anidla
|
koliko zena je bilo uz mene, evo malo sam suze pustila, ali radosnice, nisam odavno plakala to jutro nikad proci, bilo mi je kao godina cekati 16:10 h kad je bio termin za sunet....bila sam sama u stanu jer je Noa bio uzasan, nervozan, kenkav, znao je on...osjetio je moju nervozu i netrepeljivost...izveo ga mm van ali i vani je bio placljiv (mm je krio od mene da nije nervozan pa je Noa i to osjetio).... poslijepodne mm je otisao po moju blisku prijateljicu koja je inace student 5 godine medicine a Prof.Zvizdic koji je radio sunet Noi je njen asistent na fakultetu....ona je izrazila zelju da prisustvuje sunetu u sali, jer ja nisam imala hrabrosti, a bilo mi je lakse da neko bude prisutan...dosli smo ispred Sanase, uspjeli smo se slikati, ali meni nije bilo ni do cega....prijateljica se smijala i rekla mi da ne budem luda, da se smijem i da budem ponosna na taj dan i na taj cin...gledala sam je blijedo...a ona ce meni na to: kad ja budem jednog dana akBgda sunetila sina, dovest cu harmonikasa a ja cu igrat kolo ma ona me je nasmijavala....odlaze u Sanasu mm, prijateljica i Noa...ja se polako tresem i gubim ravnotezu...utrcala sam odmah i ja za njima, morala sam...dobila sam neku snagu.... prozvase nas da je spremna sala...uz stepenice pratim korake...i sve su mi dalji i dalji bili....zovnula sam muza da samo jos jednom promirisim najeljpsi miris meni do sada...miris moga Noe... opet izlazim van iz Sanase, sjedim na plocniku, pusim cigaru i brojim mrave samo da vrijeme brze prodje, a minute su kao godine.... opet trcim u Sanasu, penjem se uz setepenice, i cujem vrisku....bjezim opet van...zovem mm i histericno pitam ZASTO NOA VRISTI??? a on ce meni, ma nije to Noa to je druga beba, Noa sad spava opet ulazim u Sanasu i cujem vrisku Noe...mm sav sretan, osmjeh od uha do uha i govori evo mama naseg momka, vodi ga tajo u kafanu plakao je neprekidno 3 sata nakon suneta, ali nigdje suze....samo vriska...ali tad mi je vec bilo lakse jer je bilo sve gotovo, znala sam da mora plakati....noc je super prosla, budio se 2 put, jeo i nastavio spavati...danas, 3 dan nakon suneta Noa se prevrce na stomak i ovdje zelim jos jednom odati prznanje mojoj divnoj svekrvi, na strpljenju, pomoci ma na svemu...hvala Bogu sto je imam...jos su tu, danas idu za Zenicu a moji roditelji stizu iz Krajine.... rana je ok, crvena i natecena sto su mi rekli da je sve normalno....piski, kaki, jede i spava, to je onaj moj mali Noa...