|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
23.2.2010 1:44:51   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: MELLI

nemoj da ti je voda previše hladna,beba će se uplašiti i nećeš puno postići.Ja sam sipala vodu u kadu,ne pretjerano hladnu,ali ne ni toplu,stavim bebu minut -dva ,izvadim dobro je istrljam peškirom( da joj koža blago pocrveni,da krv procirkuliše brže),obučem i ako vidim da joj je hladno pokrijem je tek da se ugrije.
Stavljala sam i obloge na stopala,isto hladna voda ,a preko suhe čarape.Čim se ugriju,mijenjam obloge.
Meni je pomagalo.
Pokušaj s tim.Nije to previsoka temperatura,pogotovo ako je mjerena u guziuser posted image

ovo nipošto!ovako sam i ja prije radila dok Višnja jednom nije napisala da je ovo skroz pogrešno,da je važno da stopala ne budu hladna,ako pronađem taj tekst zaljepit ću ga ovdjeuser posted image

tačno, obloge od vode se stavljaju na čelo i sljepočnice kod jeteta...a ne na noge jer temperatura treba iz glave na noge da se povuče da nebi došlo do frasa.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 651
23.2.2010 1:48:55   
milenium
e da,da!tako nešto je i bilouser posted image nisam ni ja to znala do tadauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 652
23.2.2010 2:06:33   
seka87
tamperatura nam se povaci 37.5 je uspeli sam cak i siku papiti nalo se smijati i na spavanac!!!!
hvala vam

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 653
23.2.2010 2:16:13   
milenium
user posted image

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 654
23.2.2010 7:00:48   
ebru
IZVORNA PORUKA: Hanady

ja nebih stavljala čepić dok temperatura ispod pazuha nebude 38,5..razlog organizam mora da se bori sa bakterijom i virusom radi uspostavljanja imuniteta.

Ja sam cula da malim bebama temperaturu mjerenu u guzi koja  ne prelazi 38,5 ne treba se skidati nicim i pustiti organizam da se sam izbori ... sto znaci ispod pazuha 37,5...tako mi je i pedijatar savjetovaouser posted image sad neznam
ps Drago mi je da je aleckoj bolje

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

Neposredna veza do poruke: 655
23.2.2010 10:09:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: seka87

tamperatura nam se povaci 37.5 je uspeli sam cak i siku papiti nalo se smijati i na spavanac!!!!
hvala vam

e baš naletih na temu da vidim kako je user posted image , baš mi je drago da je sve okuser posted image
Nadam se da je i jutros dobro

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 656
23.2.2010 10:16:25   
remzy
IZVORNA PORUKA: seka87

hvala vam

bas mi je drago sto je malenoj bolje!!!
pusa!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 657
23.2.2010 12:24:43   
MELLI

IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: MELLI

nemoj da ti je voda previše hladna,beba će se uplašiti i nećeš puno postići.Ja sam sipala vodu u kadu,ne pretjerano hladnu,ali ne ni toplu,stavim bebu minut -dva ,izvadim dobro je istrljam peškirom( da joj koža blago pocrveni,da krv procirkuliše brže),obučem i ako vidim da joj je hladno pokrijem je tek da se ugrije.
Stavljala sam i obloge na stopala,isto hladna voda ,a preko suhe čarape.Čim se ugriju,mijenjam obloge.
Meni je pomagalo.
Pokušaj s tim.Nije to previsoka temperatura,pogotovo ako je mjerena u guziuser posted image

ovo nipošto!ovako sam i ja prije radila dok Višnja jednom nije napisala da je ovo skroz pogrešno,da je važno da stopala ne budu hladna,ako pronađem taj tekst zaljepit ću ga ovdjeuser posted image

tačno, obloge od vode se stavljaju na čelo i sljepočnice kod jeteta...a ne na noge jer temperatura treba iz glave na noge da se povuče da nebi došlo do frasa.

možda ste i u pravu,ali ja to nešto ovako gledam,ako je temperatura u glavi,a nije dobro da glava gori,onda bi je trebalo "otjerati" odatle.
Sad ako hladim noge,koje su od glave najudaljenije,a organizam se bori da u cijelom tijelu drži istu temperaturu,nije li logično da će temperatura iz glave sići u noge kako bi i temperaturu u nogama dovela na neku srednju optimalnu vrijednost.user posted image
U redu ako su noge već same od sebe ledene.
Negdje sam čitala i tekst o tome kad nađem vremena (i ako nađem tekst) zalijepiću gauser posted image

U svakom slučaju drago mi je da je beba boljeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 658
23.2.2010 13:08:41   
Arko
Bravo MELLI user posted image  user posted image  user posted image   i logično i ispravno user posted image  user posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 659
28.2.2010 22:01:30   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: mala ma

Moj bebac, star 9 mjeseci, skoro mjesec dana ima malo povisenu temperaturuuser posted image
Cudno, nema simptome prehlade, gripe idt. Ustvari, izgleda sasvim zdravo, veseo je,igra se, jede kao i do sada samo sto svakodnevno ima temperaturu koja se krece od 37,2 -37,6 C . Tokom noci tem.se povuce na 36,4C.
Bili smo kod dva pedijatra, kao..malo crveno grlo. Nakon antibiotika stanje isto. Nalazi krvi i urina su, hvala Bogu, sasvim ok.
Ne znam sta da radim, totalno sam zabrinutauser posted image user posted image
Nekako se potajno nadam da ce mu nici zubic, obzirom da cu mu dvije jedinice nikle prije 2 mjeseca.
Ima li neko slicno iskustvo sa ovako dugotrajnom temperaturom ?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Arko)
Neposredna veza do poruke: 660
28.2.2010 23:00:48   
Anoniman
da ti njega mozda nepretoplisuser posted image  

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 661
10.3.2010 20:54:27   
malecka60
Mi smo imali jako ruzni iskustvo sa temperaturom, u subotu u 5h ujutro. Ne daj Boze nikom, mi smo se prestravili. Mislila sam da ce mi dijete otici "preko glave".
Naime, imao je nekakvu virozu, nije dobio nikakve lijekove, ali je pedijatrica rekla da ako bude imao temp. dati Paracetamol po potrebi. I tako je bilo par dana, dijete ima blagu temperaturicu, dam Paracetamol, izmasiram dijete...
Ali to jutro cujem muz skoci , uze dijete i odnese ga u dnevnu sobu. Mi tamo, Adi trza rukicama i nogicama, gori, ne reaguje kad sam ga zvala. Odmah pozovem Hitnu i pravo u bolnicu. Dijete mi je dozivjelo konvulzivni napad u febralnom stanju. Ma uzas zivi. Od tada ne cekam da se organizam sam bori, nego do 38.0 stepeni tusiranje i sirup Dalsy, a preko cepici i Diazepam. Tako mi je pedijatar rekao, jer je mali osjetljiv na temperaturu i upalu grla. Zato nije svaciji organizam isti, i mene je temperature strah k'o djavola krsta...

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 662
10.3.2010 21:00:03   
Dinkica
Mogu misliti kako si se prepala, drago mi je da je maleni sada dobro, moglo je ne dao Bog biti gore, uh, sva se najezim.
Moja Adna je nedavno imala trodnevnu temp  do 38 C bez ikakvih drugih simptoma, skidala sam je paracetamolom i cetvrti dan dobije osip po tijelu, sreca pa sam citala na forumu o toj vrsti tepmerature tako da je nisam ni vodila doktoru. Osip je prosao za 2-3 dana.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 663
13.4.2010 18:53:51   
acudesa
IZVORNA PORUKA: vogelce

Moj user posted image ima 7 mjeseci i dobio je svoju prvu temperaturu, nema nikakvih simptoma prehlade, doktor je ustanovio da je od zubica koji mu naglo nicu. dao nam je paracetamol sirup i voltaren cepice ukoliko bude temperatura prelazila 39 C, medutim paracetamol nikako nije snizavao temperaturu, voltaren je pomogao, sad mi se je desilo da je beba odmah nakon par minuta poslje stavljanja cepica imala stolicu. zna li neko koliko brzo dijeluju cepici? nisam sigurna jel dovoljno 5 minuta da dijeluje ili je uz stolicu i cepic vani zavrsio

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 664
13.4.2010 18:54:30   
acudesa
i meni se to dešavalo, al je čepić djelovao...prati pa se javi ako se opet vrati temp, možeš na voltaren dati paracetamol, a za ostale nisam sigurna, u tom periodu ja sam stavljala pola voltaren čepića na 12 h, a u međuvremenu, nakon 6h paracetamol sirup i to mi je jedino djelovalo

< Poruku je uredio acudesa RR -- 13.4.2010 18:58:30 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 665
13.4.2010 18:55:02   
acudesa
IZVORNA PORUKA: vogelce

nisam vidjela temu,prebacit cu se tamo,hvala. a njemu paracetamol uopste ne djeluje pa mu dam svakih 10 sati po pola,nadam se da nije puno?

ma nije puno, al bilo bi bolje na 12...ja lično izbjegavam pretjerano koristiti medikamente
imaš tabelu u uputstvu po kg bebe, pomnoži mg po kilogramima i vidi koliko smiješ dati

mislim da se može dati od 0,5-2 mg po kilogramu bebe u toku dana, e sad lupam, ako beba ima 8 kgx2mg jest 16 mg dnevno....a, čepić je 12,5 mg...

< Poruku je uredio acudesa RR -- 13.4.2010 19:05:40 >

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 666
13.4.2010 18:56:53   
acudesa
Ni meni samo paracetamol nije djelovao, ali u ovoj kombinaciji jeste, probaj...znači, kad mu daš čepić nakon 6 h paracetamol, pa nakon 6h opet ako treba čepić

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 667
13.4.2010 19:19:05   
jasmin
I ja sam za sto manju upotrebu medikamenata,ali sam imala nekad velike temperature kod djece pa sam takodjer koristila cepice paracetamola i sirup ibuprofen u kombinaciji.Kad otprilike jedno prestane djelovati dam drugo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 668
29.4.2010 19:37:23   
Anoniman
Eh drage moje zene, Andrej mi ima temperaturu 37,6 (mjerenu pod pazuhom) ...posto je vec kasno.. kada temp. obicno raste ja sam mu dala paracetamol sirup..pitanje

da li da ga odmah i tusiram/kupam ili jos ne?

i jos jedan problem imamo...nece nista da pije sem svog ad mlijeka user posted image

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 669
29.4.2010 19:43:43   
DZANINI

IZVORNA PORUKA: dadada

Eh drage moje zene, Andrej mi ima temperaturu 37,6 (mjerenu pod pazuhom) ...posto je vec kasno.. kada temp. obicno raste ja sam mu dala paracetamol sirup..pitanje

da li da ga odmah i tusiram/kupam ili jos ne?

i jos jedan problem imamo...nece nista da pije sem svog ad mlijeka user posted image

sa mlijekom se i nama to desavalo samo je htjela ad mlijeko ali to je kad malo prehlada...nedo Bog bolest uhvati onda samo hoce mlijeko...normano ne brini ali ako traje vise od 2 dana malo idi dok...a sta se tusiranja ice mislim da je puno bolje djete istusirat kao i odraslog coveka bit ce mu lakse u svakom slucaju ali ne vrucom nego onako malo hladnijom mislim ne bas eheheh ...zbuni se ...eheheh...vodom...Vel poz i da sve ubrzo bude ok user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 670
29.4.2010 19:47:31   
Anoniman
ma razmisljam da li da cekam da lijek pocne djelovati ili da ga odmah kupam...u svakom slucaju hvala

(odgovor članu DZANINI)
  Neposredna veza do poruke: 671
29.4.2010 19:50:58   
Dalila Sa
dadada probaj ga istuširati mlakom vodom,ali samo vodom bez šampona,od vrata ka dole,nemoj ga po glavi i licu kvasiti.Mom A je samo to pomagalo kod temperature,poslije petnestak minuta temp. mu spadne.i probaj mu davati što više tečnosti.
sretno aBd da ozdravi

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 672
29.4.2010 19:52:28   
Visnja RR
dadada to je jos ok...sve do 37.5... pricekaj ako krene gore daj panadolbaby... i raskomoti djete da nije toplo

03.04.`08

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 673
29.4.2010 20:30:00   
Anoniman
spala mu je na 37,4user posted image ...nista...nema meni spavanja veceras

HVALA VAM

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 674
29.4.2010 20:39:22   
Visnja RR
sam raskomoti djetesce... da u sobi nije pretoplo i daj da pije tecnosti... i pajkite oboje user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *