|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  879 880 [881] 882 883   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
17.5.2010 13:58:50   
aida.
Ej drage mame... Moj Erol ima 2 mjeseca.. Mashallah napredan je pravo... odguruje se nogicama, drzi glavicu od kako je imo par dana cvrsto... Zanima me od kojeg se mjeseca beba smije oslanjati na nogice? nesto nisam sigurna... pozdravljam vas sve i vase bebice user posted image
do sad sam bila na "trudnickim" temama, evo sad sam presla ovdje user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 22001
17.5.2010 13:59:57   
Atarka
I ja bih da ga polako pocinjem navikavati na taj prelaz dojka-flasa. Moracu postepeno, jer ne planiram ga dojiti duze od godine dana, pa vidjecemo. A hodalicu smo nabavili, bez obzira na strogo zabranjeno. Sta cu s njim, sto kaze Felix, kad moram u wc, a on bi jahao po sobi? Stavim ga povremeno po 5-10 minuta. On vise nece ni da bude u njoj tako da mislim da mu stvarno ne moze skoditi.

30.09.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 22002
17.5.2010 14:03:28   
Atarka
IZVORNA PORUKA: aida.

Ej drage mame... Moj Erol ima 2 mjeseca.. Mashallah napredan je pravo... odguruje se nogicama, drzi glavicu od kako je imo par dana cvrsto... Zanima me od kojeg se mjeseca beba smije oslanjati na nogice? nesto nisam sigurna... pozdravljam vas sve i vase bebice user posted image
do sad sam bila na "trudnickim" temama, evo sad sam presla ovdje user posted image

Aida, welcome user posted image . Cestitamo malom Erolu dva mjesecauser posted image user posted image . Brzo proleti, zar ne? I moj mali je skroz rano sam drzao glavu, a za nogice mislim da ne smijes ga oslanjati sve do 5mj., zbog kukova, neka me neko ispravi. U sjedeci smo isli tek sa 4 mj.onako malo na krilu, a tek sad sa 7mj.sjedi bez oslonca.

30.09.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22003
17.5.2010 14:08:46   
aida.
Proleti nevjerovatno brzo... svaki dan nesto novo user posted image svaki dan novi osmijeh... nema vece srece... guce, prica nesto user posted image ko god ga vidi pita jel ima 4 mjeseca user posted image user posted image ja sam mislila da se smije oslanjati sa nekih 4 mjeseca... on se sad vec bas jako odguruje kad lezi... isli smo na kontrolu kukova sve je ok.. u vas vec velike user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 22004
17.5.2010 14:09:22   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: aida.

dobro nam došla mamice i draga bebiceuser posted image user posted image user posted image

kako je ovo tema koja ima puno savjeta teško se u njoj snaći baš za svako pitanje..obimna je jer smo ti navijene non-stop na njoj ali evo imamo teme koje ti mogu dati odgovor na tvoje pitanje a isto pitanje postavi tamo

kad je vaša beba počela da stoji KLIK

motorički razvoj djeteta u 1. godini KLIK

kada beba može u sjedeći položaj KLIK

eto malo porčitaj, pitaj i uživaj u divnim danima pred vama.
SRETNO mila.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22005
17.5.2010 14:12:55   
aida.
Hanady puno ti hvala... ma moze se snaci na forumima samo kad se 100% aktivno a ja bas i nisam, heheh... user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 22006
17.5.2010 14:27:50   
megi
pozz svima

cestitka za male rodjendane i zubice
i mi smo nerozni od neizlazenja, juce smo cak malo i po balkonu setali, samo da malo zraka uhvatimo inace ujedamo jedna drugu
valjda ce u ovom gradu nekad i sunce zasjati

vidim ima malih nestasluka, moja samo gleda sta moze dohvatiti da strpa u usta, u subotu sam 2 sata trazila daljinski, ona ga zgrabila i zavukla medju svoje igracke

i adna ustaje u krevecu i drzi se za ogradu i sve place kad je pokusam odmah izvaditi hoce ona sama da ustaje, a naravno ne moze jos sama da stoji ljulja se, padne pa je neki dan i glavom udarila u ogradu ali sreca nije plakala,

nego kako vase user posted image  spavaju, adna zaspi u normalnom polozaju, ali se u neka doba noci odgurujuci se okrene tako da zavrsi sva na mjestu gdje bi joj trebala biti glava, ona poprijeko glava i noge u ogradi od kreveca i imam osjecaj da se od toga i probudi

