|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
8.3.2010 8:56:23   
Leva
MMK jesam li ja dobro pročitala potpis? user posted image  

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 976
8.3.2010 9:59:35   
/MMK/
Jesi draga, sada sam 10+6, strahujem od pregleda do pregleda, na početku krvarila od 6-9 sedmice po malo, ali deveramo i tiho se radujemo.
Napisala sam mini priču na vanmateričnoj.
Želim ti, što skorije, debeli plus i veliku betu.

09.2010.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 977
8.3.2010 13:43:17   
Dijana30
Pozdrav drage moje, svaka od vas je koristila klomifen pa me zanima kakve ste reakcije imale u smislu nuspojava, ja nemam apsolutno nikakve, ne znam jeli normalno to ili kako je moj ginekolog rekao ja uopšte ne reagujem na klomifen što ce vidjketi na folikulometriji u ponedeljak. A do ponedeljka cu ja sa uma da skrenem:-) samo se pipkam, "osluškujem signale", kolegice na poslu me posmatraju kao da sam malo...:)....

I sretan vam 8. Mart.

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 978
8.3.2010 15:20:32   
brzamala
Dijana ne moras iskljucivo osjecati bilo sta. Sve je to individualno, neko osjeti neko ne. Posebno ako pijes najmanju dozu od 50 mg. Ja takoder, nista ne osjecam kao da ga ne pijem a na folikulometriji vidjela dok. da je bila ovulacijauser posted image

(odgovor članu Dijana30)
Neposredna veza do poruke: 979
8.3.2010 16:29:58   
bubano
jao bas nemam srece evo cijeli dan sam kao naiglama ponovo mi je tlak skocio i pravo se bojim zar ni ovaj put necu imati srece zasto mi se ovo desava user posted image .Tako sam bila sretna a sada ne znam sta da radim user posted image .

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 980
8.3.2010 16:41:22   
ena0002
Bubano iskreno se nadam da ce ovaj put biti sve OK i da ce a uspije user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 981
8.3.2010 17:53:59   
ančii
Dijana30,ni ja nisam nista osjecala dok sam pila klomifen prvi put,onda sam bila na UZ 14 ciklusa,i dr mi rekla da je super i da cu imati naredna 4 dana ovul.medjutim naslednji dan sam tek osjetila bolove i napihan stomak bez plodne sluzi al sa malo sukrvice i na to mi je dr rekla da sam tada imala ovulac,al moja bazalna temperat to nije pokazala,ja i rekla mi je da od ovog mjeseca uzimam samo pola tabletke,da nebi previse reagovali jajovodi,od danas pa do petka cu piti po pola pa cemo vidjeti kako ce se sve odvijati,user posted image ,nadam se da cemo i mi dozivjeti taj sretan trenutakuser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 982
8.3.2010 23:06:00   
smarija
Bubano naravno da ce sve biti ok probaj i ti malo biti pozitivnija u svemu tome,znas i sama da je to jako vazno.
ja licno da sam na tvom mjestu otisla bih na pregled svejedno ces morati otici.pusica user posted image

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 983
9.3.2010 2:01:21   
bubano
hvala draga,pokusajem biti pozitivnija nadam se da ce sve biti ok.necu vise misliti negativno,bit ce abd sve dobro user posted image .A otici cu dr.danas sam se cula sa njim pa me narucio,kaze da se ne opterecujem previse.Pusa

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 984
9.3.2010 10:05:54   
Dijana30
Anči hvala na odgovoru, i ja cu na folikulometriju 14dc, sad ne osjecam ništa, pijem najmanju dozu, vidjecemo šta ce mi reci ginekolog u ponedeljak, tebi puno srece ovaj put, naravno da hocemo, sve cekamouser posted image zar ne? Samo hrabro.

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 985
9.3.2010 11:10:00   
malena27 RR
cure predjite u cekaonicu pa tamo zacatavajte do mile volje.
evo link: http://www.ringeraja.ba/forum/m_544170/mpage_31/tm.htm

pokusajte sad user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.3.2010 11:20:37 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu BUKICG)
Neposredna veza do poruke: 986
10.3.2010 7:00:40   
baby_joy
  I ja sam od danas sam na Klomifenu 2x1 ( od 2-7  dc) pa u ponedjeljak na folik. Tad bi trebali vidjeti dal će mi trebati stimulacija menopurom. Sve zavisi od stanja u ponedjeljak.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 987
10.3.2010 11:16:20   
Starka
IZVORNA PORUKA: baby_joy

I ja sam od danas sam na Klomifenu 2x1 ( od 2-7  dc) pa u ponedjeljak na folik. Tad bi trebali vidjeti dal će mi trebati stimulacija menopurom. Sve zavisi od stanja u ponedjeljak.

Baby_joy od sveg srca ti želim da klomifen urodi plodom.user posted image  kod kojeg si doktora?

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 988
10.3.2010 18:03:49   
ena0002
IZVORNA PORUKA: /MMK/

Jesi draga, sada sam 10+6, strahujem od pregleda do pregleda, na početku krvarila od 6-9 sedmice po malo, ali deveramo i tiho se radujemo.
Napisala sam mini priču na vanmateričnoj.
Želim ti, što skorije, debeli plus i veliku betu.

Ja se nesto ne sjecam da sam ti cestitala, iskrene cestitke  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Baby sretno sa klomifenom user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.3.2010 7:49:30 >

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 989
10.3.2010 21:20:04   
AMELIC
MMK čestitam ti draga...sjećam se da smo u Novembru nekako u isto vrijeme pile klomifen...
Drago mi je kad pročitam da neka priča završi sretno...
Čuvaj se biće sve OK!!!

Baby nek ti ova tura klomifena bude hairliuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 990
10.3.2010 22:37:48   
/MMK/
Hvala drage moje, da se svi obradujemo Vašim plusićima što prije.
Amelić onaj decembarski klomifen je upalio.
Ljubim vas

09.2010.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 991
10.3.2010 22:56:47   
aidicaa
IZVORNA PORUKA: baby_joy

user posted image Da urodi plodom insala iz prve kao i svim ostalim trudnicama user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 992
11.3.2010 7:25:48   
baby_joy
Hvala cure punouser posted image
MMK od srca čestitke na user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 993
11.3.2010 11:40:44   
zrina7
MMK Čestitam ti od srca i da sve bude najbolje.Baš si sretnica draga!!!

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 994
11.3.2010 14:16:53   
bubano
MMK cestitke i od mene kad si ti ostala user posted image nesto nisam procitala nadam se da ce sve proci ok.Pusa.

(odgovor članu zrina7)
Neposredna veza do poruke: 995
12.3.2010 18:57:26   
medolino1205
Bok cure! evo nakon puno cituckanja odlucila sam se pridruzit. Zapocela sam sa klomfenom 04.03 i danas sam bila na prvo mjerenje folikica (9 dc), daklem L 1x12mm, a D 12mm,13mm i 10mm a endometrija 6 mm. A valjda ce nesto bit....user posted image Inace suprug ima jako dobar spermiogram pa se malo tresemo od uzbudenja jer smo nekako bili spremni da ca bit jedan aj dva folika. Dr. me izvanredno narucija da mu dodem u ordinaciju preko sutra, osam ujutro da jos jednom pogledamo i nesto je spominja da bi mogla dobit stopericu i utorak inseminacija.....a da cure koje ste zatrudnile, jooj velike cestitkeuser posted image ....joj da mi se pridruzit vama. Ja inace imam problema sa coagulacijom (imam lupus, sistematski SLE) i tri godine nismo mogli koliko god se trudili, i jedan mjesec (09.2009) sam rekla suprugu, ajmo uzet jedan mjesec off i ono nismo ciljano nego eto kad nas je puklo, i puf, ja ostala trudna ali sam imala missed sa 9 tjedana. Nije svako zlo za zlo, na kiratazi mi dr. otkrija da imam septum maternice i to do pola, u prvi mjesec sam uklonila i sad smo se opet aktivirali. Drzmi figice za sve trudilice ovaj mjesec da bude user posted image

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 996
14.3.2010 12:35:01   
medolino1205
A svi su pobigli sa forumauser posted image

evo me natrag sa folikometrije....3 dominantna folika...17,18,18 mm, na 11 dc, endo. se podebljala 6 na 8mm. Dok. je zadovoljan i reka je inseminacija je utorak....

kako vi cure? kakve novosti...

a da komentiram vezano za klomifen i nuspojave, uff, namucila sam se samo tako, hvataju me vrucine svako malo a za tim smrzavanje, napuhana sam kao balun, boli me drob, odnosno grcim se, lose spavam, i preksinoc sam skoro povratila od muke, jedva sam se zaustavila.....jeli tko jos ima ovakve simptome?, rekla sam dok. on mi je reka da je to sve ok, znaci da sam dobro reagirala odnosno dobila pozitivnu reakciju....sta ja znam...mislim happy sam da sam dobila folike, ali namucila sam se samo tako....jeli moguce se hiperstimulirat na klomifen? (moja doza je bila 2x50mg. dnevno, jedna ujutro jedna navecer i tako 5 dana pocevsi od 2 dana ciklusa)

(odgovor članu medolino1205)
Neposredna veza do poruke: 997
14.3.2010 15:47:01   
AMELIC
Medolino...ja na klomifen jako slabo reagujem, samo jedan folikul...al zato nemam nikakvih nus pojava...ama baš ništa...Znači kod tebe je super...
I ja sam pila od drugog dana 2x1!
No sikiriki, biće to OK, aBd inshallahuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 998
14.3.2010 16:15:34   
medolino1205
Bok Amelic! ma znas zasto sam ja ovako reagirala...jer ja imam redovnu ovulaciju svaki mjesec ali meni je trta jer moram ostat trudna sto prije zbog ovog mog lupus. doktor u NY mi je reka (nefrolog, dok. za bubrege) da sta sam odradila do 30 god. sam odradila (a vec sam uhvatila 28 za tri mjeseca 29) jer moja jajasca su satrija od mene (vise kao u zene sa 35 ili 37 godina). Pa ako ja sam normalno ovulacijom sam dobila malo vise (a ista doza kao ti) onda netko tko nema redovitu ovulaciju bi bilo logicno da treba vise...ne brini se draga, desit ce seuser posted image pauser posted image pa onda mali/mala user posted image . Osim toga Amelic....treba samo jedan folikic da se napraviuser posted image ....nije kolicina nego kvaliteta a i vjera da ce sve bit ok. Kad je tebi O?

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 999
14.3.2010 16:55:46   
AMELIC
Ja sam ovaj mjesec bila na klomifenu..i čekam user posted image  sutra...Imam sve simptome da dolazi, ali što je tu je...ima sljedeći mjesec i sljedeći...ne smijemo gubiti nadu...jednom ćemo sve mi imati svojeuser posted image
I ja imam 29 god. dragauser posted image  Želim da uspiješ iz prveuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *