|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.4.2010 17:08:39   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

E bas tako, najgori mi je dorucak user posted image  ma dajem i ja njemu nekad lino i babylove proizvode al ne mogu stalno. E vidis nisam nikad tako probala da mu napravim zumance, hvalaaaa user posted image

joj i meni je dorucak najgoriuser posted image
obicno mu pravim zumance na puteru sa mlijekom,puru,ćušpajz,omak( mlijeko,malo brasna,malo palente i putera) a nekad napravim i lino rizu sa vocem,trudim se da mu bude raznovrsno

teacher bas mi je zao sto se mrvica jos muciuser posted image   probaj napraviti malo rijeđu puru i ona je za protjerivanje.A ja sam Ajdnu stavljala malo secera u kamilicu jer je nije htio drugacije piti,nece nista biti.Iz cega dajes da pije,jesi li probala sa onim casama sa kljunom.Mi smo uzeli u DM-u onu sa silikonskim

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4401
19.4.2010 17:15:01   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gvendolina

E bas tako, najgori mi je dorucak user posted image  ma dajem i ja njemu nekad lino i babylove proizvode al ne mogu stalno. E vidis nisam nikad tako probala da mu napravim zumance, hvalaaaa user posted image

obicno mu pravim zumance na puteru sa mlijekom,puru,ćušpajz,omak( mlijeko,malo brasna,malo palente i putera) a nekad napravim i lino rizu sa vocem,trudim se da mu bude raznovrsno

teacher bas mi je zao sto se mrvica jos muciuser posted image   probaj napraviti malo rijeđu puru i ona je za protjerivanje.A ja sam Ajdnu stavljala malo secera u kamilicu jer je nije htio drugacije piti,nece nista biti.Iz cega dajes da pije,jesi li probala sa onim casama sa kljunom.Mi smo uzeli u DM-u onu sa silikonskim

prvo sam probala obicnu chicco flasu i nece, pa kasiku, slabo i to ide, a na kraju sam kupila sa kljunom za navikavanje nukovu, ono samo curi, pa nekako pokusavam. curi joj niz bradu al valjda nesto i proguta. danas je kakila 5 puta! nadam se da je sve izaslo, na kraju joj je bila malo meksa stolica

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4402
19.4.2010 17:15:53   
bebana27
ja sam ibrahimu davala sok od sljiva kad ga je zatvorilo i odma je poslije imao stolicu

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4403
19.4.2010 17:26:45   
delly
jeli danas hippovu kasicu od marelice,jabuke,kruske i banane ,
mohune,krompir,mrkva i piletina , pa zasladili sa malo kasicom vocnom od jagode,jabuke i borovnice ,. pa sad pajkimo pa cemo jos jednu kasicu ,.
imedu smo pili ,dojili i grickali mrkve

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 4404
19.4.2010 18:11:14   
leona81
jutros brokula i riza, u 17 h breskva trecina velike teglice...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 4405
19.4.2010 20:56:48   
lilith
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: gvendolina

prvo sam probala obicnu chicco flasu i nece, pa kasiku, slabo i to ide, a na kraju sam kupila sa kljunom za navikavanje nukovu, ono samo curi, pa nekako pokusavam. curi joj niz bradu al valjda nesto i proguta. danas je kakila 5 puta! nadam se da je sve izaslo, na kraju joj je bila malo meksa stolica

teacher za vodu  kupi babylove malu flasicu sa gumenim kljunom ...super je i ne curi...

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4406
19.4.2010 22:31:29   
niki83
IZVORNA PORUKA: lilith

teacher za vodu  kupi babylove malu flasicu sa gumenim kljunom ...super je i ne curi...

i mi imamo ovu..tako smo i poceli piti user posted image

N&N

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 4407
19.4.2010 22:39:00   
teacher75
ova nukova isto ima gumeni kljun, nije mekan kao cuca ali je meksa od plastike i iz nje curi sama voda, znaci ne mora beba vuci. ja sam mislila da je to bolje da curi jer sta ako ona nece da vuce, kao sto je slucaj sa obicnom flasom?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4408
19.4.2010 23:15:18   
megi
mi smo danas ruckili krusku sa prosom, pa cuspajz sa zarom i zumacetom, pa malo hljeba sa pavlakom ,
i da se pohvalimo popila cura 50 ml soka iz flasiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
do sad smo sve kasikali a ja kupila najobicniju diznijevu flasiu i ona pila

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 4409
19.4.2010 23:17:41   
škorpija

IZVORNA PORUKA: megi

mi smo danas ruckili krusku sa prosom, pa cuspajz sa zarom i zumacetom, pa malo hljeba sa pavlakom ,
i da se pohvalimo popila cura 50 ml soka iz flasiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
do sad smo sve kasikali a ja kupila najobicniju diznijevu flasiu i ona pila

bogami se vi zdravo hranite svala častuser posted image user posted image , moraću i ja to proso probati, smao ne znam kako i sa čim da ga prvaim

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4410
19.4.2010 23:20:56   
megi
e skorpijo ma ja ga skuham pa ubacim i sa vocnim i sa povrtnim kasicama, male su kuglice pa curki ne smeta a kazu da je zdravo pa se trudimo bar 2 put sedmicno da ga jede

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4411
20.4.2010 9:34:24   
niki83
IZVORNA PORUKA: niki83

ja imam pitanje u vezi sa tjesteninom bez jaja.. znam da sam citala kako na toj pise da je BEZ JAJA, ali me zanima sta pise u sastavu da sadrzi? ja sam danas pronasla neku na kojoj pise da je sastav samo psenica (brasno) i voda..da li sad mogu smatrati da je bez jajauser posted image

da se citiram ponovo valjda ce mi neko danas odgovoriti user posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4412
20.4.2010 9:37:46   
Hanady RR

ja imam pitanje u vezi sa tjesteninom bez jaja.. znam da sam citala kako na toj pise da je BEZ JAJA, ali me zanima sta pise u sastavu da sadrzi? ja sam danas pronasla neku na kojoj pise da je sastav samo psenica (brasno) i voda..da li sad mogu smatrati da je bez jajauser posted image

Ako u sastavu nije navedeno jaje znači bez jaja je. Tjestenina se pravi od jaja, brašna i vode...to je uobičajan standarni recept i kućne radinosti. Zanči ako u sastavu iste nema jaja onda je bez jaja 100%.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4413
20.4.2010 10:04:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ako u sastavu nije navedeno jaje znači bez jaja je. Tjestenina se pravi od jaja, brašna i vode...to je uobičajan standarni recept i kućne radinosti. Zanči ako u sastavu iste nema jaja onda je bez jaja 100%.

a sta fali tjestenini s jajimauser posted image nekontam ja tu dajem!!!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 4414
20.4.2010 10:09:43   
pocahontas
felix, pa tjestenini sa jajima fali to sto sadrzi jaja u cjelostiuser posted image , dakle, i zumance i bjelance, a znas da bjelance beba ne smije probati prije 12-tog mjeseca radi mogucih alergija i iz razloga sto bebe nemaju nesto razvijeno u organizmu (ne mogu se sjetiti tacno sta sad) da mogu da vare ili apsorbuju pravilno bjelance...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4415
20.4.2010 10:11:02   
Hanady RR
kako sam shavtila bebi od niki83 je oko 6 mjeseci...a kalendarom nadohrane tjestenina je sugerisana od 8 mjseca pa milsim da je njeno pitanje u vezi sa istim. iskreno ja sam sa 7 mjeseci uvela tjesteninu i to standardnu sa jajima a prije toga davala sam supice bez tjestenine. Niki vjerovatno želi ispoštovati kalendar nadohrane pa je njeno pitanje u skladu sa tim.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4416
20.4.2010 10:12:10   
Hanady RR
I još je pitanje cjelokupnog jajeta u tjestenini...pretpostavljam to je to radi alergija 

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 4417
20.4.2010 11:43:23   
niki83
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kako sam shavtila bebi od niki83 je oko ' mjeseci...a kalendarom nadohrane tjestenina je sugerisana od 8 mjseca pa milsim da je njeno pitanje u vezi sa istim. iskreno ja sam sa 7 mjeseci uvela tjesteninu i to standardnu sa jajima a prije toga davala sam supice bez tjestenine. Niki vjerovatno želi ispoštovati kalendar nadohrane pa je njeno pitanje u skladu sa tim.user posted image

tacno tako user posted image
i hvala vam na odgovoru

N&N

Neposredna veza do poruke: 4418
20.4.2010 13:44:57   
teacher75
moze li mi neko napisati kako bebi pravi rizu (bez mesne vode), koji je omjer voda-riza i koliko dugo se kuha? dali se poslije jos izgnjeci?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4419
20.4.2010 13:49:56   
salmy

moze li mi neko napisati kako bebi pravi rizu (bez mesne vode), koji je omjer voda-riza i koliko dugo se kuha? dali se poslije jos izgnjeci?

Ja sam pravila dvje soljice vode jedna rize! i tako skuhano izblendam! nije lose bebi je popao! ja kontam da mu uzmeme u Dm rizu?ti si vec probala? i beba nije imala stolicu?

Neposredna veza do poruke: 4420
20.4.2010 13:52:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

Ja sam pravila dvje soljice vode jedna rize! i tako skuhano izblendam! nije lose bebi je popao! ja kontam da mu uzmeme u Dm rizu?ti si vec probala? i beba nije imala stolicu?

ja sam uzimala nestle rizine pahuljice i zatvorilo je, al ko zna jel od toga, mozda se crijeva navikavaju. evo opet je nedavno imala zatvor a jela sve ok sto ne zatvara, tako da vise nisam sigurna jel to bilo do tih pahuljica. a sad kontam napraviti pravu rizu da proba

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4421
20.4.2010 19:03:15   
lavić Simba
e i onako ovog mog lavica hranim na kasiku sve,pa i mlijeko ubacim mu malo frutolina,medolina i pojede...a evo dva dana poceo da "rezi" kao pravi lavicuser posted image user posted image ...Flasicu popije u snu ponekad i to je rijetkost...a sada i kada ga hranim stresa se kao da mu se gadi...sta mislite jeli to smanjen apetit ili???Pojede on ali jedva a ja izigravam klovna i dajem kasikicu po kasikicu i lajat sam pocela dok jedeuser posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 4422
20.4.2010 19:26:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

e i onako ovog mog lavica hranim na kasiku sve,pa i mlijeko ubacim mu malo frutolina,medolina i pojede...a evo dva dana poceo da "rezi" kao pravi lavicuser posted image user posted image ...Flasicu popije u snu ponekad i to je rijetkost...a sada i kada ga hranim stresa se kao da mu se gadi...sta mislite jeli to smanjen apetit ili???Pojede on ali jedva a ja izigravam klovna i dajem kasikicu po kasikicu i lajat sam pocela dok jedeuser posted image user posted image
user posted image user posted image ja A.nabarajam svasta da miruje dok jede cak mu vozim auto brrrrr.ili mu lazem A.popapa sve i mi idemo vanuser posted image

(odgovor članu lavić Simba)
  Neposredna veza do poruke: 4423
21.4.2010 17:26:13   
lavić Simba
ali kazem ti on se bas stresa dok jede kao da mu se gadi,kontam da ga ostavim duzi ogladnit ce a lavic i onda pojede 120 ml max....user posted image ma nigdje ne mogu otici sa ovim mojim dijetetomuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4424
21.4.2010 18:30:56   
megi
mi smo danas jeli jabuku bananu, pa piletinu sa tikvicama brokulama i zarom

nego nigdje nisam vidjela da neko pravi patlidzan, pravite li vi i kako

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 4425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *