|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
22.1.2010 13:47:53   
Golubica
Hvala vam drage moje.
Ma kakav pedijatar u ovom ludom gradu. Pedijatar pred mirovinom, a jos nikada nije ni zavrsio fax, druga suspendovana, onda mozete misliti kako je.
Privatno mi se ne ide, jer je toj doktorici  na prvom mjestu da uzme sto vise novca, nije mi to problem, nego sto "navalja" masu bolesti, samo da bi zaradila vise.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 626
11.2.2010 10:23:36   
Nedi
Evo i nas na ovoj temi, sinoć ga pipnem oko 03 i osjetim da gori, izmerim turu i 39. Odmah me huja uhvatila jer je u stanu LEDARA. Opet nema grijanja a preko noći radijator radi samo u spavaćoj na srednjem nivou.MM odmah ustane upali grijalicu u dnevnoj i u kupatilu ali nema sanse da se dijete skine i tušira. Uvijek mi je prvo tusiranje i raskomotiti dijete, pa obloge, pa tek onda lijekovi. A sta sad? Dva radijatora i grijalica su mi ukljuceni ali je zima. Nismo mogli mrdnuti iz spavaće, jedva smo skinuli turu i sad kontam sta dalje. Senf, siće i bjelance kod nas baš ne daju efekta, ima li jos neki prirodni način?
Ako se bude imao i danas otici cu da izvadimo krv pa sa nalazom u dispanzer da nas bezpotrebno ne nekljukaju antibioticima

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 627
11.2.2010 13:46:10   
Amrino
Ja nisam probala ali sam od par ljudi cula da je "prijeki lijek" za turu- bestilj (pekmez od sljiva). Ne znam voli li ga ali eto mozes probati...

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 628
23.2.2010 0:51:51   
seka87
ako ima neka budna molim vas neka mi odgovori sta da radim

beba mi ima tem 38.00 sto i nije neka tem ali ona gori glava i grudni kos i ruke i noge gore ona jadnica nema snage da drzi glavu a jest nece nikako  ( ima 4 mjeseca i 20 dana)
dala sam joj paracetamol ali nista ne pomaze

???????????????????????????????????

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 629
23.2.2010 0:55:32   
veeseelaa
user posted image user posted image user posted image  ja bi odmah išla u hitnu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 630
23.2.2010 0:55:47   
Skvo RR
Probaj je istusirati mlakom vodom, posusi i lagano obuci! Nemoj se sekirati to nije velika tura!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 631
23.2.2010 0:57:37   
Skvo RR
Da, pokusaj sa tim ako ne spada, slazem se sa Veselom, onda ti je opcija Hitna, tu ce joj staviti cepic!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 632
23.2.2010 0:59:45   
seka87
a da joj tusiram samo tijelo ili i glavu cula sam da se ne smije kvasiti glava ili????????????'

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 633
23.2.2010 1:00:30   
jasmin

IZVORNA PORUKA: seka87

beba mi ima tem 38.00 sto i nije neka tem ali ona gori glava i grudni kos i ruke i noge gore ona jadnica nema snage da drzi glavu a jest nece nikako  ( ima 4 mjeseca i 20 dana)

Prije koliko si joj dala paracetamol?Istusiraj je i,kao sto rece veeseela,na pregled.Jel ima ikakve simptome prehlade?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 634
23.2.2010 1:00:53   
Dida79
Seka jesi li probala sa Dalsy sirupom i raspremi djete nemoj da mu je puno toplo

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 635
23.2.2010 1:01:46   
Dida79

a da joj tusiram samo tijelo ili i glavu cula sam da se ne smije kvasiti glava ili????????????'

Samo tjelo  joj istusiraj

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 636
23.2.2010 1:03:00   
Skvo RR

NE, glavicu ne kvasiti! Samo tijelo! Trebalo bi joj to spustiti! Nama poslije tusiranja je za pola stepena-1 stepen spadala tura!

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 637
23.2.2010 1:03:02   
seka87
dala sam joj prije mozda sat vremena !!!!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 638
23.2.2010 1:03:33   
seka87
po malo kaslje 

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 639
23.2.2010 1:07:56   
jasmin
Moguce da se radi jos uvijek o odbrambenoj temperaturi,a ako kaslje,moguce da se radi o upali grla ili uha.Cudno sto ne djeluje paracetamol?!Imas li brufen sirup?Molim Boga da bebica sto prije ozdravi.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 640
23.2.2010 1:08:46   
seka87
na kolliko stepeni da bude vodqa za tusiranje

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 641
23.2.2010 1:12:16   
Skvo RR
Ja nesto nikada nisam mjerila vodu, samo pustim da je mlaka i onda istusiram!

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 642
23.2.2010 1:12:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dida79

Seka jesi li probala sa Dalsy sirupom i raspremi djete nemoj da mu je puno toplo

ne prije godinu ovaj sirup ni slučajno pročitati upustvo nije za dijeci ispod godine

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 643
23.2.2010 1:14:41   
Dida79
IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: Dida79

ne prije godinu ovaj sirup ni slučajno pročitati upustvo nije za dijeci ispod godine

I ja sam to procitala ali kod mene maleni nikada nije reagovao na paracetamol tako da nam je dr prepisala dalsy ali samo po pola kasikice svakih 8 sati po potrebi.I nikada hb nije bilo problema

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 644
23.2.2010 1:16:10   
Hanady RR
voda treba biti jedan  niža od izmjerene temperature. e pošto ti beba kašljuca i ima temperaturu kako vlada taj virus ja bih na tvom mjestu ipak otišla do hitne...beba je malena i može zbog tog kašlja doći do disajne opstrukcije...nebih ja sad sa tim tuširanjem bolje kad dođete iz hitne jer ipak svježe istuširano djte nosati vani na zimi ne i ne. i da nemoj djte topliti...bebe se netrabju kao mi odrasli preznojavati pod joragnom samo body i čarapise i čaršaf za spavanje...nemoj djete uz sebe prislanjati tako još više podišeš temperaturu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 645
23.2.2010 1:18:50   
MELLI
nemoj da ti je voda previše hladna,beba će se uplašiti i nećeš puno postići.Ja sam sipala vodu u kadu,ne pretjerano hladnu,ali ne ni toplu,stavim bebu minut -dva ,izvadim dobro je istrljam peškirom( da joj koža blago pocrveni,da krv procirkuliše brže),obučem i ako vidim da joj je hladno pokrijem je tek da se ugrije.
Stavljala sam i obloge na stopala,isto hladna voda ,a preko suhe čarape.Čim se ugriju,mijenjam obloge.
Meni je pomagalo.
Pokušaj s tim.Nije to previsoka temperatura,pogotovo ako je mjerena u guziuser posted image

Neposredna veza do poruke: 646
23.2.2010 1:20:50   
remzy

mila ,bas mi je zao malene !!!user posted image user posted image user posted image

a vec si napisala da joj nedjeluje paracetamol sirup ,najbolje je da je nosis ljekaru ...
sjetih se ako imas LUPOCET cepice oni su za bebe ispod 1 god ,stavi joj ih i sigurno ce pomoci!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 647
23.2.2010 1:22:56   
remzy
IZVORNA PORUKA: remzy

mila ,bas mi je zao malene !!!user posted image user posted image user posted image

a vec si napisala da joj nedjeluje paracetamol sirup ,najbolje je da je nosis ljekaru ...
sjetih se ako imas LUPOCET cepice oni su za bebe ispod 1 god ,stavi joj ih i sigurno ce pomoci!!!

dobro je i jabukovo sirce razblazeno sa stajacom vodom!!!
stavis ga na carapice i umotas peskirom i opet kroz 20 min isto ,...mojim pacicima to pomaze!!!

< Poruku je uredio remzy -- 23.2.2010 1:23:25 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 648
23.2.2010 1:23:20   
Hanady RR
ja nebih stavljala čepić dok temperatura ispod pazuha nebude 38,5..razlog organizam mora da se bori sa bakterijom i virusom radi uspostavljanja imuniteta.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 649
23.2.2010 1:37:03   
milenium
IZVORNA PORUKA: MELLI

nemoj da ti je voda previše hladna,beba će se uplašiti i nećeš puno postići.Ja sam sipala vodu u kadu,ne pretjerano hladnu,ali ne ni toplu,stavim bebu minut -dva ,izvadim dobro je istrljam peškirom( da joj koža blago pocrveni,da krv procirkuliše brže),obučem i ako vidim da joj je hladno pokrijem je tek da se ugrije.
Stavljala sam i obloge na stopala,isto hladna voda ,a preko suhe čarape.Čim se ugriju,mijenjam obloge.
Meni je pomagalo.
Pokušaj s tim.Nije to previsoka temperatura,pogotovo ako je mjerena u guziuser posted image

ovo nipošto!ovako sam i ja prije radila dok Višnja jednom nije napisala da je ovo skroz pogrešno,da je važno da stopala ne budu hladna,ako pronađem taj tekst zaljepit ću ga ovdjeuser posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *