|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: INSEMINACIJA
4.3.2010 22:40:14   
smarija
znam da je tesko ali sta se moze sem spremati se za nove pobjede odustajanja nema,svejsna si da za prvi put sanse user posted image su jako male 

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 1126
5.3.2010 8:47:57   
Leva
Moja 4. inseminacija nije uspjela. Nisam ni tužna, navikla sam se da ne uspjevaju.
Curama koje su još uvijek šekalice želim više sreće user posted image user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 1127
5.3.2010 9:34:29   
Amelaa RR
Draga Leva, Ela....zao mi je sto nije uspjela...ali ako Bog da uspjet ce... Saljem veliki kiss i zagrljaj.user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 5.3.2010 10:04:51 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1128
5.3.2010 9:46:51   
ena0002
Leva, Ela zao mi je user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1129
5.3.2010 12:36:48   
hanumica
Evo user posted image  danas konacno dosla...sa 2 dana zakasnjenja..odmah sam zvala dr-a. od 3-ćeg dc klomifen pa na folikolometriju i 3 put valjda bi moglo biti hehhehe...eto i dalje u igri

MM 37, Ja 33-ća.Pokušavamo 4,5 god. Endometrioza, laparoskopija,1. inseminacija 04.02.09.,2-da 16.02.2010.

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 1130
5.3.2010 13:48:41   
ena0002
Hanumice zao mi je user posted image , ali eto sta drugo nego opet pokusati user posted image

(odgovor članu hanumica)
Neposredna veza do poruke: 1131
   RE: Inseminacija
7.3.2010 1:20:49   
Lilipop
Jao zene, sta je ovo, sve minusi ko kuca! Haj'd valjda bice vise srece iduceg puta user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.3.2010 14:59:14 >

3 x IUI -0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1132
8.3.2010 10:17:31   
dana8
I meni je stvarno zao...ne znam sta drugo reci.
Ja evo jos cekam, danas 10 dana od inseminacije...pa cemo vidjeti sta ce biti.
Mala nada uvijek postoji...pusa svima.

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 1133
8.3.2010 10:29:15   
mida
Cao cure!
Nova sam na forumu,do sad sam samo citala,odusevilo me koliko ste povezane i koliko se trudite da pomognete jedna drugoj pa sam odlucila i ja se ukljuciti,bar na ovu temu koja sad i mene muci.2 godine radimo na bebi...nista,iza sebe imam laparo.i hsg,odstranjen desni jajovod,lijevi prohodan,po preporuci doktora posle laparo.pokusavali smo 6 mjeseci prirodnim putem... nista.Zadnja kontrola kod gin.sve uredu ali preporuka inseminacija,nista nisam znala o tome,citala sam vase postove pomoglo mi je dosta.Sada se spremam za inseminaciju,nadam se kao i vi sveuser posted image .Izvinite zbog dugog posta,opisala sam sve da vas posle ne davim.Vec se radujem sto vas imam,tesko je pricati o tomeuser posted image

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 1134
8.3.2010 10:38:36   
Dragička
mida dobro došla user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1135
8.3.2010 10:44:11   
mida
Hvala dragicka i ja se radujemuser posted image

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 1136
8.3.2010 16:54:01   
rerica
Mida dobro nam dosla user posted image ,a sto se mene tice znat cu u petak dali sam user posted image ili ne,navijaj te user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1137
8.3.2010 16:56:21   
Lilipop
Mida dobrodosla user posted image
Rerice, nek je sa srecom! user posted image user posted image user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1138
8.3.2010 21:23:13   
mida
rerica navijam svim srcem user posted image user posted image user posted image sa srecom

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 1139
8.3.2010 21:25:43   
mida
hvala lijepo lilipopuser posted image

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 1140
9.3.2010 10:39:04   
dana8
Evo samo da vam javim da mi je stigla vjestica user posted image ...
Ni 3 nije uspjela,nema veze idemo dalje...
Mido dobro dosla.

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1141
9.3.2010 13:29:47   
Ela78
Žao mi je cure ali uspjecemo jednom moramoooouser posted image user posted image user posted image
Recite mi vi što ste radile više insiminacija da li je to bilo mjesec za mjesecom ili ste pravile pauzu između i koliku?
Ja sam htjela odmah sa drugom inseminacijom da počnem ali Dr mi je to izričito zabranila. Objašnjenje je bilo da mora proći bar mjesec dana između postupka zbog hormona koje sam primala (4 Menopura i kutija Klomifena)

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

(odgovor članu dana8)
Neposredna veza do poruke: 1142
9.3.2010 13:44:08   
mida
Zao mi je dana8user posted image ,negubi nadu,dobro si rekla idemo dalje.Hvala na dobodoslici

(odgovor članu dana8)
Neposredna veza do poruke: 1143
9.3.2010 14:03:02   
dana8
Ja licno prve dvije sam uradila zaredom,a trecu sam pauzirala mjesec dana.
Nije mi doktor zabranio nego mi je bio stvarno stomak napuhan i odlucila sam da pauziram,a i mm je poceo piti neki ljekoviti caj pa sam kontala da je bolje da malo sacekamo.

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1144
9.3.2010 21:53:52   
snowrose
IZVORNA PORUKA: Dragička

mida dobro došla user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Dobro nam došla.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 1145
9.3.2010 21:54:38   
snowrose
Dana8,žao mi je što nije uspjelo,ali idemo dalje.user posted image user posted image user posted image GO;GO;GO:

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1146
10.3.2010 7:44:15   
mida
Hvala snowrose user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.3.2010 14:58:59 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1147
12.3.2010 9:02:01   
malena27 RR
prenos postova sa duple teme:

IZVORNA PORUKA: ismihana
Jutros sam dobila i potvrdila sa dr. da ovaj mjesec idemo na 1.inseminaciju. Moram 5 dana piti Klomifen a onda u ponedjeljak na pregled i ako sve bude OK, u proceduru...  Nakon 18 mjeseci, i svih urednih nalaza (i mojih i suprugovih), nadam se da će nam ovo pomoći.
Da li neka od vas ima iskustva sa inseminacijom i kakva?

IZVORNA PORUKA: snjezolina
Ja sam u aprilu radila prvu inseminaciju (stimulisanu hormonalnim injekcijama) zbog suprugove astenozoospermije. Ti si već u prednosti jer je spermiogram tvog supruga dobar . Inače, sam postupak traje veoma kratko i ne boli . Poslije toga moraš ležati određeno vrijeme da spermići i jajne ćelije na miru pokušaju odraditi svoje. Poslije toga se vraćaš normalnim životnim aktivnostima i čekaš hoće li se pojaviti crvena gospođa . Ako se ne pojavi za 14 dana, kupiš test da provjeriš jesi li .
SRETNO! Navijam za tebe.

IZVORNA PORUKA: Suncica*
Nemam bas iskustva na tom polju, ali je moja kolegica sa posla imala isto iskustvo i sve je hvala Bogu proslo kako treba. Sada ima deckica od 9 meseci i sva je srecna..
Draga Ismihana zelim ti mnogo srece..
Pozdravljam te..

Wow, e to je baš ohrabrujuće! Prvi postupak pa odmah uspješan. Eh, kad bi se to i meni desilo...
Hvala na podršci u svakom slučaju, javljam rezultate...

Radila sam inseminaciju u Centru za humanu reprodukciju u Zenici. Što se tiče boli: ZABORAVI NA NJU, pogotovo ako si radila prohodnost jajovoda (koma). Ja do sad ni jednu bol nisam mogla porediti sa tom.
Moja inseminacija je nažalost bila neuspješna iako smo po doktorovim riječima imali maximalne šase za uspjeh. Sve je proteklo u najboljem redu: izvrsna reakcija na stimulaciju hormonima (puno zdravih folikula) + dva uzorka sperme (jedan zaleđeni i jedan uzet taj dan). Nama je bilo veoma teško ali ubrzo smo shvatili da NIKO, AMA BAŠ NIKO NE MOŽE NATJERATI NAŠE SPORE SPERMIĆE I JAJNE ĆELIJE DA SE "BUM"  ako to oni neće (u prevodu trebaš imati sreće i Božiju blagost uz sebe). Kasnije smo se šalili da su se na prvoj inseminaciji oni zapravo samo upoznavali (ono kao na prvom sastanku ne očekuj mnogo od cure) . Mi se već spremamo za novi postupak i ja sam se pravo ufurala u pozitivan ishod. Međutim, kao što sam već rekla moj suprug ima astenoteratozoospermiju, a tvoj ima dobar spermiogram.  Javi nam detalje.

Drage moje,
Samo da podnesem prvi izvještaj
Pila Klomifen 5 dana, juče 1.pregled, imam 4 folikule u desnom jajniku i 2 u lijevom, primila 2 injekcije Menopura. Jutros 2.pregled, sve se razvija kako treba, još 2 injekcije Menopura. Sutra idem opet, a vjerovatno akoBogda u petak postupak. Postajem sve uzbuđenija

Drage moje,
Još jedan izvještaj... Jutros bila na 3.pregledu, sve se sjajno razvija, odnosno svih 7 folikula je dobro. Primila još 2 Menopura, a večeras moram da primim 2 injekcije Pregnyla. Sutra je 'slobodan dan', taman da se psihički opustim i pripremim, a akoBogda u petak u 9h sam na stolici i...  Javiću vam se

Drage moje,
Evo me, živa i zdrava, a nadam se možda i trudna  U petak sam uradila inseminaciju, bilo je lako i brzo, i potpuno bezbolno. Sve ukupno je trajalo nekih 15min, a onda sam čak na ultrazvuku vidjela spermije kako ulaze u jajovode i plivaju ...  Koji divan osjecaj, kad pomisliš da ih ima tako mnogo i da treba samo da se sretnu sa jednom od 7 jajnih ćelija... pa zar je to tako teško?
Sad mi je terapija Utrogestan vaginalete svakih 8 sati narednih 10 dana. I čekati, i nadati se...

IZVORNA PORUKA: alma_s
Draga Ismihana čuvam ti fige i nadam se da če biti sve ok .Meni je uspjelo a nadam se itebi.Od srca ti želim sve naj naj.U isčekivanju pozitivnih rezultata odmaraj ,čitaj neko lagano štivo ne opterečavaj se jer mnogo zavisi od psihe.puno pozdrava.

Cure, pitanje za vas koje imate iskustva sa inseminacijom i/ili Utrogestanom...
Vec 3 dana stalno imam temperaturu, od 37 do 37,4. Nista me ne boli, ni grlo, ne curi mi nos... osjecam se sasvim OK, osim sto sam nekako malo umorna i bole me noge? Moze li to imati neke veze sa inseminacijom ili sa vaginaletama koje koristim, Utrogestan? Malo sam zabrinuta jer mi se to nije nikad desilo  

IZVORNA PORUKA: Makica29

Ismihana, nemam nikakvo iskustvo sa inseminacijom kao sto znas, ali prijateljica koja je vec mama kaze da je povisena temperatura i osjecaj kao da ce je gripa uhvatiti njoj bio prvi znak trudnoce. Ja se nadam da je i kod tebe razlog temperature jedan mali .  Drzim fige da je to TO!

IZVORNA PORUKA: AMYY
Draga Ismihana ja pijem tablete utrogestan,i nemam nikakvih promjena.Mozda nebi bilo lose da pitas svog doktora,on najbolje zna.Mada mislim da to nije nista opasno.     POZDRAV

IZVORNA PORUKA: miracle
Koliko ja znam meni je to bio jedan od prvih simptoma trudnoće..pa se nadam da je i kod tebe tako.Od srca ti to želim

IZVORNA PORUKA: aldi
Ja još nemam iskustva s trudnoćom, imat cu ako Bog da, ali sam zaista cula da su umor i povišena temperatura prvi znakovi trudnoce, mada možeš biti i trudan a da ih nemaš. Ja to od SRCA zelim da je to to

IZVORNA PORUKA: vaga
Draga Ismihana, i isto mislim da je povisena temperatura temperatura jedan od prvih znakova trudnoće, a kazes da nisi prehladjena, i ako ostane povisena i na dan kad ti je vrijeme novom ciklusu to je to 100% . Čitala sam puno o tome kako i ja već dva mjeseca pratim bazalnu temperaturu, a i ti mozes pogledati grafikone na stranici fertilityfriend na kojima povišena temp. pokazuje da je došlo do trudnoće.
Držim ti fige i nadam se da ćemo ti se i mi uskoro pridruziti.

Jao, može li stvarno biti to?  Mislim, nije prerano da već sada dobijem povišenu temperaturu, a još 6-7 dana do ciklusa? ne smijem ni da razmišljam o tome, ostaje samo da se nadam...
Puno vam hvala na podršci, pa ću se javiti za 7 dana da potvrdim ili demantiram dobre vijesti

IZVORNA PORUKA: vaga
E da znas draga Ismihana da si me sada bacila na razmisljanje, čak sam provjerila kada si radila inseminaciju, (prolazila sam to dva puta pa znam kako se osjećaš) ali vidi ako si radila 16.11. to je bio 12 dana, jeli tako? do oplodnje je moralo doci u toku prošle sedmice, što prema mom mišljenju nije rano, Bog Dragi dao da si trudna, da ti to pokaze na temperaturi. Prati temperaturu i dalje ujutro prije ustajanja iz kreveta ako ostane povišena to je to, garant si trudna.
Budi pozitivna.  

IZVORNA PORUKA: Monia
Jedne prilike sam ti rekla da sam kroz sve to prosla...i to naravno uspjesno.Moras vjerovati da ce sve biti ok,sad ili neki drugi put.Povisena temperatura.....hm....moze znaciti puno toga,mada mislim da nije nista zabrinjavajuce.Vrlo cesto se dogada zbog pretjeranog uzbudenja.Sve u svemu budi dobra,vodi racuna o sebi,budi vedra  nasmijana i naravno javi nam se.Zelim ti puno srece.

IZVORNA PORUKA: AMYY
Draga Ismihana toliko se suosjecam s tobom da sam se danas malo raspitivala na poslu,o toj povisenoj temperaturi.Ivijesti su za tebe pozitivne,kazu mi kolegice da su i one imale takve simptome,ja se iskreno nadam da je to TO,da ces nam se javiti sa lijepim vjestima i  .DRZIM TI FIGE,CUVAJ SE!

Ajooj cure, šta mi radite!  Koliko god sam zadnjih dana bila ponekad pesimistična i nisam vjerovala u mogući uspjeh, toliko mi vi sad ubaciste taj 'crv', da ne znam kako ću dočekati ponedjeljak!!! Temperatura mi je i dalje svako jutro 37C, samo što sad više nisam zabrinuta što je imam, nego da je jedno jutro neće biti  Nadam se da ipak nije samo uzbuđenje ili neka skrivena prehlada, nego da je to TO...

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Draga Snjezolina sta ima kod tebe kako si ti hej imas li kakvih informacija o inseminaciji u Zenici koliko kosta itd??

Inseminacija košta 400 KM + lijekovi koje kupuješ.
Ja sam trenutno u fazi skidanja prolaktina (1/2 dostineksa sedmično i po 1/4 bromergona ujutro i naveče). Čim uspijemo da ga skinemo da bude "dobrica" čitav ciklus, naredni ciklus idemo na novi postupak.

IZVORNA PORUKA: mirna
Zdravo ,ja sam nova.S neplodnošću se borim evo 10 godina ali se ipak nadam.Do sada 2 inseminacije bez uspjeha ali 3 inseminacija koju sam radila nadam se kao treća sreća. Molila bih cure koje su radile inseminacije kod prof.Mehmedbašića da se jave .Puno sreće vam želim u daljim pokušajima i da sve ako bog da doživimo taj dan

Ajoj, draga Aldi!
Jako mi je drago što nisam sama i što mogu sa vama da dijelim ovo čekanje, ali mi je žao što am vas tako 'opteretila' da me čak i sanjaš...
Inače, još ništa... Nema , ali dan je sve do ponoći večeras... Iskreno, ne nadam se mnogo jer nemam nikakvih trudničkih simptoma (osim blage temperature zadnjih 7 dana i stalnog umora), ali samo Bog zna šta mi je namijenio...
Javiću vam se sutra. Držite mi fige, a i ja ću vama svima što se nadate ove sedmice (budućamama, Mella, aldi)

svako jutro zadnjih 7 dana je bila 37, a jutros je 36.9? ne znam koliko treba da spadne? mada jos uvijek ta temp. moze biti i od neke prikrivene prehlade koja ne moze da se pojavi zbog svih vitamina koje pijem...
znacemo uskoro u svakom slucaju.
hvala na lijepim zeljama...

IZVORNA PORUKA: sanja.sa
mora da bude "osjetan pad", npr. sa 37 bi trebalo da padne na 36,5 ili manje... mozes pogledati neke trudnicke grafike na http://www.fertilityfriend.com/, pa da vidis kako temperatura naglo padne kada dolazi do nove . ja mislim da je tvoja temperatura 36,9 jakooo pozitiva vijest ! u svakom slucaju sretno

Loše vijesti cure...
Nisam još uvijek dobila (što jeste čudno, jer meni nikad ne kasni ni dan), i temp. mi je jutros ponovo 37,2, ali je ClearBlue jutros pokazao veliki i jasni  -  
Znači, vjerovatno mi kasni zbog uzbuđenja, odnosno psihičkog i fizičkog stresa od same inseminacije... i dobiću vjerovatno danas.
Nema veze, idemo dalje. Kako kaže Scarlet O'Harra u 'Prohujalo s vihorom' - Sutra je novi dan, sutra ću misliti o tome...

Drage moje, evo jutrošnjeg izvještaja -  još nema, jutarnja temp. je bila 37, a test ponovo negativan  Mislim da ću izdržati još danas, a ako se ništa ne desi do ujutro, idem kod dr. Baš me uplašilo ovo, meni nije svojstveno da  kasni...

Izvjestaj:
Dan četvrti...
 još nema...
BT jutros 37C...
Test negativan...
Danas ću se naručiti kod dr

Ne slavim...još uvijek  Ali sam zbunjena i u iščekivanju...
Danas je 5.dan kašnjenja , temp. je još uvijek 37, juče na ultrazvuku smo vidjeli NEŠTO, ali dr. neće sa sigurnošću da potvrdi prije beta HCG-a, tako da sam jutros dala krv i nalaz će biti poslije 12h. U stvari, dr. kaže da to što smo vidjeli JESTE oplođeno jajašce, ali da on ne smije garantovati da se ono ugnijezdilo. Može (teoretski) postojati šansa da ono samo pluta i da će (nedajBože) otići ovih dana, ali ako se ugnijezdilo i pričvrstilo za matericu, beta HCG će se pokazati u krvi. Takođe, kaže da nije uopšte čudno da je test na urin negativan, jer po njemu veoma često u samom početku trudnoće hormon prvo naglo padne pa se tek onda podigne. Ali u krvi se vid i najmanje vrijednosti, pa nema dileme...
Sve u svemu, još pola dana čekanja...

Drage moje, ipak ništa od radovanja... Nalaz BHCG je loš, odnosno nizak, i sigurno nisam trudna. Rekao dr. da prestanem koristiti Utrogestan, i da sačekam  do ponedjeljka. Ako ne dođe, da dođem ja njemu... Ne moram vam reći kako smo se MM i ja rastužili, bili smo tako blizu...

IZVORNA PORUKA: namkic
Muštuluk drage moje,i na mene je dragi Bog spustio svoju milost,trudna sam.
Prva inseminacija,u 37 godini,zaista se nisam nadala da ću upasti u onaj postotak uspješnih inseminacija od 2-5%,ali zato se pobrinuo dragi Bog pa onda dr.Godinjak.On je fenomenalan ne priča mnogo ali zato zna šta radi.I nisam mu platila ništa niti mi je tražio,ali ću se čisto iz poštovanja prema njemu potruditi da mu poklonim nešto u znak sjećanja na dan kad mi je ispunio životnu želju,nakon 8 dugih godina,razočarenja.Svima bih ga preporučila samo morate biti strpljive i pažljivo ga slušati jer je preopterećen poslom.
Sretno i vama!

IZVORNA PORUKA: usamljena
molim vas da mi kazete posle koliko dana od inseminacije mogu uraditi bhcg test

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.3.2010 9:04:03 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1148
12.3.2010 18:34:57   
rerica
Evo i mene,jutros sam bila kod dr.i nije mi nista vidio tako da naj vjerovatnije nista od trudnoce,rekao mi je da nastavim stavljat utrogestan vaginalno i u ponedeljak da opet radim test,a jutros sam ga radila i negativan jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,vise nemam suza u ocimauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1149
12.3.2010 19:40:17   
ena0002
Rerice zao mi je user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *