|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
30.5.2010 11:38:56   
Srculence
Još jedno pitanje.Kad ste bebama počeli po malo soliti hranu.Ja nisam nikad ali me sinoć zvala drugarica koja ima isto bebu mlađu od moje jedan dan i kaže da joj je pedijatrica rekla da počne da po malo soliuser posted image Meni je to nekako niđe vezeuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5201
30.5.2010 11:40:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Srculence

Još jedno pitanje.Kad ste bebama počeli po malo soliti hranu.Ja nisam nikad ali me sinoć zvala drugarica koja ima isto bebu mlađu od moje jedan dan i kaže da joj je pedijatrica rekla da počne da po malo soliuser posted image Meni je to nekako niđe vezeuser posted image
i nama je rekla da solimo malkice samo ja stavim mrvicu boziju
Mya,,mi  imamo nase domace jagode al nisam jos davala u kasica je jeo al ovako nisam jos al budemo

(odgovor članu Srculence)
  Neposredna veza do poruke: 5202
30.5.2010 11:42:07   
Srculence
Znači fakat se smije po malouser posted image Feliks lutko kako nam je Anelko ručki li?

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5203
30.5.2010 12:29:06   
leona81
anidla zamolit cu te da nam stavis spisak na ako treba posebnu temu pa cu i ja staviti svoja saznanja od ljekara bez granica iz Hrvatske...o stetnim stvarima na trzistu bivse Jugoslavije

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 5204
30.5.2010 12:35:10   
teacher75

Znači fakat se smije po malouser posted image Feliks lutko kako nam je Anelko ručki li?

koliko ja znam so i secer se bebi ne daju. sto duze to bolje...ne planiram ih uvoditi do godinu dana starosti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 5205
30.5.2010 13:59:43   
leona81
i kod mene to pise na onoj tablici iz doma zdravlja al i ja necu do godine minimum

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5206
30.5.2010 14:11:59   
Hanady RR
Drage moje,
kako ste na ovoj temi počele govoriti o rizičnoj skupini hrane za naše bebe i djecu...pa ste i predložile otvoriti temu ja sam malo pretražila i našla da tema postoji

Aditivi u ishrani bebe

Molim vas da vaša mišljenja, znanja i iskustva o istom podjelite na ovoj temi. Istu molim vas iščitajte...pogotovo njen početak...jer imaju jako zanimljivi tekstovi navedenoj temi.

Andila i Leona očekujemo vaše postove na datoj temi.user posted image

Pozdravčićuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5207
30.5.2010 15:04:29   
Anoniman
jagode ne dajem djeci prije 2 godine...

od prvog dana kad sam pocela davati gustu hranu uvijek sam solila vrlo malo, onoliko koliko sam smatrala da je za njegov organizam dovoljno... isto tako i secer...

dinju smo probali prije par dana i prihvatio je superiska... lubenicu takodjer... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 5208
30.5.2010 16:34:17   
leona81
moja danas bas i ne jede kako treba...jutros samo pola porcije voca i popodne samo pola male teglice tikve...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5209
30.5.2010 18:48:42   
Anoniman

kako god,hoces al ja stavljam malkice sto bambi receuser posted image
A.rucki masallah kako,da ne hb.sve voli samo nevoli da sjedi i  mirujeuser posted image pa tako borimo se ganjajuci da ga nahranim
Kako je Dinek mali ? ljubimo ga
A.je ruckio,jutros voce
rucak piletina s povrcem
uzina 2.pettit keks
vode
veceri cemo rizolino

Neposredna veza do poruke: 5210
30.5.2010 21:56:07   
leona81
leona81
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo danas jeli  palentu s jabukom pa breskvu i bananu u jabuci od hippa, povrce smo preskocili jer smo bili vani i nismo mogli nigdje ugrijati kasicu...eh danas sam kupila ono voce i zitarice jer mislim uskoro uvesti gluten, interesuje me da li trebam prvo psenicu pa zob ili mogu ovu kasicu dati koja ima oboje u sebi...i kako uopste izgleda reakcija ako je bude imala?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5211
30.5.2010 21:59:04   
škorpija
ja fakt ne znam, uopšte ne poznajem nikog niti sma čula da neko ima alergiju na gluten, valjda mi balkanci nemamo s tim problemauser posted image  i tako smao hljeb jedemo, tako da nisma ni razmišljala o mogućim alergijama kad sma bebiju dala, a počeli smo uvoditi gluten sa gotovim hipp kašicama sa žitaricama  i odma prešli na hljebuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5212
30.5.2010 22:03:38   
Emica_sa
To je pravo rijetko ali obicno se manifestuje osipom kao i sve alergije i proljevom koji ne prolazi,ali ne brini bit ce to ureduuser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5213
30.5.2010 22:06:18   
acudesa
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja fakt ne znam, uopšte ne poznajem nikog niti sma čula da neko ima alergiju na gluten, valjda mi balkanci nemamo s tim problemauser posted image  i tako smao hljeb jedemo, tako da nisma ni razmišljala o mogućim alergijama kad sma bebiju dala, a počeli smo uvoditi gluten sa gotovim hipp kašicama sa žitaricama  i odma prešli na hljebuser posted image

moja jaranica velike muke muči zbog toga...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5214
30.5.2010 22:08:42   
Lady26
Mi smo probali taj famozni gluten i hB nista...jeli ga u hipp kasici prvi baby keks od 5mjeseci (ona good night ili kako se vec zove)...spuca Lana teglicu veliku od 190ml dok si rekao keks user posted image user posted image ....a i jeli smo 2-3 puta keksolino..
Takodje sam joj neka jela od povrca po mrvicu solila, al bas mrvicu i bude ukusnije.
Poceli smo hB puno bolje jesti, jedan obrok smo uspjeli zamijeniti sa povrcem a voce joj dam kao poslasticu izmedju 2 flasice. Vec 2-3 dana pojede po oko 150ml povrca i izdrzi 3h do flasice....

< Poruku je uredio Lady26 -- 30.5.2010 22:10:24 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5215
30.5.2010 22:10:04   
acudesa
I, rado bih dala savjet majkama koje doje dijete, pa se drže pravila do 6 mjeseci ništa, ipak ne bi bilo loše krenuti malo ranije, moj bebi se ulijenio...i danas mu je mrsko žvakati (3,5 godine), najrađe bi kapice, ali ja ga forsiram.....kako vadi košpicu iz višnje-mi se valjamo od smijeha...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5216
30.5.2010 22:12:07   
Hanady RR
leona...ova vrsta alergijen nije uvijek manifestovana osipom ali zato proljev je stalan i kontinutiran, gubljenje na kilaži i slab organizam djeteta. Alergija na gluten se može javiti i 2-3 mjeseca nakon učestalog korištenja...jako važno je znati da se ova alergija javlja kao genski prenosiva bolest lak do 12 koljena. Niko od na s ne može tvrditi da je nije bilo u našoj familji ili sa muževe strane jer ipak stariji nisu o tome vodili računa i nije im bila dijagnisticirana ova bolest. I danas se teško dijagnosticira...a tvoj strah iako smatram opravdanim mislim da nema mjesta...
jedino ako si imala u bližoj porodici ovu vrstu boelsti onda nemoj ni ubvoditi gluten bez pšrethodne konsultacije ili praćenja od strane pedijatra.
Ova je bolest rijetak ali ima je i kod nas...ali opet ti kažem...nema potrebe baš toliki oprez da imaš i strah od alergije na gluten. user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 5217
30.5.2010 22:24:34   
leona81
hvala vam puno, pa nama je sad 6 i po mjeseci i mislila sam za nekih 7 dana da ga uvedem, isto putem hipp kasica, ali me bunilo to sto pise da sadrzi psenicu i zob...a isto mi je nejasno to sto neki pedijatri kazu jedno a neki drugo, a mi nemamo preosjetljivost na gluten u nasoj blizoj familiji...imamo zato druge alergije:)

Neposredna veza do poruke: 5218
30.5.2010 22:28:01   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

leona...ova vrsta alergijen nije uvijek manifestovana osipom ali zato proljev je stalan i kontinutiran, gubljenje na kilaži i slab organizam djeteta.

ovo što je hanady napisala i još upale oči, blijedo lice (prozirno), tamni podočnjaci...u ovim slučajevima koje ja znam

Neposredna veza do poruke: 5219
30.5.2010 22:38:22   
Emica_sa
Ovo sto je Hanady napisala su simptomi za bolest koja se zove celijakija a koje se vezuje sa intolerancijom na gluten,i obicno takvi ljudi citav zivot budu na dijeti,ali je to pravo rijetko ja nisam nikada se susrela sa takvim slucajem

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 5220
30.5.2010 22:48:16   
škorpija
slažems e sa emicom, celijakija je pravo rijetka bolest, prije nekoliko godian bila sma na skupu oboljelih od celijakije KS i nema ih puno, a svim je bolset relativno brzo i lako utvrđena. Pa više poznajem ljudi koji su alergični na kivi i jagode, a ipak se ne pravi tolika fama oko toga kao oko glutena

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5221
30.5.2010 22:49:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ovo sto je Hanady napisala su simptomi za bolest koja se zove celijakija a koje se vezuje sa intolerancijom na gluten,i obicno takvi ljudi citav zivot budu na dijeti,ali je to pravo rijetko ja nisam nikada se susrela sa takvim slucajem

na žalost ja jesam....
djete se pola godine patilo nisu uspjeli dijagniosticirati na vrijeme bolest...
u bolnici užas, dijete tone a ne znaju šta je...
danas živi sasvim Ok...ima 4 godine djevojčica je i nije samo na stogoj djeti već se pazi šta smije jsti...samo heljdin hljeb, pitu od heljde, nesmije smoki, štapiće, čokoladu, mali zalogaji toga za nju mogu biti kobni...teško je tako djete sačvati od svega...odvedeš ga na rođkas i šta
ali rijetno je zasita je rijetko...i nema mjesta panici.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5222
30.5.2010 22:52:01   
škorpija
malo off topic, ali koliko se sjećam bolest nije toliko teška koliko je skupo i teško pridržavati se bezglutenske dijeteuser posted image , svi su se žalili na to

Neposredna veza do poruke: 5223
30.5.2010 22:53:05   
acudesa

ja znam dvojeuser posted image  jedno je dijete koje je uspješno izlječeno (godinama je trajala borba), a drugo sam već rekla-moja drugaricauser posted image ...ali ne pričamo puno o tome...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5224
30.5.2010 22:57:20   
acudesa
IZVORNA PORUKA: škorpija

malo off topic, ali koliko se sjećam bolest nije toliko teška koliko je skupo i teško pridržavati se bezglutenske dijeteuser posted image , svi su se žalili na to

veoma skupo...a, znaš šta moja drugarica radi...do podne ne jede...dosadi joj spremati posebno, ili je zaboravila kupiti brašno...user posted image user posted image ...svi je ružimo zbog toga...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *