|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.5.2010 12:20:32   
anidla
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: anidla

pa cekaj, ja njemu necu dati meso, ne jos...samo onu mesnu vodu..jel to smijem od tog mesa? sta mislis?

ne znam draga, ja sam pravila temeljac od telece koljenice al ipak je moja lana starija. kad ovo pojede napravicu od domace koke, nabavila prije par dana, ceka u zamrzivacu user posted image

de nabavi i meni domacu koku user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5001
22.5.2010 12:29:14   
teacher75

pa cekaj, ja njemu necu dati meso, ne jos...samo onu mesnu vodu..jel to smijem od tog mesa? sta mislis?

ne znam draga, ja sam pravila temeljac od telece koljenice al ipak je moja lana starija. kad ovo pojede napravicu od domace koke, nabavila prije par dana, ceka u zamrzivacu user posted image

de nabavi i meni domacu koku user posted image

mama mi je nabavila od neke seljanke, pitacu je pa ti javim

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5002
22.5.2010 13:18:29   
niki83
eh hvala Bogu mi smo jutros opet lijepo jele mlijecnu kasicu
za uzinu je probala malo breskve i kruske koju sam izmiksala...a za rucak cemo grasak, karfiol i tikvicu
pa vecera rizolino s ad mlijekom (valjda ce opet htjeti) user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 5003
22.5.2010 13:20:37   
niki83
ih samo jos da dodam da smo mi isto vec jele i blitvu i spinat..svekrva ima u svojoj basti pa joj ja lijepo ubacim ponekad da se skuha sa ostalim povrcem..ali samo par svjezih listica

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5004
22.5.2010 14:26:17   
leona81
IZVORNA PORUKA: faris0'

Mi smo jutros prvi put jeli hipovu mijecnu kasicu breskva-banana koja se pravi sa vodom jer sadrzi u sebi mlijecnu formulu. Hena je bila odusevljena pojela je sve i jos pocela plakati kad je tanjiric ostao prazan. Ja sad umirem od straha jer je to prvi put da proba adaptirano mlijeko. A te kasice joj mislim uvesti pred spavanje zbog njenog cestog budjenja navecer.

ad mlijeko joj sigurno nece skoditi, a pogotovo ne u toj kasici...ako bude imala bilo kakvu reakciju samo joj izbaci to, ali sumnjam...koji jos okusi imaju, ja sam dosad davala voce plus pahuljice ili ad mlijeko i pahuljice...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5005
22.5.2010 15:28:31   
niki83
i mi jedemo ovakve kasice samo one babylove..i super su nam...a trebali bismo probati i hipp user posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5006
22.5.2010 15:51:20   
leona81
ja cu danas probati onu palentu jer sam stvarno prosurfala sve moguce forume i preporucuje se od pocetka dohrane...mi smo poceli sa 4,5 mj a sad smo vec napunili 6 mj...nasla sam jako puno varijanti s palentom, s vocem, povrcem, onda na mesnoj vodi a nakon 8 mj i sa jogurtom:) nadam se da ce joj se svidjeti, jer smo dosad jeli samo rizine pahuljice i to vecinom a probale smo i one prosene al nije bas odusevljena

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5007
22.5.2010 16:10:34   
Emica_sa
Leona kako ces praviti palentu?user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5008
22.5.2010 16:14:59   
Srculence
Evo ja danas pravila D palentu i nije htio ni da pomiriše:-(((.Mrštio se i pravio face.
Pravila sam na 150 ml prokuhane vode i odvojila malo i u to malo stavila 4 male kašičice palente i promiješala i kad je voda prokuhala dodala to u vodu i skuhala u rijetko.Pomiješala sam s pavlakom kad se ohladilo.

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5009
22.5.2010 16:17:30   
Emica_sa
Ma i moj ce praviti face 100% i jos kad je nesto novo pocne povracati i rukom sve izvadi iz usta i baciuser posted image

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5010
22.5.2010 17:19:17   
faris06
I mi smo danas za rucak palentu. Ja sam  pravila  tako da  sam skuhala tikvicu, malo krompira  i kad je  bilo kuhano  dodala kasiku palente te  mijesala  da  se  zgusne. U tanjiricu samo izgnjecila malo tikvicu viljuskom i dodala malo abc sira. Probala sam i sama i mogu vam reci da je ukusno.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5011
22.5.2010 17:22:21   
leona81
eh mi smo pravili alnatura palentu u malo vode sam stavila 2 supene kasike, od oka da bude onako rijetko, u to dodala pasiranu domacu jabuku i 2 kasikice marelice od hippa...super ukusno i pojela je 100 ml...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5012
22.5.2010 17:36:11   
faris06
Ja palentu kombiniram sa povrcem, a sa vocem smo od neki dan krenuli psenicni griz. To su nam nove kombinacije( griz na vodi i u to dodam ili hipovu kasicu, ili jabuku malo obarim,  izvadim te na toj vodi malo griza odokativno, skuham te dodam tu obarenu jabuku uz ako imam bananu ili krusku).

Dva mala Indijanca

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5013
22.5.2010 17:40:12   
faris06
IZVORNA PORUKA: leona81

Mi smo jutros prvi put jeli hipovu mijecnu kasicu breskva-banana koja se pravi sa vodom jer sadrzi u sebi mlijecnu formulu. Hena je bila odusevljena pojela je sve i jos pocela plakati kad je tanjiric ostao prazan. Ja sad umirem od straha jer je to prvi put da proba adaptirano mlijeko. A te kasice joj mislim uvesti pred spavanje zbog njenog cestog budjenja navecer.

ad mlijeko joj sigurno nece skoditi, a pogotovo ne u toj kasici...ako bude imala bilo kakvu reakciju samo joj izbaci to, ali sumnjam...koji jos okusi imaju, ja sam dosad davala voce plus pahuljice ili ad mlijeko i pahuljice...

ja sam vidjela joj jabuka -marelica od hipa, a ostalo nisam ni gledala. Imaju i neke kasice za laku noc sa vocem, samo tacno se ne sjecam kojim.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5014
22.5.2010 17:42:29   
teacher75
ja ne kontam koje su to kasice sto se prave sa vodom, uzimala sam samo gotove hipp kasice u teglicama user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5015
22.5.2010 17:44:26   
leona81
to su u kutiji one sa ad mlijekom pa se samo prave sa vodom

Neposredna veza do poruke: 5016
22.5.2010 17:47:54   
faris06

ja ne kontam koje su to kasice sto se prave sa vodom, uzimala sam samo gotove hipp kasice u teglicama user posted image

Kutija roza , ista kao i od AD , pise ti na njoj MILK PAP

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5017
22.5.2010 18:16:11   
teacher75

a koja je funkcija tih kasica, zar nije bolje da sami napravimo kasu od voca, eventualno ubacimo kasiku rizinih pahuljica ili da kupimo onu gotovu kasicu?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5018
22.5.2010 18:22:54   
faris06

a koja je funkcija tih kasica, zar nije bolje da sami napravimo kasu od voca, eventualno ubacimo kasiku rizinih pahuljica ili da kupimo onu gotovu kasicu?

ma ja ovo kontam kao jos jedan mlijecni obrok, e sad koja im je funkcija ? Ja sam se odlucila za njih samo zbog Heninog cestog budjenja navecer , da joj probam dati kao veceru, a da bude mlijecni obrok. A do sada sam pravila rizine pahuljice sa mlijekom koje izdojim i dodam voce sto je bolje u svakom slucaju , ali sa izdajalicom ratujem ovih danauser posted image

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5019
22.5.2010 18:47:03   
teacher75

ma ja ovo kontam kao jos jedan mlijecni obrok, e sad koja im je funkcija ? Ja sam se odlucila za njih samo zbog Heninog cestog budjenja navecer , da joj probam dati kao veceru, a da bude mlijecni obrok. A do sada sam pravila rizine pahuljice sa mlijekom koje izdojim i dodam voce sto je bolje u svakom slucaju , ali sa izdajalicom ratujem ovih danauser posted image

uh ti si se bas napatila! meni lana zaspi vec oko 7 tako da joj ne dajem taj obrok pred spavanje, buduci da joj je "rucak" tek oko 4. ona se budi tokom noci mozda 3 puta da doji, al meni nije frka jer odmah zaspimo nakon toga

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5020
22.5.2010 19:00:23   
faris06
Mi se navecer budimo nekad 3 a nekad i 5-6 puta. Ona doji i zaspe, a ja ujutro sludjena. Pokusavam da izbacim nocne podoje, probala sam sa cajem , pa ne ide. Pokusala sam je staviti kasnije da spava, a obicno ide  izmedju 20 i 21 h, pa ni to ne pali. Sad sama cuclu nadje i stavi  kad se probudi u noci, ali i dalje kenjka , pa sta cu meni je zao , izvadim je iz njenog krevetica , nahranim i vratim. Ona nekad odmah zaspe, nekad ne, ali problem je sto ja onda ustanem, pa pokrijem starijeg sina, pa jos kad moram u wc , e sad zamisli kakva sam ujutro. A jos u toku dana imam milion obaveza mimo djece, vezano za posao, tako da sam stalno nervozna.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5021
22.5.2010 19:05:07   
Ella_H
faris 06 zeno ti si herojuser posted image  za ta budenja ja sam tako nesto
slicno s prvim sincicem za ovog ni neznam da ga imam nocu
hehe ali zato danju hop cup na sve strane hoda trci, vadi
iz kuhinje itd
i mi cemo danas palentu prvi put nesto mi se nije dalo nikako
da je pravim mozda sam bez ideja ali vi ste mi dale odlicne ideje
pusa bebama

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5022
22.5.2010 19:05:17   
teacher75

Mi se navecer budimo nekad 3 a nekad i 5-' puta. Ona doji i zaspe, a ja ujutro sludjena. Pokusavam da izbacim nocne podoje, probala sam sa cajem , pa ne ide. Pokusala sam je staviti kasnije da spava, a obicno ide  izmedju 20 i 21 h, pa ni to ne pali. Sad sama cuclu nadje i stavi  kad se probudi u noci, ali i dalje kenjka , pa sta cu meni je zao , izvadim je iz njenog krevetica , nahranim i vratim. Ona nekad odmah zaspe, nekad ne, ali problem je sto ja onda ustanem, pa pokrijem starijeg sina, pa jos kad moram u wc , e sad zamisli kakva sam ujutro. A jos u toku dana imam milion obaveza mimo djece, vezano za posao, tako da sam stalno nervozna.

ma vjerujem da je frka kad je dvoje djece a jos i radis! men ije sad lako dok ne radim, kad pocnem raditi bice frka...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5023
22.5.2010 19:10:27   
faris06
Ma jos ne radim zvanicno ali imam nekih obaveza na poslu koje nisam pametnica obavila prije poroda pa  moram izaci iz kuce.Nije svaki dan i samo je par sati ali sta cu.  Zvanicno pocinjem kad Hena napuni godinu.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 5024
22.5.2010 20:26:55   
leona81
moja nekad zaspi u 22 kad doji, i do ujutru u 10 se budi 5 puta...nekad ne zaspi do 2 ujutru kao npr sinoc???neku noc je od 12 do 6 ujutru spavala bez podoja...? totalno mi je nejasna, a svaki dan sve isto radimo???

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *