aidicaa
|
IZVORNA PORUKA: milenium ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler) KORE: 5bjelanjaka umutit,dodat 100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju 1kašiku brašna i 80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti ) (lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata ) Krema: 15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka. dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu) kad se ohladi u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi. i filuješ: kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal. evo moje milka torte,vidi se samo za izvana,a unutra su tri kore,k nivoa kreme i okolo šlag. Jel se ovaj fil za koru samo izlije i prokuvano mleko? Ne treba da se prokuva kao pudink? Ili...? Obavezno pravim tortu:::))))
_____________________________
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
|