Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2010 20:06:55
lilith
zene drage imam jedno pitanje...buduci da ne mogu izdojiti mlijeka malenoj ponekad dajem hippovu hapicu marelica i breskva koja u sebi ima ad i samo se dodaje voda...eh sada,zanima me mogu li uzeti jos neku jesavinu od nekog drugog proizvodjaca buduci da ad ne treba mjesati?
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 0:00:04
ivancica09
Pozdrav svim forumasicama ! Iako se prvi put javljam dugo pratim vase rasprave,kako se pomazete medjusobno,puno samo pohvala... Moj bebac je 6.mjeseci ,poceli smo sa dohranom pocetkom petog mjeseca . Kada kazem dohrana mislim da uz mlijecni obrok sam dodavala hranu po rasporedu,no medjutim sada je doslo do toga da mislim da bebac previse toga jede u jednom obroku,ponekad bas dosta bljucne. Raspored je sljedeci: budjenje oko 7 h mlijeko AD 9 vocna kasica,ili obratno prvo kasica pa mlijeko 11.30 - 12.00 slani obrok(povrce) pa nakon 10-15 min mlijeko AD 15.30 - 16.30 neki Lino pa nakon 10 - 15 min mlijeko oko 18.oo pokusaj da popije malo caja ili soka,cesto bezuspjesno 19.30 kupanje,mlijeko,spavanac 24.00 mlijeko,pa spavanac do jutra Molim vas ,iskusne forumasice , pomozite ! Hvala unaprijed
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 8:00:12
delly
ivancica nadam se da ce ti netko odgovoriti od malo jos iskusnijih mamica ovdje :)) moja je 6 mj i dajem joj smo jedan obrok ali poslije dojenja .
ja svoju dojima ujutro oko pola 7 u 9 u 12 u 15 u18 i onda tad joj smiksam kasicu danas cemo npr samo kruskice :)) i to popapa malo sjedi cura igra se i onda kupanac od nekih 19.15 i onda jest spava 1 sat ustane onda skace u skakaljci i onda u 22 sata sisa opet i u 22.38 spavaa i tako isti dan i dovoljno je . nego jucer sam joj smiksala pola mrkve i pola jabuke i bilo joj malo kao da je htjela jos osladilo joj se. ali sta god da sam joj davala ona ovu kombinaciju obozava jela je tako da je sama zjevala i trazila jos
nego recite mi kada pravite kasice sa cime ih mjesate mame dojilje ili koje ste dojile?? jeli sa svojim mlijekom ??? ili sa vodom u kojoj ste kuhale predhodnu hranu za kasicu ????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 8:32:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivancica09 Pozdrav svim forumasicama ! Iako se prvi put javljam dugo pratim vase rasprave,kako se pomazete medjusobno,puno samo pohvala... Moj bebac je 6.mjeseci ,poceli smo sa dohranom pocetkom petog mjeseca . Kada kazem dohrana mislim da uz mlijecni obrok sam dodavala hranu po rasporedu,no medjutim sada je doslo do toga da mislim da bebac previse toga jede u jednom obroku,ponekad bas dosta bljucne. Raspored je sljedeci: budjenje oko 7 h mlijeko AD 9 vocna kasica,ili obratno prvo kasica pa mlijeko 11.30 - 12.00 slani obrok(povrce) pa nakon 10-15 min mlijeko AD 15.30 - 16.30 neki Lino pa nakon 10 - 15 min mlijeko oko 18.oo pokusaj da popije malo caja ili soka,cesto bezuspjesno 19.30 kupanje,mlijeko,spavanac 24.00 mlijeko,pa spavanac do jutra Molim vas ,iskusne forumasice , pomozite ! Hvala unaprijed
Možda mu je prerano za tri nemliječna obroka ili mu je previše i ovo mlijeko koje popije kasnije. Pokušaj praviti kombinacije da vidiš kako će mu najbolje odgovarati. Mi smo jedno vrijeme imali naizmjenično mliječne i nemliječne obroke, npr. 7h Hipp 2 10h voće 13h Hipp 2 16h povrće i meso 19:30 Hipp 2
Vremenom smo ovaj obrok u 13h zamijenili Rižolinom, Grisolinom i Čokolinom (zato što se prave sa AD mlijekom), a kasnije smo i to izbacili pa u 13h jede puru (palentu), sir, pavlaku sa hljebom, žumance itd. Znači, moj savjet ti je da praviš kombinacije i vidiš koja najbolje odgovara tvom djetetu. Sretno!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 8:50:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivancica09
Pozdrav svim forumasicama ! Iako se prvi put javljam dugo pratim vase rasprave,kako se pomazete medjusobno,puno samo pohvala... Moj bebac je 6.mjeseci ,poceli smo sa dohranom pocetkom petog mjeseca . Kada kazem dohrana mislim da uz mlijecni obrok sam dodavala hranu po rasporedu,no medjutim sada je doslo do toga da mislim da bebac previse toga jede u jednom obroku,ponekad bas dosta bljucne. Raspored je sljedeci: budjenje oko 7 h mlijeko AD 9 vocna kasica,ili obratno prvo kasica pa mlijeko 11.30 - 12.00 slani obrok(povrce) pa nakon 10-15 min mlijeko AD 15.30 - 16.30 neki Lino pa nakon 10 - 15 min mlijeko oko 18.oo pokusaj da popije malo caja ili soka,cesto bezuspjesno 19.30 kupanje,mlijeko,spavanac 24.00 mlijeko,pa spavanac do jutra Molim vas ,iskusne forumasice , pomozite ! Hvala unaprijed
ovo meni, ovako kako si ti navela, izgleda da je on zedan a ne gladan...znaci ovo AD mlijeko bih ja probala zamijeniti vodom...jer mu svakako moras dati vode ako je poceo s cvrstom hranom...Ako ti odbija vodu iz flasice daj mu iz case...Moj nece drugacije vodu da pije...a mlijeko mu onda ponudi nakon 1-2 sata (ako vidis da trazi)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 9:02:15
marinčii
nego recite mi kada pravite kasice sa cime ih mjesate mame dojilje ili koje ste dojile?? jeli sa svojim mlijekom ??? ili sa vodom u kojoj ste kuhale predhodnu hranu za kasicu ????
ja povrće i voće razrijedim sa onom vodom u kojoj se kuhalo,matej još uvik doji po 8 puta u 24 sata tako da slabo mogu šta izdojiti,malac sve poručki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 9:36:14
ivancica09
Hvala na javljanju i pomoci !
Mislim da cu pokusati sa savjetima Pingpong-a ,ali u svakom slucaju hvala. Sto se tice vode Dadada,nece ni da okusi,samo ponekad hoce kamilicu i to samo na kasikicu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 9:39:41
Anoniman
ivancica09, ni moja malena nije htjela vodu ni da pomiriše... pokušavali smo joj je davati u flašici, u čaši sa kljunom, na kašiku.... ma nikako je nije htjela. Kad joj je bilo 10,5 zaposlim ja novu tetu čuvalicu i ona joj pokuša dati malo vode iz obične čaše... eh, kako je uživala dok je pila. Sad je pravo voli i pije je samo iz obične čaše. Tvoje je da pokušavaš, a beba će odrediti kad će početi da pije vodu "k'o veliki" ; )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:37:18
Sonja
ljudi pomagajte A bi samo jeo...ja ne znam sta cu s njim...on nista ne odbija stvarno nije predebeo ali ja ne znam gdje mu stane a kad mu nedam vristi... bojim se da mu nekad ne bude previse..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:39:57
Mya_81 RR
Sonja, ti bi izgladnjivala dijete Daaaaaaaaj mu da jede
Ne znam, pretpostavljam da bi on trebao znati koliko mu je dovoljno i da nije nikakav problem ako je to što jede zdravo, a ne neke gluposti...raste, sve se više kreće i treba mu snage i energije za to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:40:58
Anoniman
heheh, Sonja, i moja Esma je takva... Pojede pun tanjir i sve zagleda ima li još, a kad sve pojede i kad ja odnesem tanjir u sudoper....uhhh... vriska i dreka k'o da nije 5 dana ništa jela!!! Ja joj obično tada skrenem pažnju na neku igračku i plač brzo prestane! Esma uživa u hrani i mislim da ovo što ona plače nije plač zbog gladi već plač što je taj užitak hranjenja prestao.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:44:48
marinčii
blago vama kad vam dječica oće jesti ,ovaj moj šmedljiv užas jedan ,oće samo voće a i to bira,jučer mu pravila špinat s krompirom i malo maslinovog ulja jedva da je 4 kašikice pojeo i to jedva
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:45:06
noaa
hB ni ja nemam problem s hranjenjem moja Noa sve jede jedino joj proso nije bas drago pa ga mama ni ne forsira,neki dan je pojela pure s mladim sirom koliko bi ja pojela za rucak
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:48:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa
hB ni ja nemam problem s hranjenjem moja Noa sve jede jedino joj proso nije bas drago pa ga mama ni ne forsira,neki dan je pojela pure s mladim sirom koliko bi ja pojela za rucak
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:50:26
Sonja
ma jede zdravo..sve je to povrce i voce vecinom,mada se zadesi i nesto nezdravo a to si upravu za energiju...ma on je neumoran ..dok je budan stalno je u pokretu,ne smiruje se a ja se pitam od kud mu toliko snage
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:53:08
Sonja
IZVORNA PORUKA: felix
a,smijel anel probat pure sta mislis da napravim
ma smije...samo nemoj puno pusica za premedenog Anelcica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:56:15
Mya_81 RR
Ma, samo neka jede, jer bolje da je tako nego da imaš muku s njim kako da ga nahraniš. Nekako bi mjerilo trebalo biti ako dobiva normalno na kilaži i ne povrati kad pojede jer se prejeo onda valjda jede koliko mu je dovoljno i koliko mu stane u mali želudac...
I mi ljubimo sve male slatke gurmane
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 10:57:59
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sonja
IZVORNA PORUKA: felix
a,smijel anel probat pure sta mislis da napravim
ma smije...samo nemoj puno pusica za premedenog Anelcica
Hvala,punooo danas probamo to prvi put abd. pussa za druga Adina i slatke okice!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2010 11:05:07
Sonja
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Ma, samo neka jede, jer bolje da je tako nego da imaš muku s njim kako da ga nahraniš. Nekako bi mjerilo trebalo biti ako dobiva normalno na kilaži i ne povrati kad pojede jer se prejeo onda valjda jede koliko mu je dovoljno i koliko mu stane u mali želudac...
I mi ljubimo sve male slatke gurmane
ne povraca on nikad...samo je jednom povratio od kad se rodio normalna mu je kilaza ..ima oko 10kg al je puno aktivan pa mislim da se puno trosi zato puno i jede