatvori folijom ono kao zimnicu i tako stoji 40 dana-- a ja se bi se zaklela da nije tolikouser posted image user posted image user posted image user posted image
kad to odstoji procjedi se i onda na svaki litar soka ide litar rakije to se prokuha najduze 5 minuta i liker bude za 5+

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Recepti,recepti
8.6.2010 23:35:54   
š t a
NOA ja ti nisam baš stručnjak za ovakve ofrlje recepte, može li to kilo šećera kilo višanja?????

_____________________________

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Recepti,recepti
8.6.2010 23:57:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: š t a

NOA ja ti nisam baš stručnjak za ovakve ofrlje recepte, može li to kilo šećera kilo višanja?????


bona nije ofrljeuser posted image user posted image user posted image  slazes u teglu i onda pospes secerom da pokrije visnje i sve tako do vrhauser posted image

(odgovor članu š t a)
  Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Recepti,recepti
9.6.2010 14:00:17   
milenium
IZVORNA PORUKA: š t a

NOA ja ti nisam baš stručnjak za ovakve ofrlje recepte, može li to kilo šećera kilo višanja?????


noa je vjerovatno mislila na ono u tegli što se slaže:red višanja,red šećera(zagrabti šakom).
a ovako ja pravim:
LIKER OD VIŠANJA:
potrebno:
2kg višanja
1 l rakije
80 dkg(ili daguser posted image )šećera
1/2 limuna

višnje dobro oprati, očistiti od koštica i u jednu veeeeliku teglu zajedno sa šećerom umješati.u to iskrenuti rakiju(odmah)i ucjediti pola limuna(limun i ne morate ali eto bude ljepši miris i aroma).
4 tjedna (a možete i duže,30-40 dana)držati na sunčanom mjestu.user posted image

eto žene,nemojte se napituser posted image


< Poruku je uredio milenium -- 9.6.2010 14:01:15 >

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Recepti,recepti
12.6.2010 8:38:12   
nikita
Snicle od tikvica :

2 tikvice osrednje izrendat , posolit kratko ostaviti pa iscijediti vodu iz njih zatim dodat pola nasjeckanog luka i 2 jaja (jedno jaje ako je ces na manje)  i brasna ili mrvica , i to smjesu koja nije rijetka ni pregusta kasikom stavljas na vrelo ulje..

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 224
   [Obrisana poruka]
12.6.2010 8:45:40   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Napučene usne
veeseelaa

znate li vi zašto pojedine ženice napuče usne prilikom slikanja? (znate šta mislim) u čemu je fol??????

Misle da su tako ljepše (72%)

Glupiraju se (17%)

Misle da će suziti time svoje debele obraze (4%)

nemam pojma (7%)


Broj svih glasova: 90

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *