Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:18:18
delly
ne draga ovako sam radila, za malu uvjek kupim file od ribe kakva god riba bila samo file kupim koji je bez kostiju i uzmem mali komadic ne sad veliko zavisi koliko ces dodati i ustatak hrane i to skuham posebno u posudici sa vodom da prekrije ribu , malo duze kuham da se dobro skuha i kad je otovo opet viljuskom onako pogledam da se nedaj boze nebi nasla koja koscica i dodam ostatku kasice i malo izblendam i to je to _:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:28:19
Mya_81 RR
Mi smo jeli jagode
Ali već dva dana zeza s hranom nevjerovatno...5 kašikica i onda počne praviti face i pljuvati hranu kao da joj dajem da jede nešto fuj ružno Ne znam je li to do zubića i začepljenog nosa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:30:55
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: niki83
joj izvini mozda ce smijesno zvucati,ali kako kuhala? samo ubacis cijelu pastrmku u vodu i kuhas?i treba li dosta vode? ma i ja sam mislila pomalo dodavati uz povrce..
Ako je file u pitanju to možeš kuhati ovako kako ti je Dally objasnila...ali ako praviš svježu pastrmku nju možeš umotati u foliju i u rernu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:33:42
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: niki83
je li koja mama pocela davati bebi pastrmku sa 8mj? mi punimo za par dana, a u tablici tako pise..pa ne znam, voljela bih probati, ali nesto me strah da ne ostane koja mala kost.. i ima li neki specijalan nacin za praviti to bebi?
Mi jedemo pastrmku i počela sam tako negdje oko 8. mjeseca...
Uglavnom, ja ti ne brinem oko tih kostiju jer je dobro očistim...treba vremena da svaki mali komadić dobro proberem, ali ionako ne jedemo svaki dan ribu pa mi nije teško...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:44:51
škorpija
skuham povrće (mrklkva, karfiol, brokula), dodam maslac, ispasiram sve zajedno i prelijem preko makarončića kao sos i onda ih sam ganja po pladnju od hranilice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:48:25
megi
skorpijo cccccc ti bi da mene zadeveras jos da cistim poslije nje ajd probacemo nekako imam nekih sitnih makaroncica, sve me nekako strah kad joj dajem tjesteninu da nece znati da zvace posto ima samo dva donja zubica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 11:51:42
škorpija
doduše ja sma dobila i neke sitne cvjetiće tjesteninu, pa onda u mesnoj supi mu to nagusto skuham i jede kao tejsteninu, a puno je lakše žvakati od makarona
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 20:44:45
leona81
mi smo danas jeli palentu s jabukom pa breskvu i bananu u jabuci od hippa, povrce smo preskocili jer smo bili vani i nismo mogli nigdje ugrijati kasicu...eh danas sam kupila ono voce i zitarice jer mislim uskoro uvesti gluten, interesuje me da li trebam prvo psenicu pa zob ili mogu ovu kasicu dati koja ima oboje u sebi...i kako uopste izgleda reakcija ako je bude imala?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 20:52:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Mi smo jeli jagode
Ali već dva dana zeza s hranom nevjerovatno...5 kašikica i onda počne praviti face i pljuvati hranu kao da joj dajem da jede nešto fuj ružno Ne znam je li to do zubića i začepljenog nosa
iiii,kako joj se svidjaju jagode ? Nismo ni mi,nesto sa jelom dobri tj.nece da sjedi ko covjek i jede smjerom U hranilici usteje,dzaba sto je vezan .U sjedalici isto tako dam igracke ma jok,nece dam sta deseto malo se ko fol zaigra al on nema ziva,mira oce da ide puziii bjezi mi. Ili nas sve isfleka.Neki dan davala vocnu kasicu,fino ga dignem stavim pored kuhinje ukljucim mapu diraj cackaj,i tako jeo drzeci na rukama uh. Neznam kako pojede od,svog nemirluka. Ili zna usta zatvoriti jako nece,ili jezik isplazi Al,opet na kraju pojede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.5.2010 20:56:11
Anoniman
ja sam nikita ribu,kuhala sa povrcem zblendam i njammmm. Mene zanima kad dajete mlijecne proizv.sir kajmak,jel dajete sa hljebom ili samo ??? Mi cemo sutra abd.doruckovati mlijecni namaz mama danas kupila. Pa kontam s hljebom spor dok to,on po ustima prozvace ko krezavi smo ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 9:11:46
niki83
hvala vam puno na ovim savjetima i receptima za ribu..probamo sljedece sedmice obavezno pa vam se i javim jucer smo jele: za dorucak mlijecna kasica breskva,banana hipp medjuobrok dinja s keksom za rucak piletina s mrkvicom i spinatom, ubacila sam joj i koju kap maslinovog ulja i limuna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 10:28:50
Hanady RR
ja se javljam sa jednom informaijom... one ogrimne jagode koje su stigle na naše tržište nisu dobre... molim vas da budete pažljive u konzumiranju istih a pogotovao nemojte davati djeci...puna je pedijatrija i infektivno odraslih i djce sa simptomima eneterokolitisa ( porljev i povraćanje) i definitvno svi oboljeli jeli su jagode dan-dva čak i tri prije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 10:33:26
Mya_81 RR
Uuuu, Hanady, sad si me dala u razmišljanje...
Ja sam jela te velike jagode više puta do sad, a Minji sam jučer dala ali ne one koje izgledaju kao sa slike, već neke malo neugledne....zasad nema reakcija...eh, kako sad raspoznati koje kupovati....i baš me zanima šta je u njima da izaziva enterokolitis...je li to znači da su špricane sa nečim ili
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 10:40:34
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Uuuu, Hanady, sad si me dala u razmišljanje...
Ja sam jela te velike jagode više puta do sad, a Minji sam jučer dala ali ne one koje izgledaju kao sa slike, već neke malo neugledne....zasad nema reakcija...eh, kako sad raspoznati koje kupovati....i baš me zanima šta je u njima da izaziva enterokolitis...je li to znači da su špricane sa nečim ili
ne znam šta izaziva enterokolitis... uglavnom mislim na ove ogromne jagode...kod nas su posljednje dvije ture i na pijaci i u marketima i čak u zdravoj hrani potpuno site...u 1 jagodi haman 150 gr.... ovu informaciju muž mi je jutros javio...on je iz noćne otišao na medicinski fakultet na predavanja i tamo je porfesorica doktorica pričala o tome...pa reko da podjelim sa vama jer je on mene opomenuo da slučajno danas u trgovini ne kupujem...samo bi mi falio enetrokolitis kod djece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 11:08:24
anidla
od koliko mjeseci smijem dati dinju????
a vrhnje za kuhanje ne preporucujem apsolutno nikom!!! a pogotovo malim bebarama....mm tetka radi na ispitivanju hrane, vrhnje za kuhanje jedno od kancerogenih rizicnih skupina...kao i zvijezda majoneza....ima toga jos ali odoh OT
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 11:09:30
Mya_81 RR
Ma, joj, taj enterokolitis je pravo zeznuta stvar Hvala na informaciji, svakako ću ih sad izbjegavati mada mi je bio gušt jesti te velike jagode. Ali ove što sam Minji dala su baš bile neke male i nikakve po izgledu i odmah sam zapazila da im miris osjetim na nekoliko metara pa mi je palo na pamet da su neke domaće...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.5.2010 11:10:39
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: anidla
od koliko mjeseci smijem dati dinju????
a vrhnje za kuhanje ne preporucujem apsolutno nikom!!! a pogotovo malim bebarama....mm tetka radi na ispitivanju hrane, vrhnje za kuhanje jedno od kancerogenih rizicnih skupina...kao i zvijezda majoneza....ima toga jos ali odoh OT
Hajde, napiši mi na pp šta je na toj listi da znam i da izbjegavam...
Za vrhnje za kuhanje sam i ja čula