|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
7.2.2010 15:27:36   
enna
Nur zaista mi je zao sto prolazis kroz pakao ali misli na svoju bebicu i znas da sikiracijom nista dobro neces ucinit mada znam da je nemoguce ne sikirati se.Budi jaka dolaze ljepsi dani bez boli i suza ocigledno te nije vrijedan ako je tako postupao i dozvolio da ode zena koja ce biti majka njegovom djetetu ma nemam rijeci ipak sretno imas podrsku nas forumasica!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 176
13.2.2010 14:37:13   
ivanak
Kod nas je zakon ( koliko ja znam ):
Ako se razvodii ima se djece možeš tražiti pola imovine stečene u braku.
Što se tiče toga stana, ti u pravilu i nemaš pravo na to i žao mi je zbog toga....
jedino ga možeš tužiti ako si ti plaćala rate kredita od stana, iako nije na tebi... - ako je bilo to

Ovo je možda OT, ali ja moram to reći. Ja da imam problema u braku, ako ih ne mogu rješiti, ja bi se razvela bez obzira na sve i na djete i na sve ostalo. Ne bi mene nitko matletirao pa taman imala petoro djece ( a to je najčešći razlog zašto se ne razvodi i paćena strana sve trpi ).

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 177
8.3.2010 10:16:48   
Anoniman
Drage moje,

ovako, na zalost, meni bliska osoba je pred razvodom. Ima dijete od 5 mjeseci, ima kretena koji je verbalno maltretira...prijeti joj da ce u slucaju da ona zatrazi razvod on zatraziti skrbnistvo nad djetetom. Ona trenutno ne radi (dobila je otkaz kada je zatrazila bolovanje u trudnoci) ali isto tako nije bez "kuceta i maceta"...hocu reci, da ima roditelje koji su naravno spremni da joj pomognu dok nestane na svoje noge...kod njih bi i zivjela.

Kakav je zakon? Ima li on zaista sanse da joj oduzme dijete samo na osnovu toga sto ona ne radi?  Ima li negdje online zakon da joj posaljem link da se malo smiriuser posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 178
8.3.2010 10:27:21   
anidla
ja mislim da joj on ne moze uzeti dijete, tj, da njemu dodjele skrbnistvo, sve dok je ona sposobna brinuti se o njemu, tj. da nema mentalnih problema...bar ja tako mislim....a druga stvar nema veze sto ona ne radi a on radi, on njoj treba placati alimentaciju, i mislim cak vecu jer ona nije u radnom odnosu...majka uvijek ima prednost nad ocem sto se tice skrbnistva....

nadam se da ne grijesim i nadam se da ce tvoja prjateljica biti sretna bez tog kretena....nekad je gore verbalno malteritarati nego ista drugo....

sretno user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 179
8.3.2010 10:30:24   
salmy
Ja sam cula da postoji novi zakon........dok beba ne napuni 3godine partneri se ne mogu razvesti! ako je neko bolje upucen moze me ispraviti(ako grijesim),malo cudan zakon ali me stavrno zanima jeli to tacno? 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 180
8.3.2010 10:30:50   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: dadada

Drage moje,

ovako, na zalost, meni bliska osoba je pred razvodom. Ima dijete od 5 mjeseci, ima kretena koji je verbalno maltretira...prijeti joj da ce u slucaju da ona zatrazi razvod on zatraziti skrbnistvo nad djetetom. Ona trenutno ne radi (dobila je otkaz kada je zatrazila bolovanje u trudnoci) ali isto tako nije bez "kuceta i maceta"...hocu reci, da ima roditelje koji su naravno spremni da joj pomognu dok nestane na svoje noge...kod njih bi i zivjela.

Kakav je zakon? Ima li on zaista sanse da joj oduzme dijete samo na osnovu toga sto ona ne radi?  Ima li negdje online zakon da joj posaljem link da se malo smiriuser posted image

ja da sam na njenom mjestu ja bi njega prijavila prvo policiji za maltretiranje kako bi kasnije lakše njemu osporila eventulano skrbništvo
Znam da je zakon na strani majke al on ako ima novca, ne daj Bože, da ne uradi kakve nebuloze i ne oduzme joj dijete, predostrožnosti radi uradila bi gore navedeno
Sud nikada neće dati dijete čovjeku koji maltretira svoju ženu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 181
8.3.2010 10:31:16   
lilith
po nasem zakonu ukoliko je ona mentalno sposobna da se brine o djetetu,nema sanse da joj uzme bebu...osim u rjetkim slucajevima navedenog majka uvijek dobije skrbnistvo..imas na netu porodicni zakon bih pa proguglaj

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 182
8.3.2010 10:32:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

ja mislim da joj on ne moze uzeti dijete, tj, da njemu dodjele skrbnistvo, sve dok je ona sposobna brinuti se o njemu, tj. da nema mentalnih problema...bar ja tako mislim....a druga stvar nema veze sto ona ne radi a on radi, on njoj treba placati alimentaciju, i mislim cak vecu jer ona nije u radnom odnosu...majka uvijek ima prednost nad ocem sto se tice skrbnistva....

nadam se da ne grijesim i nadam se da ce tvoja prjateljica biti sretna bez tog kretena....nekad je gore verbalno malteritarati nego ista drugo....

sretno user posted image

sve sam ja ovo njoj i rekla, ali mi treba zakon...posto je ona naravno nesigurna...ja mislim da se po zakonu dijete dodjeljuje ocu jedino u slucaju da je majka, kao sto si ti rekla, mentalno nesposobna, ovisnica etc. sto naravno nije slucaj...pogotovo kada se radi o tako maloj bebi...Ali bih ja voljela da svoje argumente potkrijepim zakonom...da je smirim...

< Poruku je uredio dadada -- 8.3.2010 10:33:51 >

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 183
8.3.2010 10:35:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Drage moje,

ja da sam na njenom mjestu ja bi njega prijavila prvo policiji za maltretiranje kako bi kasnije lakše njemu osporila eventulano skrbništvo
Znam da je zakon na strani majke al on ako ima novca, ne daj Bože, da ne uradi kakve nebuloze i ne oduzme joj dijete, predostrožnosti radi uradila bi gore navedeno
jucer je cak i policiju zvala...valjda je krenuo s djetetom

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 184
8.3.2010 10:36:36   
pocahontas

Drage moje,

http://209.85.129.132/search?q=cache:911nk87jmc8J:djeca.110mb.com/PZFBiH.pdf+porodicni+zakon+bih&cd=1&hl=bs&ct=clnk&gl=ba

pogledaj član 43.

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 185
8.3.2010 10:36:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy

Ja sam cula da postoji novi zakon........dok beba ne napuni 3godine partneri se ne mogu razvesti! ako je neko bolje upucen moze me ispraviti(ako grijesim),malo cudan zakon ali me stavrno zanima jeli to tacno? 
A ja sam cula da do 3 godine dijete uvijek ide majci...osim naravno u iznimnim slucajevima...odoh gUglat zakon

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 186
8.3.2010 10:38:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

Drage moje,

http://209.85.129.132/search?q=cache:911nk87jmc8J:djeca.110mb.com/PZFBiH.pdf+porodicni+zakon+bih&cd=1&hl=bs&ct=clnk&gl=ba

pogledaj član 43.

e hvalaaaaaaaaaa pokyuser posted image ...a jel' to i znaci da ne moze uzeti dijeteuser posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 187
8.3.2010 10:40:33   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: pocahontas

Drage moje,

pogledaj član 43.

e hvalaaaaaaaaaa pokyuser posted image ...a jel' to i znaci da ne moze uzeti dijeteuser posted image

nisam abs expert za porodicno pravo ali mislim da je to stvar postupka nakon podnosenja tuzbe za razvod braka..utvrdjuju se sve cinjenice i okolnosti i onda sud donese presudu...mislim da nema egzaktne odredbe o tome da bas u tom slucaju dijete MORA pripasti tati ili mami..ne znam...morala bih se malo zadubiti...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 188
8.3.2010 10:47:17   
veeseelaa
Do sedme godine dijete ,u slučaju brakorazvodne parnice, se na starateljstvo dodjeljuje majci.Izuzetno rijetko se dodijeli ocu, ukoliko je majka psiho-šizo-mento bolesna
Nakon napunjenih 7 godina života, dijete ima pravo glasa-izbora staratelja.
I šta uopće znači Član 43?????? nema pravo na razvod braka user posted image  al halo oni se žele razvesti, da nema pravo al ako žena hoće razvesti s emogu
I šta će na silu u tom braku????????????????????

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.3.2010 10:49:15 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 189
8.3.2010 11:18:05   
Anoniman
Ovo sto vesela kaze...sada ni meni nije jasno...jel' to znaci da ona mora do djetetove trece godine ostati u braku s njimuser posted image ...Mislim, bas je maltretira, do sada samo verbalno...ali kod takvih kretena nikad ne znas kada ce verbalno nasilje preci u fizicko...je li ona mora cekati da on nju, nedaj boze, udari da bi imala zastituuser posted image

Neposredna veza do poruke: 190
8.3.2010 11:33:01   
mamalama
ne dada, ona moze pokrenuti postupak za razvod braka, ali muz nema pravo na to do navršenih 3 godine djeteta. Majka djeteta normalno moze podnijeti tuzbu za razvod braka, posebno s toga ako se on nasilnički prema njoj ponaša. (neka prijavi policiji i nadleznom organu socijalnog staranja)

A vesela nema zakonske odredbe koja govori o starosnoj dobi djeteta, kada se povjerava majci ili ocu... znaci porodicni zakon federacije ne poznaje razliku izmedju oca i majke , vec govori o roditeljima , sto znaci da teoretski i tako malo djete moze biti povjereno ocu, ali naravno da praksa ide u korist majke pa se djeca do određene starosne dobi uglavnom povjeravaju majci. (osim u slučaju ako otac nije pripadnik udruzenja Otac.ba )user posted image

A želja djeteta se cjeni uglavnom ako je djete starije od 10 godina, ali se ni tada djete decidno ne izjasnjava, vec se nakon pedagoško psiholoske obrade djetea iz "konteksta" izvuce njegova volja.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 191
8.3.2010 11:46:16   
veeseelaa
nema u zakonu al imaju podzakonski akti i sl
pitajte nekog iz soc službe

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamalama)
Neposredna veza do poruke: 192
8.3.2010 11:47:07   
veeseelaa

Ovo sto vesela kaze...sada ni meni nije jasno...jel' to znaci da ona mora do djetetove trece godine ostati u braku s njimuser posted image ...Mislim, bas je maltretira, do sada samo verbalno...ali kod takvih kretena nikad ne znas kada ce verbalno nasilje preci u fizicko...je li ona mora cekati da on nju, nedaj boze, udari da bi imala zastituuser posted image

ne mora, ovaj čl 43 se odnosi na one žene koje se ne žele razvesti, ako i one žele nije problem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 193
8.3.2010 11:47:59   
Anoniman
Hvala mamalama

a ja cu njoj ovo sve prenjeti zajedno s zakonom...elem, najbolje da ona nadje nekog odvjetnika pa da se posavjetuje...ne zelim da joj stvaram jos vecu konfuziju...ali eto...barem malo da je smirim

< Poruku je uredio dadada -- 8.3.2010 11:48:59 >

(odgovor članu mamalama)
  Neposredna veza do poruke: 194
8.3.2010 11:52:00   
mamalama
i jos nesto dada, obzirom da je tvoja kolegica nezaposlena, predlozi joj da odmah podnese zahtjev za posredovanje (koji je obavezan postupak da bi mogla podnijeti tuzbu za razvod) u kojem ce centar za socijani rad na osnovu člana 50. stav 2 P.Z. donijeti privremenu odluku o svim pitanjima daljeg ostvarivanja roditeljskog staranja tj, povjera, kontaktiranje i izdržavanje djeteta.
privremena odluka je odmah pravomoćna i izvršna i njom bi obezbjedila bar minimum sredatva za izdržavanje djeteta i ona vazi do pravomoćne presude o razvodu braka, koji će sigurno dugo trajati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 195
8.3.2010 11:52:29   
veeseelaa
ma što bezveze da traži odvjetnika, nek ode u soc službi općine u kojoj je nastanjena i dobiće info, tamo uglavnom žene rade i naklonjene su ženamauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 196
8.3.2010 11:53:32   
mamalama
mislim da joj sad za sad odvjetnik nije potreban user posted image

(odgovor članu mamalama)
Neposredna veza do poruke: 197
8.3.2010 12:09:36   
mamalama

nema u zakonu al imaju podzakonski akti i sl
pitajte nekog iz soc službe

nema vesela, vjeruj mi user posted image

Neposredna veza do poruke: 198
8.3.2010 12:22:25   
sara.at
ja sam misljenja da je bolje da uzme dobrog advokata i da je on zastupa a ona samo da dolazi na rocista kad mora.
Imam i ja jedan pakleni razvod iza sebe i nebi sama mogla izaci iz te situacije da nije bilo advokata koji se maximalno ulagao u moju korist na srecu mi nismo imali djece. Medjutim u Austriji je drugaciji zakon zene su zasticene kao sto je moj stric znao reci kao nilske krave, bilo kakva svadja bilo sta muz frca van iz stana ostaje zena, samo sam ja bila budala pa izasla iz stana, od dana sklapanja braka sve se djeli na pola pa i auto koje kupite u braku.Bolje je njoj neka ona unajmi advokata i on ce sve to da rijesava njeno je onda da samo da izjavu i da dodje na rocista kad bas mora ostalu proceduru radi advokat

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu mamalama)
Neposredna veza do poruke: 199
8.3.2010 12:37:14   
Skvo RR
Dakle,  za sporove u porodicnom pravu, izvor je Porodicni zakon FBiH i RS-a! Konkretno , dijete u praksi pripada majci. Ona mora imati nemoralne osobine ili eventualno biti psihicki bolesna, da bi dijete pripalo ocu. Vezano za segment da se radi o nezaposlenoj majci, ona kao takva ima mogucnost da trazi izdrzavanje od strane oca. To nije razlog da dijete pripadne ocu, samom cinjenicom da je u tom braku on zaposlen.
Ona, treba da nadje advokata, specijaliziranog za porodicno pravo. Treba joj i radi drugih aspekata razvoda, kao sto je dioba imovine, ovo izdrzavanje i drugo.

Dakle, izvor za sud je Porodicni zakon

Ako je u Federaciji, evo link.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Regionalno RR druženje
ladyblue RR

Molim forumačice koje bi išle na regionalno da se izjasne o mjestu druženja. Oko datuma ćemo se dogovoriti. Mjesec-maj.

Mostar (25%)

Vlašić (29%)

Zenica (7%)

Konjic (20%)

Sarajevo (19%)

Broj svih glasova: 588

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *