|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
22.4.2010 19:04:13   
jasmin
Rubi,znaj da je puno laksa posljedica da kazes roditeljima nego da razmisljas o necemu sto ce ugasiti jedan mladi zivot.
Mislim da si ti jedna fina cura,samo si malo premlada i neiskusna za neke stvari.Sutra ces se smijati svemu ovome.Samo bi ti osmijeh bio sladji kada bi ta bebica bila pored tebe.Nemoj samo uraditi pogresnu stvar.I vidis koliko si nas navukla na temu :).
Svi se brinemo s tobom.Nisi sama.I ne dozvoli da budes sama.Mi smo tu,ali ne zaboravi i na svoje roditelje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 376
22.4.2010 19:04:39   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Leva

E hebem mu misa Rubi bas me nasekira user posted image
Haj dasa lijepo napisi posto meni nista nije jasno koji datum je bio kada si imala zadnju menstruaciju, koliko ti dana traje ciklus (mislim na period izmedju dvije menstruacije), da li si primjetila rastezljivu sluz (nesto kao bjelance) u vrijeme kada si imala odnose bez zastite?

Zadnju menstruaciju sam imala 20.03, i ciklus mi otprilike traje 28 dana.A tu sluz, jesam primjetila,sjecam se da mi je bas bilo cudno.Da li to nesto znaci??

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 377
22.4.2010 19:05:39   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Rubi,znaj da je puno laksa posljedica da kazes roditeljima nego da razmisljas o necemu sto ce ugasiti jedan mladi zivot.
Mislim da si ti jedna fina cura,samo si malo premlada i neiskusna za neke stvari.Sutra ces se smijati svemu ovome.Samo bi ti osmijeh bio sladji kada bi ta bebica bila pored tebe.Nemoj samo uraditi pogresnu stvar.I vidis koliko si nas navukla na temu :).
Svi se brinemo s tobom.Nisi sama.I ne dozvoli da budes sama.Mi smo tu,ali ne zaboravi i na svoje roditelje.

Hvala puno !

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 378
22.4.2010 19:07:35   
Leva
Ta sluz prozirna koja se razvlaci je znak ovulacije tj. vremena kada si eventualno mogla zatrudniti. Ako si imala odnose bez zastite u to vrijeme ( dan ranije, taj dan i dan poslije) postoji velika sansa za trudnocu, nakon toga tj, par dana pred menstruaciju nije kriticno u tvom slucaju.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 379
22.4.2010 19:09:00   
Anoniman
dok cekas do sutra, sigurno neces moci ni spavat, otidji na youtube, pa vidi kako to izgleda.
ja nemam srca postaviti linkuser posted image
mozda je bolje biti nuser posted image a temi user posted image da li sam trudna???

< Poruku je uredio Maida* -- 22.4.2010 19:10:10 >

(odgovor članu Rubi)
  Neposredna veza do poruke: 380
22.4.2010 19:12:12   
Rubi

Ta sluz prozirna koja se razvlaci je znak ovulacije tj. vremena kada si eventualno mogla zatrudniti. Ako si imala odnose bez zastite u to vrijeme ( dan ranije, taj dan i dan poslije) postoji velika sansa za trudnocu, nakon toga tj, par dana pred menstruaciju nije kriticno u tvom slucaju.

A ovulacija, da li ona obicno bude dvije sedmice poslije zadnje mensruacije,tj.prije slj.menstruacije?

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 381
22.4.2010 19:14:14   
Visnja RR
tu nema pravila ...ali obicno 13, 14 ili 15 dan racunajuci od prvog dana menstruacije

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 382
22.4.2010 19:14:51   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Maida*

dok cekas do sutra, sigurno neces moci ni spavat, otidji na youtube, pa vidi kako to izgleda.
ja nemam srca postaviti linkuser posted image
mozda je bolje biti nuser posted image a temi user posted image da li sam trudna???

Mozda.Ali nista osim izostanka menstruacije (a ni to sigurno) nije jasan znak za trudnocu.Ja nikakvih simptoma nemam,osim sto su mi grudi osjetljive,kao i pred menstr.i osjecam se malo napuhano,ali nista pretjerano.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 383
22.4.2010 19:15:14   
brzamala
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

i samo da dodam...
rubi nije sirila noge ona je vodila ljubav sa svojim deckom...
imajte malo obzira...

Ma znam draga, Visnja, vjerujem ja da joj nije lako,  da je ocajna i treba konstruktivan savjet, ali Rubi mi je samo sinonim za mnoge i dosta mlade djevojcice koje od 12.-13.godina imaju odnose a ne razmisljaju o posljedicama i zastiti.  A ovakve situacije su sve uobicajenije u danasnje vrijeme. I nemoj mi, molim te, reci da te djevojcice znaju za ljubav i odnos....Kakav odnos i bakraci? Jasta nego  hormoni i sirenje nogu.

A sad jedan konstruktivan savjet: Rubi, smiri se, rascisti prije nego uradis test sa sobom, tj. zapitaj se sta je najgore sto se moze desiti i ako test bude pozitivan. Zamisli sta bi bilo u slucaju da zelis abortirati i u slucaju da zelis da zadrzis dijete. U oba slucaja moras reci roditeljima. Moras biti svjesna da ce oni burno reagovati, biti u soku, ali  sta ti mogu uraditi? Na kraju ce se pomiriti sa situacijom i pomoci ti. Jako je bitno sto imas podrsku momka. Prema tome hrabro...nisi ti ni toliko mlada da ti ovo bude bezizlazna situacija. U oba slucaja misli i na sebe. Ti se najbolje poznajes i mozes pretpostaviti kakve bi posljedice po tvoje psihisko zdravlje ostavio abortus a kakve posljedice moze imati rodenjeuser posted image user posted image
Sretno u svakom slucaju, i ipak budi svjesna da nije toliko bezizlazna situacija da razmisljas o tome da sebi naudis.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 384
22.4.2010 19:15:37   
fatimica09
Jeste Rubi, otprilike 14 dana prije sljedece ocekivane menstruacije je ovulacija kod zena koje imaju, tako kao ti 28 dc

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 385
22.4.2010 19:16:25   
Leva
Ako ti ciklus traje 28 dana onda postoji velika sansa da ti ovulacija pada 14. dan, ali to ne mogu sa sigurnoscu tvrditi bez da napravis UZ pregled ili da koristis LH trakice u tom periodu. Ja bih se ravnanala za sada po pojavi plodne sluzi. Da li te grudi bole, imas li bolove u jajnicima kao da ces dobiti?

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 386
22.4.2010 19:16:46   
Visnja RR
http://www.ringeraja.ba/zatrudnjivanje_kalendar_ovulacije.html
evo ti nas kalendra ovulacije

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 387
22.4.2010 19:23:54   
Rubi
Izracunala sam ovulaciju i potrefilo se da je najplodnije bilo upravo dan kada sam imala odnos.Sve ostalo nije,ali ono najplodnije bas tada.user posted image user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 388
22.4.2010 19:25:01   
jasmin
:(:(:(
Curo mila...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 389
22.4.2010 19:26:05   
Rubi

Ako ti ciklus traje 28 dana onda postoji velika sansa da ti ovulacija pada 14. dan, ali to ne mogu sa sigurnoscu tvrditi bez da napravis UZ pregled ili da koristis LH trakice u tom periodu. Ja bih se ravnanala za sada po pojavi plodne sluzi. Da li te grudi bole, imas li bolove u jajnicima kao da ces dobiti?

Ne bole me,vise su osjetljive na dodir.Nemam bas neke bolove, vise je to onaj tupi bol ali rijetko,u stomaku.Izracunala sam ovulaciju i najplodnije bas na dan kad sam imala odnos :(.Kolke su tada sanse da se zatrudni % ?

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 390
22.4.2010 19:27:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivana st

Ovo je ironija života, netko jest trudan i ne želi djete, a ja bih sve dala za user posted image i nisam trudna. 

Bozije davanje i Bozija iskusenja... al sto je najtuznije upravo je ovako... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a Rubi, sto se tice tvog problema, mozemo mi sve pisati i ovako i onako, napadati ili tjesiti... podrzavati ili kuditi... ali samo ti mozes odluciti i samo ti znas sta ti je ciniti... jedini pravi savjet ti moze tvoja majka dati... jer jedini pravi iskreni prijatelj ti je majka... jer biti majka nije samo roditi dijete, nego mu dati dio sebe, uciniti od bebe covjeka...
zelim ti svu srecu svijeta

(odgovor članu ivana st)
  Neposredna veza do poruke: 391
22.4.2010 19:27:18   
jasmin
Tad su ti najvece sanse za trudnocu i onima koji zele bebicu preporucuje se da bas tada imaju nezasticeni odnos.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 392
22.4.2010 19:30:27   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Tad su ti najvece sanse za trudnocu i onima koji zele bebicu preporucuje se da bas tada imaju nezasticeni odnos.

user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 393
22.4.2010 19:35:12   
Emica_sa
Ne znam dragaa Rubi  razumijem te u potpunosti bila sam u  istoj situaciji i abortirala sam,bila sam u vezi sa danasnjim muzem ,s kojim sada imam bebu..Znam kako ti je jer sam bila u slicnoj situaciji,bila sam treca godina faxa i jednostavno u tome momentu to je bila jedina stvar koju sam mogla uraditi jer da nisam mozda nikada nebi zavrsila fakultet.Tada nije bilo mjesta u mom zivotu ni za udaju,ni za bebu...Prvo provjeri jesi li trudna,pa onda razmisli dobro..Mene moj muz tada momak nije tjerao na to uopce,to je bila moja odluka i danas kad razmisljam o tome iskreno ne kajem se jer to je bila jedina ispravna stvar u tome momentu...Zelim ti sve najbolje i dobro razmisli nemoj da se kajes poslije...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 394
22.4.2010 19:36:48   
fatimica09
Ma Rubi, jeste li vi imali bas nezasticen odnos ili se ti samo plasis da se nije ,,sta omaklo"
Sta god da je, postoji rjesenje i hajde nemoj paniciti previse, najvaznije je da sada zrelo i smireno dobro razmislis sta stvarno zelis!
Ja bih ti samo najiskrenije savjetovala, da ispricas mami....ako je ikako moguce, ali prvo test! I znas nisi trebala nista govoriti svojim ,,bliskim prijateljicama" od tih bliskih prijateljica, najcesce te zaboli glava, pogotovo kad ti je 17 godina

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 395
22.4.2010 19:38:40   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ne znam dragaa Rubi  razumijem te u potpunosti bila sam u  istoj situaciji i abortirala sam,bila sam u vezi sa danasnjim muzem ,s kojim sada imam bebu..Znam kako ti je jer sam bila u slicnoj situaciji,bila sam treca godina faxa i jednostavno u tome momentu to je bila jedina stvar koju sam mogla uraditi jer da nisam mozda nikada nebi zavrsila fakultet.Tada nije bilo mjesta u mom zivotu ni za udaju,ni za bebu...Prvo provjeri jesi li trudna,pa onda razmisli dobro..Mene moj muz tada momak nije tjerao na to uopce,to je bila moja odluka i danas kad razmisljam o tome iskreno ne kajem se jer to je bila jedina ispravna stvar u tome momentu...Zelim ti sve najbolje i dobro razmisli nemoj da se kajes poslije...

Hvala ti.Znaci mi mogo.Da li si ti imala nekih posljedica poslije toga?

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 396
22.4.2010 19:40:11   
Rubi
IZVORNA PORUKA: fatimica09

Ma Rubi, jeste li vi imali bas nezasticen odnos ili se ti samo plasis da se nije ,,sta omaklo"
Sta god da je, postoji rjesenje i hajde nemoj paniciti previse, najvaznije je da sada zrelo i smireno dobro razmislis sta stvarno zelis!
Ja bih ti samo najiskrenije savjetovala, da ispricas mami....ako je ikako moguce, ali prvo test! I znas nisi trebala nista govoriti svojim ,,bliskim prijateljicama" od tih bliskih prijateljica, najcesce te zaboli glava, pogotovo kad ti je 17 godina

Bas smo imali nezasticen odnos.user posted image Hvala ti, na osnovu svih ovih postova i dobrih osoba, shvatila sam da mi je najbolje reci mami, jer ako mi iko moze pomoci, to je ona.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 397
22.4.2010 19:40:48   
marny
Ruby ako  te "ubi" tolika neizvjesnost ko što kažeš ne mogu skontat zašto ne uradiš testuser posted image .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 398
22.4.2010 19:41:32   
jasmin
Ne bih da te ubjedjujem u svoj stav,ali vjeruj mi draga,to bi bio najbolji potez.Kad budete same otvori se i bice sve lakse.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 399
22.4.2010 19:49:04   
Rubi
Hvala Vam svima na podrsci,jer mnogo mi to znaci.Sutra cu aBd sve znati i naravno javim Vam,ako budem sposobna. Hvala jos jednom.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vakcinacija
fatimica09

Interesuje me šta mislite koliko je sigurna vakcinacija i kakav je vaš stav općenito o tome? Nakon svega što sam prošla sa svojom bebicom ja sam sada prestravljena pri pomisli na moguće komplikacije vakcine, a opet i ne vakcinisati hmmmm....

za (70%)

protiv (30%)

Broj svih glasova: 152

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *