|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
1.4.2010 14:05:33   
marinčii
felix draga jojbaš mi je žao da se tako sekiraš,probaj se nekako smiriti radi A on to osjeti pa možda bude još nervozniji,poslušaj kako su ti rekli daji mu svaka 3 sata bočicu pa koliko da pojede,a što je u snu nema veze pa nećeš ga sad od toga odvikavati kad je bolestan kad ozdravi onda polako se riješit te navike,a za kile ne brini pa nema M toliko a evo ništa mu ne fali Bogu hvala dosad  se nije razbolio(da kucnem u drvo),glavno daon ozdravi kila će doći..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 19226
1.4.2010 14:08:53   
Anoniman
ama rekla sam necu vise nikad al nikad cekat da zaspi da jede nikad dajem svaka 3 sata hos nes nemoras jest ces sledeca 3 sata
U bolnici je moro jest nikad povratio nije ako ja opet budem radila po svom opet cu zavrsit u bolnici ama naucit ce se on jednom nezvala se ja enauser posted image lopov jedan
Uhh,a sve su ped.krivi kad je bio mali sve hrani ga na snu bla bal,i tako djete se naucilo
Al nadam se da se ce odvici ...abd.
Joj izvinite ako vas tusim ,al moram nekom
hvala svima na podrsciuser posted image user posted image
A.moj nesmije jest jajeuser posted image do godine rece mi da nisam SMJELA  davati svo jaje joj boze jer oni u sebi nemaju nesto da prerade svo jaje vec samo haman smije zumance ili bjelance neka me ispravi neko zaboravila sam
I tesko je jaje njima za stomak
Ostalo sve moze ali po malo
A ja sam trpala koliko moze pojestuser posted image za sve sebe krivim al nisam ni ja znala davala sam koliko moze pojest
Bilo mi je zao jeden zene ,s bebom dosla nema joj 15.dana a zeni nedaju da bebu doji prije 2 sata svasta bebe vriska stoji,kaze nema siske kad se bebi cefne vec svaka 2 sata
a odraslim bebama kao anelu svaka 3 sata
Morala je cajem jadnicu hranit da malo umiri je dok nedoju 2 sata uh svasta pa hajd.boze mili

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 19227
1.4.2010 14:11:27   
marinčii
felix žumance smije a bjelance tek od godinu dana,mi još nismo ni žumance probali reko nam pedijatar tek od 10 mjeseci iako neki pedijatri kažu da može od 8 mjeseci,ma nisi ti kriva nemoj se krivit jednostavno djete pokupilo virus i eto belaja al proće to i opet će sve biti po starom 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19228
1.4.2010 15:33:22   
dafri
felix,nek si se ti nama vratilauser posted image
ma nemaš šta sebe kriviti,nek ste vi kući a ostalo će sve  doći na svojeuser posted image
nadamo se da su danas i ostale bolesne bebice bolje,šaljemo im puseuser posted image

mi se spremamo na put sutra,jeste dva dana ali treba hiljadu stvari,pa smo u totalnom haosu,a cura hoće samo da hoda,i još se fino pusti,ko sama ćeuser posted image user posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 19229
1.4.2010 16:17:07   
Anoniman
Andrej se dokopao cvijeca s balkona ...ja ga uhvatila kako jede zemljuuser posted image ...oprala sam mu usta...mislim da je sve izbacio ...znam da tako mogu gliste dobiti...sta da radimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 19230
1.4.2010 16:24:04   
škorpija
joooj raspitaj se ima li neka prevencija, nešto kao pilula za dan poslijeuser posted image , uf ne bi bilo dobro da dobije gliste, teško se rješiti napasti a on je još maliuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19231
1.4.2010 16:40:13   
anidla
zdravo zene moje....

kod nas ista situacija, zapravo jos gora....kupila sam Noi hranu Alernova-NOVALAC, hoce da povraca na nju, vristi...a ja samo zelim znati jel na Aptamil alergican.....

400 gr ove hape je 35 KM, ali nije bitno samo da hoce izdrzati bar 7 dana da vidim hoce li se povuci ista....

ima jos jedna Humana, ona jeftinija a ja htjela najboljiu za Nou i nece je....ne znam ali u ovoj Humani ima sastojak SOJE pa ne znam ako nju kupim mpoze li mu sta od soje biti????

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 19232
1.4.2010 17:35:28   
Mya_81 RR
Anidla, pretpostavljam da govoris o Novalacu za bebe koje su alergicne na mlijeko...nadam se da ces uskoro otkriti sta je u pitanju user posted image user posted image user posted image

Felix, joj, i kod nas ti je u bolnici ista stvar s hranjenjem...bas su mi smijesni...i nadam se da ce Anelku biti bolje samo neka ste vi kuci jer nije lako tamo nikako user posted image user posted image user posted image

Dadada
, kod vas svakodnevno neka uzbudjenja....nisam nikad cula za zemlju i gliste, a valjda niste toliki pehovi user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 19233
1.4.2010 17:42:16   
Ella_H
Poz mame i bebe...
Felix drago mi je da ste se vratili nebrini sve ce biti ok
jest ce kad je gladan nece mashiti vjeruj mi..
I Ammar kaslje i veliki brat a i ja sam bljak bljak
medjutim ko hoce jesti odlicno ko ne nema veze
kad ogladne da vidis kako pishte obadvojica na svoj nacin hehe
Pazi ga cuvaj i prati situaciju to je sve sto mozes
Daadada taj tvoj malecki me podsjeca na ovog starijeg mog
voli da se petlja u stvari koje ga se ne ticu
hehe moj kad je zavrsio sa zemljom posvadjali smo se pravo bili hehe
evo i dan danas experimentishe baterije, prosipanje vode, mjesanje
losiona i kupke u wc-u samo grabi prilike za kakav zijan i belaj
ja cu osjedit dok odgojim ovu djecurliju hehe

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 19234
1.4.2010 17:59:44   
anidla
sad sam otrcala u apoteku, nisam mogla Nou vise slusati...nije htio Novalac hranu (Mya, to je ta hrana za djecu alergicnu na mlijeko i laktozu), kupila sam ipak i ovu Humanu SL bez mlijecnih sastojaka na bazi soje....sad sam mu dala 60 ml i popio je i ja sam probala i slican okus je Aptamilu pa se nadam da ce je prihvatiti...prije toga je jedva popio 50 ml ove Novalac sa vriskom i suzama pa se nadam da je sad popoio samo 60 Humane jer je prije 10 minuta jeo.....

eno ga vec raspolozeniji, lezi s mm na krevetu i prevrce se na stomak i smije se...dusha moja jedina...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 19235
1.4.2010 18:43:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

joooj raspitaj se ima li neka prevencija, nešto kao pilula za dan poslijeuser posted image , uf ne bi bilo dobro da dobije gliste, teško se rješiti napasti a on je još maliuser posted image

ovo je i meni prvo palo na pametuser posted image user posted image ...ma valjda nece fasovati gliste...barem ne josuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 19236
1.4.2010 18:44:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Anidla, pretpostavljam da govoris o Novalacu za bebe koje su alergicne na mlijeko...nadam se da ces uskoro otkriti sta je u pitanju user posted image user posted image user posted image

Felix, joj, i kod nas ti je u bolnici ista stvar s hranjenjem...bas su mi smijesni...i nadam se da ce Anelku biti bolje samo neka ste vi kuci jer nije lako tamo nikako user posted image user posted image user posted image

Dadada
, kod vas svakodnevno neka uzbudjenja....nisam nikad cula za zemlju i gliste, a valjda niste toliki pehovi user posted image user posted image user posted image

Kako bona nisi cula za gliste...zar ih nisi imala ko malauser posted image user posted image user posted image user posted image ...ja sam ih imala...vazda sam zemlju jelauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19237
1.4.2010 18:47:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

zdravo zene moje....

kod nas ista situacija, zapravo jos gora....kupila sam Noi hranu Alernova-NOVALAC, hoce da povraca na nju, vristi...a ja samo zelim znati jel na Aptamil alergican.....

400 gr ove hape je 35 KM, ali nije bitno samo da hoce izdrzati bar 7 dana da vidim hoce li se povuci ista....

ima jos jedna Humana, ona jeftinija a ja htjela najboljiu za Nou i nece je....ne znam ali u ovoj Humani ima sastojak SOJE pa ne znam ako nju kupim mpoze li mu sta od soje biti????

Pa jeste li bili opet kod pedijatra? sta ti oni inace kazu?

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 19238
1.4.2010 19:37:32   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada
Kako bona nisi cula za gliste...zar ih nisi imala ko malauser posted image user posted image user posted image user posted image ...ja sam ih imala...vazda sam zemlju jelauser posted image

Ma, jesam ja čula za gliste, koje BTW ja nisam nikad imala, ali nisam znala da se to dobije od jedenja zemlje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19239
1.4.2010 20:21:28   
Hanady RR
pozrav...mi se tejšimo zdravi smo...al evo ja izgleda imama simptome viroze...elem user posted image user posted image user posted image da i ja malo odležim, navukla sam mamu sutra da mi dođe...ja više nemerem. Joj grozna sam la svka me kost boli.

Andila draga pa ja nikako da skontam šta pedijatri kažu za bebača...user posted image meni izgleda i on i ti se tim osipom mučite a nema prolazka...savjetuju li oni promjenu te hrane i jeli sugerišu kupanje, obično kad je osip u pitanju kupanje se malo stopira...ne znam, baš ne kontam šta je u pitanjuuser posted image

felix...kako vi deverate, nadam se bolje je...jel ta hrana ustabilila.

enisaaaaaaaaa....nešto si ofalila nejma teuser posted image

dadada ženo otkud ti gliste na um ''padoše'', po tome moja bi hanadi imala teško gnijezdo u sebi al jok...zemlju jedu jer su baksuzi mali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image neće gliste tako lako user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 19240
1.4.2010 20:35:09   
anidla
pedijatri...tri razlicita misljenja, a u sustini svodi se na isto...kontaktni idnosno alergijski dermatitis...ne daju da radimo alergo test jer je malen...kazu DUGOTRAJNA I UZASNO DOSADNA BOLEST, ALI NIJE OPASNA...jezim se na to....kad je bilo najteze stanje dali su nam kortikosteroide....

jedna pedijatricca nam rekla da kupimo ovu danas sto sam kupila ALERNOVU NOVALAC hranu, a druga opet kaze ne treba ti ta hrana, neukusna je i skupa i pitanje je hoce li pomoci user posted image

ja kupim i nece je....

sto se tice kupanja kod dermatitisa, on se preporucuje ali ne duze da kupanje traje od 5 minuta (kod nas 3 minute) i nakon toga mazemo sa A -dermom da mu suhu kozu malo hidratizira....

danas sam dobila i broj labaratorije na Ilidzi za alergo tesdt pa ih sutra zovem da vidim sta ce mi oni reci za alergo test....

kod nas niko nije imao taj dermatitis ali sad jako puno citam o tome i nije samo on bitan cimbenik da bi se dobio kao nasljedan, ima 5 faktora....

ma joj...sve znam a nista ne pomaze....moramo se boriti...

sad ova Humana u sebi nema laktozu i nista od mlijeka pa vidjet cemo da i to eliminisemo....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 19241
1.4.2010 20:37:37   
Anoniman
anel mi je bas ublijedio smrso,ofalio nije veseo nista joj,jedva cekam da ozdravi da njupa abd.al bojim se da mi neizgubi apetit:(valjda nece
Skoro bio od mm.brat s malim ovaj se slucajno dreknu maleni kad A.zaplaka jako jedva ga smiri valjda se isprepado u bolnici vike,placa djece uh kad ce se sve vratit u normalu boze mili dusa me boli za njim sto mene nije taj virus bogdo spopo
Hanady mila ,Kako su tvoji pilici cujem bolesni zelim im brz oporavak abd.ljubim ih
A.je dans jeo na gledeci popio 100ml.brigame drugi put 150ml nije povrati bogu hvala
Sutra na kont.abd
Danas je puno puta kakio nemogu opisat nije proliv vec sl.prolivu kasato i rjetko i malo kaki al se zalijepi za pempu odnosno upije sta ce mi reci sutra za to vidjecemo
Joj,Mya cesto si mi naum pala kako je reko vama bilo boze nedo bog nikome bolnice
Da je osto tamo,samo bi mi djete bilo gore user posted image propo bi skroz...
ljubim vas

Neposredna veza do poruke: 19242
1.4.2010 20:42:03   
Hanady RR
andila alergo testovi se ne rade kod dijece prije 2 godine...međutim pokušaj privatno...nazovi dr.Nadu Čivić kod nje u ordinaciji radili su alergo testove pa vidi da uradiš tamo ako rade manjoj djeci. Traži broj na informacijama daju ti mobitel na kioi se ona javlja...ona je super doktorica.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19243
1.4.2010 20:46:32   
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady

andila alergo testovi se ne rade kod dijece prije 2 godine...međutim pokušaj privatno...nazovi dr.Nadu Čivić kod nje u ordinaciji radili su alergo testove pa vidi da uradiš tamo ako rade manjoj djeci. Traži broj na informacijama daju ti mobitel na kioi se ona javlja...ona je super doktorica.

gdje joj je ordinacija? jel ona pedijatar ili?

nazvacu i to, sve cu pokusati pa da vidim sta ce nam reci...ali to fakat ne izgleda toliko strasno, ali kako to njega muci to je da se ubijes...user posted image

a za alergo testove...mm rodica dobila bebu prije 9 mjeseci i dijete  stalno imalo ovo sto i Noa ima, i urade mu alergo test sa 5 mjeseci, i nema vise mlijeka nikakvog do godine dana, nema cokolade....dijete HB vise nema nista po tijelu, a bilo je zaista grozno za vidjeti....znaci ipak nekom pomogne taj alergo test....ja bih sve ucinila...

Neposredna veza do poruke: 19244
1.4.2010 20:51:02   
Hanady RR
alergo testove koje rade prije su oni kada se sumnja na glutensku bolet ili preosjetljivost na laktozu...mada pedijatar bi to trebo prepoznati ( iako ima slučajeva kad prepoznaju tek nakon 8 mjeseci). Ona ima ordinaciju svoju, bila je na ciglanama prije godinu ipol, nije predijatar ali je dr. specijalista za plućne bolesti...u svojoj ordinaciji ima sve laboratoriske i alergo nalaze i sve ih uspješno iščita. to znam jer sam mamu kod nje vodila na alergo testove kad kod ovih naših hajvana nije bilo regensa...a moja zaova (starija) svog dječaka je kao malenog vodila kod nje da radi alergo testove u ustanovila mu je alergiju na grinje, prašinu, polen i med...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 19245
1.4.2010 20:59:19   
anidla
Hanady,mila...user posted image user posted image user posted image lijepo si ovo sve objasnila....hvala ti sto brines i sto zelis pomoci....ljubimo te Nonce i ja i naddamo se da ce nasoj mori uskoro doci kraj...

danas kad je na Hyatu bila vijest o momku koji je umro user posted image , mm me je samo pogledao....znam sta mi je s tim htio reci...ne daj Boze goreg...proci ce...user posted image

Neposredna veza do poruke: 19246
1.4.2010 21:00:01   
Visnja RR
e koliko ovdje ima dobrih savjeta koje za par mjeseci niko nece procitati... user posted image
nesto razmisljam kako da "kaznim" hanady user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 19247
1.4.2010 21:01:44   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e koliko ovdje ima dobrih savjeta koje za par mjeseci niko nece procitati... user posted image
nesto razmisljam kako da "kaznim" hanady user posted image

jojjjjjjjjjjjjjjjjj
grozna sam...al znaš šta sve ove savjete koje sam unaprijed pisla pisla sam po drugim temama nego ne čiatju ženice kad su u panici...a evo sad ću na temi o ovom osipu da pišem o alergo testovima i nadi ćivić...sory kad me krene krene me pravouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 19248
1.4.2010 21:05:12   
Visnja RR
user posted image user posted image user posted image kriva si user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 19249
1.4.2010 21:44:56   
Nejrica
Dobro vece drage moje!
Vidim svaaaaasta se izdesavalo...Felix od sveg srca zelimo Anelu sto brzi oporavak,a i da se ti smiris...samo sabura,sve prodje,s Bozijom pomoci.I meni su ovi dani u ruznom sjecanju ostali,prosle god.smo bili u bolnici u ovo vrijeme...uh ne dao Bog nikad i nikome.

Ali mi imamo lijepe vijesti...Kerim JE PROHODAOOOOO,sinoc oficijelno i sad vec hoce da trci,valjda navikao u hodalici,ma polomi me,samo hodam za njim...tek sad pocinje dernek...al nek su nam samo zivi i zdravi.
Danas smo puuuno setali,kupili prve cipelice...uglavnom lijep i ugodan dan.Sada se igra,pa cemo jos malo i zzz.

Svima zelimo sve najjjjjj i ugodnu i mirnu noc!
Ljubimo vas!!!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 19250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  768 769 [770] 771 772   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *