|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
26.5.2010 14:07:00   
Dalil@
Anidla, da sve prodje kako treba. Brzo i bezbolno, aBd user posted image

Ja maloprije zvala Sanasu, da se raspitam za proceduru i rekose mi da ne rade sunecenje djece ispod 5-6 mjeseci user posted image Ja planirala malenog sunetiti sa 2 mj..Ne znam sta cu sada..

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1526
26.5.2010 14:32:30   
Dalil@
Mah, meni se stvaarno ne ceka ako ne moram.Ja sam prvog sina sunetila pocetkom njegovog 4. mjeseca a i tada smo zakasnili, nazalost. Iako sam ja cunicu cistila i navlacila (koliko sam mogla) dr na sunecenju nam je rekao da se ipak malo zacepilo i upalilo pa je nastala vodena cista u jednom testisu user posted image Nije strasno ali bi trebalo hiruski rijesiti, aBd. Uglavnom, sunet je prosao ok ali sam sve zalila sto nisam ranije otisla. Inace, ni po cemu se nije moglo primijetiti da postoji neki problem..

Zato bih voljela maleckog sto ranije..

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1527
26.5.2010 16:02:04   
škorpija
anidla dušo sretnoooooooouser posted image user posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1528
26.5.2010 21:07:30   
anidla
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e pa gotovo je...napokon.....user posted image user posted image user posted image user posted image

bilo je suza, vriske, bolnog placa....sve cu vam opsirnije pisati kad se guzva razidje, ne znam otkud ovoliki gosti user posted image ali velika je to stvar, tek sad vidim user posted image

joj,imam svega za pricati ali nema smisla sad, tu su mi sveki svekar....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1529
27.5.2010 15:07:26   
w.pooh
Čestitam anidla user posted image user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1530
28.5.2010 13:23:41   
deckic
Moja beba ima 4,5 mjeseci i planiramo da ga sunetimo pa bih zamolila da mi preporucite gdje da ga sunetimo i pod kakvom anestezijom? Inace iz Sarajeva smo.

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 1531
28.5.2010 13:24:17   
anidla
koliko zena je bilo uz mene, evo malo sam suze pustila, ali radosnice, nisam odavno plakala user posted image user posted image user posted image

to jutro nikad proci, bilo mi je kao godina cekati 16:10 h kad je bio termin za sunet....bila sam sama u stanu jer je Noa bio uzasan, nervozan, kenkav, znao je on...osjetio je moju nervozu i netrepeljivost...izveo ga mm van ali i vani je bio placljiv (mm je krio od mene da nije nervozan pa je Noa i to osjetio)....

poslijepodne mm je otisao po moju blisku prijateljicu koja je inace student 5 godine medicine a Prof.Zvizdic koji je radio sunet Noi je njen asistent na fakultetu....ona je izrazila zelju da prisustvuje sunetu u sali, jer ja nisam imala hrabrosti, a bilo mi je lakse da neko bude prisutan...dosli smo ispred Sanase, uspjeli smo se slikati, ali meni nije bilo ni do cega....prijateljica se smijala i rekla mi da ne budem luda, da se smijem i da budem ponosna na taj dan i na taj cin...gledala sam je blijedo...a ona ce meni na to: kad ja budem jednog dana akBgda sunetila sina, dovest cu harmonikasa a ja cu igrat kolo user posted image user posted image user posted image ma ona me je nasmijavala....odlaze u Sanasu mm, prijateljica i Noa...ja se polako tresem i gubim ravnotezu...utrcala sam odmah i ja za njima, morala sam...dobila sam neku snagu....

prozvase nas da je spremna sala...uz stepenice pratim korake...i sve su mi dalji i dalji bili....zovnula sam muza da samo jos jednom promirisim najeljpsi miris meni do sada...miris moga Noe...

opet izlazim van iz Sanase, sjedim na plocniku, pusim cigaru i brojim mrave user posted image samo da vrijeme brze prodje, a minute su kao godine....

opet trcim u Sanasu, penjem se uz setepenice, i cujem vrisku....bjezim opet van...zovem mm i histericno pitam ZASTO NOA VRISTI??? a on ce meni, ma nije to Noa to je druga beba, Noa sad spava user posted image

opet ulazim u Sanasu i cujem vrisku Noe...mm sav sretan, osmjeh od uha do uha i govori evo mama naseg momka, vodi ga tajo u kafanu user posted image

plakao je neprekidno 3 sata nakon suneta, ali nigdje suze....samo vriska...ali tad mi je vec bilo lakse jer je bilo sve gotovo, znala sam da mora plakati....noc je super prosla, budio se 2 put, jeo i nastavio spavati...danas, 3 dan nakon suneta Noa se prevrce na stomak user posted image

i ovdje zelim jos jednom odati prznanje mojoj divnoj svekrvi, na strpljenju, pomoci ma na svemu...hvala Bogu sto je imam...jos su tu, danas idu za Zenicu a moji roditelji stizu iz Krajine....

