Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 13:20:48
škorpija
mi koristimo franckovu palentu, nekako se najljepše skuha, i porbala sma je dati bebeiju sa pavlakom i sirom ali neće da jede, samo se mršti i pljuje
i fakat mi nekad nisu jasne ove kašice za bebe, uzeli neku hipp sa voćem i žitaricama, može se davati od 6. mjeseci, a sadrži (između ostalog) mango i narančin sok , a po kalndaru citrusi idu od godine a mango bog te pita od kad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 13:23:34
hanabanana
Mango je vrlo probavljiv i može se davati djeci. Medjutim tko od nas jede mango?! A proizvođači kašica rade samo po jednom prinicipu - zarade!
NI moja mladja nije htjela jesti puru, ni naopako a starija je jako voljela. Sa godinu i nešto je i sama počela uživati u puri. Danas je jedu u raznim kombinacijama. Možda da probaš puru napraviti na rijetko.
< Poruku je uredio hanabanana -- 26.1.2010 13:24:20 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 13:32:56
ivancica09
IZVORNA PORUKA: pingpong
ivancica09, ni moja malena nije htjela vodu ni da pomiriše... pokušavali smo joj je davati u flašici, u čaši sa kljunom, na kašiku.... ma nikako je nije htjela. Kad joj je bilo 10,5 zaposlim ja novu tetu čuvalicu i ona joj pokuša dati malo vode iz obične čaše... eh, kako je uživala dok je pila. Sad je pravo voli i pije je samo iz obične čaše. Tvoje je da pokušavaš, a beba će odrediti kad će početi da pije vodu "k'o veliki" ; ) [/
Probali smo iz obicne case i ipak je vise ostalo u malim ustascima nego u gazi,nastavljamo dalje i nadamo se da ce biti i bolje i vise... Hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 14:50:00
Dinkica
dorucak: drugi put cijelo jaje proprzili na maslinovom ulju, dodali pavlake i mrvice hljeba, izgnjecili, ma super je bilo rucak: skuhali kockice tikvice, dodali palente, malo maslinovog ulja, malkice soli i na kraju nezaoblizanog sira da sve to rashladi vecera ce biti akoBogda: banana ili jabuka Aptamil 2, cajko i voda
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 15:06:40
ivancica09
Evo jos jedno pitanjce?
kada pravite mjesane vocne kasice(jabuka,kruska,banana)da li ih pravite samo za taj obrok ili ih napravite za dan ili dva spremljene u staklene flasice u frizider? Hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 15:09:31
reallove
IZVORNA PORUKA: ivancica09
Evo jos jedno pitanjce?
kada pravite mjesane vocne kasice(jabuka,kruska,banana)da li ih pravite samo za taj obrok ili ih napravite za dan ili dva spremljene u staklene flasice u frizider? Hvala
ja napravim samo jedan obrok
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 16:17:36
škorpija
Evo jos jedno pitanjce?
napravim samo za jedna obrok jer od stajanja to voće oksidira i pocrni
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 16:20:23
škorpija
Mango je vrlo probavljiv i može se davati djeci. Medjutim tko od nas jede mango?! A proizvođači kašica rade samo po jednom prinicipu - zarade!
NI moja mladja nije htjela jesti puru, ni naopako a starija je jako voljela. Sa godinu i nešto je i sama počela uživati u puri. Danas je jedu u raznim kombinacijama. Možda da probaš puru napraviti na rijetko.
puru kako god da napravim neće je, nego vidim neko mješa puru s voćem, meni je ta kombinacija bljakica, ali možda se bebiju svidi pa da probam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 16:26:21
Ella_H
Pura pura moram i ja napraviti i vidjeti hoce li pura je jako zdrava a vocne kasice mozes praviti unaprijed za 2-3 dana nije problem osim banane ona je opasna pocrni, usmrdi se itd tako da kombinacija banana kruska jabuka pravi za taj obrok samo nadam se da sam pomogla skorpija svaka beba je drugacija i ja se malo patim oko povrca ali idemo sad na mrkvicu a mozda poslije bude i pure hehe pusa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 16:27:30
Amrino
Mozda tebi jeste bljakica jer si je navikla sa pavlakom i sirom ...ali palenta...kao i svaka druga zitarica je "neutralna" i moze se mijesati sa svime. Npr. i rizine pahuljice (tj. rizu) mijesas i sa vocem i povrcem...hljeb jedes i sa slatkim i sa slanim...To ti ga dodje isto. To neka ti bude osnova...a dodajes po zelji sta hoces...jabukice, kruske, banane...tikve...brokule...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 16:30:59
škorpija
evo za mango drage moje mozete davati od 4-5 mj , ja sam svojoj davala kad je bila 5 mj pomjesano . mango-nektarina i jabuka i super joj je
et da sam danas umrla, ne bih znala ovo za mango
a puru ćemo fakat probati sa voćem ili povrćem, ja uvijek kontam da što se meni ne jede da se neće svidjeti ni bebiju, ali da je tako onda bi on živio od kinderlade, ali hvala bogu ne živi