Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 13:12:25
marinčii
gvendolina hvala ti utješila si me i ja se nadam da će početi papati ,ja sam probala staviti i maslac u povrće al on svejedno neće mršti se i posle prve kašikice zatvori usta i nema šanse da ih više otvori,ma tvrdoglav užas jedan megi ni mi ne pijemo puno vode možda 10ml dnevno na kašikicu jer na bočicu nezna piti,al pošto doji ne brinem zbog toga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 15:50:54
Anoniman
marinci,vidim M se neda bas je smijesan al nebrini najbitnije je da doji ti daji pa valjda ce jednom htjet sve pojesti. Mi pojedemo kasicu frutekovu od 120g svu cak nekad vidim da bi mogao jos al necu da mu nacinjem drugu bit ce malo previse. Ruckio,je tikvicu sa karfiolom bas je ukusno iako je neslano ono sto je ostalo mama pojela. Veceri,cemo keksolino.Vidjecu dal cemo samo ili sa kasicom kao i sinoc
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 23:07:20
Apotekarka
mi smo rucali blitvu s krompirom i frutolino... Kako pravite grasak od kad se on daje... Danas sam se sokirala kad mi jedna mlada mama veli da svako jutro ispece djetetu jaje na oko,ja govorim ja Antoniu nikad nisam dala a njena mladja mjesec od nega...ne preporucuje se kaze ona ja svojoj nekad i pecenice dajem,tj.malo otkidam...a budale reko kontam i za nas pecenica slana i teska...e stvarno pa najbolje da im s pola god,narezemo i nek jedu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 23:19:58
megi
Apotekarko ja nisam svojoj jos davala grasak, ne znam ni ja kontam da je jos rano a zumance smo probali ne jos cijelo nego onako malo umjesamo u kasice od povrca rekla mi dr da moze a bjelance poslije 10 mjeseca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 1:04:54
cija
mojoj bebi će za 7 dana ako Bog Da 8 mjeseci...već 7 dana jede pasirani grašak s kožicom bez problema...žumance isto...sad je na redu grah..mahune sam zaboravila,al i to cu dati.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 1:07:00
cija
što se tiče pravljenja..pravim ga kao i sve drugo povrce bez imalo zacima...skuham ga obično s mrkvom i teletinom...kad se skuha dodam te vode malo u blender sa tim povrcem i putera obavezno,izblendam i beba to papa.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 9:53:21
delly
ja sam jucer svojoj dala bananu i jabuku ,manana nam je prvi put bila i moram vam reci da vise voli povrce nego voce,kad je nesto slatkasto sva se smrsti i stresa ,a znate kako je banana i jabuka od sebe sama slatka,nesladim nista ja ali se strese ali pojela je 100 ml pa nadam se da je dosta, danas cu joj povrca dati i garant ce 150 da znjupa ali dajte mi vise sta bi joj mogla dati , probali smo ,cvijetacu,mrkvu,pastrnjak,kukuruz,krompir. sta bi mogla danas , brokula```kako se ona pravi ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 10:00:20
lilith
brokula isto kao i cvjetaca...ja je mjesam sa svim povrcem...skuhas par minuta i to je to...mozes joj i tikvu dati...moja je pravo voli a puna je vitamina
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 10:02:36
delly
i tikvu smo probali brokoli cemo danas , posto je prvi puta da joj dam samu ili da pomjesam sa cvjetacom???? da stavim margarina ?? nisam do sad ga nikako stavljala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 11:04:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delilah
i tikvu smo probali brokoli cemo danas , posto je prvi puta da joj dam samu ili da pomjesam sa cvjetacom???? da stavim margarina ?? nisam do sad ga nikako stavljala
ja sam mjesala brokulu,cvejtacu i mrkvu. Mozes mjesat kako je samo dobro da znas njam,njam,hehe cvjetaca pogotovo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 12:58:25
Mya_81 RR
I mi smo malo prije uz ručkić (špinat i krompir) probali jogurt, zenički naravno i svidja nam se Doduše, sve do sad što smo probali maloj poguzijici se svidja, sva sreća
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 13:04:23
Nejrica
ma samo neka papaju...kad vidim kako neke mame muku muce oko jela...hvala Bogu K voli i ne odbija gotovo nista.a sto se jogurta tice,on bas i nije odusevljen,popije malo,ali se sav stresa,tako da puno ne insistiram.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 13:22:26
Anoniman
Andrej je sada posnjofao citavu zdjelicu krompira i tikvice s maslinovim uljem ...mislim ja bih se najela od te kolicine, svo vrijeme kontam kada ce stati a on samo zjeva...hoce jos ...naprosto, zaista i nadasve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2010 17:00:18
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: dadada
Andrej je sada posnjofao citavu zdjelicu krompira i tikvice s maslinovim uljem ...mislim ja bih se najela od te kolicine, svo vrijeme kontam kada ce stati a on samo zjeva...hoce jos ...naprosto, zaista i nadasve
ja isto tako i Moj Andrej danas, samo mu ja jos malo zacinila telecom juhicom i dodala mrkvu iz juhe..ma punu zdjelu...i ja bih se najela ..neka hB samo nek oni tamane..moj ima oko 10 kila i 10 mjeseci taman je fin.
a i ovom mom mirise sve sto jedemo..sve mi cupa iz ruke, pa da ga neko vidi reko bi stavrno d a mu nista ne dajem, jucer se u hodalici zaletio do stola kad sam stavila rucak i propeo se na prste i ne znam kako je uspio dokaciti tan jur s juhom i sve prosuti ..sreca se bila ohladila ..taman fina topla, a on sav okupan i namirisan povrcem i mesom..morala ga kupat ;)))... naravno muz je sve to mirno gledao dok sam ja ovamo spremala drugu hranu , jer je bio ubjeđen da on to ne moze dobaviti ..ali moj pamtni djecak se snađe
< Poruku je uredio iv@ncica -- 12.2.2010 17:04:55 >