Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:55:35
Sonja
evo A ce danas jesti puru sa kajmakom a za rucak mozda piru i neko povrce(mozda carska mjesavina) sa piletinom navecer vocku neku...jabuka banana mozda malo kivija
po tabeli kad se uvodi kivi??? Adin ga vec jede i bas voli al ako nije onaj kisali
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 11:08:50
škorpija
Sonja koliko znam kivi je jak alergen i jako opasan i ne daje se sigurno barem do godine dana, ali vjerovatno će se javiti neka iskusnija mama sa tačnim podacima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 11:10:53
ena23
hm hm gospodjo skorpijo... cekala sam vas sinoc pojeo dvije suhe sljive iskuhane i ispasirane... osim gomile vjetrova koji su me citavu noc drzali budnom nema nita drugo ... al doduse, ti si rekla 4 sljive, a on je samo dvije pojeo, zato mozda i nije djelovalo... elem, kake jos nema, kad ce biti ne znamo
< Poruku je uredio ena23 -- 27.1.2010 11:12:23 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 11:18:16
dady
IZVORNA PORUKA: škorpija
Sonja koliko znam kivi je jak alergen i jako opasan i ne daje se sigurno barem do godine dana, ali vjerovatno će se javiti neka iskusnija mama sa tačnim podacima
ja znam da belmac,amiju več odavno daje kivi i nije imala nikakve nus pojave,osim što je ami raspoložena uvijek za još!!! al u svakom slučaju možete pitati nju!!!:))))
< Poruku je uredio dady -- 27.1.2010 11:19:39 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 12:04:32
Nunichi
Joj ja cu poluditi...
Sta vi dajete bebama za veceru? Mislim na ove bebe od 9-10-11 mjeseci? Ja sve nesto razmisljam sigurno joj je slaba vecera pa se budi 100 puta, a opet s druge strane, strah me dati joj nesto jako i obilno da je ne bi stomacici mucio tokom noci.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 12:08:49
bebacha
ja cu tebi napisat sta je Ajla jela u tom uzrastu pa ti sebi vidi palenta sa jogurtom,sve lino proizvode,kriska hljeba sa ABC namazom,plazma keks sa nekom vockom,tjestenina sa ABC namazom.oduvjek je luda za tim namazom.griz da nekim vocem a od nekih 11 mjesc sam joj u griz stavljala kocku crne cokolade i naravno nezaobilazne supe i corbe.o nam uvjek upali
< Poruku je uredio bebacha -- 27.1.2010 12:12:51 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 14:06:20
dafri
Eh i mene zanima za sir jer Una neće nikakvo povrće.Kakav sir dajete je li to onaj mladi masni u kriškama Nemam više ideje šta da probam,probali smo razne kombinacije,mrkve,krompira,tikvice,kelerabe sa rižom,bez, sa supicom pilećom ,bez...
Povećala je količinu mlijeka u zadnje vrijeme sad pije oko litru,a prije je 750-800 pa kontam da joj nije dovoljan samo jedan voćni obrok Jutros smo doručkovali puru sa bananom,punu zdjelicu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 14:14:17
Anoniman
mi smo jutros,jeli kasicu s cvejtaca,mrkva,krompir.Posle flasu. Pa rucali smo supica sa ,mrkvom brokulom,persinom i stavila sam u supu malkice tjestenine ,one ko spagete tanke (šehrije)sto bi se reklo I svidjamu se sve je pojeo. Posle flasu i zaspo. Sta cemo veceri,bas se mislim pura,ili sta vocno hmm ..razmislicemo,ima jos do vecere:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 17:12:36
Nunichi
IZVORNA PORUKA: dady
Nunichi mislim da ti je naj bolje mlijeko i petit keks,to je dovoljno kalorično!!! a nije jako!!!pa probaj 300ml. možda i pomogne!!!
E moja dady, kad bi Zara pojela keksa i 300 ml mlijeka ja bih se onesvjestila. Ona ti jako malo jede... zgolja mamina. Plazmu mljevenu sam pokusala dati, nije joj se dopalo. Probacu opet, pa ko zna.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 17:14:50
Nunichi
IZVORNA PORUKA: bebacha
ja cu tebi napisat sta je Ajla jela u tom uzrastu pa ti sebi vidi palenta sa jogurtom,sve lino proizvode,kriska hljeba sa ABC namazom,plazma keks sa nekom vockom,tjestenina sa ABC namazom.oduvjek je luda za tim namazom.griz da nekim vocem a od nekih 11 mjesc sam joj u griz stavljala kocku crne cokolade i naravno nezaobilazne supe i corbe.o nam uvjek upali
Vidis jos nisam griz davala, malo zaboravila na njega. A ABC namaz, dukatelu i pavlaku pojede, uz sredinu pola kifle...meni to nekako malo. Ali ona nece vise. Palentu jede, tjesteninu je samo jednom probala. Nemam pojma...vidjecu veceras mozda tjesteninu da dam. Javim ima li pomaka na bolje. Puse maloj jepotici i tibi!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 17:23:55
Sonja
opet se ova lopovka zali na dijete..ma kakva zgolja vidjela sam ja njene obraze cuj pola sredine kriske..Adin bi pojeo 2-3kriske kad bi mu ja htjela toliko dati ja njemu dam griz sa vocem ili neki lino...gricka plazmu i neku vocku nejcesce jabuku jer obozava i mlijeko kad podje spavat mozda 150ml nekad malo vise.. ljubni mi obraze slatke sa smijalicama i ne zali se vise na dijete
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2010 14:44:07
ivanak
Mi jeli jutros griz sa keksom. Pa ručali rižu, mrkvu i grašak. Kasnije ćemo malo jabuke i kruške.
Počela sam mu davati malo običnog mlijeka. Rekla mi pedijatrica da počmem. Nije se bunio kad je pio. Kupit ću mu sutra keksolino i davat mu sa mlijekom i njegovim mlijekom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 9:48:57
ivanak
Evo kuham mu krušku i jabuku. Pa ću mu u to dodati malo samljevenog keksa i to će spucati ko pravi. Voli ovu kombinaciju. Sama jabuka mu nije baš nešto, ali isto će pojesti. Kanije ćemo skuhati malo patate, blitvice i malo piletine.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 9:54:01
ivanak
Ja još nisam počela to odavati. Jer tražim ovaj jedan posebni, odnosno domaći, provjeren. Ja mislim njemu dati mladi sir - to je onaj meki i zdrav je, pun kalcija....