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22007
17.5.2010 16:13:42   
Anoniman
nego kako vase user posted image spavaju, adna zaspi u normalnom polozaju, ali se u neka doba noci odgurujuci se okrene tako da zavrsi sva na mjestu gdje bi joj trebala biti glava, ona poprijeko glava i noge u ogradi od kreveca i imam osjecaj da se od toga i probudi
i Anel,ovako spava potpuno.Neda se na ledja cak nekad se zna ruzno namjestit da guzu u zrak odigne kao da je skoro na nonamauser posted image A probudi se samo,kad zapne pa se nemoze prevrnuti na dr.stranu jer je zapeo .
Inace rijetkost da ga ruzno,spavanje probudi .
Mi smo,dobro malo smo kmekavi al izdrzi se bili smo u shopingu anel se samo,dereuser posted image
Zaspo je skoro,a cujem dole kod sveki dosao mali od jetrve pa sam silazila da negalami nedo mu Bog .Da ovaj ustane nadrljala bi ja posle sa njegovom nervozom.
Bebana.cuj nece cucu ovaj moj ih jede zive.A vala svaka mu cast tko je,izmisliuser posted image nista ga drugo nebi smirilo.
Promjenila sam ih dosad ihihi...

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 22008
17.5.2010 16:24:55   
aida.
Mom Erolu samo nek je cuca... odmah se smiri user posted image vec sam uzela drugu NUK-ovu, valjda od pranja udje u nju vode pa pobijeli... bas su nesh bezze... koje vi uzimate?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22009
17.5.2010 16:30:52   
Anoniman
i mi nukove uzimamo.Da bas pobjele i razvuku se ko zvakauser posted image Jestel vi pocele od 6mjes.uzimat cucu 2.
Ja jesam malo je veca od 1.ce
Aida,kad se pokvase cuce vodom tj.peru znaju skripat kad ju zvace user posted image smjesno

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 22010
17.5.2010 16:35:11   
aida.
ma loshe su skroz, al eto imaju anatomski oblik, a nisu nesh ni skupe pa daju se stalno mijenjat user posted image a Erolu je tek 2 mjeseca tako da je jos jedinica.. a koliko cesto mijenjate od flasice cucu?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22011
17.5.2010 18:10:38   
Mya_81 RR
Ja dude isto uzimam NUK, ali od kaučuka. Uvijek imamo 3,4 komada, ali eto uvijek se traže po spavaćoj...sad joj je furka namjerno iz krevetića bacati stvari po podu user posted image

A mislim da sam svaki mjesec otprilike mijenjala dude na bočici....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22012
17.5.2010 18:10:48   
Meri29
Hello, ja tek sad da se javim, a cijeli dan mi Apotekarka u glavi, kako je bebi, vidim u 5 doktoru, nadam se da ce biti okuser posted image

Majda tek sad malo zaspala, cijeli dan je muce desni, ne moze da se smiri.

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22013
17.5.2010 18:14:04   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: megi
i adna ustaje u krevecu i drzi se za ogradu i sve place kad je pokusam odmah izvaditi hoce ona sama da ustaje, a naravno ne moze jos sama da stoji ljulja se, padne pa je neki dan i glavom udarila u ogradu ali sreca nije plakala,

nego kako vase user posted image  spavaju

Nama je ova faza bila grozna, ovo ustajanje...ja sam podebljala (i još nam je tako) ogradicu uz krevetić jer se još uvijek zna udariti mada je sad puno bolje nego je bilo...

A spavamo tako da ja kad udjem u sobu ostanem ovako user posted image user posted image Poze bože sačuvaj user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 22014
17.5.2010 18:42:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

A vidim da na" je ovo vrijeme "ve kompletno dotuklo...a čitam na FB vi naložili, i ja razmišljam da grijalicu izvadim iz '"kladišta' jer je fakat hladno I ne mogu vjerovati da je "redina maja...

Mya, Boga mi kod nas je tako hladno da smo morali naloziti... ne vjerujem da ima vise od 5 stepeni... kisa pada evo 2-3 dana... bas je bljakica... a ne bih da razmisljam da li ce se nahladiti djeca ili nece, fino nalozimo... Bogme i meni ugodnije... user posted image user posted image user posted image

felix bebana, ma sto se tice zubica, nemojte se sikirati... kad bude vrijeme izrast ce... a to sto se prica da sto kasnije izrastu zubici bice jaci i bolji nije tacno, mojoj Sabini su iznikli sa 3 mjeseca i 10 dana i ima predivne i jake zubice... tek prije par mjeseci su poceli ispadati mlijecni, a rastu joj oni pravi... isto tako fini i jaki... to je do gena... i ja i mm smo imali oduvijek jake i dobre zube, tako ce i djeca imati... a evo ovaj mali smrdo, goni 5-ti mjesec ali zubica ni na mapi.... a pojede rukave... interesantno nece glodalice, nece cuclu, nece nista drugo do rukava... user posted image user posted image user posted image user posted image

zaha draga, fino Bogme i brcici se maste... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  samo naprijed... ma Sabina pretjerala sa sladoledima, pa sada ispasta... ali hvala Bogu zivahna je pa i ne osjetim, samo me strah temperature, ali ne damo se... ljubimo i mi Esmicu i ostale indijance... user posted image user posted image user posted image

Riana prava pametnica... mogu je zamisliti kako vrti glavom i govori NE NE... user posted image user posted image user posted image user posted image

dadada... hvala Bogu pa je drug ozdravio, ma veliki je momak... a kako nije od sladoleda, kad nije mogla pojesti samo jedan, nego mi se izmakla pa sam saznala da je pojela dva velika... user posted image user posted image

ivanak cestitamo mali rodjendancic, a ako Bog da iduci mjesec i prvi veliki... user posted image user posted image user posted image user posted image  za bebicu... kako se ti osjecas, kako podnosis???  user posted image user posted image user posted image

hej ljubavi moja mala... vidi mi Anelka kako je meden...

Apotekarka, pa sta nam je drugu???

aida dobrodosla medju mamice... ljubi malenog, a na noge se ne preporucuje oslanjati prije 6-7 mjeseci, mada ja ne pratim te propise nego pratim dijete...

bebana, Atarka, a zasto ne planirate dojiti dijete vise od godine dana, necete vi ili??? ja molim Boga da bude mlijeka sto duze, voljela bih do 2 godine, ali bit cu presretna dok god budem imala mlijeka...

megi i moj Ermin zaspi normala kako treba u krevecu, ali se probudi skroz poprijeko... strah me da od ogradicu ne povrijedi fontanelu jer nemam oko ogradice onu spuzvu... ali sam skontala, obzirom da mu stavljam mali jastucic, da u stvari on sklizne s jastucica i tako se okrene, pa cu probati da ga stavim bez jastucica da spava da vidim hoce li se opet okretati...

Meri i drugaricu muce zubici... a misha mu mekinjasa... bice bolje... mazes li joj ti gelom desni??? ja mazem calgelom i hvala Bogu pravo mu pomaze u ublazavanju svrbeza i boli... evo tek sada je zaspao, a danas je samo jednom spavao...

bili kod deda i nane na selu, isli da popijemo kaficu, djete se ispjevalo u autu... jao kako voli da se vozi...

p.s. ja sto upali moja kritika od jutros, evo pola sata kako iscitavam, bas ste aktivne danas... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 22015
17.5.2010 18:57:52   
Meri29
Uh Bambi ali ga ti napisauser posted image jedva dodoh do kraja user posted image
Ma ne mazem joj bas puno, mozda i grijesim, ja sve nesto hocu prirodno, ali mozda bi i trebala da joj ublazim ovo, ko zna kako njih ovo boli.

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22016
17.5.2010 18:58:05   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Bambi09
p.s. ja sto upali moja kritika od jutros, evo pola sata kako iscitavam, bas ste aktivne danas... user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Istina, baš smo se ulijenile, ali to je do vremena user posted image

Mi više ne volimo vožnju autom....a sjedalica 0 bodova, toliko vrišti i plače da je to užas....sva sreća rijetko idemo i to samo na kratkim relacijama pa mi je u krilu, ali i to je muka živa....ne znam šta joj je....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22017
17.5.2010 19:03:54   
Nejrica
pozz drage moje!Mrsko mi je vise i komentarisati ovo vrijeme,ja sa bas postala meteoropatauser posted image
Nadam se da ce sve bebare ozdraviti i malo vise slusati!Mi smo hB ok,jutros sam vidjela da Kerimu raste donja cetvorka,pa ujeda svakog i grize sve zivo.
Sad mi treba sat da sve iscitam,bas ste aktivne,neka,neka!user posted image user posted image

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 22018
17.5.2010 19:03:58   
Anoniman
moja Meri ne umijem ti ja kratko ali jasno, ja ti to od Kulina bana do danasnjih dana... user posted image user posted image user posted image user posted image

ma ne mazem ni ja puno, jednom eventualno dva puta na dan.. i to bas kad vidim da ga puno boli, jer inace mi ne place, ali evo ova dva tri dana, isto kao da ga zigne pa pisne znas kako... eh tada mu namazem... i odmah zaspi...

Mya moguce je da je velika radoznalica pa hoce sve da vidi... jesi probala da je drzis uspravno da razgleda dok se vozite???

Neposredna veza do poruke: 22019
17.5.2010 19:04:52   
aida.
Erol zaspi cim je u autu... user posted image tako da gdje god da krenemo smo rahat user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 22020
17.5.2010 19:17:20   
Meri29
E Bambi i Majda tako bas vrisne odjednom, uvescu joj malo redovnije ovaj gel pa cemo da vidimo, koliko kosta taj Calgel, ja jos uvijek imam ovaj neki sto smo dobili i nisam kupovala ove nase, cini mi se da ovaj ne djeluje previse

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22021
17.5.2010 19:38:45   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Bambi09

Mya moguce je da je velika radoznalica pa hoce sve da vidi... jesi probala da je drzis uspravno da razgleda dok se vozite???

Dobro si, meni nije palo to na pamet....ali sad si mislim ako budemo pobjegli koji vikend na more morat će se naviknuti na AS jer na daleki put nema šense da idemo drugačije....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22022
17.5.2010 19:39:11   
mnn
dan ,,koga to mučezubiči sveuser posted image  moja poznanica je namazala maloj sa malo vina zube i to joj je pomoglo...kaže da je luda bila..a susjeda je kupila neku četkicu koja masira zube...e sad neznam koju...uf i nas zezaju opet..pa smo ludi jer alex se opet budi ....više puta.pa ja dodjem na posao koma jedva gledam....uf..drži te se, svim bebama čestitamo rodjendane male velike.user posted image user posted image
apotekarka alex je znao isto imati proljev pd zubiju.skuhaj mu malo čaja od šipka i daj mu proči če ako je viroza...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 22023
17.5.2010 19:49:42   
leona81
IZVORNA PORUKA: Meri29

E Bambi i Majda tako bas vrisne odjednom, uvescu joj malo redovnije ovaj gel pa cemo da vidimo, koliko kosta taj Calgel, ja jos uvijek imam ovaj neki sto smo dobili i nisam kupovala ove nase, cini mi se da ovaj ne djeluje previse

nama ni calgel ne pomaze...a ni narodni lijekovi...cak sam ja od jucer stavljala calgel sebi jer me zub boli uzasno i malo ono utrne i nista...truba

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 22024
17.5.2010 20:28:52   
dafri
ivanak sretan mali rođendan,još malo velikiuser posted image
sretan rođendančić i Eroluuser posted image user posted image user posted image
apotekarka nadam se da će proljev stati,više i tih bolesti
dadada čaj smo napravili odmah,ja ga pomiješala sa čajem od komorača i pila je
ipak smo išli ped.,koliko je plakalauser posted image user posted image ,užas,ma neda se dirnuti,jedva joj je malo slušnula pluća,dala nam sirup Prospan
da samo hoće ovo sunce ugrijati čini mi se sve bi brže prošlo

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 22025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  879 880 [881] 882 883   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  879 880 [881] 882 883   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *