AnzA
|
ja svaki put kad otovrim ove stranice ,pocnem citat ,najiskrenije ja se divim svakoj djevojci ,zeni koja je tu i zajedno se borimo i pisemo ,svaka cast,i hvala bogu pa sam naletila na ovu stranicu ,mjesecima tragajuci,za nesto ''normalno''da procitam... veliki pozdrav za novu clanicu,savjet dalje ne citaj nikakve forume,jer svakakve gluposti mozes naci,bas kao i ja i sve mi sto smo razbijale glavu gkad god procitamo ,neki uzas,sadrzi se samo na ovom forume,i eventualno na nekim medicinskim,dobronamjerno kazem jer smo u ovom stanju jako osjetljive da sta god ruzno procitamo,mislimo tako ce i nama. velika podruska sto ces pocet koristit AD,nista ne brini to je samo za tvoje dobro,evo ja imam 24 god pa ih pijem vec 4 mjeeseca,a stanje mi je bilo slicno. Sjecam se samo da sam prije 2 god prvi put osjetila prepala sam se mnogo jake grmljavine i valjda sam tad imala i rpvi panicni napad tresla sam se mislila sam da umirem,uzasno,place mi se kad se sjetim. Medjutim,kasnije sam bila dobro nekoliko dana ,imala neke blage strahove,potresena od te noci,i otisla sam salit starvu kod neke nanebilo mi je bolje i tako sam to ostavila. Ali nazalost nije ostalo na tome,pocelo je ucestalno razmislajnje o zivotu ,i sta ako mi ovo bude,sta ako ovo,milion''STA AKO'' ,toliko sam se pocela pitat,razmisljat,da su mjeseci proalzile ,a meni se stanje pogorsavalo,da bi mi najgore bilo tj,pocelo u septembru 2009. tad pocinje moj kosmar,polako vidim da padam u depresiju,crne misli me iscrpljuju,sta god vidim lose na tv,procitam u novine,cujem neko poludio,ja to sve uzimam sebi,mislim kako cu poludjet ,vristat negdje na ulici,ma najruznije stavri,da ce i meni tako,i pocnem izbjegavat sama izlazit,osim sa roditeljima i momkom ,sa njima sam smjela,al nekkao u kuci bi bilo najsigurnije,kad sam v idjela da nema visesmisla da se tako mucim,da je red da odem psihijatru,sto i uradim, ne kod privatnika nego u domu gdje pripadam,odem i iamla sam lose iskustvo,ispricala sam sve doktorici koja me napalai rekla tebi je dosadno u zivotu bla bla nije ti nista,evo ti persen,i tako hajd vratim se kuci pijem taj persen ,al nista meni opet sve gore i gore. i ja se u februaru ove godine zaputim kod druge doktorice havla Bogu naletim kod divne osobe,koja me tako lijepo primi,odma mi prepise AD (seroxat) ,nakon 10 dana ja izlazim iz depresije lagano pocnijem da se smiem,da razmisljam bolje,da jedem da funkcionisem normalno,nisam mogla da vjerujem da mi je bolje i rekla sam pa AD je cudo ,hvala Bogu pa su ga napravili,pa postoje te tablete antidepresivi. eto taman sam pila 2 mjeseca i nus pojava koju sam osjetila je prekomjerno znojenje koje sam mogla trpit naravno ,ali imala sam sexulanu disfunkciju,tj nisam nikako mogla dozivjet orgazam,takos am rekla doktorici,koja mi je odma promjenila lijek,kaze da svakome individulano djeluje ,tako da psooteje i drugi,pa cu valjda potrefit koji ce mi potpuno odgovarat,tako da mije promjenila prepisala mi Asentru(sertralin),koju sam pila mjesec da bi za taj mjesec takodje imala crne misli,tako da mi je rekla daj da ti prepisem orginal sertralin tj tablete Zoloft,koje evo koristim vec mjesec ,naravno osjecam se bolje al imam kriza ,sto je normalno,ovo se nakupljalo sigurno godinama,tako da nemo tek tako ni da prodje,al je bitno uz ad i trud i naravno osobe koje ce razumjet nase stanje, da nas podrze. naravno bitnim osobama treba detaljno objasnim da nas barem malo razume.....uh ja se pravo raspisala.... strijelac ne brini bice ti bolje od ad vidjeces ako BOg da,a tu smo sve mi za sve sto te zanima jos,pisi kad god ti je tesko ,i nama je svima tako,i potpuno te razumijemo,ne daj se bori se,i ja sam zmaj uvijek bila prejaka,da se sad ne hvalim ,al eto srefilo me,mnogo noci nisam spavala plakala po cijelu noc i pitala Boga ,zasto ja,al sve se mi to pitamo,kad vec iammo ovu odvratu stavr ,moramo se borit ,pogotovo ti koja imas djecu.........da i da kazme da je moja dijagnoza ansiozno-fobicni poremecaj,sve je to slicno...najveci pozdrav i budi sigurna da ce ti bit bolje,,,,ljubim vas sve moje divne zenice
|