|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
28.3.2010 21:36:22   
idana_85
Pardon, ona je produzila ugovor do 31.3.2010, i zvali su je prije dva dana da je obavjeste o otkazu,ali vjerovatno joj nece nista napismeno dati jer joj ugovor istice svakako. Negdje sam citala ako nekome ugovor na odredjeno istekne dok je na bolovanju, da neko, kanton ili drzava snosi troskove naknade dok ponovo ne bude u stanju da radi. Moze li se tu ista?
A sta ako nadje nekoga da je prijavi? Koliko dugo mora ona tj poslodavac uplacivati doprinose, do poroda ili i cijelo porodiljsko? Sta ako je neko prijavi ko ima szr, je li samo placa doprinose za nju ili ce morati i porez placati, posto je sada na pausalu?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 1701
29.3.2010 10:23:16   
mimh
naalost, ako je u 4 mjesecu trudnoće do poroda ima jo, neće dobiti nita napismeno jer ne mora, obzirom da je ugovor na određeno radni odnos je zavren istekom roka u ugovoru i poslodavac joj ne mora dati nita napismeno. sa tubom sumnjam da bi ita uspjela jer nigdje u zakonu ne pie da joj mora produiti ugovor zato to je trudna. user posted image
ona eventualno moe pronaći nekog ko će joj uplaćivati doprinose ako već ne uspije raditi do kraja, kako su meni obajsnili mora imati radni sta u kontinuitetu 6 mjeseci, odnosno da je stekla pravo na godinji, samim tim je stekla i pravo na porodiljsko bolovanje koj eće onda primati bez obzira na to da li će joj produavati ugovor.
meni je objanjeno ovako. i ja sam dobila otkaz kada sam bila u 3 mjesecu trudnoće, zamolila sam ih, popričala i sada mi produuju svaki put po mjesec dana, trebala bih na trudničko ali radim, kako bih ostvarila pravo na porodiljsko, mada zbog prirode svog posla mogu sebi da priutim da radim inače bih sigurno već sjedila kod kuće i nadala se naknadni sa biroauser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1702
29.3.2010 14:37:19   
idana_85
znaci ona sada moze s nekim sklopiti ugovor tamam negdje do porodiljskog, i imat ce u kontinuitetu vise od 6 mjeseci, i da placa doprinose, i kad istekne ugovor ne mora obnavljati,a primat ce naknadu?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 1703
29.3.2010 14:53:00   
mimh
meni je tako rečeno, mada za prosjek uzimaju najmanju prijavljenu platu, (na veću platu su puno veći doprinosi) pa ako će sama uplaćivati nek dobro sračuna koliko joj se to isplati, isto tako moe otići u centar za socijalni rad pa pitati
meni je objasnila prijateljica, u istoj smo situaciji i iz istog kantona a kako je kod nas sve različito od kantona do kantona....user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1704
31.3.2010 0:02:53   
mamilica
Samo da javim da sam prisustvovala javnoj tribini na temu zastite ljudskih prava. Gost je bila sefica apelacionog odjeljenja US i iskoristila sam priliku da pitam za strucno misljenje i generalno stav US po pitanju neravnopravnog polozaja porodilja koje dolaze iz razlicitih entiteta. Uglavnom, zakljucak je da se radi o politickom pitanju, i da parlamentarci koji su glasali za taj zakon trebaju ga i promijeniti. Mislim da se nece nista puno promijeniti odlukom US, nazalost, ali sackacemo i zvanicno sta se ima rec.

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 1705
31.3.2010 10:18:11   
lilith
ona moze naravno sama sebi uplacivati tih 6 mjeseci ako joj se isplati,ali mora biti pod ugovorom poslodavca i kada ode na porodiljsko...ukoliko je ugovor na odredjeno(a u ovom slucaju jeste) i istekne joj recimo na pola porodiljskog,gubi pravo na naknadu...mogu recimo potpisati ugovor do kraja njenog porodiljskog i u tom slucaju ima ptravo primati naknadu do kraja...u toku porodiljskog poslodavac nema nikakvih troskova...
sto se tice pitanja za bolovanje,otkaz se ne moze dati nekome dok je na bolovanju ali mislim samo u slucaju ugovora na neodredjeno vrijeme,ukoliko je na odredjeno moze i tada dobiti otkaz...ovo da troskove snosi kanton/opstina prvi put cujem,no,nista ne tvrdim mozda i jeste tako

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 1706
31.3.2010 12:57:59   
malena_t
Ima pravo na naknadu sa Biroa za zaposljavanje. Oko 300 markica. Koliko dugo ce je primati ovisi koliko je bila u radnom odnosu.  

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 1707
31.3.2010 19:54:36   
RICI
mamilica i ja zeljnjo ocekujem misljenje ustavnog suda po predmetu diskriminacije porodilja zaposlenih u institucijama bih, al daj boze da bude ista od toga jer i u tom ustavnom sudu sjede isti kao i u parlamentu bih. Nema izmjene zakona niti ce ga ikada biti nasi poslodavci samo trebaju postivati zakon o radu koji predvidja clanom 50 stav 1 i 2 naknadu place za vrijeme porodiljskog odsustva na teret poslodavca. Zakonom o placama nije prestao vrijediti Zakon o radu. Tuzno i ruzno al je tako i ne vjerujem da ce se situacija promjeniti. Ukoliko si u prilici da dodjes do informacija dokle se stiglo sa tim predmetom u ustavnom sudu bila bih ti zahvalna da nam napises na ovom forumu koju o tome..

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 1708
3.4.2010 20:08:54   
Emica_sa
Zene kad ce ove nase pare user posted image user posted image

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 1709
3.4.2010 20:27:22   
teacher75
budu obicno od 8. pa nadalje user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1710
3.4.2010 20:37:27   
Emica_sa
Thanks teacher

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1711
3.4.2010 22:07:12   
anidla
ja sam trebala izganjati neku potvrdu o primljenim dosadasnjim naknadama, trazila moja firma nesto....

i dobijem sve po mjesecima isplate i napisali i za naredni mjesec da ce biti 460 KM user posted image daj Boze user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1712
3.4.2010 22:10:35   
mama2009
anidla moja drugarica se porodila 21.02 a ja 05.02.  s tim da ona zivi u opcini centar, a ja u opcini n.grad ona dobila rijesenje na 443 KM a ja na 360 KM imamo platu slicnu razlika u 130KM nije mi jasno ni kako niti zasto

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1713
3.4.2010 22:12:30   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama2009

anidla moja drugarica se porodila 21.02 a ja 05.02.  s tim da ona zivi u opcini centar, a ja u opcini n.grad ona dobila rijesenje na 443 KM a ja na 3'0 KM imamo platu slicnu razlika u 130KM nije mi jasno ni kako niti zasto

to ti nema nikakve veze...naime zakon kaže 60% od prosječne plate federacije tako da naknada šeta gore dole u 10 KM. To rješenje na 360Km je iz Novog Grada oni nisu mjenjali formu rješenja od prije 4 godine...a ovi u centru su pormjenili. Elem ja sam sa starijom primla od 360 do 286 najviše kako koji mjesec, a sa mlađom od 450 do jednom 482KM...kontaš?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1714
3.4.2010 22:18:40   
anidla
mama2009 evo Hanady ti je odgovorila...to je i meni objasnio ljubazni ciko iz Opstine sto mi je izdao ovu potvrdu...60% od prosjeka plata, tako da to uvijek varira...ali ne puno...meni ni jedan mjesec nije bio isti...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1715
3.4.2010 22:20:01   
mama2009
hvala mnogo na odgovorima :)

cmoka za vas dvije i male drugare i drugarice

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1716
4.4.2010 1:06:58   
delfin
da li to znači da bez obzira na rješenje, svi dobiju isti iznos 8i ja pripadam opštini Novi Grad), a niej mi jasno zašto im onda treba prosjek 6 plata?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1717
4.4.2010 1:10:08   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: delfin

da li to znači da bez obzira na rješenje, svi dobiju isti iznos 8i ja pripadam opštini Novi Grad), a niej mi jasno zašto im onda treba prosjek ' plata?

svi dobivaju isto rješenje naravno i isti iznos na porstoru Kantona sarajevo, a dokaz o porsjeku plaća je potreban iz razloga što time poslodavac potvđuje da ti je isplatio 6 poslednjih plata te da su samim tim uplaćeni doprinosi na istu ( po zakonu prvo doprinsoi iz plata i na platu pa plata radniku) da se nebi desile tzv. rupe u stažu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 1718
5.4.2010 10:05:44   
DM
Kako su penzije ovaj mjesec bile ranije,da li da se i mi svojima nadamo ranije?!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1719
5.4.2010 10:16:01   
Emica_sa
Ja se nadam ove sedmice user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1720
5.4.2010 10:22:53   
anidla
ja vec od danas cekam postara, nigdje necu mrdati iz stana osim ono sto moram user posted image

nadam se da je istina za onih 460 KM za ovaj mjesec sto su mi dali potvrdu user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1721
5.4.2010 10:32:57   
salmy
Bio postaruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al donio komsiji penzijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1722
5.4.2010 10:41:32   
Emica_sa
salmy uozbilji se srce mi je slabouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1723
5.4.2010 10:43:25   
anidla
IZVORNA PORUKA: salmy

Bio postaruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al donio komsiji penzijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e jesi luda user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1724
5.4.2010 11:26:19   
DM
Važno obavještenje:Drage moje koje je salmy zeznula(uključujući i mene) obavještavam vas da će salmy svoju naknadu proslijediti nama,za odštetuuser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *