Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 20:20:20
lilith
reallove meni opet moja pedijatrica rekla najranije u devetom...nadji sama neku sredinu
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 20:45:43
ivanak
Ja evo imam namjeru njemu davati mladi sir sa puom, pa sad samo ili ne, vidjet ćemo kako mu odgovara. Danas smo jeli pomješano krušku i jabuku i dodala mu malo smrvljenoga keksa i smazo je to prebrzo. A za ručak je bila skuhana teletina, patata i tikvica...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 20:46:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva
Mya možeš počet sa sirom a kajmak malo kasnije jer on je masniji ja sam svom uvela sir i prije 7 mj. nisam se strogo držala tablica ...
hihihi,i mi smo takvi ja sam mu davala sir,al ne kasikicom vec na prst malo da osjeti i hoce njupa,kao i jaje(znam neki ce me galamit) al samo malo na prst nisam pravila za njega vec za mm.pa mu malo na prst i toga dala da osjeti samo ne najest. A kajmak nismo probali,....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 23:02:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Eh, super malo da osvježimo meni jer se već dugo vrtimo u krug.
joj znam to kako je pa ne znaš više šta djetetu da daš kad pogledaš uvijek isto još sam ja imala problem moj neće ni rižu, ni puru, ni špinat ...i dan danas jedva ga nekako obrlatim da to jede, al sad je mnogo lakše Ja sam u 7mj. počela polako i sa hljebom, sirom, jogurtom...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 9:02:28
Anoniman
smijes marinci,zasto ne ja cu danas pravit kao sto sebi pravim Pa kak pravis pire moras stavit malo maslaca,inace nasto bi licila pira mi smo juce jeli tikvicu,obozava ju. danas cu izblendat povrce ,moram vidit sta imam u zamrzivacu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 9:05:58
marinčii
ma felix ovaj moj ništa od povrća neće,izludi me,jučer kupila od milupe ,mrkvu i jabuku i napravila mu al on jednu kašikicu jedva uzeo i neće više usta da otvori ,nemam više ideja,znači ti češ mu i s jogurtom dati ili samu purus maslacem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 9:07:50
Anoniman
pa mislim kako je sebi pravis neznam.Ja napravim s maslacem i malo stavim kajmaka. A,hh tvoje lopuze jest se zainatio nece povrca probaj tikvicu,ili mrkvu samu ona je slatkasta nece ju odbit.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 9:11:15
marinčii
nismo tikvicu probali vidiš probat ćemo i to,ja je obožavam pa se nadam da će i on htjeti,a imam domaće mrkve pa ću danas opet oprobati samu mrkvu,valjda zavoli nije htio ni voće 15 dana i onda odjednom počeo,al evo s povrćem se mučimo već 20 dana a on neće pa neće,lopuža mala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:12:30
delly
e marinci mali ti je prejak probaj ti jos pokusavaj pa nece imati izbora jucer sam vidila u trgovini hapu od 6. mj koja je od borovnice maline i jabuke mislim ali nisam htjela kupiti samo gledala sta sve nude, eno jos ima pasta sa mesom i povrcem , pa sam dobila ideja sta da joj pravim ,. danas cemo kruske i jabuke mozda i banane to nisam sigurna , a sutra cemo i tu tikvu da probamo ,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:18:57
delly
a sto ne ??? a i za pastu kazu od 10 mj ako mi se cini ... i ja pratim tablu neku svoju ima i na hipp strani tabla ,ja sebi napisala sta ce jesti kad i tako ,ali jos malo pa cu ja svasta nesto da uvodim ali polako ne pretjerivati treba sve pokusati .
eh kad se sjetim mladeg brada kad je bio beba jedno ja mislim 4 mj pa ja i mama vise nismo znale sta mu dati ,taj dan grah kuhale i reko dacemo mu te vode od graha bez boba i da znate kako djete puca po grahu to je vise od svega volio
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:23:43
mojbebac
ja piletinu skuham i u toj vodi napravim supicu, stavim od povrca sta imam, mozada malo rizinih pahuljica da bude gusce....izblendam i dam joj ..... jedino tako uzme mesa ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:24:58
Mya_81 RR
Ja sam iskuhala piletinu (krilca) i zaledila vodu u male posudice i onda kad kuham bilo koj epovće zalijem s tom vodom....tako sam prekjučer uradila i sa telećom koljenicom tako da smo sad na teletini
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.1.2010 10:32:29
noaa
marincii nemoj mu sad navaljivati mrkvu,radije probaj recimo od leda brokulu ili karfiol i malo krompira...moja Noa izgleda izbacuje bocicu popije ujutru i nekad pred spavanje ostalo sve na kasiku.