Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:14:31
Dalila Sa
Da li neko zna da li se čepići mogu kupiti bez recepta,nisam nikad kupovala,beba mi ima temperaturu i nikako nespada dajem mu paracetamol.koji čepići su najbolji
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:16:18
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa
Da li neko zna da li se čepići mogu kupiti bez recepta,nisam nikad kupovala,beba mi ima temperaturu i nikako nespada dajem mu paracetamol.koji čepići su najbolji
može bez recepta...kolika je beba. do godinu dana LUPOCET čepići...preko godinu Voltaren 2,5 mg.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 3.5.2010 23:17:56 >
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:17:28
Hanady RR
Kolika je temperatura, jeste li išli doktoru, šta su simptromi, jeste li prije koristili čepiće... nemoj baš na svoju ruku tek tako da čepić astavljaš...koliko dugo traje ta temperatura.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:22:17
Hanady RR
dalila moli te javi kolika je temperatura i simptromi...pa nemožeš tek tako po prvi put djetetu dati čepić...kolika je beba...možda je potrebna pedijatriska konsultacija.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:24:48
Dalila Sa
bebi ima šesnet mjeseci,od jutros povraća i ima proliv.danas sam ga nosila doktoru u vrazovu,i dali su nam entefuril sirup,linex kapsule i onu so.i od danas od možda tri sata nema proliv i više ne povraća,dajem mu samo rižu i rižinu sluz i kuhani krompir,i pije šipkov čaj.i taman kad sam kontala super ozdravio jer mi je izgledao puno bolje ,negdje oko sedam sati je dobio temperaturu do 38 stepeni,i pokušavala sam mu skinuti sa paracetamolom,ona malo spadne i opet se vrati,i krompir i sirće na noge.neplače neboli ga stomak,ima užasne vjetrove.al sam se malo i prepala jer me strah temperature ,neznam od čega bi mu to sve moglo biti,prije desetak dana nikle su mu četri četvorke i jedna trica i sad krenule ostale trice
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:32:13
Hanady RR
čepić ide3 na temperaturu preko 38,5 čak po nekim savjetima tek kad dođe na 39. To je viroza i organizam se mora izboriti sa temperaturom.
djete raskomoti, nemoj ga uz sebe držati da ga zagrijavaš uzmi obloge stajaće vode...pamučnu krpuicu umoči u stajaću vodu pa kreni masažu od nogica, stopala, pa listovi noge, pa rukice dlanovi, pa do lakta,pa leđa, pa stomak, pa onad glavica, sljepočnice i čelo...
paracetamol daješ na 6 sati predpostavljam, promjeni...podjeli dozu dnevnu paracetamola i daji djetetu na 4 sata...dobar je panadol baby umjesto paracetamola meni bolje kod djece djeluje, može se kupiti bez recepta i piše ti isto dnevna doza.
Pokušaj sa tužiranjem djeteta...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:33:36
Hanady RR
Moguće je da su zubići izazvali jači pad imuniteta, temeperatura je moguća od zubića ali prije je realno da je oslabljeni organizam od rasta zubića pokupio virus...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:35:00
taurus
Za temperaturu do 38,5 ne daju se ćepići, tek kada pređe ovu vrijednost možeš staviti voltaren ćepić i opet doza zavisi od težine bebe. Za sada je dovoljno paracetamol sirup, a mislim da je ta temperatura reakcija na dešavanja u toku dana (proliv i povraćanje), a možda je i neka viroza pa organizam povećanjem temperature nastoji uništiti uzročnika bolesti. Ne trebaš paničiti samo redovno mjeri temperaturu i budi u pripravnosti.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.5.2010 23:35:28
dinaa
Nemoj cepic na tu temperaturu,probaj tusiranje ali ne kvasi glavu,obloge na nogice i sirup paracetamol.Moja curica kad je skoro imala temperaturu ja sam je vlaznom pelenom masirala duz kicme i ispod pazuha i tako joj skinula temp. a cepic stavim kad je blizu 39.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 4.5.2010 1:26:46
Dalila Sa
evo samo da javim uspjeli smo skinuti temperaturu ,nadam se da se više neće vraćati ,imao je i 39 stavljala sam mu i bjelance na nogice i paracetamol sirup mu dala,muž je kupio čepiće ali ih nismo upotrijebili nije bilo potrbe hB a nadam se da i neće. Veliki pozdrav za vas sve,odoh se i ja malo odmoriti
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 4.5.2010 1:28:24
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa
evo samo da javim uspjeli smo skinuti temperaturu ,nadam se da se više neće vraćati ,imao je i 39 stavljala sam mu i bjelance na nogice i paracetamol sirup mu dala,muž je kupio čepiće ali ih nismo upotrijebili nije bilo potrbe hB a nadam se da i neće. Veliki pozdrav za vas sve,odoh se i ja malo odmoriti
čekala sam te...znala sam da ćeš javiti budite na oprezu noćas...tura se može vratiti ali kad je jednom spala spašće i drugi put...tako je to sa virozama. Ljubi bebca i odmori se.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 4.5.2010 3:41:42
Dalila Sa
evo nas opet,nisam nikako spavala ma bebiju se tura vratila ,i sad je 39,5 stavila sam čepić lupocet pa evo čekam hoće li mu spasti,jao baš mi ga je žao on jadničak nemože glave da digne ,nepovraća i nema proliv,pa se nadam da će i ta temperatura spasti i da se nevraća
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 4.5.2010 10:46:41
Anoniman
dalila, kako je beba??
moze biti i trodnevna viroza + zubi i eto ti haosa...Andrej je trodnevnu imao sa 5 mjeseci...temp. je isla do 39,2-3...cepic sam mu stavljala jedanput i to prepolovljen uzduz...inace sam mu davala paracetamol sirup + kupanje(cepice ostavi bas za najgore)...meni je bilo najlakse napuniti kadicu (temp. vode oko 36) pa sam ga spuzvicom polako kvasila...i tako vise puta na dan...visnja ti je stavila link kako da skidas temp....sretno i javi sta se desava
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.5.2010 7:12:48
Dalila Sa
dadada hvala što pitaš ,beba je bolje juče mu je spala temperatura na 37,5 poslije čepića koji sam mu stavila juče ujutru oko četri sata i juče sam ga tuširala,samo tjelo nisam glavu kvasila,spala je i nije se više penjala.nepovraća i nema proliv to je stalo,samo je sada ono kmezav i samo leži i zafrkaje,hoće samo da se nosa,valjda je iscrpljen i neće skoro ništa da jede.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.5.2010 21:35:52
Hanady RR
myb@by jeste li išli doktoru...jel imate dijagnozu. Tempreratura 38,'' od kada je tolika jeli imalo spaladala...sačekaj sa čepićem. tuširanje, obloge od stajće vode.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 5.5.2010 21:38:21 >
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.5.2010 21:40:22
teacher75
evo i lana 1. put ima temperaturu od jutros kaslje i kise povremeno, maloprije joj izmjerila temp. ispod pazuha i 38.3, dala joj paracetamol sirup i sad cekam nekoliko sati pa cu opet izmjeriti da vidim ima li promjena. inace je fino jela, doduse manje je pojela povrca nego inace, al je dojila normalno i imala je stolicu normalnu, nije proljev. ..drzite fige da sutra bude bolje
dalje, koje čepiće imaš...ako dođe do 39,0 onda ide šepić ali LUPOCET jer voltaren je za djecu preko godinu dana. Čepić i paracetamol se mogu kombinirati ali na 4 sata odnosno 6 u zavisnosti koliko je djete pa prati tablicu na kutiji paracetamola.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 5.5.2010 21:42:48
Hanady RR
teacher mjeri tmeperaturu na 45 minuta...visoka je nemoj da ode brzo visočije...jer ako ide moraš reagovati oblogama da se skine.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.