rana je ok, crvena i natecena sto su mi rekli da je sve normalno....piski, kaki, jede i spava, to je onaj moj mali Noa...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 1532
28.5.2010 17:00:32   
škorpija
fakat i mene interesira , koliko mrava user posted image

amanulah jeste to je isti dr zvizdić,  sunet košta 250 u lokalnoj i 350 Km u opštoj anesteziji, s tim da i ja toplo preporučujem opštu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1533
28.5.2010 17:31:09   
Sonja
mi sad od doktora i rekla nam je da cemo Adina morati sunetiti jer mu se kozica suzila
ja i mm smo ovih dana kontali da li da ga sunetimo i et kad dok. kaze da treba onda se morauser posted image
koga preporucujete u Tuzli????i koliko kosta?

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1534
28.5.2010 18:25:47   
anidla

Lokalna anestezija je 200 KM, a opsta je 300 KM...na termin smo cekali 24 h user posted image s tim da vec pocinje biti guzva, kazu "sezona"...

< Poruku je uredio maja78 RR -- 17.7.2010 15:10:03 >

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1535
28.5.2010 20:31:25   
Atarka
Anidla, sa nestrpljenjem sam ocekivala tvoj izvjestaj i bas mi je drago da si vesela i da je mali ljepotan to super podnio. user posted image user posted image user posted image
Tek sada mi je zao sto nisam svog sina osunetila u opstoj anesteziji, jer sad 2,5 mj.nakon suneta u lokalnoj nisam zadovoljna kako izgleda kozica.user posted image Sasivena je bez veze i skroz neravna. Ovisi puno od doktora jer svako ima svoju tehniku, ali sigurno je da je lakse kad je dijete uspavano i ne otima se. Ljepse i pedantnije se uradi. Ako nekad budemo morali operisati napola ukopani penis i ako se rastom stanje kozice ne popravi, vidjecemo da li se i to moze srediti.

30.09.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1536
29.5.2010 12:45:51   
aida.
Eh ovako osunetili smo ga kao sto sam pisala 45 dan, sad mu je 2 mjeseca i 16 dana, do sad sam bila presretna jer je sve iza nas, sve je lijepo zaraslo... e sad, ko god je vidio kiticu od ovih starijih kazu da je sve to fino da izgleda kako treba al ja sam sebi ubacila neki film u glavu... nije mi jasno, i da pitam vas koje ste osunetile djecicu, dal ispod glavica ima jos neka kozica? meni se cini ko da to nije ok user posted image iako svi govore da jest... eh sad jel ja panicim bezze i "trazim" da nesto nadjem ,ne znam... kazu kao kako raste i to ce "doc na svoje" user posted image user posted image kako kod vasih izgleda?

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 1537
29.5.2010 13:03:39   
Anoniman
eh aida, ja se evo upravo vratila od dr. upravo zbog tog "crva" u mojoj glavi da nesto nije kako treba... od prekljucer, nisam mogla fino da navucem kozicu, ono samo par milimetara i to je to... a vidim ispod kozice da je svakim danom sve "napuhanije"... nije da otice, nego kao da zadebljava kozica... a na vrhu kozice, kao da se stvorio "prsten" od konca i to mi ne dozvoljava da navucem kako treba... i fino ti ja maloprije zovnem dr.-a i tako mu popricam, kaze donesi ga da vidim... i da, bila sam u pravu... stvorio se cvoric ispod kozice koji je zatezao vrh kozice i stvarao obruc koji se sve vise i vise stezao... da nisam reagovala, da sam slusala ostale, taj obruc bi se vremenom zatvorio i Nane ne bi mogao piskiriskiti... nista posebno nije mu uradio, nije ga ponovo obradjivao, samo je makazicama rasirio taj obruc i uklonio taj cvoric, tako da je sada puno bolje...
jednostavno u dubini duse sam osjecala da me nesto pritisce i da mi nesto ne da mira i hvala Bogu pa nam je ostavio taj osjecaj da mi majke ne moramo vidjeti ne moramo znati, ali mozemo osjetiti kad nesto nije u redu s piletom... vjerujte mi da osjecaj veeeeeliko olaksanje... zato vodite se svojim instiktom majke, jer to ne mogu razumjeti drugi, do same majke... ako vas nesto kopka u vezi djeteta, nemojte se plasiti i nemojte se stidjeti da pitate kompetentne ljude za problem... bolje je da vi reagujete na vrijeme nego ne daj Boze da se nesto iskomplikuje zato sto vam je neko rekao da ste "ludi i panicar i bezeze se sikiras"... hvala Bogu dragom pa sam stalozena i jaka zena, a kad su u pitanju moja djecica ne stidim se i ne bojim nikoga i nicega... sem Boga dragog...
evo mi sada Nane zaspao a puno sam plakao, i da... sada ga je boljelo... user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1538
29.5.2010 13:06:59   
aida.
A kad ste vi njega osunetili?
e to mene buni taj prsten (jer izgleda bas ko prsten) ispod glavica.. jel to treba da bude user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1539
29.5.2010 14:38:40   
Anoniman
mi smo Nane osunetili 05.05. znaci prije nepunih mjesec dana...

evo kako bi trebalo da izgleda cundara poslije suneta, ali kod Naneta na ovoj zadnjoj slici nije bio ovakav prsten, nego skroz na vrhu glavica i nisam mogla da povucem kozicu... a taj prsten, kad povuces kozicu ona se prevrne i dobijes ovakav prsten kao sto je na zadnjoj slici...

p.s. nadam se da se slika nece smatrati vulgarnom, vec naprotiv... pronasla sam na netu tako da je lakse razumjeti kako to izgleda...

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1540
29.5.2010 15:48:23   
Anoniman
user posted image

< Poruku je uredio Bambi09 -- 29.5.2010 15:50:10 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1541
29.5.2010 19:13:18   
aida.
eh pa i ja akko vidim a kako sam i prije kontala nesh ko da mi ne stima... sad ovdje izmedju u njega je ko jos jedan prsten siri od svega ovoga...ko da kozica nije dobro skinuta... opet kad ga perem zavacam da bih recimo glavic cijeli ocistila...odvest cu ja njega na kontrolu ovih dana, za svaki slucaj... hvala vam cure moje puno ste mi pomogle...javim vam sta je bilo..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1542
31.5.2010 13:56:03   
deckic
Sretno Srculence...uh, i mene ovo sve ceka:-(.
A da li se posebno placaju nalazi i pregled pedijatra za sunet ili je to u sklopu tih 200 km za lokalnu i 300 za opcu anesteziju?

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 1543
31.5.2010 15:39:47   
škorpija
deckic u sanasi u cijenu suneta ulazi i analiza krvi i pedijatrisjki pregled, znači ne plaća se dodatno

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1544
31.5.2010 22:27:54   
Sonja
moze li mi neko preporuciti kod koga da sunetim Adina u Tuzli???
pleaseeeeeee

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1545
31.5.2010 22:38:28   
azraj
Ja sam svog malog vodila kod onog Arapa na stupinama Mediscan tako se zove klinika,al je predugo trajalo oko pola sata i jos je moj muz morao snjim biti unutra i kasnije su bile kontrole.Ali moja komsinica je vodila poslije toga svog sina kod dr.Mladine ja mislim da je on kod Azapagica dole i kazu da je trajalo 10 min i ne ide se na kontrolu.Mislim da cu ja ako budem imala jos djece i uz to bude djecak voditi kod Mladine jer je brze a isto se sve radi i nije to sada nesto toliko komplikovano,nije to sada operacija ne daj Boze.A koliko malom ima mjeseci?

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1546
31.5.2010 22:41:40   
azraj
Sada sam vidjela ima vise od godineuser posted image ,pa ne znam ja bih ti preporucila dr.Mladinu,
brze je i manje traumaticno za dijete,sa srecomuser posted image

(odgovor članu azraj)
Neposredna veza do poruke: 1547
31.5.2010 22:41:55   
Sonja
13mj ima moje pile

a jel rade sa opstom anestezijom i znas li koliko kosta?

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu azraj)
Neposredna veza do poruke: 1548
31.5.2010 22:45:12   
azraj
Lokalna anestezija,ja mislim da bas nije preporucljiva totalna dok ne napune dvije godine,a kosta oko 120km,tako je bilo prije tri godine.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1549
31.5.2010 23:06:20   
Mirkica
i da dodam i ja sam cula da se preporucuje za manju djecu lokalna anestezija.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *