|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
27.5.2010 18:23:01   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: myb@by

Evo još recepata user posted image :

Kaša od dvopeka i jabuke (nakon navršenih 6 mjeseci)
Eventualno dodati i vrhnje.

Kaša od prosa i riže (nakon navršenih 6 mjeseci)

Priprema: U jednu šerpicu nasuti vodu i u to dodati proso i rižine pahuljice. Pustiti da prokuha i na tihoj vatri kuhati 1,5 minutu.U to dodati voće i kašikicu putera. Sve to izgnječiti u kašu.

Pitanje, tj. dva user posted image

1. Vrhnje - pavlaka?!
2. Kako je moguce da se riza skuha tako brzo? Pa to je super ako tako brzo bude gotovo user posted image user posted image
Ovo cu bas probati zvuci mi super ukusno...

user posted image nje- u ovom receptu je to vrhnje za kuhanje
a sto se tice rize, mislila sam na rizne pahuljice,greska u prevodu, sorry.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5151
27.5.2010 18:28:09   
Lady26
Cuj vrhnje za kuhanje...sigurno se to smije?! Cuj cuj..pa ja to cesto koristim nama u ishrani...ali za bebi, nisam ni pomislila...
Ah da, pisala si rizine pahuljice ali si navela i rizu pa me to zbunilo...oki doki, onda je sve jasno
user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5152
27.5.2010 19:18:50   
myb@by
Pa ne znam iskreno kako je po nasim tablicama. Ja svoj bebi dajem i vrhnje i pavlaku i mladi sir. Ovaj recept je inace napravljen od njemackih nutricionista.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5153
27.5.2010 22:04:46   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: teacher75

mi smo prve 2 sedmice tek probavali hranu i imali smo samo jedan obrok, tek smo poslije uveli i 2. kad je probala sve predvidjeno i kad smo vidjeli da nema nikakve reakcije. i sad je vec mjesec dana na 2 obroka, 3. joj mislim uvesti kad napuni 8 mjeseci, znaci kad udje u 9. kao sto sam cula da treba. vise volim da jos doji koliko moze, nego da joj ta 3 obroka zamijene dojenje

draga teacher rado bih ja da ona samo doji do godine dana kad bismo mogle..ne znam kako ti, ali ja za 2mjeseca krecem na posao, i imam veeeeeliku brigu kako ce bez sike i dojenja provoditi vrijeme koje budem odsutna, pa je i to razlog zasto joj uvodim vise obroka..i zasto zelim da zamjenim podoje sa GH..ne zelim da mi dijete bude gladnouser posted image ,a isto tako ne zelim davati bilo kakvo mlijeko na flasicu..
eto nadam se da cemo se za ova dva mjeseca jos prilagoditi situaciji i smanjiti podoje na 3-4 puta u toku dana..

i ja se vracam na posao za 2-3 mjeseca i vec mi je muka jer nisam uspjela da nijedan obrok jos zamijenim, samo sam pomjerila dojenje za jedan sat (prije je dojila svaka 2 sata a sada ukoliko doruckuje ili ruca moze izdrzati 3 sata). ona toliko voli siku da je to nevjerovatno, ne znam kako cu joj to uskratiti. buduci da radim u skoli, imam srece da nije puno radno vrijeme pa ne namjeravam da prestanem da dojim jos bar pola godine, al vec mi frka kako ce izdrzati 4-5 sat bez sike user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5154
27.5.2010 22:10:09   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Kaša od dvopeka i jabuke (nakon navršenih ' mjeseci)

Kaša od prosa i riže (nakon navršenih ' mjeseci)

Priprema: U jednu šerpicu nasuti vodu i u to dodati proso i rižine pahuljice. Pustiti da prokuha i na tihoj vatri kuhati 1,5 minutu.U to dodati voće i kašikicu putera. Sve to izgnječiti u kašu.

1. Vrhnje - pavlaka?!
2. Kako je moguce da se riza skuha tako brzo? Pa to je super ako tako brzo bude gotovo user posted image user posted image

ovdje pisu rizine pahuljice a ne riza user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5155
27.5.2010 22:36:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: niki83

draga teacher rado bih ja da ona samo doji do godine dana kad bismo mogle..ne znam kako ti, ali ja za 2mjeseca krecem na posao, i imam veeeeeliku brigu kako ce bez sike i dojenja provoditi vrijeme koje budem odsutna, pa je i to razlog zasto joj uvodim vise obroka..i zasto zelim da zamjenim podoje sa GH..ne zelim da mi dijete bude gladnouser posted image ,a isto tako ne zelim davati bilo kakvo mlijeko na flasicu..
eto nadam se da cemo se za ova dva mjeseca jos prilagoditi situaciji i smanjiti podoje na 3-4 puta u toku dana..

I ja sam počela raditi kada je malena imala devet mjeseci.
Ujutro sam je dojila prije posla, muž joj je davao voće za doručak, onda joj je davao bocu mlijeka koje sam izdojila, nakon toga je išla neka od mliječnih kašica ( Hipp ili Nestle, ili Humana - one koje u sebi već sadrže adaptirano mlijeko te su se pravile sa vodom ).
Dojila bih je kad dodjem s posla, i oko šest je imala ručak - večeru, povrće i meso. Opet dojenje.
Tek sa godinom dana imala je 3 glavna obroka plus dojenje.
Kada sam počela raditi puno radno vrijeme i kada je smanjila dojenje na tri podoja - ubrzo je došlo do kraja dojenju.

Žalila si se na kilažu, koliko malena ima i sa koliko je rodjena??

hanabanana, super si ovo skontala, i ja bih voljela ovako, al mi je najveci problem sto Lana nece nikakvu flasicu i uopce ne pije tekucinu pored dojenja user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 5156
27.5.2010 23:05:49   
Lady26
Ja sam Lani davala pavlaku...dobro je prihvatila...
Nego pitanjce, riza moze prenociti u firzideru za sutra da ima obrok? Skuhana, izgnjecena bez ikakavih dodataka, osim mal njene vodice? Idem aBd predati za pasos pa necu sutra stici skuhati a ostalo nam od danas....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5157
27.5.2010 23:08:19   
Lady26

IZVORNA PORUKA: teacher75

Kaša od dvopeka i jabuke (nakon navršenih ' mjeseci)

Kaša od prosa i riže (nakon navršenih ' mjeseci)

1. Vrhnje - pavlaka?!

ovdje pisu rizine pahuljice a ne riza user posted image

Vidjela sam i ja kad sam bolje procitala ali spominje i rizu, pa me zbunilo....treba sve po 2x procitati user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 5158
27.5.2010 23:12:11   
teacher75

Ja sam Lani davala pavlaku...dobro je prihvatila...
Nego pitanjce, riza moze prenociti u firzideru za sutra da ima obrok? Skuhana, izgnjecena bez ikakavih dodataka, osim mal njene vodice? Idem aBd predati za pasos pa necu sutra stici skuhati a ostalo nam od danas....

ja jedino krompir ne ostavljam da prenoci, sve ostalo uglavnom pravim za 2 dana

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5159
27.5.2010 23:14:25   
Lady26
Ma ja sam ostavila, jer nema apsolutno nista u njoj da bi se pokvarilo...ali eto da provjerim, nista ne kosta

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 5160
27.5.2010 23:16:42   
leona81
mi sad zasad imamo 2 obroka, voce i povrce...al nikad ne jede u isto vrijeme i nikad ne jede istu kolicinu...ja je i ne tjeram, dajem koliko zeli, pa i ako zeli dojiti poslije...mislim da sve to zavisi od bebe do bebe i ne treba bit iskljuciv po tom pitanju...mi smo poceli sa 4,5 mj a sad nam je 6,5 i jos imamo samo 2 obroka ili obrok i po...nekad ubacimo jos jedan mlijecni obrok sa pahuljicama a da nije dojenje a nekad ne...treci pravi obrok ne mislim jos uvoditi jer smatram da nije spremna

danas smo jeli povrce sa pilecim temeljcem(mrkva, tikvica, temeljac, rizine pahuljice) a popodne voce(banana, jabuka, palenta)...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5161
27.5.2010 23:22:31   
Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

(banana, jabuka, palenta)...

Obicna palenta ili? Kupim recepte i savjete... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5162
27.5.2010 23:46:13   
leona81
alnaturina...stavim 1 dcl vode i jednu supenu kasiku palente i to vecinom da mi zgusne voce a i mala je voli i u slatkoj a i u slanoj kombinaciji...a ja sam mislila da nece jer je zrnasta...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5163
28.5.2010 14:16:02   
Anoniman
myb@by od kad si ti Aisi pocela davati mladi sir??? ja nesto kontam da li bih mu smjela dati, da mu nije pojak??? ili da sacekam da navrsi punih 6 mjeseci pa onda???

danas smo probali dinju i svatka je pravoooo... njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 5164
28.5.2010 15:15:25   
nikita
pls moze li mi netko odmah odg da li nestelov kukuruz riza ubaci izravno u kasu ili je prvo pomjesate sa mlijekom pa onda u kasu, ako jeste u mlijeku , koji omjer stavite...treba mi odmah jer bebi hoce da jede

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5165
28.5.2010 15:33:10   
nikita
pa zar nitko nema da mi odgovori ????

EI 16.11.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5166
28.5.2010 15:40:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: nikita

pa zar nitko nema da mi odgovori ????

evo meneuser posted image ja ubacim kasiku-dvije u gotovu kasu od voca ili povrca i pomijesam sve fino

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5167
28.5.2010 15:42:44   
teacher75
danas doruckovali jabuku i bananu sam malo nestle kukuruznih pahuljica a za rucak je trecina tikvice, mali krompiric, kasika rizei jedna mrkva kuhano na telecem temeljcu. po potrebi cemo mozda dodati nestle pahuljica,zavisno od gustoce

Neposredna veza do poruke: 5168
28.5.2010 15:48:12   
nikita
hvalauser posted image a da li ja smijem narendat jabuku ili krusku, da je ne kuham?

EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 5169
28.5.2010 15:50:06   
hanabanana
Ja nisam nikada kuhala ni krušku ni jabuku.
Davala sam naribano.
Sretno.

( ps ne daji u večernjim satima, voće je teže probavljivo od povrća )

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5170
28.5.2010 16:10:45   
teacher75
ja sam u pocetku kuhala jabuku a sada vise ne. stavim u sokovnik i onda iscijedjeni sok pomijesam sa gustim ostatkom voca, po potrebi dodam pahuljica. tako mi je najlakse user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 5171
28.5.2010 20:10:55   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Bambi09

myb@by od kad si ti Aisi pocela davati mladi sir??? ja nesto kontam da li bih mu smjela dati, da mu nije pojak??? ili da sacekam da navrsi punih 6 mjeseci pa onda???

danas smo probali dinju i svatka je pravoooo... njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam Ajši mliječne proizvode uvela sa punih 6 mjeseci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5172
28.5.2010 21:18:32   
niki83
je li koja mama pocela davati bebi pastrmku sa 8mj?
mi punimo za par dana, a u tablici tako pise..pa ne znam, voljela bih probati, ali nesto me strah da ne ostane koja mala kost..user posted image
i ima li neki specijalan nacin za praviti to bebi?

N&N

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5173
28.5.2010 21:25:26   
delly
ja sam od  6 mj davala, onako posebno kuhala od  povrca ili kojeg priloga pa dodala kad  bi mjesala, ali prve  probe bi davala  po malo zbog reakcije .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5174
28.5.2010 21:30:00   
niki83
joj izvini mozda ce smijesno zvucati,ali kako kuhala?user posted image
samo ubacis cijelu pastrmku u vodu i kuhas?i treba li dosta vode?
ma i ja sam mislila pomalo dodavati uz povrce..

N&N

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  205 206 [207] 208 209   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *