|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.1.2010 11:38:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa

IZVORNA PORUKA: ivanak

Ej, imam jedno pitanje!

Kako staviti u mlijeko kekse???
Smrviti kekse, mlijeko kojem su recimo dodaju 4 mjerice... jeli dodam 4 mjere mlijeka i plus keksi, ili pola, pola????

ja ponekad Noi dajem keks u bocici stavim 5 mjerica bebimila i jednu mjericu mljevenog keksai napravim 200ml
ovo prvi put cujem,iii hocel jest valjal???
Jel stavis plazmu keks mljeveni ili,koji drugi???
Morat cu ovo probat

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 2801
25.1.2010 11:45:24   
ivanak
Pa eto moramo ga malo zdebljati... pa sam odlučila na to.... Našla sam keks koji je od 7 mjeseca, a mi imamo toliko....
Kod nas je aktualan petit beure... ili kako se već piše, a kod vas je to plazma....
Jela sam ja i plazmu, to ti dođe na isto....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2802
25.1.2010 12:22:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Pa eto moramo ga malo zdebljati... pa sam odlučila na to.... Našla sam keks koji je od 7 mjeseca, a mi imamo toliko....
Kod nas je aktualan petit beure... ili kako se već piše, a kod vas je to plazma....
Jela sam ja i plazmu, to ti dođe na isto....

eh,dobro si odlucila jer bas keks deblja user posted image da znas to je istina.Jer je moja mama hranila seku s 3,5 mjes.keks mlijeko obicno i bila je prava bucauser posted image
onda cu probat i ja znaci s bebimilom dajete tako svaku hapu,keks jedna mjerica plus bebimil 5mjer.
a kako cu ja kad dodje 5mjer.195.izadje a kako da stavim onda 1 mjer.keks koliko ce me onda izac vode kako da napravimuser posted image

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 2803
25.1.2010 12:51:37   
DOR@
Ivanak, koji je to keks od 7. mjeseca, jeli to taj petit ili misliš na neki drugi? Ja stavljam user posted image  keksolino u ad. mlijeko, on to pravo voli, šta misliš hoće li imati jednak učinak kao taj tvoj keks?

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2804
25.1.2010 13:39:46   
ivanak
Da, to je taj petit keks...
Nisam probala sa keksolinom...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2805
25.1.2010 16:11:48   
reallove
Koliko beba od 6 mjeseci treba da ima gustih obroka na dan?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2806
25.1.2010 16:15:14   
hanin
IZVORNA PORUKA: reallove

Koliko beba od 6 mjeseci treba da ima gustih obroka na dan?

Ja sam svojoj Daliji u tom periodu davala jedan obrok voca (jabuka, banana, kruska), i jedan slani (mrkva, krompir, tikva).
I naravno uz Aptamil, pila mi je sokic, caj, vodu.

Dalia, moj Zivot, moja Sreca, moja Ljubav.....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2807
25.1.2010 16:17:12   
reallove
Hanin hvala na odgovoru..
OT..Djevojcica ima prelijepo imeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu hanin)
Neposredna veza do poruke: 2808
25.1.2010 16:18:46   
hanin

Hvala ti. Ako nesto treba, slobodno pitaj. Pozdrav.

Dalia, moj Zivot, moja Sreca, moja Ljubav.....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2809
25.1.2010 16:19:47   
reallove
IZVORNA PORUKA: hanin

Hvala ti. Ako nesto treba, slobodno pitaj. Pozdrav.

user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu hanin)
Neposredna veza do poruke: 2810
25.1.2010 17:01:35   
Anoniman
Eh, opet ja s pitanjima

znam da se bebama ne smije davati med...a sta je s medolinom ili onim nestle zitaricama sa medomuser posted image ...one mi nestle pravo primamljivo i ukusno izgledajuuser posted image ali me zanima je li vi dajete svojimuser posted image user posted image

i jos...ako mi mozete napisaati par recepata ili ti ideja za dorucak i veceru....ponestaje mi ideja...e i naravno JAJE...tj. zumanjce, kako jos da dam osim u supiciuser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2811
25.1.2010 17:05:37   
Anoniman
dadada ja juče dala B medolino..... piše od 6 mj.........user posted image
Moj B doji čitavu noć, dajte žene govorite šta da radim. Inače mu iza 18h ništa ne dajem (tokom dana ima 2 čvrsta obroka i jednu užinu, ostalo doji). Možda je gladan user posted image šta da mu dam prije spavanja da me ne budi 150 puta tokom noći da doji user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2812
25.1.2010 17:13:34   
Anoniman
eh i mene to interesuje...grah, lonac, sarma...stauser posted image samo da spavauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2813
25.1.2010 17:16:02   
Anoniman
onda cu i ja datiuser posted image ovaj nestle...pravo izgleda njam,njam...a ja mislila enisa da ces me ti posavjetovati...kao supersonicna mama s dvoje djece, kada ono i ona pitauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2814
25.1.2010 17:17:07   
martajay
ja zumance pomesam sa pavlakom - i tako dobijem nekoliko kasicica "uvoda" u dorucak.

te nestle zitne pahuljice sa medom su bas ukusne, kao i one sa kakaom. ja ih dajem za veceru cesto.

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2815
25.1.2010 17:19:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

eh i mene to interesuje...grah, lonac, sarma...stauser posted image samo da spavauser posted image

I o tome bi se dalo razmisliti samo da spava user posted image user posted image user posted image user posted image ma smori me druže, zaspe pored mene u 2h user posted image i čitavo vrijeme dojiji, dojiiiiiii sve dok se ne dignem u 6:30 da se spremam za posao. Užas!!!! Spavam 4,5h i to iskrivljena (jer šef doji), zamisli kako se "odmorim i naspavam" user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2816
25.1.2010 17:19:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: martajay

ja zumance pomesam sa pavlakom - i tako dobijem nekoliko kasicica "uvoda" u dorucak.

te nestle zitne pahuljice sa medom su bas ukusne, kao i one sa kakaom. ja ih dajem za veceru cesto.

S kojim mlijekom ti dajesuser posted image

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 2817
25.1.2010 17:20:33   
Anoniman
Ma kakva ja, mene svi ruže što sam "u grču" sa ishranom, pa pobogu ipak je on meni 2 dijete!!! cccccc uh, a ja gora nego kakva početnica user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2818
25.1.2010 17:21:09   
martajay
nestle nan 2 - najbolje ad mledo, jer se ne prave grudvice.
a inace, dojim i dalje.
ad je samo za te pahuljice.

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2819
25.1.2010 17:21:11   
Hanady RR
joj vas dvije...uh...samo što su djeca 6 mjeseci napunila vi bi graha dali user posted image user posted image user posted image user posted image

Enisa ja bih njemu na tvom mjestu navečer oko 21 i 30 dala svoje mlijeko u koje bih umješla kašiku (1-2) keksolina ono je od 6 mjeseci, nepuše kao oni keksovi tipa petit i plazma azdravo je i sito i fino na bočicu i nek spava.

a u hranu koju mu daješ za ručak mislim na povrće umješaj mu ženo rižinih pahuljica, ili skuhaj rižu ili krompir pa pravi malo jače hape...a još koji dan zadrobi djetetu hljeba nek se najede. B je mašala napredan i zdrav njemu ništa neće biti od malo mrvica sredine hljeba a niće istiji sigurno.

a u voćne kašice izblendaj mu 1 kašiku plazme...on je jak njemu treba sitija hrana.

dadada izmuti žumnca, stavi u tavu malo putera i nabaci kašiku pavlake prelij žumance i nahrani kašikom djete.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2820
25.1.2010 17:21:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

IZVORNA PORUKA: dadada

I o tome bi se dalo razmisliti samo da spava user posted image user posted image user posted image user posted image ma smori me druže, zaspe pored mene u 2h user posted image i čitavo vrijeme dojiji, dojiiiiiii sve dok se ne dignem u 6:30 da se spremam za posao. Užas!!!! Spavam 4,5h i to iskrivljena (jer šef doji), zamisli kako se "odmorim i naspavam" user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a pa to je gore od A...on je na tebe konektovan user posted image user posted image user posted image ovaj je na flasicu pa kada nestane NEEEEEEMAAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2821
25.1.2010 17:21:48   
Anoniman
A kad da mu dam večeru kad on pravooooo kasno zaspe??

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2822
25.1.2010 17:23:57   
Anoniman
e hvala vam objemauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2823
25.1.2010 17:24:37   
Anoniman
Hanady e da znaš da ću sve to tako probati! user posted image
Stvarno ne mogu više, drhtim user posted image user posted image od umora i iscrpljenosti.....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2824
25.1.2010 17:29:15   
mamaajna
nasopas ga i ja svojoj pocela davati pred spavanje AD mlijeko,podoji me i jos popije oko 140-150 i onda opet ja i mirna do sabaha,a bila se pocela buditi svako 2h

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *