Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 20:13:18
dafri
Proješće marinčii sigurno
doručak:šljiva i grizolino ručak:krompir,komorač,tikvica i kašika zobenih pahuljica užina,probali prije par dana kašikicu - dvije a danas smazali čitav voćni jogurt
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 20:20:17
ivanak
4 obroka. Ma, doći će sve na svoje. Samo ovaj moj je uvijek i bio izjeličina i voli papati. Nije keksolino i čokolino onako kruto, čvrsto. Na 200 ml stavim 5/6 ožica čajnih i baš je ok. Ni gusto, ni rijetko.
< Poruku je uredio ivanak -- 10.2.2010 20:21:10 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 20:37:05
mojbebac
anja je danas prvi put pojela cijelu teglicu frutekovu ...... inace danas joj je bio vocni dan , nije htjela nista slano, dorucak banana, rucak kasica od kruske, vecera jabukica i mrkva rendana..... jedva sam je natjerala da popije malo sokica ...... sve to pripisujem zubicima .....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 21:57:23
Mya_81 RR
Ja koliko sam skužila na tom jelovniku ima samo jedna bočica mlijeka/dojenje, a ostalo je sve na kašikicu (bilo mliječna, voćna ili povrtna kašica)...eh, kad bi sve zamijenile dojenje ili AD sa nekom kašicom to bi ti bilo to...
< Poruku je uredio Mya_81 -- 10.2.2010 21:59:03 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 22:21:44
delly
evo po mom -norveskom kalendaru od 6-9 mj kako treba biti plan dnevne prehrane
jutro - mlijeko ( majcino ili eventualno ad ) dorucak- mlijeko + kruh ( na mlijeko misli se majcino da nebi bilo frke ) prije rucka-mlijeko,kasica i eventualno malo vocne kasice rucak -mlijeko i rucak vecera- mlijeko ,kasica i tran -( to je riblje ulje ) kasno uvecer - mlijeko
a ja radim ovako
jutro - sisa dorucak --sisa + tran ( riblje ulje 5ml) rucak - sisa poslije rucka -sisa pa kasica pa poslije kasice vode vecera -sisa
rasisilo se brate
zvacu ja sutra pedicu i vidjeti jel trebam jos sta da uvedem ,ja nisam joj mjenjala kazu za obrok dajem joj izmedu pa sad hodam ko tuka jer neznam sta i kako dalje a ovo mi je gore napisano ona dala ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 22:58:48
delly
ozbiljno ? kad je roden ? ma ja sam pocela sam mrkvom prvom pa sam poslije jabuku ,pa pomijesala,pa krusku ,tikvicu,krompir ,pastrnjak ,kukuruz ,. pa sam pravila neki dan mrkvu ,krompir i dodala piletinu .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 22:59:59
megi
ja sam prvo pocela sa vocem oko podneva, a sad smo kao veliki 7,5 mjeseci pa oko 12 pojedemo vocnu kasicu (jabuka, kruska, banana, breskva nekad sa dodatkom keksa, nekad frutolinu, keksolino), i oko 17 sati kad i mi rucamo i njoj napravimo kakvu slanu kasicu povrce plus meso, probali smo i zumance a sve izmedju je dojenje, kao i po noci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 23:04:05
megi
zenice moje dajete li vi i koliko svojoj djecici tecnosti mimo mlijeka/sise moja nece flasicu ni pod razno pa se kasikamo sa sokicima i vodom al vise na majici nego u ustima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 23:05:52
mama Nataša
16.08. i još nismo počeli, još uvijek samo doji. Mali je imao jako izražen GER (refluks) što se polako smiruje ali je molila pedijatrica da ne počnemo s dohranom bar punih 6 mjeseci a ja ne mogu dočekat više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.2.2010 23:12:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak
Kad se probudi ( do 8 h ) dam mu mlijeko. Onda ide čokolino. Pa ručak ( od 12 do 14 maksimalno ) dam povrće ( patata sa blitvom, ili špinatom, ili brokulom, tikvicom, mrkvica... i meso ( ne svaki dan, a to je piletina, puretina ili teletina od koljenice . Voće ( banana, jabuka, kruška ) većinom oko 17/18 h. Nekad samo, nekad u kombinaciji, nekad sa keksom, nekad bez, sa grizom... Za kraj je keksolino, prije spavanja.
a gdje je flasa ovdje koliko ima obroka flase.Mi imamo 5,do 6obroka flase uz 2do 3.Gh.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 9:47:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: megi
ma dajem joj pomalo vode mislim da treba kad jede povrtne kasice felix kakva kasica od sljiva da probam i ja ovoj svojoj izmiksati
ma frutekova,slatka kasa od sljiva .Samo sam dodala mlijeka obicnog u posudu ugrijala dobro i dodala keksolino,i kad se to fino stopilo taj keksolino dodala u kasicu od sljiva
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 10:30:53
gvendolina
draga marinci pa tvoja je bebica jos mala,dok se navikne na gh.A je tek od 8-og mjeseca poceo jesti kako treba,a sad ruca ko veliki hB Od kada smo poceli stavljati puter u povrtne kasice smaze ih u slast,skorpijice hvala za tip voce svo voli,samo imamo malo problema sa mlijecnim proizvodima plasim se da nisam pogrijesila jer mu nisam ranije uvela mlijecno Ne svidja mu se ni sir,ni pavlaka..jedino je juce htio pojesti vocni jogurt
pitanje za mamice koje daju mlijeko.Ajdin ga nece samog,jer mu vjerovatno nije slatko.Probala sam mu sa kesom,posecereno,sa pahuljicama od rize...ali mu se ne svidja imate li neki savjet s cim bi jos mogla da mu pomijesam mlijeko i dam u flasici
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2010 11:52:38
ivanak
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: ivanak
Kad se probudi ( do 8 h ) dam mu mlijeko. Onda ide čokolino. Pa ručak ( od 12 do 14 maksimalno ) dam povrće ( patata sa blitvom, ili špinatom, ili brokulom, tikvicom, mrkvica... i meso ( ne svaki dan, a to je piletina, puretina ili teletina od koljenice . Voće ( banana, jabuka, kruška ) većinom oko 17/18 h. Nekad samo, nekad u kombinaciji, nekad sa keksom, nekad bez, sa grizom... Za kraj je keksolino, prije spavanja.
a gdje je flasa ovdje koliko ima obroka flase.Mi imamo 5,do 6obroka flase uz 2do 3.Gh.
3 boce mlijeka babylove2 + ona prva jutarnja, znači 4
< Poruku je uredio ivanak -- 11.2.2010 11:53:48 >