|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
26.5.2010 11:27:43   
teacher75
IZVORNA PORUKA: zvecka

Ja sam sebi kupila miksr za praviti te prirodne kasice i  bas iz tog razloga me zanima sve kako se prave te prirodne,,,ici ce nam valjda ,,,,user posted image

najbolji ti je stapni mixer, ja sve skuham,u njega strpam i super, za par sekundi gotovo. kad je nesto mekano samo izgnjecim viljuskom

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 5101
26.5.2010 11:37:15   
marinčii
IZVORNA PORUKA: teacher75

procitala sam u ovim receptima da se iz tikvice vade sjemenke. ja ih do sad nisam vadila, pa me zanima jeste li vi?user posted image
ja nisam a zašto bi ih trebalo vaditiuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5102
26.5.2010 11:42:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: marinčii

procitala sam u ovim receptima da se iz tikvice vade sjemenke. ja ih do sad nisam vadila, pa me zanima jeste li vi?user posted image

ni meni nije jasno al u receptima u vrtickoj kuharici tako pise, pa se pitam...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5103
26.5.2010 11:44:24   
delly
ja pastu kombiniram sa  povrcem npr : cvjetaca, mrkva,brokula,malo i krompirica , stavim persina  i to da se kuha  i onda dodam mali mali komadic paradajza onaj u sredini i mljevenog teleceg mesa i pastu koju sam kuhala posebno dodam na kraju i izmiksam i dajem bebiju koja to znjupa sa kruhom user posted image  .  

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5104
26.5.2010 11:46:02   
delly

IZVORNA PORUKA: marinčii

ni meni nije jasno al u receptima u vrtickoj kuharici tako pise, pa se pitam...

neznam kakve tikvice ali one squash sto ja dajem e kad bi izvadila sjemenje nebi ostalo nista user posted image  to je tako sitno da je nepotrebno

Neposredna veza do poruke: 5105
26.5.2010 13:05:07   
leona81
evo skernirana vrticka kuharica prvi dio

http://rapidshare.com/files/380846115/vrticka-kuharica.rar

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5106
26.5.2010 13:11:24   
leona81
ja sam isto izvadila sjemenke al nidje veze ne ostane nista, a sa sjemenkama kad ih izblendas super bude, a mislim da sigurno i u njima ima nesto korisno...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5107
26.5.2010 14:30:08   
ivanak
Ej, jeli itko davao kivi? Sad ćemo brzo godinu dana.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5108
26.5.2010 16:13:02   
dafri
ja još nisam,
ova moja mi nešto slabo hoće čvrstu hranu zadnjih dana,pogotovo voće
a hape pije 700-800 ml sigurno je zasiti

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5109
26.5.2010 17:37:26   
niki83
pa ako obratite paznju na kulinarskim emisijama uvijek vade onaj dio sa sjemenkama iz tikvica..ali ja to ne radim, meni je i ono superuser posted image
mi danas jele zumance sa pavlakom 3/4
poslije kuhana kruska i par tresanja s njom, izmiksano
za rucak smo  svi imali telecu koljenicu, pa je beba posebno jela mrkvicu iz kuhanja sa malo mesa i one supice, bas voliuser posted image
i jos za veceru imamo rizolino s ad

N&N

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 5110
26.5.2010 17:43:57   
Atarka
Niki, tvoja malena, mashalah, ima bas raznovrstan meni. Moj mali je nesto postao izbirljiv. Jucer sam mu skuhala tikvicu na bujonu od telece koljenice sa malo mesa i jedva je pojeo pola spremljene kase. Danas sam mu ponudila bananu, koju inace jako voli, sa kasom od kruske i marelice (izmijesala sam kupovnu) i nije bas odusevljen. Reci mi, koliko puta je dojis, s obzirom da imate dorucak, rucak i veceru? Jesi li izbacila koji podoj?

30.09.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5111
26.5.2010 17:47:30   
Emica_sa
Leona hvala za knjigu,super jeuser posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 5112
26.5.2010 17:49:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delly

IZVORNA PORUKA: felix

nevolim nesto ja sama MJESAT hapu  dok nepitamuser posted image
a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe
Pa radije pitam....
Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popijeuser posted image sta cu nemogu,ga siliti
Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusauser posted image nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..

eh draga moja neznam kako kod vas  izgleda hranjenje kod mene  bude  sva mala  prljava  i po kosi i iza uha sve kasica  po stolici i 2 metra oko nje user posted image  bome nocna mora je svako hranjenje vise se naperem poslije nego je nahranim . nadam se da nisam jedina user posted image
budi sigurna da nisi jedinauser posted image user posted image user posted image
Mene nervira kad anel recimo jede svoju hapu sta mu napravim,nepodje pola sata vidim stavljaju mu u usta opet nestouser posted image a dzaba govorim jeo.Inace je takav da kad mi jedemo,a on jeo prije sat.on opet traziuser posted image sta bilo da  u ustima prevrce a ja nedam.
Pa ga moram iznijeti dok ja jedem da negleda jer oce kmeci.
A sto se tice prljanja rekla sam najlon cu,na tebe staviti svaki put svega ga promjenimuser posted image

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 5113
26.5.2010 18:17:26   
Nellica
Mi smo danas probali jabukuuser posted image user posted image user posted image
Ana je bila potpuno zbunjena....
nezna djete šta ju je snašlo user posted image user posted image user posted image

Nego zanima me kada ste vi počinjale sa drugim
obrokom????

Planiram polako uvoditi jednu po jednu namirnicu.

I još jedno pitanje za mame koje doje, moja Ana nezna
čemu služi flašica, jeli još neko imao sličan problem?, ako
ga mogu tako nazvati.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5114
26.5.2010 18:21:32   
Atarka
IZVORNA PORUKA: Nellica

I još jedno pitanje za mame koje doje, moja Ana nezna
čemu služi flašica, jeli još neko imao sličan problem?, ako
ga mogu tako nazvati.

Skoro sve dojene bebe imaju taj problem, flasica i duda su im spanska sela user posted image  Moj mali je tek odnedavno prihvatio dodatnu tekucinu na flasicu (babylove, obicna kaucuk cucla), Aventu nije htio ni primirisati user posted image . A dosad smo mu vodu davali na kasiku pa vise se prospe nego sto popije.

30.09.2009

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 5115
26.5.2010 18:39:21   
delly
moja nece flase  da vidi user posted image  pije sve na kljun i casu .

nas meni danas :

mlijecna kasica  sa jabukom i zitaricama
grizolino
supica od povrca  i piletine
povrtno lazanje koje je bilo mljac user posted image  
jogolino
laku noc hapica od  paste i zitarica (za 2 sata) user posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 5116
26.5.2010 18:52:22   
Nellica
delly a kada ste počeli sa dva odnosno tri obroka???

Obzirom da smo mi tek danas prvi put probali kašicu
tj. skuhanu i ispasiranu jabuku, puno mi je da odmah ima dva tri obroka cvrste hrane.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5117
26.5.2010 21:16:39   
niki83
IZVORNA PORUKA: Atarka

Niki, tvoja malena, mashalah, ima bas raznovrstan meni. Moj mali je nesto postao izbirljiv. Jucer sam mu skuhala tikvicu na bujonu od telece koljenice sa malo mesa i jedva je pojeo pola spremljene kase. Danas sam mu ponudila bananu, koju inace jako voli, sa kasom od kruske i marelice (izmijesala sam kupovnu) i nije bas odusevljen. Reci mi, koliko puta je dojis, s obzirom da imate dorucak, rucak i veceru? Jesi li izbacila koji podoj?

