|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  755 756 [757] 758 759   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
27.3.2010 18:26:22   
myb@by
felix mila ne znam sta da ti kazem.Pokusaj se manje sikirati kako bi imala vise snage.Doktori najbolje znaju i ako oni kazu da je viroza onda je sigurno to.Mozda ti ne bi bilo lose da si ostala u bolnici preko vikenda,cisto radi nadzora.Cuvaj A da ne izgubi tecnost.Saljemo vam puno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18901
27.3.2010 18:49:26   
škorpija
feliks moguće da je u pitanju roto virus kao i kod nas, očekuj da će nakon povraćanje dobiti i proljev i temperaturu. nemoj se brinuti, samo pazi da ne dehidrira, daji mu humana elektrolit onu otptoinu bezbojnu slatku, ako treba i na silu, ne brini ako i ne bude htio jesti, opet kaem vano je smao da ne dehidrira. mislim da će povraćanje uskoro proći i mom jadinu je pomagalo da jede koricu hljeba ili suhi keks, samo je to htio jesti. a hippp mlijeko nije htio 6 dana nikako da jede, davali smo mu humanan hranu od banne ali ti to je slabo jeo. uglavnom, znam da ti je teko ali proći će

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 18902
27.3.2010 18:58:11   
Anoniman
felix, stvarno mi je zao Anelka, evo cure su ti rekle sta treba raditi, cuvam fige da sto prije ozdravi, misli pozitivno, bit ce to sve uredu, ljubimuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 18903
27.3.2010 19:08:43   
Nejrica
Felix draga,drzimo fige da nam drug sto prije bude bolje.Joooj pile malo kako mi ga je zao,sta ga snadje najednom...Boze,Boze sve mislimo super,a najednom se samo tako razbole.Ne dajte se!!!user posted image user posted image user posted image

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18904
27.3.2010 19:52:21   
Anoniman
hvala vam svima user posted image user posted image user posted image na podrsci A.je dobro nejde flasu vec tu humanu sto rece skorpija eh,sad skorpija zanimame koliko je pio A.to meni rece svaki 10minuta da dajem koliko moze popit dok mi tetka rece da smije samo po 2 kasikice nesmije punouser posted image nekontam
rece mi teta koliko moze svaki 10min
A posle oko pola 9 pit ce caja pa rece ako caj povrati i hranu ce boze pomoziuser posted image
Sva sam na trncima nadam se da nece caj povratit
A pije to,uh samo tako tu humanu hb.valjda mu slana pa godiuser posted image dajem na kasikicu

< Poruku je uredio felix -- 27.3.2010 19:56:05 >

(odgovor članu Nejrica)
  Neposredna veza do poruke: 18905
27.3.2010 20:08:06   
Mya_81 RR
Felix user posted image user posted image user posted image

Curke su ti vec sve napisale, a ja se ssamo nadam da ce to proci sto prije. Misa mu vise i te bolesti...stalno nas nesto zadesi. Ljubi decka milog i slatkog i zelim vam mirnu noc user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 18906
27.3.2010 20:09:46   
Anoniman
felix draga...
izvini ali jesam li dobro skontala da si davala djetetu amoxibos??? ko ti je to propisao??? to je koliko znam antibiotik za upalu desni i zuba i gornjih disajnih organa i to se daje samo odraslima... to mi je van svake pameti djetetu da das...
ako ti nista ne jede, a sto kaze skorpija da ne bi dehidrirao, mozes mu i sama napraviti infuziju, na pola litre prokuhale vode, stavis malu kasiku soli i malu kasiku secera i takvu vodu mu dajes po jednu malu kasicicu svakih 10 - 15 minuta... malo bi se opirao jer je bljutavo, ni slano ni slatko, ali je hranjivo...
dusa mala pa sta ga je sad saletilo... saljemo mu user posted image user posted image user posted image  za brzo ozdravljenje...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18907
27.3.2010 20:22:36   
marinčii
felix draga ba mi je ao da nam je prijatelj bolestanmia mu vie i te bolesti nadam se da će to prije proći,aljemo punouser posted image user posted image i elimo to mirniju noć

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18908
27.3.2010 21:01:12   
noaa
felix probaj onaj sokic hipp ors..anelko drzimo ti fige da ne povracas viseuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 18909
27.3.2010 21:05:52   
Anoniman
bambi,mila moja nemas ti kod koga otic od ped.user posted image sve je to alasalamet samo znaju za sitnicu antibiotik dat jezim se od toga a l stas bit ce bolje hvala vam
mya,ljubi nam drugaricu
marinci,pa gdje ste vi kako sta nam kako nam M.papa
A.JE  toliko premoren dusa me moja boli za njimuser posted image nije citav dan spavao sve povraca prdi,ma nervozan sve se sastalo nam ja nisam sinoc spavala dans da bog sacuva sve al hb.prodje dan
Popio,je caja i nije povratilo Hvala A llahu dragom
Posle oko 21.dala flasu popio 100ml.masallah ja zadovoljna samo da ostane u tibi .
Sve se bojim zaspat ,da me od umora san nesavlada da nedo Bog A.pocne opet povracat
Strah uo,u mene od danas
Dva put je povratio nisam ga cula bio,u krevetcu uh boze mili...
Opet cu mu,sutra abd.nastavit davat humanu kako god bio..
Molim,Boga samo da nam noc bude mirna i laka kao i vama
I nadam se sutra boljem abd.
Ljubimo vas sveuser posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 18910
27.3.2010 21:08:37   
Apotekarka
Vecer...Evo ja vas dan custim,ribam i jos traje ali vidjeh da je nas Anel bolestan pa napustih sve da napisem koju...
Felix svako povracanje,svaki proljev moras Anelu dati on ono ima gotov 9 kg znaci 90 ml tecnosti da nadoknadi mi smo imali gotov 10 kg pa smo pili 100 ml humane elektrolita na svaki proljev ili svako povracane,kupi sokic od mrkve ako nece to,skuhaj mu rizu s dosta mrkvice to je nama pomoglo,ne sikiraj kod nas je se nakon 3 dana pocelo smirivati...ako dobije proljev daj mu linex kapsulu mi smo drugi dan proljev dobili rastvori je u caj ili sokic nek popije...znam da si se prepala i ja sam bila ali da te obradujem nesto nakon sedmice mi smo dobili prvi zubic,mozda je i od toga tako je kod nas bar bilo...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 18911
27.3.2010 21:12:04   
R&T@
user posted image  vece!
Na koju god temu uđem nesto lose.

Felix cuvaj mi imenjaka medenjaka i dabogda pedijatre nikad ne vidjeli....
Dosta je vise.....

user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18912
27.3.2010 21:20:46   
noaa
Apotekarka mila pa jesi li mi ti zivauser posted image trebam rodici u Norvesku poslati linex i te elektrolite jer je njen bebac 3 tjedna imao proljev i jedva zivo djete ostalo jer gore doktori kazu proci ceuser posted image user posted image user posted image spasila ga jedna zena koja je imala linex kupila ga kad je ljetos bila ovamo.moze li se to dobiti bez recepta i kako cu to traziti u apoteci?

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 18913
27.3.2010 21:20:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Vecer...Evo ja vas dan cust'',r'ba' ' jos traje al' v'djeh da je nas Anel bolestan pa napust'h sve da nap'se' koju...
Fel'x svako povracanje,svak' proljev 'oras Anelu dat' on ono ''a gotov 9 kg znac' 90 'l tecnost' da nadoknad' '' s'o ''al' gotov 10 kg pa s'o p'l' 100 'l hu'ane elektrol'ta na svak' proljev 'l' svako povracane,kup' sok'c od 'rkve ako nece to,skuhaj 'u r'zu s dosta 'rkv'ce to je na'a po'oglo,ne s'k'raj kod nas je se nakon 3 dana pocelo s''r'vat'...ako dob'je proljev daj 'u l'nex kapsulu '' s'o drug' dan proljev dob'l' rastvor' je u caj 'l' sok'c nek pop'je...zna' da s' se prepala ' ja sa' b'la al' da te obraduje' nesto nakon sed''ce '' s'o dob'l' prv' zub'c,'ozda je ' od toga tako je kod nas bar b'lo...
hvala mila a kad si mu flasu dala
Ja citav dan nisam sve pio humanu
Evo oko 21.popio 100ml.
pa sad neznam niko mi nerece ocul ga hranit vise i davat tu humanu znaci preko noci da nedajem nista ni flasu ni humanu
Tajra,mila user posted image user posted image hvala ti,ljubi mi pilice male

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 18914
27.3.2010 21:31:04   
mojbebac
felix draga ne sikiraj se, proci ce ..... mi kad smo bili u bolnici prosle sedmice mnogo beba je bilo sa istim ili slicnim simptomima.... dr kazu da je to normalno sa proljeca ..... cula sam da je nekima savjetovao da piju prolife tecnost, koja je dobra kod proliva i povracanja, pa da se raspitas ako neko zna i ima iskustva smijes li mu to dati....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18915
27.3.2010 21:39:12   
Apotekarka
Noa ziva sam a ti ja sam tako tako nije lose kako zna bitiuser posted image samo danima imam glavobolje kako proljece stihglo...Evo peglam vesa ko u prici...Linex u svakoj apoteci mozes uzeti bez recepta i smije se dati 3 put dnevno.,.
Felix Antonio je jeo isto kao i prije toga prvu vecer nije nista osim tih elektrolita pusti ga do jutra pa od sutra normalno sammo sam ja davala po pola doze i cesce npr 100 ml aptamila bez laktoze a inace pije 240 ili 230 pa pola kasice pa 10 ak kas te rize i mrkve pa postepeno povecavala i eto bi ok...odoh sad stvarno necu popeglati do nocas ako ovako nastavim...

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 18916
27.3.2010 21:39:56   
R&T@
IZVORNA PORUKA: noaa

Apotekarka m''a pa jes' '' m' t' z'va<'mg src="http://www.r'ngeraja.ba/forum/upf''es/sm''ey/zmeden.g'f"> trebam rod'c' u Norvesku pos'at' ''nex ' te e'ektro''te jer je njen bebac 3 tjedna 'mao pro'jev ' jedva z'vo djete osta'o jer gore doktor' kazu proc' ce<'mg src="http://www.r'ngeraja.ba/forum/upf''es/sm''ey/hud'cek1.g'f"> <'mg src="http://www.r'ngeraja.ba/forum/upf''es/sm''ey/hud'cek1.g'f"> <'mg src="http://www.r'ngeraja.ba/forum/upf''es/sm''ey/hud'cek1.g'f"> spas''a ga jedna zena koja je 'ma'a ''nex kup''a ga kad je 'jetos b''a ovamo.moze '' se to dob't' bez recepta ' kako cu to traz't' u apotec'?

Samo trazis Linex kapsule, ne treba ti recept!
U Sa im je cijena, cini mi se, 8 KM. 

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 18917
27.3.2010 21:54:48   
škorpija
feliks dobro kae apotekarka, mi smo na 10 kg znači trebali popiti oko litru humana elektrolit otopine u toku 24 sata, ja sma svome pravila po 100 ml pa koliko popije. e sad malo me buni sto spominjes i hranu, znači postoji humana elektrolit otopina koja je u obliku praha i razrjeđuje se sa prokuhanom vodom, to je bezbojna tecnost, slatkog okusa i mirisa banane, a opet postoji i humana 9 AD mlijeko sa oksuom banane, koja se pravi kao i obično mlijeko i daje se bebi umjesto npr aptamila ili hippa. e ta humana Ad mlijeko se daje kad dijete ima proljev i ona je ba protiv proljeva.
apotekarka koliko sam skontala feliks je kupila prolife probiotike u onih 10 bocica i nama je to isto dr. preproručila umjesto linexa, ali u mog bebeija je bilo po 10 stolica na dan i zato sam davala i prolife i linex, ali bogami nista nije pomoglo dok sam nije stao 7 dan.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 18918
27.3.2010 22:50:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Atarka
En'sa_sara, pa ko''ko se ceka na up's za jas''ce? V'd's, n'sam o tome razm's'ja'a, a za 6 mj.cu ga vjerovatno morat' up'sat' negdje ''' nac' neku zenu.
Puno vas pozdrav'jamo 'z suncane K'aduse.

Ne ceka se tako dugo nego ja imam namjeru da ga upisem tek u septembru pa racunala da imamo jos 6 mj. user posted image user posted image  Mi smo na vrijeme rezervisali user posted image

(odgovor članu Atarka)
  Neposredna veza do poruke: 18919
27.3.2010 22:54:38   
dafri
felix ao nam je druga, nadam se da ce brzo proci

tajra znam gdje je taj centar,nadam se da će se igracka  smizli svidjetiuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18920
27.3.2010 22:56:52   
Anoniman
A joj felix user posted image user posted image  zelimo brzo ozdravljenje Anelu user posted image user posted image

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 18921
28.3.2010 8:24:03   
Anoniman
joj ene nisam oka sklopila sinoc anel je svaki sat se budio plakajuciuser posted image zeludac me boli od brige ziga bozija,jela nisam nista nemogu
On je sinoc dva puta jeo nije povratio
A jutros povrati
Zvala sam ped.rekla je ako jos jednom povrati da ga donesem u bolnicu
Eh,sad me znaima on je povratio oko pola 8.Kad mu smijem pocet davat humanu
joj boze isikira se ziva gdje nas ovo snajdeuser posted image

< Poruku je uredio felix -- 28.3.2010 8:25:16 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18922
28.3.2010 8:41:41   
Anoniman
nema A.proliv samo povracanje .Pije humanu bez problemam a cim dam hapu hoce jede i neprokuha u njemu ni 5min.povrati sveuser posted image
Sve mi ispovraco jogi,u krevetcu
Danas cu davat opet humanu i prolife,al me strah ako opet povrati
A zao mi ga nejede nista,user posted image od juce izgubio 150gruser posted image
Samo da stane povracanje ...
Neznam dali bi povraco tu humanu kad bi dala da jede a mada sve povrati i caj
sto nebi smjeo caj,al et....nisam pametna vise...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18923
28.3.2010 8:47:22   
Mya_81 RR
Joj, felix, mila mogu misliti koliko se sekiras...

A ja taman sinoć oko 11 dosla na RR samo da vidim ima li kakvih informacija s vama i cujem neki zvuk u sobi kad Minja se probudila i povraća...joj, dusu je povratila...uzas... i ja sam pola noci onda samo gledala hoce li opet biti sta...djeluje ok i nije povracala vise, a jela je dva puta poslije...

Sretno, mila i ne daj se user posted image user posted image user posted image user posted image

I nadam se da vas nece ostaviti u bolnici user posted image

Ljubimo vas!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18924
28.3.2010 8:48:32   
Mya_81 RR
I bolje je da mu kolicinski ne dajes puno odjednom da pije...bolje pomalo a vise puta...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 18925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  755 756 [757] 758 759   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  755 756 [757] 758 759   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *