Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 18:37:28
ivanak
Mi danas papali: mlijeo, čokolino, patata sa cvjetačom, brokulom i mrkvom sa maslacom, mlijeko i sad kad muž dođe on će mu davati bananu sa keksom..... Ja nemam snage, bekako sam umorna.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 22:56:04
mojbebac
ja ne znam sta sve nije pojela danas, ovo se nikad nije desilo, vidi se da su je babe cuvale: doruckovala karamelino, pa siku, pa monte ( po prvi put probala i naravno svjda joj se ), pa supica od povrca, pa vodica od pasulja, pa kockica kinder cokoladice, cijedjenu narandzu, caj i naravno dva puta sika ..... ja n eznam gdje joj je stalo .....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 11:40:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
I mi smo malo prije uz ručkić (špinat i krompir) probali jogurt, zenički naravno i svidja nam se Doduše, sve do sad što smo probali maloj poguzijici se svidja, sva sreća
mya,kako ste probali jogurt odnosno jesil ga stavljala u hranu i kako . Drago mi je da vam se svidja Mi smo jutros,jeli povrtnu kasicu.Sada sam nastavila rucak,mrkvu karfiol,i poslije samo skuham rize i dodam u to to prvi put cemo danas probat nadam se da ,ce mu se svidjeti...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 11:54:45
Nejrica
hm,kad smo kod te cokolade...nane to obavezno kupuju,ALI kad one odu pojede je mama ,i ja njemu dajem monte i keksice i mislim da je to dovoljno secera.Naravno ne jede ga svaki dan,vise volim kad jede voce.
Mi smo juce doruckovali puru sa mlijekom(nije htio sa jogurtom-nesto mu se ne svidja),za rucak piletina sa mrkvom,karfiolom i prosom,a vecera malo telece supe i gnjecene jabuka i kruska.
Danas je doruckovao lino rizu sa vocem+pola banane;za rucak mu pravim pilecu dzigericu sa sampinjonima i rizom,a vecera jos ne znamo!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 12:28:07
Nejrica
ma ovaj moj jede sve hB.A na luku mu proprzim dzigericu,dodam sampinjone i kuham na vodi.Kasmije malo usitnim stapnim mikserom i dodam ili kuhanu rizu ili rizolino.On to bas voli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 12:53:16
mojbebac
mi smo doruckovali vocnu kasicu, nije htjela sir jutros, popila je skoro punu bocu caja, za rucak spremam brokule i krompir, u to malo rize cu da dodam, a za veceru cemo ponovo p[robati sir .... danas nema nista slatko, juce je pretjerala ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 13:15:14
Nejrica
njemu je skoro godina,a tek sam ih odnedavno pocela davati i nije da ih jede svaki dan niti u nekim velikim kolicinama,a u mnogim literaturama preporucuju njihovo konzumiranje,pa ne vidim koji je razlog da ih ne jede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 19:27:38
ivanak
Mi smo danas jeli mlijeko, čokolino, patata i špinat sa maslacem, mlijeko, svježi sir sa kruhom na male komdićke mu davala, mlijeko - voda, keksolino i gotov za danas. Pili vodu na malu čašu od aperitiva.... Malo isproljevali, ali i popili
< Poruku je uredio ivanak -- 13.2.2010 19:28:59 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 21:22:11
marinčii
kod nas uobičajeno pojeli kašicu od banane i marelice (125gr)i 5 puta dojili,pravila mu puru al ni to mu se nije svidilo,danas sam mu dala i malo kruha al nakon jedne mrvice više nije htio pa nije moguće da mu se kruh ne sviđa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 21:32:20
sporty mamaa
Moguce je, moja ni dan danas ne vli kruh Al nemoj se brinut zavolit ce pomalo, sad mu se ukusi mjesaju, moja Nika bananu ne moze smislit, cak ni cokoladnu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 22:03:26
shejla
ma zavolice...dont worry I Lamija je isto tako prva 2 mjeseca samo voce voljela... sada papa sve
dansnji meni dorucak: jaje sa malo pavlake i hljeba rucak: tikvica, mrkva, brokola, riza na supici od koljenice uzina: sljiva HIPP vecera: ostalo malo sljive i pomijesala sa izgnjecenom bananom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2010 22:33:08
Hanady RR
Moja djevojčica je danas po prvi put jela sirnicu pitu iz domaće prosukcije naravno i to sma samcata njenih 8 zubića bilo je dovoljno za to i sve lijepo jogurtom zalila...i samo da vas pozdravimo mi od danas idemo u stariju kategoriju od 12 do 18 mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.2.2010 0:32:05
malena_t
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ja koliko znam, gljive se ne preporucuju do 12 godine zivota djeci..bebama dakle niposto..ali opet, svako ima svoj izbor
Ovo sam i ja saznala neki dan. Jedni kažu do 6, jedni do 12 godina. Ima na ringeraja.hr tema, a mislim i kod nas. Evo ga i link za jedan od tekstova: http://www.coolinarika.com/faq/700007
Takođe našla sam podatak da se jaje cijelo ne daje do navršene 1. godine, kao i da se do navršene druge godine jede kuhano, a tek kasnije kajgana, omlet itd.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.2.2010 9:36:49
Mya_81 RR
Imam pitanje :
Znam da ono što je bilo zamrznuto više se ne smije zamrznuti, ali da to vrijedi i za meso koje se nakon odmrzavanja termički obradilo, tj. skuhalo pa onda opet zamrzlo?