Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.11.2009 22:03:47
remzy
IZVORNA PORUKA: meli
ja sam skoro vise poludila. prosle srijede prestali piti antibiotike i vec imamo temperaturu. jednostavno vise ne znam sta da radim. sad mu temp 38. on se ponasa kao da mu nije nista. normalno se igra i doji. samo malo kaslje i to je sve. ja stvarno ne znam vise sta da radim.........
joj meli tako mi je zao i nemogu da vjerujem da se tura vratila ,a beba pila antibiotike!!!
da li je beba pila antibiotike zbog neke upale ili ???
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 26.11.2009 23:35:16
meli
ma vjeruj da vise ne znam sta mu je. prije 20 dana je dobio visoku temp. i misli smo da je upala pluca ali hvala Bogu nije bila. imao je puno slajma na plucima pa su mu ukljucili xiclav da sprijece razvoj bakterija. i pio ga je 10 dana. i sve bilo extra, pluca cista. i sad ponovo temp. ne prelazi 38 stepeni pa kontam da mozda nisu zubici. on je extra raspolozen, skace, smije se, igra se, doji. raspolozeniji nego kad nema temp. dala sam mu paracetamol jer ipak je noc najgora. eno ga sad spava i spala je temp. hrce ko veliki. hvala remzy sto suosjecas s nama. ljubi pilice svoje.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 27.11.2009 12:13:38
Mala Selma
Drage moje...
iako je Bajram, ja sam tuzna jer Afici nije nikako bolje.Juce smo bili na kontroli i dr mu je ukinuo ceclor, jer se izasuo po citavom tijelu, pa predpostavlja da je od njega.Dobili smo fenistal kapi 3x po 5 kapi i kupanje u hipermanganu.Ali ja ne primjecujem da mu je pino bolje.Najvise je osut po licu, oko nosica i ociju, pa ga pravo nervira i svrbi.Sta mislite koliko treba da pocne djelovati.Popio e 3 puta fenistal.Dr kaze da je jos malo grlo crveno i da ne izlazimo do krae nedelje.....ja sam tutna i samo
Nece da jede cvrstu hranu, samo siku....pomislila sam i da nije krzamak, ali valjda bi dr rekao da je posumljao...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 27.11.2009 15:28:21
acudesa
Nemoj se sekirati i mom malcu se pojavila alergija, a ja još nisam skontala na šta, odnosno koji lijek em je bio slab, em osut-skoro ljubičaste bubuljice-užas...ali je brzo prošlo i više se nikada nije pojavilo pusa
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 10:55:07
micica
E treba mi pomoc kojusam zatrazila na drugom forumu ne znajuci za ovaj Bebe je staro 2,5 mjeseca i od DTP vakcine ima povisenu temperaturu. Paracetamol joj ne pomaze, cak imam osjecaj da joj od njega i raste. Sta da radim? Je li iko imao slican problem? Vidim da su kod vas vec sve veca djeca i da je temp uglavnom izazvana nekom upalom
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:07:52
mamin sin
Micica koji ti je paracetamol? Ako je Bosnalijek, onda probal Panadol baby, Isto paracetamol samo od drugog proizvođača...Zna se desiti na ne dijete ne reaguje na jedan ali na drugi hoće... A probaj sa oblogama...Kolika je tura?
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:09:50
Amrino
Stavljaj joj stalno obloge na mjesto uboda (cim se malo zagrije obloga odmah je mijenjaj- ali nemoj da budu sa hladnom vodom nego sobne temperature) i tusiraj je povremeno. Mozes joj oblogice (ne hladne nego od stajace vode) stavljati i oko vratica ili na prsa...mada je tusiranje najuncikovitije. Nije visoka temperatura?
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:24:22
micica
Temperatura je sa 37,7 narasla na 38 i tako stoji. Stavljala sam joj te oblogice od stajace vode na pregibe ( pazuh, nogice) i malo sam joj gazom iza vrata masirala. Nisam iza vrata smjela staviti hazu da stoji, nesto me strah. A paracetamol je bosnalijekov, i ne svidja joj se uopste. Jutros ga je pola povratila tj ispljunula. Nekako sam to "odokativno" opet nasula u kasiku i dala joj. Cini mi se da joj je sad spala ali mi je zao probuditi jer spava. Kenjkava nije i jede fB, bar sto se toga tice nemam problema.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:32:33
micica
Evo sad sam mjerila, digitalnim, ispod pazuha i pokazalo je 36,3. Moracu jos jednom u guzu, da vidim i dole jer mi skoro uvijek pokazuje drugaciju temp a to nije ovih pola stepena koji se oduzima.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:37:30
mamin sin
Micica, to i nije visoka temperatura za skidati...Ja pustim da ide do 38,5 pa tek onda skidam turu, jer se tada aktivira imuni sistem djeteta. dosta mi se puta desilo da tura dođe to 38,2 i sama spadne...organizam se izbori...Ovo govorim za vrijednosti mjerene ispod pazuha...A to je i od boce tako da će proći brzo...a ako je još crveno i natečeno ili tvrdo mjesto uboda stavljaj oblogice kao što je i Amrino rekla...
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:39:38
mamin sin
Još nešto...čitala sam da najzdravijoj djeci, tako malenoj, temperatura varira do 37,5 zato što im nije razvijen termoregulacioni sistem, pa ako to uzmeš u obzir to i nije baš neka tura....
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 11:57:29
micica
Prvo dijete- prva temperatura Sva sam .... A od sinoc joj je bila 38 pa sam se zato zabrinula. Stavljam joj te obloge od stajace vode i na mjesta uboda. Nije crveno, nije oteklo ali nisam gledala da li je tvrdo. Moracu provjeriti i to. Hvala Vam, divne ste sve odreda. Jedina pomoc koju zaista ima je ovdje, na Ringeraji. Apsoluno sve sto me zanima uspijem pronaci. Hvala. Javim Vam kako smo prosle, na kraju dana
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 1.12.2009 12:29:22
Aki Sa
Draga micice
mi smo jucer isto primili DTP i odmah sam joj dala svega 2ml panadol baby od GSK i nije bilo temperature obloge sam samo jucer stavljala. Realno ovo su sad acelularne vakcine i nebi ni trebalo biti burne reakcije dok prije 5 godina sa starijim sinom smo svaku vakcinu gorili i 3 dana
Bosnalijek uz duzno patrijetsko postovanje je out iz moje kuce, sta god sam probala nije bilo efekta ili vrlo sporo uvijek trazim nesto drugo od drugih proizvodjaca
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 3.12.2009 17:47:28
micica
I moje bebe je pljuvalo ovaj Bosnalijekov paracetamol, nece ga nikako. Nisam znala da ima i Plivin, doduse, nisam ga ja ni kupovala. Elem, nama su pomogle obloge- ispod pazuha i na pregibima iza koljena. Sasvim malo sam drzala na vratu. Ne znam sta da vam kazem, muka citava a tek je pocelo A sta da radimo? I nasi roditelji su se nekako izborili da nas odgoje pa je i na nama isto, samo uz milion novih stvarcica koje nam olaksavaju zivot. Lijepo je "kupovati domace" ali ... Kvalitet je na prvom mjestu
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 22.1.2010 13:27:19
lilix
8 sati razlike s tim da između možeš davati paracetamol ako je baš visoka temperatura, mada je nama pedijatrica rekla da dalsy dajemo samo jednom i to naveče prije spavanja
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 22.1.2010 13:28:25
mamana
Mi korisimo Panadol beby i on se smije davati svaka 4 sata, ali ne više od 4 puta dnevno i ne više od tri dana. Mislim da je na isti princip samo što je drugi proizvođač. Ovaj Panadol proizvodi Glaxo Smite Kline.
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 22.1.2010 13:34:43
juni
Golubice, evo citam uputstvo i pise: "Lijek uzimajte tacno onako i u onim vremenskim razmacima kako vam je ljekar propisao. Sto zanci da bi trebala zovnuti pedijatra i pitati. I dalje stoji:
djeca od 1-2 godine 2,5 ml 3-4 puta na dan djeca od 3-7 godina 1 zlicica od 5ml 3-4 puta na dan djeca od 8-12 godina 2 zlicice od 5 ml 3-4 puta na dan
Pretpostavljam da ako odlucis da dajes 3 puta na dan, dajes svako 8 sati.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.