|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
8.3.2010 13:01:07   
Ben 10
Još ako doji jer vidim da je beba mala,nema šanse da joj ga uzme...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 201
9.3.2010 14:00:07   
Anoniman
Da vam se jos jednom zahvalimuser posted image user posted image ja sam njoj copy-paste vase  postove i linkove...danas je puno bolje, vidim da se psihicki sprema na sve s njegove strane...sto je, ja mislim, dobro

Puno ste pomogli...HVALA U NJENO IME

(odgovor članu Ben 10)
  Neposredna veza do poruke: 202
14.3.2010 18:45:05   
ivana199974
nazalost bojim se da ću se i ja morati ovdje obratiti za savjet
rastajemo se imamo dijete 11 mjeseci oboje radimo i mislim da ćemo ići na sporazumni
koliko traje parnica
kolika je alimentacija drugog roditelja
kako odprilike idu viđanja djeteta nećemo biti u istom gradu udaljenost 15 kilometara

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
22.3.2010 10:02:57   
luna77
znam da je alimentacija 25 %

(odgovor članu ivana199974)
Neposredna veza do poruke: 204
22.3.2010 10:19:53   
aya
IZVORNA PORUKA: ivana199974

nazalost bojim se da ću se i ja morati ovdje obratiti za savjet
rastajemo se imamo dijete 11 mjeseci oboje radimo i mislim da ćemo ići na sporazumni
koliko traje parnica
kolika je alimentacija drugog roditelja
kako odprilike idu viđanja djeteta nećemo biti u istom gradu udaljenost 15 kilometara

Ivana,

tvoj suprug ne moze podnijeti tuzbu za razvod braka dok dijete ne napuni 3 godine, sporazmno mozete zajedno, ali ste duzni, prije pokretanja postupka za razvod braka, podnijeti zahtjev za posredovanje fizickom ili pravnom licu ovlastenom za posredovanje; i to ovlastenoj osobi na čijem podrucju podnosilac zahtjeva ima prebivaliste (boraviste) ili gdje ste zajedno imali posljednje prebivaliste;  cilj ovog postupka je, da ukoliko ne uspije mirenje izmedju bracnih drugova, postigne se sporazum o ostvarivanju roditeljskog staranja, izdrzavanju djeteta i odnosu i kontaktu roditelja kome dijete nije povjereno sa djetetom; ako se vas dvoje ne dogovrite o ovim pitanjima organ starateljstva po svojoj ocjeni odlucuje o navedenim pitanjima; taj postupak moze najduze trajati 2 mjeseca; s tim Rjesenjem podnosite tuzbu za sporazumni razvog braka kod nadleznog suda i to takodje ne bi trebalo dugo trajati; ako budete saglasni o svim pitanjima sve bi moglo da se zavrsi na jednom rocistu;
nadam se da sam ti bar malo pomogla

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

Neposredna veza do poruke: 205
22.3.2010 10:22:07   
honey84
Kako se ja rastuzim kad vidim ove postove... Drzite se zene, budite jake... jer zena je stijena .. user posted image

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 206
22.3.2010 15:22:39   
ivana199974
podnijeti zahtjev za posredovanje fizickom ili pravnom licu ovlastenom za posredovanje

jeli to u centru za socijalni rad

(odgovor članu honey84)
Neposredna veza do poruke: 207
22.3.2010 15:32:23   
aya
IZVORNA PORUKA: ivana199974

podnijeti zahtjev za posredovanje fizickom ili pravnom licu ovlastenom za posredovanje

jeli to u centru za socijalni rad

jeste, s tim sto su mi rekli da pojedina fizicka i pravna lica, po odredjenoj cijeni (cini mi se cca300KM) to mogu obaviti, kako? - to zaistan ne znam

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

Neposredna veza do poruke: 208
23.3.2010 13:26:04   
ivana199974
raspitat ću se svakako

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 209
7.4.2010 18:56:59   
Anoniman
Da li uzeti u razmatranje razvod braka ako te muz sili da zivis sa njegovima, na selu, u ruznoj mahali? Finansijski ste u mogucnosti placati kiriju, do sada ste zivjeli pod kirijom u gradu.
Ne mogu dati vise detalja, molim za misljenja, bilo kakva, kako bi ste se ponasale da ste u slicnoj situaciji, imate djecu?

Neposredna veza do poruke: 210
7.4.2010 20:12:22   
sara.at
Ja bih na tvom mjestu malo razgovarala sa mm prije nego pokrenes razvod jer lako se razvesti a to nije razlog neki, pokusaj razgovarati sa njim prije svegauser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 211
7.4.2010 20:19:45   
Mirkica
 iskreno mislim da kod tebe i nema razloga za razvod (bar ne iz ovog napisanog )popricaj s muzem vidim imas djece zanci nisi od jcue s njim vec duze , vjeruj mi da i on voli i tebe i djecu i da pricom mozete stavr srediti pokusaj i njega svatiti  nadjite se nekako na pola puta 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 212
7.4.2010 20:29:31   
R&T@
Ako si upotrijebila pravi glagol "sili", tj. tjera na nesto na silu, onda treba uzeti u razmatranje.
Niko nikoga ne smije prisiliti na nesto....

Ali razmisli koji su njegovi razlozi(mozda stari bolesni roditelji, blizina radnog mjesta i sl.....), pa pokusajte razgovarati i rijesiti problem...

A nista na silu, ni sa jedne strane....

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 213
7.4.2010 20:35:00   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: tajra

Ako si upotrijebila pravi glagol "sili", tj. tjera na nesto na silu, onda treba uzeti u razmatranje.
Niko nikoga ne smije prisiliti na nesto....

Ali razmisli koji su njegovi razlozi(mozda stari bolesni roditelji, blizina radnog mjesta i sl.....), pa pokusajte razgovarati i rijesiti problem...

A nista na silu, ni sa jedne strane....

siliti zanci negoga na silu drzati negdje ne pustati ga van , s obzirom da ona ima i pristup netu nebih rekla da je mislila na istu silu kao i ti.
Ja sam se udala za covjeka koji zivi 1000 km od mojih njegovi su svi ili u ovom ili u okolnim gradovima , sta bih trebala sutra kad dobijem dijecu da zahtjevam da on ide samnom u BIH ili u Bec da zivi svasta, sama birala .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 214
7.4.2010 20:41:43   
aicha
ma kakav razvod zbog toga. Pricaj sa njim a ako ima opravdan razlog mozda ga trebas i razumjeti bar na neko vrijeme

ipak imate djecu...

sta ces sutra djetetu reci sto vidja babu/tatu u 15 dana jednom "eto sine mama se razvela od tate jer joj je ruzno zivjeti na selu"

mislim ne znam sad cijelu situaciju al mi zao djeceuser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 215
7.4.2010 20:42:31   
R&T@
To sto ti opisujes je zlostavljanje i zanemarivanje, a ne tjeranje na nesto...

Ako je to covjek koji zeli da bude samo po njegovom, da samo on odlucuje o tako vaznoj stvari kao sto je mjesto stanovanja, onda se nema o cemu pričati....

Ali mi znamo samo jednu stranu price, pa sam pitala koji su njegovi razlozi.
Mislim objektivni razlozi, a ne samo zelja da bude sa svojim....

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 216
7.4.2010 20:49:18   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: tajra

To sto ti opisujes je zlostavljanje i zanemarivanje, a ne tjeranje na nesto...

Ako je to covjek koji zeli da bude samo po njegovom, da samo on odlucuje o tako vaznoj stvari kao sto je mjesto stanovanja, onda se nema o cemu pričati....

Ali mi znamo samo jednu stranu price, pa sam pitala koji su njegovi razlozi.
Mislim objektivni razlozi, a ne samo zelja da bude sa svojim....

ako me neko na nesto sili protiv moje volje onda je to takodje zlostavljanje i zanemarivanje mojih interesa , ali ovo niej tema , nego draga nasa samo ti pricaj s muzem ividi da sredite situaciju .

BA 13.12.2008

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 217
7.4.2010 21:31:02   
brzamala
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da li uzeti u razmatranje razvod braka ako te muz sili da zivis sa njegovima, na selu, u ruznoj mahali? Finansijski ste u mogucnosti placati kiriju, do sada ste zivjeli pod kirijom u gradu.
Ne mogu dati vise detalja, molim za misljenja, bilo kakva, kako bi ste se ponasale da ste u slicnoj situaciji, imate djecu?

Razvod braka bih uzela u razmatranje ako bi mi postalo nepodnosljivo zivjeti sa mm, a do tada bih sve sto mi se ne svida, cime nisam zadovoljna u nasem odnosu, nasem braku, njegovom ponasanju nastojala rijesiti razgovorom, razgovorom, razgovorom.  A prije razgovora bih prvo rascistila sa sobom je li ne zelim ja da zivim na selu jer mi je ugodnije u gradu, ili zato sto je lakse, npr. djeci u skolu, imaju vece mogucnosti i slicno, i onda povlacila takve adute, za koje mislim da bi " naveli vodu na moj mlin." Iskreno, mislim da se vecina stvari u braku moze rijesiti razgovorom, strpljivoscu i pravim argumentima. Razvod je zadnje na sta bih pomislila.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 218
16.4.2010 0:42:53   
mina01
Moram se i ja ovdje upisati......

Presretno razvedena,inace imala jako los brak.... Od cijele te price jedino pozitivno je moj dragi Ammar koji je sa mnom,tako da od mene ima pored ogromne majcine ljubavi ima i ocevu (otac ga nije ni vidio/pitao za njega godinama) Zivim sa roditeljima i sa mojom srecicom............

Dugo nakon razvoda nisam vjerovala nikome,al valjda me je sudbina spojila sa jednim momkom sa kojim sam i dan danas (nepune 3god)user posted image user posted image user posted image tako da sam sad presretnaaa,valjda sam i zasluzila

U svakom slucaju mi je sad super,kada sam kuci gledam Ammara kako odrasta u jednog sretnog i pametnog djecaka,kojeg volim toliko da ni sama neznam opisati.............. a kad sam vani opet imam nekog ko me razumije i ko me sasluse i voli,sto nikada do sad(pa ni u braku) nisam dozivjelauser posted image user posted image

uglavnom žene poenta moje price je da ako je brak toliko loš(a moj je bio) nije strasno ni razvest se,bolje prvenstveno radi djeteta,da nebi raslo u takvoj sredini, a kasnije i radi vas

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 219
16.4.2010 1:06:27   
Amelaa RR
Draga mina01 hvala ti od srca sto si s nama podijelila svoju zivotu pricu..koja nosi mnogo pouke...Nadam se da ces se sto vise druziti s nama. Pusa tebi i preslatkom momku Ammaru..

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu mina01)
Neposredna veza do poruke: 220
16.4.2010 15:31:22   
sarayka
IZVORNA PORUKA: mina01

Presretno razvedena,inace imala jako los brak.... Od cijele te price jedino pozitivno je moj dragi Ammar koji je sa mnom,tako da od mene ima pored ogromne majcine ljubavi ima i ocevu (otac ga nije ni vidio/pitao za njega godinama) Zivim sa roditeljima i sa mojom srecicom............

Dugo nakon razvoda nisam vjerovala nikome,al valjda me je sudbina spojila sa jednim momkom sa kojim sam i dan danas (nepune 3god)user posted image user posted image user posted image tako da sam sad presretnaaa,valjda sam i zasluzila

U svakom slucaju mi je sad super,kada sam kuci gledam Ammara kako odrasta u jednog sretnog i pametnog djecaka,kojeg volim toliko da ni sama neznam opisati.............. a kad sam vani opet imam nekog ko me razumije i ko me sasluse i voli,sto nikada do sad(pa ni u braku) nisam dozivjelauser posted image user posted image

uglavnom žene poenta moje price je da ako je brak toliko loš(a moj je bio) nije strasno ni razvest se,bolje prvenstveno radi djeteta,da nebi raslo u takvoj sredini, a kasnije i radi vas

Ti si moja ljubavvv velika user posted image user posted image user posted image

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu mina01)
Neposredna veza do poruke: 221
17.4.2010 12:45:35   
DZANINI

kako divan post oraspolozila si me vjeruje mi...svaka cast pa covjek nastavi a ustvari mora nastavit dalje a jos lakse je ako ti Bog posalje nekog ...ipak u dvoje je sve lakse..i moj brak je na rubu razvoda....i sve covjek duma kako dalje ...jel moj zivot gotov ja i moje dijete i nikad vise niko...Drago mi je tako da si sretna...pa da kosto kazes covjek to zasluzi i sve ima svoje...zelimo ti svu srecu vel poljubac za Amara i tebe sve najboljeee

(odgovor članu mina01)
Neposredna veza do poruke: 222
17.4.2010 12:50:53   
sarayka
IZVORNA PORUKA: DZANINI

kako divan post oraspolozila si me vjeruje mi...svaka cast pa covjek nastavi a ustvari mora nastavit dalje a jos lakse je ako ti Bog posalje nekog ...ipak u dvoje je sve lakse..i moj brak je na rubu razvoda....i sve covjek duma kako dalje ...jel moj zivot gotov ja i moje dijete i nikad vise niko...Drago mi je tako da si sretna...pa da kosto kazes covjek to zasluzi i sve ima svoje...zelimo ti svu srecu vel poljubac za Amara i tebe sve najboljeee

Hvala u njeno ime...
Inače to je moja seka user posted image koju user posted image najjjjvišeee!!

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 223
17.4.2010 13:01:29   
aicha
svakako bolje dobar razvod nego los brak!!!

I razvod je normalna stvar, i svakome se moze desiti.

minauser posted image  svaka cast

saraykauser posted image  tebi i tvojoj seki. I moja seka se razvela, ja sam presretna zbog toga jer je u zadnjih 4 mjeseca njenog braka 20kg smrsala. Vec je proslo 2 godine od njenog razvoda, nisu imali djece. Sada je zarucena i treba da se uda insaAllah.

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 224
17.4.2010 16:58:19   
mina01
Hvala vam super ste sviuser posted image user posted image user posted image user posted image ,saljemo vam Ammar i ja veeeeelikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image posebno mojoj siss i tetkinoj dusi Miji

Dzanini@ nemoj biti tuzna,ako se tvoj brak nemoze sacuvati,nije strasno razvesti se....Sigurno tebe i tvoje dijete ceka sreca, vjerovatno bolja nego do sad, jer dijete najvise ispasta u losem braku,jer je kuca puno nervoze i svadje...Zar nije bolje da te vidi raspolozenu i nasmijenu pa i ako nisi u braku
Nije lako u pocetku,to sigurno al samo sagledas pozitvne strane i odma ce ti biti lakse... Ne znam ja sam nekako u pocetku kad bi se sjetila nekog "lijepog" momenta sa mm, odma bi mi nekako mozak sam prebacio na one ruzne(kojih je bilo vise) tako da odavno nerazmisljam o tome,nezelim se uopste podsjecat.........
I nemoj govoriti da ti je zivot gotov,ja mislim da je to tek pocetak koji uz sebe nosi nesto najljepse,i sudbina ce ti donijeti isto kao i meni nekog ko te razumije i ko prihvata to sve jer te voli,jer mu je stalo to tebe,a vjeruj mi da ces se i ti osjecat voljeno i lijepo i tek ces tada vidjeti koliko ustvari vrijedis sa svojim djetetom i sa osobom koju ces i ti zavoljet,al naravno dijete je uvijek na prvom mjestu.............Puno sreceee ti zelim i puno poljubaca vam saljemo Ammar i ja

Jojjjjjjjjj sto se ja napricaaauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *