|
RE: "skidanje" temperature, kada i ... 24.11.2009 14:22:49
|
|
|
|
teta berta
|
IZVORNA PORUKA: Mala Selma Drage moje zenice ... mi muku mucimo sa turom od ned. navece.Tura je u rasponu od 37,8 do 38,5, ali sinoc je dostigla vrhunac 39 .Pile moje je toliko juce tuzan i nervozan bio da me je moje srce bolilo.Juce sam mu davala sirup na 6 sati, tusirala ga i masirala, senf stavljala na nogice, ali malo se spusti i opet isto.Znam da je tura do 38,5 "normalna" , ali me brine sto je skocila na 39.Nisam ga vodila doktoru jer je ludnica u domu zdravlja vojnicko polje pa me strah da ne pokupi jos neki virus.Zvala sam sinoc hitnu i rece mi pedijatrica da mu dajem cepic na 4 sata i tusiram ga i da nije pametno da ga vodim u hitnu jer je puno bolesne djecice, ai odraslih.Sinoc sam stavila cepic i spavao je citavu noc, budio se jednom da doji i tura je bila 37,4.Jutros je bio dobar, ali oko 10,30 tura 38,8, dala sam cepic i spala je, bio je veseo, igrali smo se, dojio je i pojeo sao 50ml vocne kasice i 20 ml vode.Sada spava ali tura je 38.Nisam pametna sta da radim.Strah me je da odugovlacim da ga odvedem doktoru jer nedo dragi Bog mozda je nesto ozbiljno.Ja sumljam da su zubici, jer neda se pribliziti ustima i desnima, juce sam jedva stavila gel.Inace u 4 mjesecu je dobio dva zubica i nije bilo ovakvih simptoma, ali sad trebaju doci nam gornji zubici, pa je li moguce da je sve od njih??? Danas je imao veliku nuzdu malo rjedju, ne proljev ali je bila rjedja. Sta da radim....srce me boli, kada ga uhvati tura, samo jeci i hoce da lezi na meni, pile moje drago.... Da li je moguce da je upala grla, kakvi su simptomi??? Hvala vam Mala Selma ista potpuno ista situacija je i kod nas, od nedj.navece isti simptomi i ista temp. Plakala je non stop iako je uvije vesela i razigrana. Mi smo bili kod doktora danas i kaze nam virusna upala grla, ne treba antibiotik nego nam dala nistatin otopinu da malo gazom cistimo usta(mislim da i ti to mozes, ako te zanima procitat cu sta pise na uputi pa ti javit)... Kaze dr. da te je to neki virus i da temp.moze biti jako visoka.... Pa eto draga ne brini se proci ce, samo sto vise tecnosti, juhe a kaze dr.soka od mrkve... I kod nike je stolica jako rijetka ali moze biti od cepica. sretno i javi kako je mali... inace rekla nam je da ovo stanje moze trajati i 7 dana... sretno... I kupaj malog u toploj vodi, poljevaj ga svuda osim po glavi desetak min vidjet ces kako to dobro pomaze...
< Poruku je uredio teta berta -- 24.11.2009 14:24:11 >
|