Eh draga meni nam jeste raznovrstan, ali opet ponavljam ona pojede kolicinski malo, tako da joj nudim cesce, inace ne napreduje (s njenom kilazom vise zamaram sve oko sebe, ali to samo zato sto mene pedijatrica zamarauser posted image )
izbacila je jedan jutarnji podoj, evo ovako to obicno izgleda:
7.30 dojenje
8.30 mlijecna kasica
11.00 dojenje
12.00 svjeze voce izmiksano
onda doji jos 2puta do rucka
17.00 rucak - povrce obicno na mesnoj vodi, ili cak i meso(rucak joj dajem nakon sto se probudi -poslijepodnevno spavanje)
onda opet 2 dojenja do vecere otprilike u 20.30 rizolino s ad (ponekad keksolino, ako u toku dana nije bilo glutena, pazim da joj ne bude previse)
eto, nadam se da nisam zakomplikovala user posted image

N&N

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 5118
26.5.2010 21:19:32   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: Atarka

Eh draga meni nam jeste raznovrstan, ali opet ponavljam ona pojede kolicinski malo, tako da joj nudim cesce, inace ne napreduje (s njenom kilazom vise zamaram sve oko sebe, ali to samo zato sto mene pedijatrica zamarauser posted image )
izbacila je jedan jutarnji podoj, evo ovako to obicno izgleda:
7.30 dojenje
8.30 mlijecna kasica
11.00 dojenje
12.00 svjeze voce izmiksano
onda doji jos 2puta do rucka
17.00 rucak - povrce obicno na mesnoj vodi, ili cak i meso(rucak joj dajem nakon sto se probudi -poslijepodnevno spavanje)
onda opet 2 dojenja do vecere otprilike u 20.30 rizolino s ad (ponekad keksolino, ako u toku dana nije bilo glutena, pazim da joj ne bude previse)
eto, nadam se da nisam zakomplikovala user posted image

pa vi vec imate 4 obroka gh, a mi samo 2 (dorucak oko 10-11 i rucak oko 4-5)!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5119
26.5.2010 22:26:44   
delly
od  6-8 mj treba biti po 3 obroka . mi smo 4  uveli od 8  mj . sad imamo 4 obroka gh
imam shemu negdje kako i sta  i kada neznam tocno

Neposredna veza do poruke: 5120
26.5.2010 22:32:27   
teacher75

od  '-8 mj treba biti po 3 obroka . mi smo 4  uveli od 8  mj . sad imamo 4 obroka gh
imam shemu negdje kako i sta  i kada neznam tocno

to mozda vazi za bebe koje krenu sa gh od 4.mjeseca. ne vidim kako beba koja krece sa 6 mjeseci sa gh odmah moze imati 3 obroka. ja sam cula da od 9.mjeseca idu 3 obroka

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5121
26.5.2010 22:34:29   
delly
nema veze kad se krece  evo sad cu po shemu norv sto imam

Neposredna veza do poruke: 5122
26.5.2010 22:35:40   
teacher75

nema veze kad se krece  evo sad cu po shemu norv sto imam

pa vjerovatno se i te sheme razlikuju kao i tablice dohrane. meni je to nemoguce, beba u 6.mjesecu jedva pojede par kasikica, a da ima 3 obroka

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5123
26.5.2010 22:37:57   
teacher75
mi smo prve 2 sedmice tek probavali hranu i imali smo samo jedan obrok, tek smo poslije uveli i 2. kad je probala sve predvidjeno i kad smo vidjeli da nema nikakve reakcije. i sad je vec mjesec dana na 2 obroka, 3. joj mislim uvesti kad napuni 8 mjeseci, znaci kad udje u 9. kao sto sam cula da treba. vise volim da jos doji koliko moze, nego da joj ta 3 obroka zamijene dojenje

Neposredna veza do poruke: 5124
26.5.2010 22:54:30   
teacher75
a mozda su kao 3.obrok racunali mlijecni obrok, sto je u mom slucaju dojenje...

Neposredna veza do poruke: 5125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *