Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:38:30
M kao Mama
Ne, znam, ja nikada nisam dola u japankama na posao, niti u majčici na bretele, jedini moj izlet po pitanju takve ili slične vrste obuče bile su aladinke, koje sam zaista često nosila, ali, opet zatvorene su na prstima
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:39:03
SailorMoon
Ja imam veliki problem sa cipelama. Pozada mi je peta uska, tako da mi sve noga ispada iz cipela. Mogu one biti toliko male, da suze idu, ali pozada opet noga ispada. Tako da ja samo mogu nositi cipele koje imaju neki kajsic.
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:40:10
Anoniman
joj ja sam atipicno zensko...ja vam mrzim cipele kupovati...ja jedne nosam dok ih nerazvalim ...e jedino japanke...njih imam brat bratu da ne lazem oko 20 kom....raznih...od sportskih/obicnih do fensi smensi...i svake godine kupim barem 3-4 para
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:42:19
veeseelaa
Boga mi maica na bretele je obavezna, ne pada mi na pamet da se po medjaru kuham na poslu E sad ako imam neki sastanak taj dan ili obavit posao gdje ce biti "ozbiljnije" raje obucem nesto "skromnije" A ima japanki boli glava, tako da izgledaju extra i Boga mi bi ih i moj dir nosio al nema para
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:43:45
M kao Mama
Ma, ja se u potpunosti slaem s vama, ali jednostavno vrsta posla mi je nalagala da se tako oblačim od prvog dana, tako da sam hama evo već sedam, osam godina navikla na taj stil, i sada mi je nezamislivo da i pomislim da u japankama dođem na posao, Naravno, da ih imam u ormaru, ali one su za vikend rezervisane ili za etne after five, hahahah
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:46:38
veeseelaa
a mama alma ti izgleda radis u nekoj drzavnoj instituciji mozda postoji kod vas pravilo o oblacenju kao npr u bankama, kaze meni snaha kod nje u banci zabranjeno nositi obucu gdje se vide prsti koja glupost a kaze muskarci moraju nositi odijelo, valjda da lakse prevare klijenta Mene kad neki prijatelji vide zimi u bundi vele jesil to posla da nekog prevaris
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 9:51:12
veeseelaa
ma da sve ovisi gdje radis, kakve su ti obaveze taj dan, da li ocekujem stranke i sl E sad ako si na salteru ne mozes brate biti u maici na bretele itd ne ide Al ako imas svoju kancelariji i znas da neces imati posjetioce sa strane zasto da ne
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 10:02:14
SailorMoon
Ja vala imam cudne noge, nemogu da nosim japange, nazulje me medju prstima. Sve sam probala. Sto se tice ljet vala kao sto vesela kaze, zavisi dali taj dan imam neki meeting ili ne. A inace sam u vjek u britelama, babydoll itd. suknje, haljine. Nemogu se topiti na poslu i obavezno sandale!
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 10:24:40
ivana st
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ne, znam, ja n''ada n'sam dola u japan'ama na posao, n't' u majč'c' na bretele, jed'n' moj 'zlet po p'tanju ta've 'l' sl'čne vrste obuče b'le su alad'n'e, 'oje sam za'sta često nos'la, al', opet zatvorene su na prst'ma
I kod mene isto, nikad nisam ni u kolu, na faks ni na posao dola u lapama ili majci bez rukava. Ja oboavam cipele i koliko ih god imam uvijek vidim neke to bi ih kupila, pa često znam zaobilazit izloge sa cipelama . Malo je OT ali mi je to jedna draga uspomena u cijelom jadu koji sam tad osjećala.Kad sam se vratila sa kiretaze kući, mm zna koliko oboavam cipele, i da bi me malo oraspolozio i skrenuo misli, govori on meni "znas kako se djeci kad dođu iz bolnice uvijek neto kupi, e pa ja sam tebi kupio ono to ti najvise volis".Sunce moje mi kupilo crne lakirane salonke sa visokom tankom potpeticom .Pogodio i broj i model, kao da sam ih i sama birala.
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 11:42:30
teacher75
ja strasno volim japanke i sandale rimljanke, imam ih nekoliko u raznim bojama. kao sto je rekla veeseelaa, ne zuljaju sve japanke, treba potrefiti model. ljeti nema sansi da bih izdrzala u zatvorenoj obuci. medjutim, nama je uskoli zabranjeno dolazit u bretelicama, kracim suknjama, bermudama, pa jedva cekam raspust jer se skuham na poslu
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 13:36:24
acudesa
Kad sam na poslu: Pokrivena ramena, suknja ne kraća od koljena i cipele, papuce...sa zatvorenim prstima...to je pristojno, odvratno mi je vidjeti sluzbenice u "nepropisnoj" odjeci....
Ja se ne moram pridrzavati ovih pravila, ali se ja ljepse osjećam kad sam "u skaldu"... ove cipelice kao kod Skvo su mi bas "pristojne kancelarijske"....
A, cipel-tene ili tene-cipele su mi nesto nejsmjesnije to sam vidjela od obuce... Znate one, ko tene model-ali imaju PETU....kič da Bog sacuva Ni ja nisam neto visoka, ali kad sam u tenama, brate u tenama sam, a kad sam u cipelama na petu-u cipelama sam... Moja kolegica, poniska rastom, na izlet obukla TO..ne znam kako bih ih nazvala ...meni je smijesno...
A, za pravila oblacenja ...pa ne bi polugole slubnice hodale....
U nekim bankama, majice, koulje slubanika moraju biti pamučne ...ne smiju obući druge...meni je to super...OK, neke bi vjerovatno to postovale i bez pravila, ali to je za one druge...
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 20:58:40
škorpija
postoje li na ovom svijetu cipele sa petom od nekih 8 cm ali da su ono bas, bas udobne, a sto se tiče obuće,, hvala bogu moj posao je takav da ne moram nositit nikakve tetaste cipele, stvarno ih ne volim, ali da to posao zahtjeva sigurno bih se prilagodila, shvatila bih to kao radnu uniformu i gotovo. ja volim bebi obuću, kao za curice
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 21:01:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: škorpija
postoje li na ovom svijetu cipele sa petom od nekih 8 cm ali da su ono bas, bas udobne, a sto se tiče obuće,, hvala bogu moj posao je takav da ne moram nositit nikakve tetaste cipele, stvarno ih ne volim, ali da to posao zahtjeva sigurno bih se prilagodila, shvatila bih to kao radnu uniformu i gotovo. ja volim bebi obuću, kao za curice
uh, ni ja ne volim tetaste cipele nikako! zato sam u cizmama dok god to mogu, pa onda u baletankama na poslu a vani ponekad u tenama, kad je ljeto u rimljankama ili japankama, ostalu vrstu obuce uopce ne nosim niti toga imam u svom ormaru
RE: Obuća....udobnost, modeli, gdje kupiti 26.3.2010 23:28:31
taurus
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Drage Taurus i mamina princeza, neka su vam sa srecom...
A vezano za model cipele, ja jednostavno ovakve volim, elegantne na poslu...
Imam ja i "veselih modela" ali oni su za setnju i slicno....generalno, ne volim, npr. platnene cipele, u tom slucaju nosim tene...tako da dok je laka, koze i slicno moj izbor su uvijek elegantne cipele...a kao i sve, svaka cipela se nosi na svoj nacin, cipela nikada nije individualna, uvijek treba gledati total look...
Hvala i potpisujem u cjelosti. Ja sebi ne mogu pomoći uvijek biram elegantne modele a tako se i oblačim. Narvno imam stvari za vikend i slobodno vrijeme koje su susta suprotnost od onoga sto nosim na poslu. Visoka peta mi ne trba jer imam dovoljno visine. Skvo i Mamina princeza u gradu ćemo se prepoznati po cipelama