|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
24.3.2010 1:14:22   
aicha
to pivo kao pivo /bez alkohola/ i nije toliki problem samo po sebi (jer su podijeljena misljenja oko toga zadrzava li ili ne odredjeni dio alkohola, a ja mislim da ne jer ga i u Saudiji prodaju) vec je pozadina veci problem.
Problem je u ljudima koji ga konzumiraju jer izgleda jos nisu izgubili ljubav prema dzehlu i dunjaluku i ono lose su zamijenili nekom alt_ernativom iz sjecanja i vezanosti za proslost i oponasanja nevjernika i dzahila. To je problem. On se fizicki rastao a srce mu vezano za pivo pa eto da zamijeni kojekakvim bezalkoholnim....

glupost

takodjer tu spadaju i ljudi koji pretjerano slusaju ilahije...i oni se nisu bas srcem rastali sa muzikom i vezali srce za Kur''an vec traze zamjenu i srce im je jos vezano za isto...ilahije su kao sol, u granicama mogu pospjesiti i probuditi srce a prekomjerno ga umrtviti i odvratiti od slusanja Kur''ana

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 426
24.3.2010 1:15:42   
aicha
btw i ja sam od onih "placenih" za svoje prekriveno tijelo user posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 427
24.3.2010 8:43:54   
Lalana
IZVORNA PORUKA: mamica87

Da vas pitam jos nesto ali je ot sto se tice hidzaba-e ovako sta mislite o bezalkoholnom pivuuser posted image Ja sam nekad davno gledala reportazu i tu su utvrdili da ima neki mali procenat alkohola ali eto kome god da spomenes napravi se zbrka.Za moj pojam vjernika ne bi trebalo ni to bezalkoholno pivo privlacit!Zanima me vase misljenje o tomeuser posted image

Ja ne bih bezalkoholno pivo vezala za prijasnje zivote, pa da ljudi na taj nacin "nadoknadjuju" pravu pivu tj. alkohol.

U bezalkoholnom pivu nema alkohola, tretira se kao i svako drugo osvjezavajuce pice, kao npr. cola.

E sada druga je stvar sto ga ljudi izbjegavaju zbog toga sto ih to podsjeca na alkohol i uzivanje u njemu, ali da kazemo da je zabranjeno,, to ne mozemo.

Uostalom, draze mi je da ljudi piju ovu koja nije zabranjena nego pravu pivu, u svakom slucaju je to bolje.

Ali evo npr. mom babi je ponudjena, ali covjeku se bukvalno gadilo da je proba jer ga podsjeca na alkohol i dzaba.

< Poruku je uredio Lalana -- 24.3.2010 8:44:58 >

Moje tri srece...

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 428
24.3.2010 10:27:21   
jasmin
Moram priznati da je i mene zbunio citat iz knjige `Poroci`...gdje se navodi u casopisu "Consumer" Potrosaci,kojeg izdaje Americka organizacija za hranu i lijekove (FDA) u clanku objavljenom u svesku 20,br.7.od septembra 1986 god.pod naslovom:"Pivo i vino bez alkohola-koliko je to blizu istini?,autor clanka dr.Rodzer Miler kaze:Izraz `bezalkoholno` upotrebljava se za svako pice koje sadrzi manje od 0.5 % alkohola uz usporedbu sa obicnim pivom koje sadrzi 4% alkohola,blagim pivom koje sadrzi 3% alkohola i vecine vina koje sadrze 12 % alkohola."
On zatim kaze:"Pice za koje se kaze `bezalkoholno pivo` nije moguce da bude potpuno bez alkohola jer ne postoje hemijske metode pomocu kojih se moze odstraniti alkohol iz nekog pica."
Doktor Miler dalje kaze:"Americka organizacija za hranu i lijekove(FDA),potvrdila je naziv `nealkoholna pica (non alcoholic) za pica koja sadrze manje od 0.5 % alkohola.
Medjutim,ta agencija usprotivila se nazivu bezalkoholna pica (alcohol free),jer to znaci da je odstranjen sav alkohol kojeg sadrzi to pice,a to je suprotno istini."
Ja ga ne volim ni pomirisati,jednostavno ne volim.Doduse,nisam ni sa sokovima plaho jaran :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 429
24.3.2010 10:28:02   
BUBAL
selam alejk
da malo promijenimo ovaj vaš copy - paste
evo slika jedne lijepe haljine.
user posted image

"Ljubav pretvara gorko u slatko, zemlju u prašinu, mutno u najčišće, bol u ozdravljenje, tamnicu u bujnu bašču, bolest u blagodat, ugnjetavanje u milost. Ona smekšava željezo, topi stijenu, oživljava umrtvljenog..." Dž. Rumi

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 430
24.3.2010 10:30:03   
mamica87
I ja takoder mislim da je nemoguce da nema alkohola u njemu-sejtansko djelo zavelo pola svijetauser posted image Najgore mi je kad cujem hadzija pije bezalkoholno pivouser posted image pa sta ce mu to i bezalkoholno pivo ne vodi ga nicemuuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 431
24.3.2010 10:30:35   
mamica87
Bubal prelijepa slikauser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 432
24.3.2010 10:34:48   
BUBAL
hvala user posted image bit će toga još

"Ljubav pretvara gorko u slatko, zemlju u prašinu, mutno u najčišće, bol u ozdravljenje, tamnicu u bujnu bašču, bolest u blagodat, ugnjetavanje u milost. Ona smekšava željezo, topi stijenu, oživljava umrtvljenog..." Dž. Rumi

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 433
24.3.2010 10:36:46   
BUBAL
to je sa aydanove stranice
http://www.aydan.com.tr/

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 434
24.3.2010 10:41:27   
jasmin
Draga Bubal,haljina je prekrasna,idealna za neke svecanije prilike,npr,mi ovdje po zavrset_ku jedne godine skole imamo skolske proslave i samo su zene prisutne pa bih voljela zablistati u jednoj takvoj.Ili pak svadbe koje su ovdje jako zanimljive.I za bajramsku proslavu je odlicna!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 435
24.3.2010 10:50:46   
Hannan
Pivce:) ja isto mislim da je to nepotrebna stvar.Hvala Bogu pa i mm tako misli.
A ova haljina je prelijepa, ja od prosle godine imam namjeru ovako nesto sasiti, jer kod nas kosta oko 200km ili i preko, previse brate:)Ima ona jos jedna mislim da je u katalogu odmah na sljedecoj strani, zelena sa bez na struku, i ona mi je preeelijepa.

ne znam jesma li stavljala ovaj link http://www.eastessence.com/catalog/ABAYA_AND_JILBAB-9-3.html salju u BiH, ove sto su oko 30$ sa postarinom (13$)do nas dodju oko 60KM, a bas ima finih i lijepih:)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 436
24.3.2010 11:11:02   
w.pooh
Samo da vam napišem ovo za pivo da ne nagađate šta je kako je user posted image user posted image
Postupak pravljenja bezalkoholnog piva je isti kao i postupak pravljenja/kuhanja piva. Svi sastojci su isti: ječmeni slad, kukuruzna krupica, hmelj i voda. Znači postupak kuhanja i filtracije je isti, samo se posebnom metodom vakuma "izvuče" alkohol iz njega i tog istog alkohola ostane oko 0,001% što je zanemarljivo. Pa eto da znate i ove podatke, da ne otvarate raspravi i na tu temu user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 437
24.3.2010 11:14:29   
mamica87
Ja sam vise mislila na ljude koji su vjernici pa piju to pivo et ne je 0.0001% ne smije po pravilu ni touser posted image Ja nisam nagadfala vec sam gledala reportazu na njemackom gdje su pricali o tome user posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 438
24.3.2010 11:47:03   
aicha
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga Bubal,haljina je prekrasna,idealna za neke svecanije prilike,npr,mi ovdje po zavrset__ku jedne godine skole imamo skolske proslave i samo su zene prisutne pa bih voljela zablistati u jednoj takvoj.Ili pak svadbe koje su ovdje jako zanimljive.I za bajramsku proslavu je odlicna!

potpisujem

BUBAL, struk je previse naglasen...ipak oko dijamanta ne treba svila biti previse priljepljena, treba mu prostora da "dise" heheuser posted image
takodjer boja vise privlaci nego sto odvlaci paznju

kako je jasmin i napisala..ok za neke prilike i medju zeneuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 439
24.3.2010 11:48:37   
aicha
IZVORNA PORUKA: Lalana

Ali evo npr. mom babi je ponudjena, ali covjeku se bukvalno gadilo da je proba jer ga podsjeca na alkohol i dzaba.

vidis da je kod mene i kod tvog rhm. babe ista skola bila :)))

user posted image

< Poruku je uredio aicha -- 24.3.2010 11:51:50 >

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 440
24.3.2010 12:12:55   
mamine oci
aicha selam ma gdje si ti zeno nema te nigdje e nek si nam se javilauser posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 441
24.3.2010 12:16:57   
aicha
evo me zenouser posted image

zadeverao me dunjauser posted image

hajren

kako si ti,slusaju li momci???

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 442
24.3.2010 12:19:02   
mamine oci
bas sam se pitala gdje si trazile te ja i vesela i u potrage za forumasiceuser posted image bila vesela kod mene u nedjelju na slatku sunetili fatiha i bas smo pricale kako nam falis na forum uvjek imas lijepih savjeta Allah da te nagradi...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 443
24.3.2010 12:22:15   
mamica87
Mamine oci cestitam na sunetu da se momak brzo oporavi ako Bog dauser posted image

Benjamin 17.07.2009

Neposredna veza do poruke: 444
24.3.2010 12:24:10   
mamine oci
veceras u 18h ima predavanje,muallime, hfz. Nermine Pezić o Poslaniku, salallahu alejhi we selem.
zeski edukacioni centar "Mosus"
InsAllah ako me nista ne sprijeci dolazim...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 445
24.3.2010 12:25:24   
aicha
IZVORNA PORUKA: mamine oci

bas sam se pitala gdje si trazile te ja i vesela i u potrage za forumasiceuser posted image bila vesela kod mene u nedjelju na slatku sunetili fatiha i bas smo pricale kako nam falis na forum uvjek imas lijepih savjeta Allah da te nagradi...

oo masaAllah

poselami i veselu uzivo kad sjedile. Mah...malo dok me prodju ovi stresni periodi pa eto mene sa vama insaAllah i uzivo

nego, vidim masaAllah sada dosta sestara na forumu...gdje li su se skrivaleuser posted image

Neposredna veza do poruke: 446
24.3.2010 12:25:44   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: mamica87

Mamine oci cestitam na sunetu da se momak brzo oporavi ako Bog dauser posted image

mamaic87 hvala on MasAllah se oporavio u velke pravi nestasluku jer ima 10 dana od sunetauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 447
24.3.2010 12:28:12   
mamica87
user posted image user posted image neka ga malo valja se oduziti za onu boluser posted image

Benjamin 17.07.2009

Neposredna veza do poruke: 448
24.3.2010 12:28:13   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: aicha

oo masaAllah

nego, vidim masaAllah sada dosta sestara na forumu...gdje li su se skrivaleuser posted image

ma tu su bile nego falila je jedna ovakva temauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 449
24.3.2010 12:29:33   
mamica87
Da vas pitam jel imate u sarajevu npr bazene ili teretane samo za zeneuser posted image Da li biste isle kad bi bilo tako nestouser posted image

Benjamin 17.07.2009

Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *