Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 17:45:48
Mya_81 RR
Ja sam neki dan kupila mljeveni keks od Lina, ali minja to u mlijeku ne želi da pije....čak sam po savjetu dodatno izmrvila u blenderu i stavila u baš vruće mlijeko da se fino otopi, ali joj to jednostavne ne odgovara i ne želi piti...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 18:14:13
Super dada
Delilah zar u Norveskoj nemas nekih proizvoda kao sto su Linovi? Mozda da potrazis Hipp, Milupa ili Babylove ako toga ima. Ja svom odavno dajem Hipp Baby Rice, nije bas da mu se svidja, ali kad umiksam bananu, onda ide odlicno. Prije 3 dana smo probali i Milupa kasica (prah proizod, pravi se sa vodom) sa dodatkom jabuke i mrkve, odlicna, to vec ide bolje. Probala sam i ja, lijepog je ukusa.
Cini mi se da su zenice vec negdje pisale da Linovi proizvodi nisu bas najbolji sto se tice ukusa. Mislim, navodno su drugi ukusniji. Mada smatram da je cokolino, meni barem, uvijek bio i ostao odlican.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 18:50:14
mojbebac
malo slabije jedemo ovih dana, to pripisujem zubicima,ali smo danas jeli grasak sa krompirom i teletinom ( naravno ispasirano ) i jako nam se svidjelo ..... sutra spinat za rucak ..... i nisam napisala da smo prije tr dana jeli corbicu od pasulja po prvi put i jako nam se svidja .....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 19:03:52
Sonja
ja A ponekad dam plazmu da gricka a inace mu lina mijesam sa mlijekom danas sam mu pravila sutliju i bas se najeo nije htio nikakvo povrce...nesto je nervozan jedva par kasikica pojeo...
sad pojeo cokolino i mandarinu a popio je 2 flasice mlijeka i opet pred spavanje jos jednu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 20:35:20
cija
mi smo danans popapali umixano povrće...
izdinstala sam malo crvenog luka i mrkve na maslinovom ulju i onda dodala žute mahune...,to se skuhalo u vodi,dodalala mlijeka i bebea spucala sve u 16
Poslije je slijedio monte,pola beba,pola mama Sutra se ja odričem Montea,bebi sve ustupam
O da...ludi smo za Medolinom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.2.2010 23:31:44
iv@ncica
imate hipovih , humaninih, milupinih finih kasica- mlijecnih prave s vodom... humanin keksolino je super ppravi se s vodom, evo mi ga skoro svaku vecer veceramo... nismo jos cokolino jeli, i te hrane sto se s miljekom prave jer nesto jos mu nebi davala tetrapak,ali moram nesto , jer mi sve manje doji..u stvari 2-3 puta mozda tako i treba pa 10,5 nam je mjeseci..a mozda je to i dosta uz ove mlijecne sto jedemo,a sad mi mrsko kupovati ad mlijeko pa kasicu, kad vec ima hrana s miljekom u koje samo vodu dodas. A kad pocnemo s kravljim onda ce sve ici ..ali neka jos malo Kako vi pravite griz, davala bi mu ga cesce, ali ne bih s tetrapakom..ima li koje drugo rijesenje :)))..jesam teska ha...kako doji jos koliko toliko, ne bi kupovala ad, ne bi tetrapak hahahha, ali u ovim kasicama milupinim , hipovim, humaninim ima vec ad mlijeka..pa sam tako to rijesila... da sad i to ne kupujem ..mame hvala znam da ce te cim mognete mi pomoci za griz:)
< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.2.2010 23:34:45 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:11:17
ivanak
Moj je pravi izjeličina: mlijeko, jogurt, čokolino za sada... kasnije ćemo mu smiksati povrća i patata....mlijeko pa onda ću mu možda dati malo voća ili sira, vidjet ću kako bude jeo ručak. Za laku noć keksolino i super....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:14:55
delly
IZVORNA PORUKA: Super dada
Delilah zar u Norveskoj nemas nekih proizvoda kao sto su Linovi? Mozda da potrazis Hipp, Milupa ili Babylove ako toga ima. Ja svom odavno dajem Hipp Baby Rice, nije bas da mu se svidja, ali kad umiksam bananu, onda ide odlicno. Prije 3 dana smo probali i Milupa kasica (prah proizod, pravi se sa vodom) sa dodatkom jabuke i mrkve, odlicna, to vec ide bolje. Probala sam i ja, lijepog je ukusa.
Cini mi se da su zenice vec negdje pisale da Linovi proizvodi nisu bas najbolji sto se tice ukusa. Mislim, navodno su drugi ukusniji. Mada smatram da je cokolino, meni barem, uvijek bio i ostao odlican.
ima mozda tri vrste izabrati od toga sto se mjesa sa vodom jucer je mm kupio laganu kasicu od voca sto je u prahu od hippa pa cemo veceras malo .
jucer smo papali puretinu sa kukuruzom,mrkvom i krompirom , i to je jela jedva pa sam joj dala i kruha sa kruhom je jela bez problema ,uzme komadic kruha pozvace,pa kasice i tako je to islo al kako mi je slatko je gledati kako zvace , jabuku i bananu i umjesala sam joj jedan keks i bilo je ok iako ona izgleda vise voli slano nego slatko ,sva se stresa kad je voce u pitanju ,na tatu dala sam joj keksic jucer da gricka odusevljena je bila
danas budemo opet puretinu , pa kasnije vocnu kasicu .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:21:09
Nejrica
ma neka je ivanak,samo neka papaju,bolje nego da se borimo za svaku kasicicu,to je bas uzasno,moja prijateljica izludi,mali nece nista . Moj je jutros jeo topu,sir sa jajetom i uz to hljeb,kasnije zasladio sa dukatinovim jogurtom sa marelicom. Za rucak cemo ribu sa krompiromi špinatom(cudna je kombinacija,ali on je jakooo voli). Vecera vjerovatno cokolino i jabuka sa bananom. Izmedju mlijeko i caj.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:21:32
delly
IZVORNA PORUKA: ivanak
Moj je pravi izjeličina: mlijeko, jogurt, čokolino za sada... kasnije ćemo mu smiksati povrća i patata....mlijeko pa onda ću mu možda dati malo voća ili sira, vidjet ću kako bude jeo ručak. Za laku noć keksolino i super....
koliko puta dajes mlijeka na dan ,mislim na majcino ili ad ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:33:54
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: malena_t
IZVORNA PORUKA: noaa
ivancice mozes mu griz umjesati u juhu dok je kuhas ja sam tako probala i naravno s mlijekom jer se kuha pa nemoze ad
Iv@ncice pa tvoj je dječak već veliki, zašto se bojiš mlijeka?
ma malo su me prepali zbog sklonosti ka alergijama..pa smo i gluten jelin sa 9 mjeseci..a mlijeko bi sacekala bar do jedno 11-stog mjeseca, iako mu pomalo umocim sira da proba..i tako nesto mlijecno..ali ne bi jos s cijelim obrokom mlijeka..sta ja znam..ma on je meni super napredan i voli sve jesti i probati.. evo za sad smo probali te kasice s ad mlijekom..pa i ti je prerađeno..heheh heheh ne mozemo bas sve odmah probati, ali zumance jedemo..pa ce mo i bjelance tamo kad nam bude vise od 11-mjeseci...sve ce mo malo prvog rođendana jer onda idem na posao, opa to ne bih prepustila čuvalicama ;)) noa- e super za griz..mogla bi mu ubaciti i juhu, hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 11:38:06
ivanak
Delilah moj ne pije vodu, ni čaj. To mu je jedina mana.... Pa mi je pedijatrica rekla, budući da pije ad, da mu ga razrijedim i da to pije iza svakog obroka tako da ti to pijemo. Negdje 4 boce od 200 ml, a nekad manje ml popije. Zavisi što jede....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 14:50:31
iv@ncica
mi smo jutros u 6 dokili pa oko 9 ,30 jeli mlijecnu kasicu od hippa s breskvom- pravi se s vodom pa za rucak oko 14,30 spinat, krumpir+zumance pa cwe mo sad malo sike ako bude htio, pa za uzinu bananu+ krusku+ malo keksa za veceru humanin keks+mlijeko pravi se s vodom isto..- i dosta pije vode UZ TO
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 17:00:51
gvendolina
za dourcak smo ruckili puru na mlijeku sa malo ABC sira,uzina grickao plazmicu rucak: pileca supica sa brokulom,krafiolom i tjesteninom vecera: vocna kasica-banana,jabuka i sljiva
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2010 18:48:40
Sonja
moj Adin bas slabo jede u zadnja 2-3 dana zubici i zacepljen nosic ga muce danas pio mlijeko i vocni jogurt jeo cokolino zumance peceno s mlijekom(malo pojeo) i piru.. sta god mu nudim nece..i ovo je na jedvite jade pojeo samo trpa rukice u usta
ja a pravim griz i slani i slatki pravim sa mlijekom iz tetrapaka jer njega i pije.. u slatki dodam kakao ili neko voce,vecinom bananu a u slani sir i kajmak ili ubacim u povrce bas ga voli ..