|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  756 757 [758] 759 760   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
28.3.2010 8:52:23   
Srculence
Joj Felix bas mi je zao Anelauser posted image user posted image user posted image user posted image ...dusa draga slatka.Nemoj se sekirati biće on ako Bog da uredu.
Mi smo u petak bili na vakcini...D skroz slabo napredovao..za 2 i po mj. dobio samo 760gr.Sad ima 7 kg i 760gr.Doktorica kae trebao je jo dobiti..bar pola kileuser posted image ...nemam pojma....pa udvostručio je porođajnu teinuuser posted image ..samo se nasekirala na vakcini i nita drugo.
Pozdrav za sve mamice i njihove bebiceuser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18926
28.3.2010 9:04:33   
Mya_81 RR
Ma, daj, Srculence, sta oko toga brines....pa, masa je drugih pokazatelja je li beba OK...a kod nas samo tu kilazu gledaju i kad je beba buca odmah vele da je zdrava...ma, vraga....pa vidi nas...kilazom super a stalno nesto prehladjeni...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 18927
28.3.2010 9:14:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81

I bolje je da mu kolicinski ne dajes puno odjednom da pije...bolje pomalo a vise puta...

mislis na tu humanu???
Pa dajem svaki 10min.po 5.6,kasikica dajem na kasiku
Jojj,umorna sam on samo kmeci neznam vise sta da radim
Bojim se da opet nepovrai neznam koliko ce ovo trajat

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 18928
28.3.2010 9:30:47   
rose 87
jutro svima
joj felix bas nam je zao druga,nadamo se da ce brzo proci,mi smo prije par dana imali strasan proljev,cak smo i infuziju dobili tako da znam kako se osjecas ja nisam ni jela ni spavala kako treba dok on nije ozdravio,evo saljemo vam puno podrske da nam sto brze ozdravite user posted image user posted image user posted image
srculence slazem se sa myom,ovdje samo kilazu gledaju,nevalja kad user posted image puno dobiju nevalja kad malo,ma ako je dijete zdravo i veselo sta imaju pametovati pa i bebice se razlikuju,to su mala individualna bica

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18929
28.3.2010 9:32:36   
Anoniman
dali mu smijem supice napravit ama sve povrati sto pojede bojim se i to sta mislite

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 18930
28.3.2010 9:45:11   
marinčii
jutro i od nas,mi smo imali noc sa neznam ni ja koliko budenja stalno je neto plako pa mu dala sirup to ga tek malo smirilo,evo i sad je nervozan
felix draga mogu misliti kako se sekiras,a vie i ti virusi taman kontamo lipo vrime nema vie toga a ono opet neto samo da covjek nije smirom,drite mi se nadam se da neće vie povracati ,ljubimo vAsuser posted image
srculence kilaza je ok M je sa 8 mjeseci imao 7 i 800gr

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18931
28.3.2010 9:45:20   
Srculence
Felix evo ovo sam nasla na netu sta da radite kad beba povraca:

Kako se treba ponaati ako bebica koja pije formulu povraća? Pre svega, prekinite uobičajenu ishranu 24 sata. Da biste nadoknadili tečnost koja je neophodna vaoj bebi, a koju obično dobija preko flaice, dajte joj čeće ohlađenu, prokuvanu vodu, ili rastvor glikoze (tri kaičice na dva decilitra) ili potraite rastvor za rehidraciju u apoteci. Bebi treba najmanje pola litra dnevno.

U sledeća tri dana postepeno vraćajte hranu, ali na mala vrata. Krenite sa četvrtinom uobičajene količine praha prvog dana, pa povećajte na polovinu (drugi dan), a trećeg dana vratite sve u normalu.

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18932
28.3.2010 9:58:46   
Anoniman
Jutica!
Samo da posaljem veliki user posted image user posted image user posted image podrske svim mamama koje se bore sa glupim virozamauser posted image

felix, nadam se da ce Anel biti ubrzo bolje, nisam sigurna ali mozda je najbolje ne davati mu sad hranu, prvo nek prestane to povracanje, opet kazem nemam neko iskustvo pa ne bih da pametujem, sretno

Mya, ljubim ja curicu malu, a sta je dusi bilo pa povraca i ona, da se nije prenjopalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 18933
28.3.2010 10:07:37   
Anoniman
Srculence,Marinci,Sahara hvala vam na podrsciuser posted image user posted image
A.je pio od jutros humanu,sad malo caja dala popio je nije povratio al me strah dat mlijeko uzas
Hebiga,ja sam malo pogresila jutros napravila 150ml.a popio 140ml.haman i di nece povratit user posted image ja sam kriva,nisam jos probala napravit malo i dat
A evo,kontam posle napravit samo 40ml
Mada me strah,strah uzas
Sinoc,se stalno vrtio,plako stavim ga pored sebe nema fajde ustajat svaki 5min.do njega
Tako,da nisam ni ja spavala sve me strah bilo,da ga sta neboliuser posted image dusa mila
Jer nije mirno spavao
Sta mislite ocel povratit 40ml ako dam ???

Neposredna veza do poruke: 18934
28.3.2010 10:14:36   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: fel'x

I bolje je da mu kol'''nsk' ne dajes puno odjednom da p'je...bolje pomalo a v'se puta...

m'sl's na tu humanu???
Pa dajem svak' 10m'n.po 5.6,kas'k''a dajem na kas'ku
Jojj,umorna sam on samo kme'' neznam v'se sta da rad'm
Boj'm se da opet nepovra' neznam kol'ko 'e ovo trajat

Mislim i na to i na hranu (AD) koju mu dajes...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18935
28.3.2010 10:17:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: fel'x

I bolje je da mu kol'''nsk' ne dajes puno odjednom da p'je...bolje pomalo a v'se puta...

m'sl's na tu humanu???
Pa dajem svak' 10m'n.po 5.6,kas'k''a dajem na kas'ku
Jojj,umorna sam on samo kme'' neznam v'se sta da rad'm
Boj'm se da opet nepovra' neznam kol'ko 'e ovo trajat

Mislim i na to i na hranu (AD) koju mu dajes...

hvala ti
Pa evo od juce je skoro popio humane 250ml.Jer ide 250ml vode na jednu onu kesicu
A necu vise puno pravit ad
Eh,sad neznam niko mi nije rekaouser posted image kad dam abd.flasu i nepovrati boze mili,ocul nakon 3 sata opet davat humanu???
I nakoliko sati i kad opet da dam flasu a ko s bozijom pomoci bude sve uredu?

Neposredna veza do poruke: 18936
28.3.2010 10:24:15   
Mya_81 RR
Mya, ljubim ja curicu malu, a sta je dusi bilo pa povraca i ona, da se nije prenjopala

Nemam pojma sta joj bi. Ali ne mislim da se najela previse, ionako u zadnje vrijeme puno manje jede. Ali mislim da je ovo bila 'one time' situacija. Ljubimo vas user posted image

Felix, ja bi se drzala tacno ovog sto pise u clanku koji je postavila Srculence. Zasto stalno davati da jede ako povraca. Od toga vise stete nego koristi, a onda ti je kod takvih stavri najbolje paziti samo da beba ne dehidrira, a to sto ne jede i gubi na kilazi pa nece mu nista biti od toga. Sve ce on vratiti samo da se stomak smiri...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18937
28.3.2010 10:26:57   
Anoniman
hvala mya
Eh sad me znaima jel ova humana elektolit hranjiva ovaj prah???Sto dajem svaki 10min.???
I ako slucajno prihvati flasu 40ml i nepovrati ocul i kako davat humanu i flasu kako da ustimama sve
Pokusat cu jos jednom dat 40ml jer nisam davala nikad manju dozu,ako povrati na djeti cemo bitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18938
28.3.2010 10:46:32   
Mya_81 RR
Nije hranjiva, ali sprijecava dehidraciju, a to je ono sto ti je sad potrebno. AD mlijeko i ostala hrana mu ocito nadrazi zeludac i onda povrati...eto, daj tih 40ml, ako povrati nemoj vise, a ako ne povrati nemoj se ni slucajno zaletiti pa onda za 3 sata napraviti vise...to sto jednom nije povratio ne znaci da vise nece user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18939
28.3.2010 10:47:33   
Mya_81 RR
Humanu mu svejedno dajes bez obzira na mlijeko koje pije...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 18940
28.3.2010 11:53:20   
Honey3
evo nakon nekoliko dana mi svratili da vas pozdravimo,kad ono nas drug Anel bolestan dusa draga,neznam kako da pomognemo jer ja stvarno neznam kad su djeca na formuli kako lijeciti povracanje,ali evo drage zenice su ti pomogle...moja starija kcerka je bila jednom u bolnici zbog toga ali sam je dojila i gore su joj davali pecenu jabuku i rizinu sluz kao kasu pa mozes probati i to, ti felix svakako pravis rizinu sluz,zelimo da nam drug sto prije ozdraviuser posted image pusa za sve drugove i drugarice i veeelikiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 18941
28.3.2010 12:29:19   
reallove
evo dragi nasi samo da vas pozdravimo...vidim Anel nam bojestan,zao mi je puno neka nam ozdravi sto prije..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 18942
28.3.2010 12:34:07   
Anoniman
evo nas A.je prezivio flasuuser posted image hb.dragom.Napravila sam 70ml.i nisam dala sve pojest n,se tusi jeduci dusa mila ko mala maca gladna ojo 60ml prevario me nabrzaka nisam smjela dat vise mada bi jos mogo al me strah
To je bilo,oko pola 11.I evo sad place nece da spava jutrs samo pola sat spavao user posted image zadrijemo a nemoze zaspat od gladi mrc...jest mi zao
Dala mu malo caja da ga zasiti
Kad smijem opet dat flasu i koliko ml.???

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 18943
28.3.2010 12:55:48   
anidla
joj felix draga moja, bas mi je zao Anelka medenka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovo mu sve salje teta Anidla i Noa da sto prije ozdravi, dusha mila....

evo i tebi nesto sto ti odavno nisam rekla, felix, ne dam te nikom user posted image user posted image user posted image

mi smo dobro, bilo je neke frke u Kladusi, ali bolje je...naime, dermatitis je bio presao na tjeme a ja mislila citavo vrijeme da je tjemenjaca...sve je bio rascesao do krvi user posted image morali smo 2 noci mazati tjeme sa kortikosteroidima i onda presli na A-Derma pjenu prije kupanja...katastrofa...jucer sam mu nasla iza nogice malo user posted image bas sam nikakva zbog toga...

vratili smo se iz Zenice, Nonce spava a mama pegla, cisti, stvari slaze...ima posla preko glave.....

ljubec za sve bebare i njihove lijepe i brizne mame...

p.s. Atarka, pa cestitam sunecenje, nek ste i to rijesili...ljubi bebaca u nogarice user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18944
28.3.2010 13:08:16   
reallove
nama danas nosic curiuser posted image neznam mozda bih ga trebala doktoru odvesti,kapi kad stavljamo to su sceneuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 18945
28.3.2010 13:13:29   
Anoniman
anidla nedam ni ja tebeuser posted image user posted image
ljubi nam medenog druga zao mi je zbog osipa bit ce bolje abd.
A.je zaspo konacno mama napravila samo 70ml.user posted image strah me vise da nepovrati,uh jest mi uslo u kosti strah ovi dana sva sam ko na iglama

Neposredna veza do poruke: 18946
28.3.2010 17:24:46   
marinčii
Matej danas nervozan uzas jedan evo sam ga sat vremena  pokusavala uspavat i jedva da je zaspo,stalno kmeci samo bi na ruke a i tadam zakmezuje ma bas me izmorio i nasekiro,
felix nadam se da je A bolje i da nije vise povraco,ljubimo ga punouser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18947
28.3.2010 17:43:41   
Ella_H
Poz drage mamice i bebare...
I ja sam malo razvucena na sve strane stariji bolestan pravo
povraca, kaslje itd itd, beba isto nervozan zeza nece da zaspi navecer
i tako uglavnom borim se...
Felix pazi A tecnost je najvaznija i sve polako to sto izgubi
na kilazi djete kad je bolesno se vrlo brzo vrati na svoje..
Pusa svima i veliki zagrljaj za mame izdrzat cemo mi touser posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 18948
28.3.2010 17:51:59   
Hanady RR
samo da vas malo pozdravimo...

Mi smo bolesne...tačnije moje dvije curke....
elem u četvrtak sam sa posla dola kod mame ranije jer je starija kaljala i imala temeraturu, dobila je natibiotik sa dijagnozom upala grla...al temperatura se stalno vraća i to opet ona koja mene plai 39. Al guramo...juče je i farah ustala sa temperaturom pa smo ili kod doktora i kau ona je ok nije za antibiotika al i kod nje temperatura i kaalje. kako stvari stojr virus neki nas opet zaobiao nije....sinoć smo imali duo visokih tura hanadi 39 farah 38.5 i sa panadolom i oblogama od vode smo ih sanirali...jutros samo kalju farah čak bolje to podnosi ali temperaturu očekujemo večeras.

Eto...boles i kod nas.
Vidim ima jo bolesnih a bome i prepadnutih mama
felix nisma upratila jesi li dobila Orsal prah da daje malenom na kaikicu da bi izbjegli dehidraciju ( u apoteci kota oko 60 pfeninga), meni je to super...a to smrunhne ne brini čim virus prođe za dan-dva sve se vrati na svoje.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 18949
28.3.2010 18:06:10   
Anoniman
da hanady mila jesam dobila sam prah ide u vodu i dajem svaki 10min.
jedino kad pije caj malo stanem
Anel,je dans jeo 3 flase dvi po 70ml i jednu 100ml hb,dragom nije povratio a jos uvjek me strah kad trebam ga hranit uff
jadnik mali ublijedio mi user posted image nije horan ni zivahan
ljubimo vas

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 18950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  756 757 [758] 759 760   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  756 757 [758] 759 760   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *